Výroba ukulele
Re: Výroba ukulele
Tak polotovar krku mám slepený. Zítra snad zafrézuji pevnou výztuhu a jedeme dál. 
Výztuha zafrézovaná a epoxidem vlepená. Teď mě čeká výroba kopírovacích frézovacích šablon pro základní natvarování krku,patky a hlavy.
- Dan Rohanský
výztuha mě akorát čeká, to ji mám tam vlepit? Já měl v plánu nechat volně. Napiš mi prosím k tomu víc... 
Já mám výztuhu pevnou (kus hliníkového jäklu) ne trussrod. Ten se jen vkládá. I když někteří ho lepí,třeba silikonem,z obavy aby nedrnčel. Pokud je to přesně vyfrézováno a sedí tam truss jako pr.el na hrnec tak bych to nelepil.Dan Rohanský píše:výztuha mě akorát čeká, to ji mám tam vlepit? Já měl v plánu nechat volně. Napiš mi prosím k tomu víc...
Taky by ses mohl pochlubit něčím ze stavby. Člověk udělá kolikrát spoustu chyb a mohl by se poučit před jejich spácháním...
Přijde mi alibistické něco dělat a až je to hotové tak se pochlubit (když to nevyjde tak držím hubu). Jaksi je to proti "duchu" fóra. Ale to je jen takový povzdech... Nic osobního! Sám to znáš z knife.cz.Tam dělají všichni rukama a je to více jako rodina... Viz.Když se v dílně nedaří etc.
Díky za reakci...
To jsem dost přepískl...Tengli píše:
Taky by ses mohl pochlubit něčím ze stavby. Člověk udělá kolikrát spoustu chyb a mohl by se poučit před jejich spácháním...
- Dan Rohanský
Taky že jo, snažím se fotit průběžně při stavbě, viz: nastroje/vyroba-prs-t28979-40.htmlTengli píše:Taky by ses mohl pochlubit něčím ze stavby. Člověk udělá kolikrát spoustu chyb a mohl by se poučit před jejich spácháním...
Knife.cz je fajn, za ty roky co tam chodím mi dost dalo. Akorát poslední dobou to šlo trochu dokytek s nožema, sousedi, čas, jsem méně doma...
Edit: a díky za objasnění výstuhy, teď už je vše jasné.
Zkus se optat případně tu www.alpidyha.cz. Vím, že jednu dobu posílali i vzorníky. Jestli ještě posílají to nevím.Tengli píše:Trochu jsem to čekal. Chtělo by to nějakého Brňáka odsud z fóra ať se zkusí poptat v dyhy.cz. Kmensik kupoval jednu fošnu tak by snad šly i ty dýhy v malém... Ale kdo ví...? Mail je řešení ale osobní zkušenost někoho kdo už tam byl by byla lepší. Tož tak...
Vítej na fóru.
Děkuji za nakopnutí...
Svou stavbu bych tady asi hledal dlouho. Je to k neuvěření,ale se svým rezolele jsem tam kde jsem byl. Někdy se přihodí tolik okolností,až najednou roky běží. Detaily sem nepatří,stejně by byly označeny za výmluvy.
Vše mám v krabicích po stěhování a snad se konečně dokopu najít si zase čas na koníčky
Děkuji za nakopnutí...
Vše mám v krabicích po stěhování a snad se konečně dokopu najít si zase čas na koníčky
Sopránové ukulele - plány
Dobrý den,
chystám se stavět své první sopránové ukulele, avšak potřebuji k tomu nějaké plány nebo rozměry. Po 3 hodinovém bezvýsledném pátrání všude možně, se obracím sem, zda se zde nenajde nějaká dobrá duše, která by o nějakých nevěděla.
Děkuji za odpovědi
chystám se stavět své první sopránové ukulele, avšak potřebuji k tomu nějaké plány nebo rozměry. Po 3 hodinovém bezvýsledném pátrání všude možně, se obracím sem, zda se zde nenajde nějaká dobrá duše, která by o nějakých nevěděla.
Děkuji za odpovědi
- Přílohy
-
- Soprano_ukulele_en.pdf
- (202.07 KiB) Staženo 220 x
tak som zase po večeroch trochu kutil a vzniklo toto cigarbox ukulele
Krk je mahagonový so stredovým javorovým pruhom, hmatník je slivka a kobylka z amerického orecha. Lakoval som nitrom. Menzúrou je to koncertné ukulele.
Pôvodne som chcel robiť cigarbox guitar s telecastrovskou elektrikou a telecastrovským krkom, ale krabička ktorú sa mi podarilo zohnať bola na to príliš malá, tak vzniklo toto
Pôvodne som chcel robiť cigarbox guitar s telecastrovskou elektrikou a telecastrovským krkom, ale krabička ktorú sa mi podarilo zohnať bola na to príliš malá, tak vzniklo toto
Moc dobrá práce ! + máš taky za použitie ovocnej dreviny
diky
slivku používam rád, už na predchádzajúcom projekte som použil slivkové hmatníky a po vydarenej práci aj slivku 52% 
Hellou, čili nazdar. Trošku oživím téma. Tak trochu jsem se nudil, furt to samý- práca, dom, práca, venku hic jak sviňa a tak...V dílně se povalovaly zbytky různých odřezků, na kytaru málo, na uke ažaž. Tak jsem si postavil další hudební kousek. Kdyby se chtěl někdo podívat tak tady jsou nějaký fotky https://lathur1.rajce.idnes.cz/Samodomo ... 10.08.2022
Zvuk nepošlu, poněvadž jsem při ladění "chytře" popletl struny a to malý áčko prostě nešlo přeladit na "e"
Tož tak. Případné dotazy však se ptejte, budu-li vědět odpovím...JleT
Zvuk nepošlu, poněvadž jsem při ladění "chytře" popletl struny a to malý áčko prostě nešlo přeladit na "e"
Tož tak. Případné dotazy však se ptejte, budu-li vědět odpovím...JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Tak koukám, že jsi konečně našel uplatnění pro ty ladicí mechaniky z Harley Bentona ode mě. Jsou to ony, že? Hádám podle té atypické (pro tento typ mechanik) osičky se zářezy.
Hezká práce, gratuluju. Přeju, aby to i dobře hrálo.
Hezká práce, gratuluju. Přeju, aby to i dobře hrálo.
Díky a ano, jsou to mechaniky od tebe. Prišlo mi vtipné je dát na "archtop" ukulele.
Ješte si vše zatím nesedlo, tak to zatím zní trochu jako cigarboxneco. JleT
Ješte si vše zatím nesedlo, tak to zatím zní trochu jako cigarboxneco. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit