Blackheart BH15 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Aerith

Re: Blackheart BH15 112

Příspěvek od Aerith »

Doma hram s vykonom 3W a hlasitostou na 2 (cize uplne cisty zvuk). Par krat som to skusala dat na 5 ale to uz bolo na mna moc hlasne (samozrejme je to subjektivny nazor). Lampy som zatial nemenila, mam to necely rok. Podla mna je to k bicim dostatocne hlasne. Krmim to lampovim overdrive/distortion pedalom (viz podpis) s 12AX7 lampou. S inimi som to neskusala pretoze tato kombinacia komba a preampu mi maximalne vyhovuje. Takze osobne urcite doporucujem. Len radim kupit samostatne hlavu a reprak lebo kombo je dooost tazke.. :)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Tak hlavně je výhoda v tom, že doma můžeš mít 1x12 a ve zkušebně třeba 2x12 box. Přitom jen přeneseš zesilovač... S tou hlasitostí jde taky o to, na jaký mód to máš... a taky o to, co s tím uděláš na preampu... Takže na kolik máš nastavený volume na zesilovači moc neřekne... Ale shodnem se, že na bubeníka to stačí.

PS: Divím se, že jsi původní lampy nedala hned pryč... taky musíš brát v potaz, že už se na to hrálo nějakou dobu v obchodě...
Aerith

Příspěvek od Aerith »

Co sa tyka tej hlasitosti skusala som s vypnutym preampom, tj priamo gitara->aparat. Takze skresleneho zvuku som nedosiahla bez toho aby mi to uz hlasitostne nevadilo.. :) No a ohladne tych lamp sa priznam ze ma to nenapadlo menit ich. Ale ked to doporucujes (a kdesi som citala ze to doporucuju aj iny ludia) tak asi to skusim.. :)

K tym reprakom by som mala este dotaz, je nejak citit rozdiel ci stejnu hlavu zapojis do 1x12 alebo 2x12 repra?

A pre dotazujuceho este jedna vec, v hlasitosti asi nejak podstatny rozdiel medzi 5 a 15 Watt nebude, ide len o to ze pri volume na 10 ti to bude s Little Giantom kreslit (coz sa ale da stiahnut s volume na gitare). Na Handsome Devilovi si predsa mozes nastavit pomer Volume/Gain.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

rozdil 112 X 212 bude citit..bude to vice tlacit, vetsi akusticky tlak
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Ano rozdíl je znát mezi 1x12 a 2x12. Zvuk je plnější, prostorovější, více tlačí a lépe se prosadí v kapele. Opravdu propastné je to u 4x12... samozřejmě záleží na typu a kvalitě reproduktorů a celého reproboxu... Nemusíš být znalá, aby jsi rozdíl slyšela oproti 1x12.

Ano, dosáhnout nakřáplého či zkresleného zvuku bez preampu je vykoupeno vysokou hlasitostí, kdy jsou elektronky pěkně vytavené. Avšak u 15 W verze už upravuješ potenciometrem drive zkreslení, které vzniká v předzesilovací části zesilovače. Potenciometrem Level pak upravuješ zase hlasitost, čímž opět při otočení doprava tavíš koncové lampy a vzniká i zkreslení v nich. Navíc záleží na tom, co to je za lampy. Některé elektronky jsou dělané tak, že kreslit začínají později a jiné dříve (další důvod pro výměnu elektronek). U Little Giant zkreslení vzniká tím, že se taví koncové elektronky (opět při jaké hlasitosti budou kreslit, závisí na typu elektronek). Navíc jak jsem psal: Třída A se jeví hlasitější než stejně výkonná třída AB. Tady na foru je za jeho dobu nastřádáno mnoho informací o elektronkách a zesilovačích. Zkus něco pročíst. Já taky nejsem nějaký elektroznalec.

Když snížíš volume na kytaře, tak čistý zvuk je trochu jiný, než když máš ztlumený zesilovač (subjektivní pocit). Navíc do toho vstupuje kvalita kabelu.

Jinak rozdíl v hlasitosti mezi 5 W a 15 W verzi určitě bude, nejde o to, kdy co bude kreslit dřív. A teď nevím jestli 15W verze není jen "fake" třída A... Když otočíš potenciometr drive doleva, tak zkreslení bude vznikat až při vyšších hlasitostech v koncových elektronkách. Samozřejmě při vyšší hlasitosti než u Little Giant, jelikož jde o 15 W. Při zvyšování driveu už do toho mícháš preampové zkreslení.
sandman13

Příspěvek od sandman13 »

tento aparat asi nema efektovu smycku kam potom zapojit efekty ktore su potrebne ku solam ako dealey alebo reverb ktore sa zapajaju za skreslenie
Jackson dk2, Fire by LM lp,H&K 25th edition tube, line 6 m9, line 6 ux1
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

sandman13 píše:tento aparat asi nema efektovu smycku kam potom zapojit efekty ktore su potrebne ku solam ako dealey alebo reverb ktore sa zapajaju za skreslenie
Ne nemá. Můžeš je zapojit před zesilovač. Když budou TB, tak nebudou "omezovat" signál.
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

MLorenzo píše:
sandman13 píše:tento aparat asi nema efektovu smycku kam potom zapojit efekty ktore su potrebne ku solam ako dealey alebo reverb ktore sa zapajaju za skreslenie
Ne nemá. Můžeš je zapojit před zesilovač. Když budou TB, tak nebudou "omezovat" signál.
to myslím úplně není pravda... kdyby potřeboval zkreslení elektronek zesilovače a přitom před to lupnlul delay nebo reverb, tak by to určitě nebyl ten zvuk, po kterém touží... (TB ho "zachrání" pouze při vypnutém efektu) ale můj amatérský názor je takový, že slušný bastlič by ti tu efektovou smyčku mohl dobastlit - u blackheart už myslím v tom návodu psali, že se počítá s tím, že si to dobastlíš doma :D :D :D (možná se pletu a zrovna se tím pádem omlouvám :D :D :D )
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Patyzone píše:
MLorenzo píše:
to myslím úplně není pravda... kdyby potřeboval zkreslení elektronek zesilovače a přitom před to lupnlul delay nebo reverb, tak by to určitě nebyl ten zvuk, po kterém touží... (TB ho "zachrání" pouze při vypnutém efektu) ale můj amatérský názor je takový, že slušný bastlič by ti tu efektovou smyčku mohl dobastlit - u blackheart už myslím v tom návodu psali, že se počítá s tím, že si to dobastlíš doma :D :D :D (možná se pletu a zrovna se tím pádem omlouvám :D :D :D )
Jojo, na bastlení je ten aparát jak dělaný... já si do toho netroufám a nemám ani důvod. Jsem spokojen. Ale stačí vyjet Google a už vám to vyhází dost modifikací. Např. úplně jiná konfigurace elektronek, k tomu jiná trafa atd...

No a když do aparátu pustíš delay tak, že je zapojen v signálové cestě kytara--->aparát, proč by mělo zmizet charakteristické zkreslení při vytavení lamp? Nevidím důvod...

A teď to nevím jistě, ale není náhodou FX smička dělaná mezi preampem a koncem zesilovače? Tím by sis tedy pak nepomohl. FX vidím spíš jako výhodu tam, kde nemáš TB krabičky (neovlivňují signál, když se na ně nehraje...) a nebo jako další možnosti vyhrát si se zvukem. Nevýhodu vidím zase v tom, že krabičky musíš mít pořád zaplé, nebo být pěkně mrštný, aby jsi zvládl včas sešlápnout FX a danou krabičku...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

U BH15 by si pomohl, u BH5 ne. Jde přece o to, kde vzniká zkreslení - tam kde se kreslí až koncem, tam samozřejmě efektová smyčka nepomůže.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
sandman13

Příspěvek od sandman13 »

a keby ste mali porovnat blackheart aparaty s peavey windsor studio ? o tom windsore sa nikde nic nepise aspon som nenasiel. Paci sa mi na peavey to ze stoji skoro rovnako ako 5w blackheart a ma attenuator, efektovu smycku
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

sandman13 píše:a keby ste mali porovnat blackheart aparaty s peavey windsor studio ? o tom windsore sa nikde nic nepise aspon som nenasiel. Paci sa mi na peavey to ze stoji skoro rovnako ako 5w blackheart a ma attenuator, efektovu smycku
Nemůžu sloužit... neznám to.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

sandman13 píše:a keby ste mali porovnat blackheart aparaty s peavey windsor studio ? o tom windsore sa nikde nic nepise aspon som nenasiel. Paci sa mi na peavey to ze stoji skoro rovnako ako 5w blackheart a ma attenuator, efektovu smycku
Blackheart hraje znatelně líp.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Ještě abych tady toho malýho prcka vyzdvyhnul, tak někde jsem četl, že Blackheart používá i kapela Kryštof (na nějaký záležitosti...)... to je asi co říct, ptž je to kapela, co má možnost mít top zboží (a taky že má... až na Blackheart :) )
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no little giant hlavu a 112 box jsem mel a rozhodne mi to neprislo jako nejaky low-end. Myslim, ze spousta znacek by se mohla od Blackheart ucit :) Trosku limitujici mi prisel ten reprak od Eminence, ale jinak to hralo dobre za ty prachy. Tehda ta hlava stala snad necele 3t., za ty prachy proste kup roku :)
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Bummer píše:U BH15 by si pomohl, u BH5 ne. Jde přece o to, kde vzniká zkreslení - tam kde se kreslí až koncem, tam samozřejmě efektová smyčka nepomůže.
jj, tak jsem to myslel...
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
sandman13

Příspěvek od sandman13 »

A pri vymene lamp treba nastavovat bias u littlie giant ?
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

sandman13 píše:A pri vymene lamp treba nastavovat bias u littlie giant ?
to já nevím, mě to vyměnili na reklamačce
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nene zadny bias se nenastavuje, staci vymenit lampy... operace hodna nanejvys tak orangutana, takze si pri te praci treba muzete pustit film, at se nenudite :D
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Jojo... žádná složitost. Vytáhnout, nasadit a je to :)
Taky jsem ho kupoval, když byl za podstatně jiné prachy než dnes :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“