Vytazeni dvou 6L6 ze zesilovace
Pravidla fóra
Re: Vytazeni dvou 6L6 ze zesilovace
Zdar, nepleteš se a smím se zeptat na účel? 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Viděl jsem dokument od Geralda Webera - Tube Guitar Amplifier Servicing and Overhaul a ten tam vytahováním poslední preampovky popisoval, jak přijít na to, v které části aparátu vzniká například nějaký nechtěný pazvuk. (funguje asi jen za předpokladu, že se fáze mění pomocí elektronky, říkal tomu phase shifter nebo inverter) Chtěl jsem se ujistit, že jsem mu dobře rozuměl. 
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Jo, tak se obvykle postupuje "od zadu" a postupným přidáváním lamp až po vstupní lze lokalizovat kde je porucha. Neplatí to zcela obecně, ale dá se říct ve většině případů. V nouzi se tak lze obejít i bez měřáku; jako "měřák" funguje ta funkční část zesilovače. Fázový invertor počítám už ke koncovému stupni, Weber k preampu
.
Já mám pro svou verzi vysvětlení a on zřejmě taky, no co už.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.