aha, díky mocnbs píše:Nasadil sem krk tak, aby mi to vyhovovalo a potom od nultaku vymeril 628 mm (22 fret menzura) ... A potom sem si natahnul struny a zkousel kolik je idealni zaklopit krk a uz sme jenom trosku ubrousili krkovy loze a potom vlepili.. good luckPikus píše:mohl bys mi pak napsat, jak jsi vyměřoval menzuru? Vlepil jsi krk, a od nultýho pražce sis udělal osu, kterou jsi vyměřil na požadovanou dýlku , a pak jsi sklopil kobylku o kolik stupňů?nbs píše:Už je hotovo, včera jsem jí zapojil a hned sem na ní na zkoušce hrál... NÁŘEZ !![]()
Ještě jí seřídim, naleštim a udělám nějaký fotoz a video
Project NeoXplorer
Re: Project NeoXplorer
Polohu kobylky a úhel krku bych vyměřoval tak, že bych si vzal přesnou menzuru, v té vzdálenosti od nultého pražce nejnižší polohu kobylky, a podle toho bych určil úhel krku tak, aby se v této poloze struny přesně dotýkaly pražců narovnaného krku. V této nejnižší poloze by kobylka měla mít kameny nadoraz vepředu a menzura by měla být přesně těch 628 nebo na kolik jsou vyměřeny pražce. Níž a víc dopředu už kobylka nemůže jít a není to potřeba, níž než na pražce ty struny snížit nejdou. Snad jsem to napsal aspoň trochu pochopitelně, kdyžtak dodám obrázek.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
ne, to potřeba nebude... já mám stejně úhel krku nulevej, resp 180 stupňů, protože dělám toronado ala fender
postni fotky
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
zatím mám jenom šablonu, ale tenhle víkend se budu dávat do vyřezání frézkou. Jinak fotku bydy dávat do topicu, kterej jsem už dříve založit - Projekt TORONADOMastr píše:postni fotky
Já myslel NBS ať postne nějaké fotky s hotovým produktem
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
upDate 1. příspěvku 
Moc pěkná práce, jen to tím lakováním ztmavlo nějak moc. Čekal jsem, že bude víc vidět kresba dřeva. Ale přesto je to paráda.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Taky sem čekal že to zůstane světlejší, ale to dřevo v dobrým světle docela vidět jde a zůstala tomu pěkná strukturaJ.J. píše:Moc pěkná práce, jen to tím lakováním ztmavlo nějak moc. Čekal jsem, že bude víc vidět kresba dřeva. Ale přesto je to paráda.
Fajn prácička, ale ten lak je jak kdybys to udělal jen tak štětcem. Kup 2000 smirek, do hladka to vybrus a nalešti (pokud nemáš leštičku, postačí obyčejná vrtačka s leštícím kotoučem). Pak to bude jak z obchodu 
- Johndie
- last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám pocit že ten lak tomu sráží na dojmu, jinak to vypadá výborně.
ten lak ve skutečnosti nevypadá tak zle jako na fotkách, ale až budu mít jednou moc peněz tak to určitě nechám přelakovat profi 
Já myslím, že postačí to jak psal mastr, a musím se přidát, krásná kytara, fakt se povedlanbs píše:ten lak ve skutečnosti nevypadá tak zle jako na fotkách, ale až budu mít jednou moc peněz tak to určitě nechám přelakovat profi
nepostačí, sem tam je v laku bublinka, bordýlek a někde myslim i dědovo chlupFlajtr píše:Já myslím, že postačí to jak psal mastr, a musím se přidát, krásná kytara, fakt se povedlanbs píše:ten lak ve skutečnosti nevypadá tak zle jako na fotkách, ale až budu mít jednou moc peněz tak to určitě nechám přelakovat profi
Já teď upravuju svou ibanzeku, která půjde tenhle týden na lak, plno věcí jsem kitoval a někde probrousil a zase kitoval a ikdyž vím, že to budu mít hrbolatý tak mě to štve jen minimálně, protože to je moje práce a protože to dělám kvůli vylepšení a zvuku, ale kdyby se to povedlo....bylo by to fajne 
-
Teorge
Ten chlup můžeš obkecat jako, že to je genetický podpis tvůrcenbs píše:nepostačí, sem tam je v laku bublinka, bordýlek a někde myslim i dědovo chlupFlajtr píše:Já myslím, že postačí to jak psal mastr, a musím se přidát, krásná kytara, fakt se povedlanbs píše:ten lak ve skutečnosti nevypadá tak zle jako na fotkách, ale až budu mít jednou moc peněz tak to určitě nechám přelakovat profi... Ale to nevadí, podstatný je, že je moje, má charakter a HRAJE
Přesně tak, ta kytara neni jenom nástroj...Teorge píše: Ten chlup můžeš obkecat jako, že to je genetický podpis tvůrce
Hoši kytaru už mám nalakovanou ale na laku jsou jakoby takový jemný nerovnosti nebo jak to nazvat, lak je sice krásnej a hladkej ale myslím že to chce naleštit aby to bylo 100% hladký, čím to mám udělat ? Mám to dělat nějak nasucho nebo s nějakou tempo pastou ? a ručně nebo do vrtačky ?
no podle toho co je to za lak, cim tvrdsi, tim agresivnejsi metodou je nutny lestitFlajtr píše:Hoši kytaru už mám nalakovanou ale na laku jsou jakoby takový jemný nerovnosti nebo jak to nazvat, lak je sice krásnej a hladkej ale myslím že to chce naleštit aby to bylo 100% hladký, čím to mám udělat ? Mám to dělat nějak nasucho nebo s nějakou tempo pastou ? a ručně nebo do vrtačky ?
Já to nitro na tom můžu leštit klidně tričkem ^^