he..tak "forum" ve smyslu "náměstí" nemá na síti smysl protože se musí dodržovat pravidla boardu a to není náměstíSadam.S píše:Mimochodem... pokud by tady každý příspěvek (resp. teda thread) procházel kontrolou, prakticky tady ztrácí význam fórum pocházející z antiky a označující místo (jakýsi ekvivalent náměstí), kde se scházeli a diskutovali lidé - myslíš, že měl někdo šanci cenzurovat, kdo co řekne?
Zamykání kravin
Re: Zamykání kravin
Tak to oni tě zmoderovali, pokud se zrovna velkýmu šéfovi nelíbilo, to se vsaďpehve píše:he..tak "forum" ve smyslu "náměstí" nemá na síti smysl protože se musí dodržovat pravidla boardu a to není náměstíLinkování třeba warezu na náměstí nejde, dnes je jiná doba a jiný pravidla.
jj, potom jsi visel 30 dní stažený z kůže na kříži....třeba.. Dnes to spraví milosrdný Nerův týdenní ban....no sakra nemáme se líp?Sadam.S píše:Tak to oni tě zmoderovali, pokud se zrovna velkýmu šéfovi nelíbilo, to se vsaďpehve píše:he..tak "forum" ve smyslu "náměstí" nemá na síti smysl protože se musí dodržovat pravidla boardu a to není náměstíLinkování třeba warezu na náměstí nejde, dnes je jiná doba a jiný pravidla.
ale až dodatečně, po tom, cos to z tý huby vypustil - žádný schvalování
![]()
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
tak pánové z vašeho přirovnání našeho fóra k naměstí mě docela dostalo ale dorazil to až Pehve s nemilosrdným banem...na to že se tu o pár postů řešily docela závažný věci a to dost závažným způsobem tak ste to skvěle překroutili 
Wohma - nejsem urážka jen jsem se tradičně blbě vyjádřil - funguje to na mrk.cz a prostě nemůže projít lamáckej dotaz typu "jaký háček na kapra" protože ho mod prostě nepustí na sklo - taky useři ze začátku prskali,ale vedlo to ke zkvalitnění fóra a návštěvnost stoupá...
http://www.toplist.cz/konicky-hobby
Mod prostě lamě po SZ pošle linky na existující vlákna a mírně mu zvedne mandle za lenost,(mám pocit že nejsou placení,ale je možný že se pletu).Sám jsem nabídku na moderování odmítl bo prostě nejsem nekonfliktní typ
Zakladatel threadu má moderování sám v ruce systémem pochvaly za skvělý zápis,rýčky a pod. vyleje žlutou kartou (nepřístup na den),nebo červenou (pokud sám nezruší na furt).Světe div se a funguje to
Jsem proti restrikcím,ale zmizely ty neustále se opakující kraviny nejhrubšího zrna a dneska už ani nikdo nevzdechne po časech,kdy tomu tak nebylo.
Věcí druhou je že snadnějším přístupem netu už nikdy citované fórum nebude "akademickým" stolem,jako bývalo - tenhle vývoj je zřejmý napříč netem.
Nemyslím,že by rybáři jako komunita byli nějak výrazně jinde než muzikanti,tož tak.
I když zásadní rozdíl tam přece jen vidím - nabyl jsem přesvědčení,že učit tímhle masovým způsobem lidi chytat ryby je v konečném výsledku kontra produktivní - lidí na břehu přibývá geometrickou řadou a málokdo se k rybě umí chovat - tudíž jsem se poněkud stáhl a navštěvuji jenom vlákna s řekněme prověřenými osůbkami.To jsem ovšem odbočil.
Ovšem pokud se zeptá dítě na cokoli - jsem mu k dispozici a se mnou všichni samozřejmě - kouknu do "karty" usera a je to
http://www.toplist.cz/konicky-hobby
Mod prostě lamě po SZ pošle linky na existující vlákna a mírně mu zvedne mandle za lenost,(mám pocit že nejsou placení,ale je možný že se pletu).Sám jsem nabídku na moderování odmítl bo prostě nejsem nekonfliktní typ
Zakladatel threadu má moderování sám v ruce systémem pochvaly za skvělý zápis,rýčky a pod. vyleje žlutou kartou (nepřístup na den),nebo červenou (pokud sám nezruší na furt).Světe div se a funguje to
Jsem proti restrikcím,ale zmizely ty neustále se opakující kraviny nejhrubšího zrna a dneska už ani nikdo nevzdechne po časech,kdy tomu tak nebylo.
Věcí druhou je že snadnějším přístupem netu už nikdy citované fórum nebude "akademickým" stolem,jako bývalo - tenhle vývoj je zřejmý napříč netem.
Nemyslím,že by rybáři jako komunita byli nějak výrazně jinde než muzikanti,tož tak.
I když zásadní rozdíl tam přece jen vidím - nabyl jsem přesvědčení,že učit tímhle masovým způsobem lidi chytat ryby je v konečném výsledku kontra produktivní - lidí na břehu přibývá geometrickou řadou a málokdo se k rybě umí chovat - tudíž jsem se poněkud stáhl a navštěvuji jenom vlákna s řekněme prověřenými osůbkami.To jsem ovšem odbočil.
Ovšem pokud se zeptá dítě na cokoli - jsem mu k dispozici a se mnou všichni samozřejmě - kouknu do "karty" usera a je to
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Kamaráde přirozeně že vůbec nelíbilo.pehve píše:pozor, vůle zde je a veliká protože se tvoje iniciativa řeší.pavel68 píše:Líbí se mi nápady kluků typu rozbočovače,či zvýraznění threadů pro ouplný začátečníky a nadále trvám na vstupním filtru pro zakládání nových ...
Na ostatních fórech co chodím to funguje ke spokojenosti - ale kde není vůle...
Vím o čem mluvíš protože občas chodím na forum kde musíš svoje moudra poslat nejdřív adminovi ve formě článku a pokud se mu to líbí tak se to teprve objeví ve foru,samo jeho jménem jako nový příspěvek a je na něm jestli uvede od koho to pochází..... většinou ne, takže on tam má asi 1000 příspěvků a ostatní tak od 10 do 30. Víc nic. Tohle by se ti líbilo?
Viz. post Wohmovi
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Nebo vzdechne, ale mod to nepustí venpavel68 píše:Jsem proti restrikcím,ale zmizely ty neustále se opakující kraviny nejhrubšího zrna a dneska už ani nikdo nevzdechne po časech,kdy tomu tak nebylo.
Wohma - EDIT - teď mi došlo že mrk.cz je samozřejmě komerční web živej z reklam,tady nevím jak to funguje 
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Pokud někdo potřebuje okamžitou radu - je tam od toho "plkárna" - slouží právě k tomu,takový všeobecný pískoviště.Taky šikovná věc bo systém se nehltí zbytečnostmaSadam.S píše:Nebo vzdechne, ale mod to nepustí venpavel68 píše:Jsem proti restrikcím,ale zmizely ty neustále se opakující kraviny nejhrubšího zrna a dneska už ani nikdo nevzdechne po časech,kdy tomu tak nebylo.![]()
Ovšem to asi víš líp ty, který to fórum (myslím mrk) navštěvuje...
Asi vzdechne bo s pár modama jsem v kontaktu i jinak (drtivou většinou publikující autoři).
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
No tady modi opravdu nic nedostavaji 
Co se tyce fora mrk.cz - mrknul jsem na to, maji to zajimave resene, problemem je, ze jde o uplne jiny system - ne jen programove, ale i stylem diskuze. Mimo to tam maji veci typu karma / podekovani, coz tady (alespon zatim) nemame.
Bohuzel nemuzu nikde najit informace o tom, kolik ma forum uzivatelu, kolik tam je temat ci prispevku, ani kolik maji modu - skoro bych se vsadil, ze ten pomer prispevku nebo uzivatelu na jednoho moda bude o poznani nizsi.
Podle me pokud ma byt forum moderovane takto striktne, tak to musi byt uz opravdu z gruntu - modu musi byt dostatek, musi mit nejake rozumne ohodnoceni a cely web musi mit jasnou koncepci, ktera se spis podoba takovemu mixu mezi wikipedii, FAQ a forem. Zkratka takova internetova encyklopedie se zkusenosti uzivatelu jako vyznamny bonus. A to rozhodne neni spatny system, ale pochybuju, ze nejakym zpusobem realizovatelny tady u nas, predevsim vzhledem k malemu poctu modu, kteri nejsou nijak ocenovani. Mimo to si myslim, ze Nero ma zkratka jinou predstavu.
Ja osobne si dokazu predstavit, ze s nejakym usilim by se dalo tohle forum promenit v dost slusnou knowledge base a v podstate bych byl i pro, zvlaste pokud by alespon na nektere sekce zustal stavajici system - v nejake Plkarne/undergroundu je tohle zcestne. Ostatne uz ted delame krucky timto smerem - at uz v podobe recenzi nebo ruznych FAQ threadu a threadu pro zacatecniky.
Jako zasadni nevyhodu bych videl to, ze podle me hrozi, ze se pak ztrati ten kolektivni duch a vzajemna atmosfera, ktera tady panuje - ostatne nejvice se navzajem zname predevsim z ruznych offtopic diskuzi, hadek a z vlaken, ktera sem az tak nepatri.
Co se tyce fora mrk.cz - mrknul jsem na to, maji to zajimave resene, problemem je, ze jde o uplne jiny system - ne jen programove, ale i stylem diskuze. Mimo to tam maji veci typu karma / podekovani, coz tady (alespon zatim) nemame.
Bohuzel nemuzu nikde najit informace o tom, kolik ma forum uzivatelu, kolik tam je temat ci prispevku, ani kolik maji modu - skoro bych se vsadil, ze ten pomer prispevku nebo uzivatelu na jednoho moda bude o poznani nizsi.
Podle me pokud ma byt forum moderovane takto striktne, tak to musi byt uz opravdu z gruntu - modu musi byt dostatek, musi mit nejake rozumne ohodnoceni a cely web musi mit jasnou koncepci, ktera se spis podoba takovemu mixu mezi wikipedii, FAQ a forem. Zkratka takova internetova encyklopedie se zkusenosti uzivatelu jako vyznamny bonus. A to rozhodne neni spatny system, ale pochybuju, ze nejakym zpusobem realizovatelny tady u nas, predevsim vzhledem k malemu poctu modu, kteri nejsou nijak ocenovani. Mimo to si myslim, ze Nero ma zkratka jinou predstavu.
Ja osobne si dokazu predstavit, ze s nejakym usilim by se dalo tohle forum promenit v dost slusnou knowledge base a v podstate bych byl i pro, zvlaste pokud by alespon na nektere sekce zustal stavajici system - v nejake Plkarne/undergroundu je tohle zcestne. Ostatne uz ted delame krucky timto smerem - at uz v podobe recenzi nebo ruznych FAQ threadu a threadu pro zacatecniky.
Jako zasadni nevyhodu bych videl to, ze podle me hrozi, ze se pak ztrati ten kolektivni duch a vzajemna atmosfera, ktera tady panuje - ostatne nejvice se navzajem zname predevsim z ruznych offtopic diskuzi, hadek a z vlaken, ktera sem az tak nepatri.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma -
STATISTIKA: CELÝ MRK
MRK.cz je rybářská stránka s nejdelší historii na českém webu. Vznikl v roce 1996 a po celou dobu se nám daří neustále se zlepšovat a držet si velký náskok před konkurencí jak po technické a obsahové stránce, tak v návštěvnosti.
Návštěvnost za březen 2010
zdroj: statistiky MRK.cz Toplist.cz Google Analytics
Unikátní IP adresy 80.034 * neuvádí 172.125 **
Návštěvy 604.488 * 709.244 751.599 **
Zobrazené stránky 6.468.882 * 7.793.446 8.409.382 **
* Autoři MRK.cz se zaručují, že naše informace o návštěvnosti nejsou uměle navyšovány. Naopak z námi generovaných statistik jsou odečteny návštěvy vyhledávačů a jiných robotů a také takové, kdy uživatel viděl pouze jednu stránku a hned odešel (tzn. přišel k nám nejspíše omylem). V opačném případě bysme mohli uvádět až o 100% vyšší čísla a stále bychom mohli tvrdit, že jsou pravdivá. Námi podávaná data jsou však nejen pravdivá, ale i maximálně přesná.
** Statistiky Google Analytics jsou zpracovávány na serverech společnosti Google a jsou všeobecně považovány za velmi spolehlivý nástroj na ověřování návštěvnosti. Používá je většina rybářských webů a lze je tedy mezi sebou porovnávat.
Přístupy po dnech
STATISTIKA: CELÝ MRK
MRK.cz je rybářská stránka s nejdelší historii na českém webu. Vznikl v roce 1996 a po celou dobu se nám daří neustále se zlepšovat a držet si velký náskok před konkurencí jak po technické a obsahové stránce, tak v návštěvnosti.
Návštěvnost za březen 2010
zdroj: statistiky MRK.cz Toplist.cz Google Analytics
Unikátní IP adresy 80.034 * neuvádí 172.125 **
Návštěvy 604.488 * 709.244 751.599 **
Zobrazené stránky 6.468.882 * 7.793.446 8.409.382 **
* Autoři MRK.cz se zaručují, že naše informace o návštěvnosti nejsou uměle navyšovány. Naopak z námi generovaných statistik jsou odečteny návštěvy vyhledávačů a jiných robotů a také takové, kdy uživatel viděl pouze jednu stránku a hned odešel (tzn. přišel k nám nejspíše omylem). V opačném případě bysme mohli uvádět až o 100% vyšší čísla a stále bychom mohli tvrdit, že jsou pravdivá. Námi podávaná data jsou však nejen pravdivá, ale i maximálně přesná.
** Statistiky Google Analytics jsou zpracovávány na serverech společnosti Google a jsou všeobecně považovány za velmi spolehlivý nástroj na ověřování návštěvnosti. Používá je většina rybářských webů a lze je tedy mezi sebou porovnávat.
Přístupy po dnech
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
TO je to slovo (ok, slovní spojeníWohma píše:knowledge base
O TOMTO FÓRU
KYTARY
-> Knowledge base
BASKYTARY
-> Knowledge base
DALŠÍ HUDEBNÍ NÁSTROJE A ZPĚV
-> Knowledge base
TECHNIKA A RECORDING
-> Knowledge base
HUDBA
RECENZE
CO SE JINAM NEVEŠLO
STRÁNKY
určitě bych to nechal všechno pod jedním názvem, ať je vidět, že to patří víceméně k sobě, zároveň je ale IMHO žádoucí, aby bylo vidět i rozdělení na jednotlivé okruhy
+1Wohma píše:ostatne nejvice se navzajem zname predevsim z ruznych offtopic diskuzi, hadek a z vlaken, ktera sem az tak nepatri.
NO PRÁVĚ "MRK.cz je rybářská stránky. Tohle není žádná hudebnická stránka - tohle je hudební FÓRUM... tady se má o hudbě/hudebních nástrojích/hudebnicích DISKUTOVAT, nejen číst a učit sepavel68 píše:MRK.cz je rybářská stránka s nejdelší historii na českém webu.
Wohma píše:Mimo to tam maji veci typu karma / podekovani, coz tady (alespon zatim) nemame.
Nějaký takový systém bych se určitě pokusil skrz "vrchnost" protlačit - na spoustě fór to funguje a určitě je to výborný ukazatel "důvěryhodnosti" uživatele - ovšem nezahrnoval bych mínusy, jen jakási poděkování /už jsem někde přímo tohle viděl/ - eliminuje to možnost naklikání mínusů od "nepřítele" a umožní to tazateli projevit určitou vděčnost za radu a ukázat, že byla opravdu užitečná... člověk, který bude mít dva tisíce "díků" pravděpodobně nebude mluvit do větrupavel68 píše:a nápad s "aurou" taky nebyl od věci
myslím taky, že pokud by se "ajťákům" na kytarách předložil návrh už se zjištěným potřebným pluginem do fóra a zpracovaným potřebným úkonem, těch pět minut by si určitě našli
EDIT: TOHLE by mělo být přesně ono...
Naposledy upravil(a) Sadam.S dne 10.07.2010 0:25, celkem upraveno 3 x.
O vytracení kolektivního ducha nemůže být řeči a nápad s "aurou" taky nebyl od věci - každej hned vidí že nemluví s nějakým vořež prutem a že jeho slovo má jistou váhu,i když systém má botu a jsou jedinci přes sto procent co si nevidí do huby.
Že z gruntu o tom není pochyb a že má Nero jinou představu taky - jenom jsem poukázal na web kde onen mnou citovaný filtr zafungoval 99%...
Že z gruntu o tom není pochyb a že má Nero jinou představu taky - jenom jsem poukázal na web kde onen mnou citovaný filtr zafungoval 99%...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
imho zavist system s karmou neni spatny napad
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
NO PRÁVĚ "MRK.cz je rybářská stránky. Tohle není žádná hudebnická stránka - tohle je hudební FÓRUM... tady se má o hudbě/hudebních nástrojích/hudebnicích DISKUTOVAT, ne číst
Myslím že jsi mne nepochopil - diskutujme zvesela o čemkoli - mě už prostě nebaví současná zahlcenost kravinama - proto jsem se ozval
Myslím že jsi mne nepochopil - diskutujme zvesela o čemkoli - mě už prostě nebaví současná zahlcenost kravinama - proto jsem se ozval
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pavel: Jo, ty statistiky jsem vidle, ostatne byly i na tom linku na TOPlist, co jsi tu daval, ale statistika pristupu neni az tak dulezita, dulezita jsou ta cisla, co jsem vyjmenoval - aspon pokud se bavime o moderovani fora a schvalovani prispevku.
Co se tyce ajtaku na kytarach - pokud by se predlozil nejaky uceleny navrh, jak tohle forum nejak posunout, myslim, ze by slo protlacit nejake zmeny. Dulezite ale je, ze se to musi dopredu prodiskutovat a radne promyslet, najit vsechny potrebne pluginy (nebo jak se tomu v phpBB nadava), zkratka prijit s kompletnim resenim, aby ajtak jen mrknul a nainstaloval. Druha vec je ta, ze mam pocit, ze jeden z Nerovych nadrizenych ma v techto vecech pravo veta (nevim, jestli je to VladaM nebo nekdo dalsi z kytar), takze i v pripade, ze bude souhlasit i Nero, tak neni vyhrano.
Kazdopadne se konecne dostavame do konstruktivni roviny debaty, takze jen tak dal.
Co se tyce ajtaku na kytarach - pokud by se predlozil nejaky uceleny navrh, jak tohle forum nejak posunout, myslim, ze by slo protlacit nejake zmeny. Dulezite ale je, ze se to musi dopredu prodiskutovat a radne promyslet, najit vsechny potrebne pluginy (nebo jak se tomu v phpBB nadava), zkratka prijit s kompletnim resenim, aby ajtak jen mrknul a nainstaloval. Druha vec je ta, ze mam pocit, ze jeden z Nerovych nadrizenych ma v techto vecech pravo veta (nevim, jestli je to VladaM nebo nekdo dalsi z kytar), takze i v pripade, ze bude souhlasit i Nero, tak neni vyhrano.
Kazdopadne se konecne dostavame do konstruktivni roviny debaty, takze jen tak dal.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma - Btw systém "karty" usera na mrku hodnotím velice - nevyplnění,nebo lživé vyplnění karty je virtuální smrt a s takovou osobou prostě nikdo ani nemluví byť by se na hlavu stavěl - stačí kliknout na r vedle nicku a hned je mi jasný koho mám před sebou.
Tímto se vyhnu nedorozumění a příkladně dítěti poradím a hned ho navedu správným směrem - na druhou stranu tak člověk snadno odhalí příkladně i publikující autory při lži a reklamě.
To tu taky poněkud postrádám a snadno dojde k nedorozumění,který člověka potom třeba i mrzí...
Jenom nevím jestli by to tu bylo schůdný
EDIT - aha,to nebude jen tak
Ale pořád si myslím že pokud bude vůle,můžeme to posunout správným směrem.
Poměr příspěvků na moda ti zjistím zítra - psal jsem majiteli,ale už spí
Tímto se vyhnu nedorozumění a příkladně dítěti poradím a hned ho navedu správným směrem - na druhou stranu tak člověk snadno odhalí příkladně i publikující autory při lži a reklamě.
To tu taky poněkud postrádám a snadno dojde k nedorozumění,který člověka potom třeba i mrzí...
Jenom nevím jestli by to tu bylo schůdný
EDIT - aha,to nebude jen tak
Ale pořád si myslím že pokud bude vůle,můžeme to posunout správným směrem.
Poměr příspěvků na moda ti zjistím zítra - psal jsem majiteli,ale už spí
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Také bych se k tomu přikláněl, ale jak už bylo řečeno jen dávat plusy. Uvedu příklad: Třeba holkoun tady z fora nemyslím si, že to nemá v hlavě v pořádku a nic o tom neví, ale umí narovinu říct co si třeba o nějaké kapele myslí a spousta zatvrzelých fanoušků je schopna mu naklikat takovejch mínusů, že sním tady nikdo nepromluví.Martin656 píše:imho zavist system s karmou neni spatny napad
A to není správné.
Ano, u karmy rozhodne jen plusovat a jeste to chce nejaky system, aby si user nenaklikaval plusovy body pomoci pratel nebo druhych uctu. To jde ale celkem snadno poresit napriklad tim, ze se dekovacky zobrazuji u postu verejne - kdyz pak na nejakem vylozene hloupem postu je 10 dekovacek od uzivatelu s 0 prispevky, tak vime, odkud vitr vane 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Přesně tak - u toho pluginu, který jsem linkoval, se nahoře k talčítkům "FAQ, Členové, Odhlásit" přidá ještě tlačítko "Thanks", nebo tak něco, kde je seznam posledních "Díků" a určitě se bude dát podívat na konkrétního uživatele; navíc, vzhledem k počtu více či méně aktivních uživatelů, by nějakých deset "díků" navíc, se kterými by se mu chtělo s*át, neznamenalo žádný větší problémWohma píše:Ano, u karmy rozhodne jen plusovat a jeste to chce nejaky system, aby si user nenaklikaval plusovy body pomoci pratel nebo druhych uctu. To jde ale celkem snadno poresit napriklad tim, ze se dekovacky zobrazuji u postu verejne - kdyz pak na nejakem vylozene hloupem postu je 10 dekovacek od uzivatelu s 0 prispevky, tak vime, odkud vitr vane
Prodiskutovat by to každopádně chtělo; formou ankety by to mohlo jít dost rychleWohma píše:Dulezite ale je, ze se to musi dopredu prodiskutovat a radne promyslet, najit vsechny potrebne pluginy (nebo jak se tomu v phpBB nadava), zkratka prijit s kompletnim resenim, aby ajtak jen mrknul a nainstaloval. Druha vec je ta, ze mam pocit, ze jeden z Nerovych nadrizenych ma v techto vecech pravo veta (nevim, jestli je to VladaM nebo nekdo dalsi z kytar), takze i v pripade, ze bude souhlasit i Nero, tak neni vyhrano.
A myslím, že by nikdo neměl důvod zrovna tohle vetovat, jedině z důvodu zátěže serveru, ale myslím, že to nebude až tak náročná věc... běhá to bez problémů na spoustě fór i s (IMHO) horšími hostingy