Otlaky prstů + Bolest prstů

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Otlaky prstů + Bolest prstů

Příspěvek od Nero »

fxija: tak to promiň, blbě jsem tě pochopil - vše, co jsem napsal, můžeš zvesela ignorovat :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
boycalledtrash

Příspěvek od boycalledtrash »

Zdravím, zkouším hrát palcem Fko (133210) na akustice a bříško palce se tak trochu začíná sdírat - mám přestat? a zvykne si to časem, ztvrdne třeba trochu ta kůže?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono si to zvykne... Ale zase nemusíš hrotit do až do krve.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Nero píše:Ono si to zvykne... Ale zase nemusíš hrotit do až do krve.
no a nebo můžeš ale pak se nesmíš divit že máš kytaru od krve a že máš na bříškách boláky jako můj kamarád co začínal na akustiku tím že na ní natáhnul 13 struny a hrál min. 5h denně :lol: :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Punk`s not dead, voe :!:

:mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

MrB14ck píše:
Nero píše:Ono si to zvykne... Ale zase nemusíš hrotit do až do krve.
no a nebo můžeš ale pak se nesmíš divit že máš kytaru od krve a že máš na bříškách boláky jako můj kamarád co začínal na akustiku tím že na ní natáhnul 13 struny a hrál min. 5h denně :lol: :lol:
Já mám spíš na akustice problém s krvavou pravou rukou... Docela často se mi stane že když v určitém stavu do toho řežu víc a už se tak extrémně nesoustředim, tak se netrefím do strun jen trsátkem ale i kůží nad nehtem... A ráno se divim proč mám krvavé struny a zacákanou vrchní desku :lol:
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

jakub.kubaaa píše:Já mám spíš na akustice problém s krvavou pravou rukou... Docela často se mi stane že když v určitém stavu do toho řežu víc a už se tak extrémně nesoustředim, tak se netrefím do strun jen trsátkem ale i kůží nad nehtem... A ráno se divim proč mám krvavé struny a zacákanou vrchní desku :lol:
Mně se to také stává, na to pomáhá asi jen nechlastat :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

jakub.kubaaa píše: Já mám spíš na akustice problém s krvavou pravou rukou... Docela často se mi stane že když v určitém stavu do toho řežu víc a už se tak extrémně nesoustředim, tak se netrefím do strun jen trsátkem ale i kůží nad nehtem... A ráno se divim proč mám krvavé struny a zacákanou vrchní desku :lol:
Na to je jednoduchý lék - zahoď trsátko a nauč se hrát jen rukou. Pak se to naučíš hrát tak, že i s trstákem v ruce ti podobné nehody hrozit nebudou :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jesli jste viděli toho šilence co hrál s No reas po něm na podiu pocákaný koberec od krve :-o
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

J.J. píše:
Pikus píše:
AntaresX9 píše:Tak mě po dvou letech si prsty už zvykly kor teď když jsem přešel na sedmu. Jediný s čim mám někdy problém je že mě trochu bolí levý pápěstí po delšim hraní ale to mi stačí trochu uvolnit na minutku a jede se dál a pak že mě bolí bicák na pravčce ale to jen když hraju nějakou sypačku s PM při tempu okolo 200
tak to bych spíš řekl na špatnou techniku nebo na to, že vůbec neděláš technický cvičení... taky jsem s tím měl dost problémy, ale na konzervě jsme se zaměřili na techniku hraní a uvolněnost při hře a cítím, že se to dost zlepšuje.
Těžko můžeš mít uvolněnou ruku, když máš kytaru pod koulema a mlátíš downstroky jak zběsilej, protože tak je to prostě nejtvrdší.
To s těma downstrokama bylo na koho? Techniku cvičim každej den a jednou tejdně chodim na hodiny kytary takže tam to asi nebude. To s tou pravačkou co jsem psal je spíš tim že jí zatim nemám tak vycvičenou na nějaký vysoký tempa.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

AntaresX9 píše: To s těma downstrokama bylo na koho? Techniku cvičim každej den a jednou tejdně chodim na hodiny kytary takže tam to asi nebude. To s tou pravačkou co jsem psal je spíš tim že jí zatim nemám tak vycvičenou na nějaký vysoký tempa.
Byla to reakce na tvůj příspěvek, protože podle toho jak jsi to napsal, soudím, že je to přesně tvůj případ (sypačka na 200 bpm :roll: ) a jestli tě z hraní rytmu pravou rukou bolí biceps, tak je zřejmě něco v tý tvojí technice špatně. On by měl ten pohyb vycházet malounko odjinud než z bicepsu.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

J.J. píše:
AntaresX9 píše: To s těma downstrokama bylo na koho? Techniku cvičim každej den a jednou tejdně chodim na hodiny kytary takže tam to asi nebude. To s tou pravačkou co jsem psal je spíš tim že jí zatim nemám tak vycvičenou na nějaký vysoký tempa.
Byla to reakce na tvůj příspěvek, protože podle toho jak jsi to napsal, soudím, že je to přesně tvůj případ (sypačka na 200 bpm :roll: ) a jestli tě z hraní rytmu pravou rukou bolí biceps, tak je zřejmě něco v tý tvojí technice špatně. On by měl ten pohyb vycházet malounko odjinud než z bicepsu.
Tak tenhle problém mám jen u některejch věcí od Slayer kde bohužel je to hraný nesmyslně v tomhle tempu střídánim tripletů s downpickingem.(skladba World painted blood) Ale třebav něčem jako je Coming Curse od Iced Earth kde se hraje primárně tripletama mi to tempo problém nedělá. Problém prostě je že pokud člověk na to neni vycvičenej a hraje nějakou věc od kytaristů z osmdesátek jako je Hetfield nebo K. King který hrajou prasácky downstrokem klidně i tempa okolo těch 180-200 protože to v tý pracce maj tak normálnímu člověku prostě bude tuhnout pravačka. Jako hrál bych to alternativem ale pak to prostě nevyzní jak originál
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

woro90-1 píše:
jakub.kubaaa píše:Já mám spíš na akustice problém s krvavou pravou rukou... Docela často se mi stane že když v určitém stavu do toho řežu víc a už se tak extrémně nesoustředim, tak se netrefím do strun jen trsátkem ale i kůží nad nehtem... A ráno se divim proč mám krvavé struny a zacákanou vrchní desku :lol:
Mně se to také stává, na to pomáhá asi jen nechlastat :D
Jenže ... to přeci nejde :lol: Já to čas od času vyřeším leukoplastí, na prst než jdu do hospody a hned to je v pohodě 8)
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Ecilek

Příspěvek od Ecilek »

Cus potreboval bych helpnout se strunama na novou elektroakustiku, mám tam dost tvrde struny a znicene prstiky:-(....asi by bylo dobre je prevazat na mekci ze a jaku tvrdost?nebo tam hodit nylonky?...dikes za odpoved
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

S desítkama by sis měl poradit v klidu. Ruce si přivyknou. Nylonky tam fakt nedávej.

PetrPeter 1975 - 2008
vandurat

Příspěvek od vandurat »

Zdravíčko
Letos v červnu na vodě se mi něco zarazilo do bříška prostředníčku levé ruky.Nevím jestli tříska,tu bych viděl,nebo mě něco píchlo,kouslo.Kdoví.. Prst mi otekl,zčervenal,a silně bolel při dotknutí.Mazal jsem to mastěma,a já nevím čím ještě a asi za týden otok zmizel.Prst ale i teď při stlačení pobolívá. Někdy to při stisku struny zabolí opravdu fest a hraje se s tím docela špatně. Nenapadá vás co by to mohlo být? Už je to přeci jen nějaká doba..
Za doktorem se mi s tím zatím chodit nechce,protože jinak mě to opravdu neomezuje,jen ta kytara. A jít do ordinace s tím že mě bolí prstík? :lol: :lol:
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Já bych s tím radši někam šel, stalo se mi něco podobného, vrazil jsem si kus ostrý větvičky do nohy a trvalo mi nejmíň měsíc to celý vyndat. Je možný, že v tom prstu pořád něco máš.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Já třeba na prstech levačky už nemám ani ty "mozoly" .... když jsem hrál na svou 1. kytaru tak byly prsty tvrdé jako šutr a pak jsem v nich měl dokonce od strun vytlačené drážky :D, byla to celkově dost tuhá kytara, velký dohmat atd... Bohužel od té doby co mám kytaru novou která je naopak hrozně měkounká i s 11tkama tak prsty změkly a to hraju poměrně často :)...no a když teď třeba vemu do ruky akustickou kytaru tak na ni vydržím hrát jen pár minut :D
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Kabi
Nový uživatel

Příspěvek od Kabi »

Ahoj, no já jsem si taky koupil kytaru po 14 letech, a nestačím se divit. mám taky bolavé prsty, ale tak, že mám malinko znecitlivělí prostředníček a prsteníček. :) Doufám, že se mi tam cit vrátí jako jsem to měl před tím, a přitom budumoct hrát dál. :) Dřív jsem hrával na nilonové struny, tak to bylo lepší, ale kováče mi momentálně dávají zabrat. :) Dost by mě zajímalo, jaký cit v prstech mají profesionálové, protože já si nedovedu představit, že nebudu cítit. :) to by nevidomému člověku jako já asi moc neprozpívalo. :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Je třeba počítat s tím, že na levačce (hmatníková ruka) má kytarista vytvořené mozoly a tím ztratí trochu citu v konečcích prstů.
Jinak na struny netlačit, hmatat je u pražců a ne mezi pražcema. Pokud je příliš vysoký dohmat (struny jsou moc vysoko nad prazcema), tak nechat seřídit krk.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“