Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
Re: Prosím o vyjádření k mixu nové skladby
Díky za další názory... no kdyby jste viděli s jakými sluchadly jsem to mixoval
holt na lepší výbavičku nejsou prachy... Na tom tremolu zkusím zapracovat. Tapovali jsme to ručně na pod X3 podle hajtky:D K těm ořezům frekvencí kytar - jak na to jít? Zřejmě asi nějakým ekvalizérem, ne? No reaper nějaký obsahuje... zvuk kytary a basy jsme nějak frekvenčně neřešili, zkratka jsme nastavili v pod X3 zvuky které se nám libily, včetně efektů a tak se to nahrálo a dále už neupravovalo..Začátky jsou veselé, ale člověk se na podobných chybkách aspoň něco naučí a začne přemýšlet trochu jinak.
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Re: Prosím o vyjádření k mixu nové skladby
ted koukam, ze mas v podpisu 6505+ a Orange 412, to jsi teda tim PODem spachal vrazdu zvuku:) Pro priste doporucuju koupit za 2 litry shure sm57, dat kolmo na box, par cm vedle stredu repraku a rek bych, ze vysledek pak bude o poznani lepsi...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Zhodnoťte naše výtvory...
Sloučeno s všeobecným threadem o hodnocení nahrávek - netřeba tu mít thread pro každou novou skladbu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Zdravím, to jsem opět já, člen fóra, kterýho máte všichni tak strašně rádi
Teď ale vážně...mám tu skladbu o který si myslim, že už je veřejně použitelná. Budu rád, když mě z omylu vyvrátíte a poradíte, co bych měl změnit abych se dostal už na konečnou úroveň. S tímhle songem to totiž už myslim opravdu vážně. Text napsala kamarádka, která mi tam i krásně zazpívala.
Tož co vy na to? Skladba, text, zvuk...?
Teď ale vážně...mám tu skladbu o který si myslim, že už je veřejně použitelná. Budu rád, když mě z omylu vyvrátíte a poradíte, co bych měl změnit abych se dostal už na konečnou úroveň. S tímhle songem to totiž už myslim opravdu vážně. Text napsala kamarádka, která mi tam i krásně zazpívala.
Tož co vy na to? Skladba, text, zvuk...?
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
poslech sem si to hnedle 2x za sebou, tak se me to libi.
nejaky veci me napadaj, ale mozna nejsou az tak podstatny:
skladba ... ta mi prijde vyborna. obecne vetsinou respektuju umelce. konzumuju tak, jak to predklada, nejsem vybiravej. tohle se da konzumovat dobre, sice nic neprekvapuje, ale ani neurazi...
text ... ten se mi zda docela dobry ze zacatku. az do blaznu a falesnejch slov, s nima to trochu ztezkne ... a "kde je ta doba" vypada trochu vypozovane ... zvlast s tema drbancema okolo. osobne bych to malinko prepsal, aby tomu zustala lehkost na hranici to "az ti bude tezko", to je pekny. vic uz bych negeneralizoval, aby to nebylo nucene strojeny (nebo strojene nuceny).
zvuk ... se zvukem je trochu problem. ta cista kytara je fajn, ale prvni zpevak se ji o malinko nevyrovna, takze tam zustane viset. a visi tam porad, i kdyz se pridaji ostatni nastroje ... to solo dava nadeji, ale nastup se nakonec nekona, vsechno je v jedny krabici za tou cistou kytarou. a i kdyz je fajn, tak trochu nudi, kdyz tam jen tak visi od zacatku do konce... ... tedy s hlasama by to chtelo kousek dopredu a tema ostatnima nastrojema tu cistou kytaru obestoupit, at pred nima nedela zaclonu. jo ... a bubny bych nechal trochu placnout ... nemusi to bejt moc, ale aby byla citit rozhodna ruka bubenika, aspon tak.
jinak pekny, opravdu. ++.
(
)
edit: a naleju si dalsi, zacina docela veselo
nejaky veci me napadaj, ale mozna nejsou az tak podstatny:
skladba ... ta mi prijde vyborna. obecne vetsinou respektuju umelce. konzumuju tak, jak to predklada, nejsem vybiravej. tohle se da konzumovat dobre, sice nic neprekvapuje, ale ani neurazi...
text ... ten se mi zda docela dobry ze zacatku. az do blaznu a falesnejch slov, s nima to trochu ztezkne ... a "kde je ta doba" vypada trochu vypozovane ... zvlast s tema drbancema okolo. osobne bych to malinko prepsal, aby tomu zustala lehkost na hranici to "az ti bude tezko", to je pekny. vic uz bych negeneralizoval, aby to nebylo nucene strojeny (nebo strojene nuceny).
zvuk ... se zvukem je trochu problem. ta cista kytara je fajn, ale prvni zpevak se ji o malinko nevyrovna, takze tam zustane viset. a visi tam porad, i kdyz se pridaji ostatni nastroje ... to solo dava nadeji, ale nastup se nakonec nekona, vsechno je v jedny krabici za tou cistou kytarou. a i kdyz je fajn, tak trochu nudi, kdyz tam jen tak visi od zacatku do konce... ... tedy s hlasama by to chtelo kousek dopredu a tema ostatnima nastrojema tu cistou kytaru obestoupit, at pred nima nedela zaclonu. jo ... a bubny bych nechal trochu placnout ... nemusi to bejt moc, ale aby byla citit rozhodna ruka bubenika, aspon tak.
jinak pekny, opravdu. ++.
(
edit: a naleju si dalsi, zacina docela veselo
- DJ Murano
Bicí jsou dělaný přes SW, tak nevim, jak myslíš, že by měla být cítit rozhodná ruka
Ačkoli se to nezdá, ta čistá kytara je právě to hlavní na tý písničce, každopádně jí můžu trochu ztlumit, ale příjde mi, že při nástupu zpěvu ten zpěv bude až příliž nahlas oproti tý kytaře. Tam na konci se potom k mono kytaře z krkovýho snímače přidá dual-recording kobylkový snímač, jestli je to právě ono, co dělá, že kytara je nad všim, něco z toho dám dolů, spíš bych to viděl na tu mono část.
Text se řeší, jenom čekáme na další názory, abychom věděli, jestli je to opravdu třeba
Každopádně díky za rady, určitě s tim ještě něco budu provádět. Jenom jak říkám, potřebuju vědět i další názory a vyvodit z nich jeden průměr, který by byl výsledkem.
Ačkoli se to nezdá, ta čistá kytara je právě to hlavní na tý písničce, každopádně jí můžu trochu ztlumit, ale příjde mi, že při nástupu zpěvu ten zpěv bude až příliž nahlas oproti tý kytaře. Tam na konci se potom k mono kytaře z krkovýho snímače přidá dual-recording kobylkový snímač, jestli je to právě ono, co dělá, že kytara je nad všim, něco z toho dám dolů, spíš bych to viděl na tu mono část.
Text se řeší, jenom čekáme na další názory, abychom věděli, jestli je to opravdu třeba
Každopádně díky za rady, určitě s tim ještě něco budu provádět. Jenom jak říkám, potřebuju vědět i další názory a vyvodit z nich jeden průměr, který by byl výsledkem.
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Poslechl jsem zatim jenom na ntb, takze ke zvuku zatim asi nic nereknu (snad jen ze ty bici pusobi hodne strojove i na to, ze jsou z pocitace
), nicmene dost mi vadi frazovani v nekterych pasazich. Treba jak zpiva ta holcina "na to se zapomnelo" tak frazuje "za-po-mne-lo-o", pritom by tam bylo mnohem prirozenejsi cely to trochu natahnout a zpivat "za-po-mne-lo" (klidne i s pauzama, staccato, nevim, jak se tomu v terminologii rika). Kytarovy vyhravky velmi dobry, pripomina mi to Blackmora, nekde je to lehce rozlitany, ale to bezny posluchac asi ani neodhali 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ale to je prece uplne jedno, pres co je to delany. jen at hezky pritlaci!DJ Murano píše:Bicí jsou dělaný přes SW, tak nevim, jak myslíš, že by měla být cítit rozhodná ruka
(kdyztak mu kup velkou cokoladu, to pomaha)
ja ale sem nerek ani slovo o tom, ze by se neco melo ztlumit. (!)DJ Murano píše:Ačkoli se to nezdá, ta čistá kytara je právě to hlavní na tý písničce, každopádně jí můžu trochu ztlumit
(volume rozhodne neni jedinej prostredek)
Tak jsem si to poslechl na bednach:
- toho verbu je tam moc.
- "kdo ti, az ti bude tezko, pomuze vstat" je hrozne krkolomna konstrukce
- je tam basa? cosi tam slysim brucet, ale rozhodne by to chtelo vytahnout. Ostatne podle zvuku v druhe casti hadam, ze to je transponovana kytara
- bici aranzersky moc nefunguji, vsude jsou nacpany prechody, ktery se do balady vubec nehodi.
- vyber samplu taky neni moc stastnej, kopak jenom pleska a v podstate nejde slyset, virbl je az moc tucnej, sem by se hodil spis ostrejsi.
Jinak ja podobny cajdaky uz nejakej ten patek nemusim, takze nemuzu hodnotit, nicmene z muzikantskyho hlediska je to podle me velmi dobre odvedena prace.
- toho verbu je tam moc.
- "kdo ti, az ti bude tezko, pomuze vstat" je hrozne krkolomna konstrukce
- je tam basa? cosi tam slysim brucet, ale rozhodne by to chtelo vytahnout. Ostatne podle zvuku v druhe casti hadam, ze to je transponovana kytara
- bici aranzersky moc nefunguji, vsude jsou nacpany prechody, ktery se do balady vubec nehodi.
- vyber samplu taky neni moc stastnej, kopak jenom pleska a v podstate nejde slyset, virbl je az moc tucnej, sem by se hodil spis ostrejsi.
Jinak ja podobny cajdaky uz nejakej ten patek nemusim, takze nemuzu hodnotit, nicmene z muzikantskyho hlediska je to podle me velmi dobre odvedena prace.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
a me se ta konstrukce zrovna libila 
- DJ Murano
- O reverbu jsem taky uvažoval, zkoušel jsem ho trochu zkrátit, ale nebylo to tak uplně ono. Zkoušel jsem ho ztlumit (používám na všechno jeden, funkcí send) a bylo to "až příliž dynamický". Jako řešení bych tu viděl ubrat ho jenom u bicích s tim, že teda přehodim sampl virblu
- Konstrukce toho textu se mi právě naopak líbí z celýho songu nejvíc
- Basa tam je, ale ta moje není zrovna kvalitního zpracování (ibanez GSR180). Jenom hučí a konkrétní basovej tón nikde. A to ještě hučí tak, že se člověku zdá, že by se měli prudce stáhnout kmitočty okolo 200Hz. Jenomže oni už tam dávno nejsou!
Zkoušel jsem SW basu, ale to bylo tak šíleně nepřirozený, že se mi to takhle zdálo lepší.
- Ty přechody, to je záměr. Právě kvůli tomu, aby to nepůsobilo uplně jako balada
- Jak už jsem psal, virbl zkusim přehodit, ale nevim, jestli to bude šťastnej nápad. Ostatně, s EZD se toho moc udělat nedá, když nejsou penízky na Superior...
- Konstrukce toho textu se mi právě naopak líbí z celýho songu nejvíc
- Basa tam je, ale ta moje není zrovna kvalitního zpracování (ibanez GSR180). Jenom hučí a konkrétní basovej tón nikde. A to ještě hučí tak, že se člověku zdá, že by se měli prudce stáhnout kmitočty okolo 200Hz. Jenomže oni už tam dávno nejsou!
- Ty přechody, to je záměr. Právě kvůli tomu, aby to nepůsobilo uplně jako balada
- Jak už jsem psal, virbl zkusim přehodit, ale nevim, jestli to bude šťastnej nápad. Ostatně, s EZD se toho moc udělat nedá, když nejsou penízky na Superior...
V tom případě už zbývá jen upravit frekvenční rozpoložení. Jenomže nad tim já jsem bádal nejeden celý den! Když to trochu pozměnim, už to nebude znít tak krásně jako z Fender zesilovače s kvalitním boxem (když jsem byl u strýce ve studiu na druhym konci republiky, měl ho tam a ten zvuk byl zatraceně podobnej)Paris píše:volume rozhodne neni jedinej prostredek
Verb mi vadi predevsim na kytare, mozna i na hlasech. Zkusil bych uplne jinej efekt s uplne jinym nastavenim, pripadne nechal pro kazdej nastroj vlastni verb a pak udelal jen jeden kratkej, kterej to propoji.
Problem s prechodama je, ze by nebyly vkusny ani v rockove nebo metalove pisnicce - tak jak jsou napsany
Problem s prechodama je, ze by nebyly vkusny ani v rockove nebo metalove pisnicce - tak jak jsou napsany
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- DJ Murano
Pravděpodobně myslíš přechody ve druhym refrénu. Když to teď poslouchám, ty pravidelný osminkový údery trochu bijou do uší
ale ve vyhrávkách po refrénu prvním i druhym se mi zdaj v pohodě.
EDIT: Tak výkonej ntb zas nemám, abych mohl použít reverb na každou stopu zvlášť + jeden pro všechny
EDIT: Tak výkonej ntb zas nemám, abych mohl použít reverb na každou stopu zvlášť + jeden pro všechny
"Freeze"
Anebo mene zravej reverb.
Anebo mene zravej reverb.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No když si to můžu dovolit i já; jako dneska jakejkoli NTB (zcela seriózní tvrzení!) ti do třeba Cubase projektu dokáže naplácat nejen na každou audio stopu (třeba 10, 15, ....) vlastní reverb, ale i jiný efek (efekty).... Takže jak píše Wohma (a rozhodně i ten nejžravější reverb, co by kde existoval, nebude samospasitelný kvalitou a krom toho opravdu není dobrá myšlenka mít jeden reverb ve skladbě a pouze pro různé stopy měnit jeho poměr - to nebude nikdy pořádně fungovat).
P.
P.
- DJ Murano
Je to jak říkáš: Dneska jakejkoli ntb...Jenomže já mám ntb starej 7 let
něco s tim zkusim províst, dám vědět jak to dopadlo
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen 7?? To je furt výkonově naprosto mimo možnosti mého PC
no nic...
Fakt by mě (a možná i Wohmu) zajímal ten reverb, kterej nejde použít víc jak jednou v projektu (kvůlivá výkonnosti).
P.
Fakt by mě (a možná i Wohmu) zajímal ten reverb, kterej nejde použít víc jak jednou v projektu (kvůlivá výkonnosti).
P.
- DJ Murano
ono nejde jenom o reverb. Samozřejmě reverb na každou stopu zvlášť by šlo udělat v pohodě, ale nezapomínejte na to, že tam musí být zapojena efektová smyčka pro bicí (jak celej set, tak každej bubínek zvlášť), simulace kytarovýho, baskytarovýho komba, ekvalizace zpěvů...bez reverbu jsem na 80% využití procesoru
Freeze.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, takže freeze. Ale když to tak čtu, tak mám pocit, že já vlastně vůbec nemíchám
a neefektuju.
P.
P.