EMG 81/85 clippování (praskání)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Nik 555

Re: Praskání kytary (aktivní snímače)

Příspěvek od Nik 555 »

Tak jsem si dneska kytaru přinesl od kytaráře domů.. Celou jí seřídil a komplet přepájel elektroniku.. Ale když jsem kytaru doma zapojil tak jsem se nestačil divit.. Slabý praskání při čistym zvuku.. Jakoby při atacku ve zvuku lupne.. Už fakt nevim co s tim :(
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Nik 555 píše:Tak jsem si dneska kytaru přinesl od kytaráře domů.. Celou jí seřídil a komplet přepájel elektroniku.. Ale když jsem kytaru doma zapojil tak jsem se nestačil divit.. Slabý praskání při čistym zvuku.. Jakoby při atacku ve zvuku lupne.. Už fakt nevim co s tim :(
No, vypozoroval jsem jednu zajímavou věc... tenhle problém má u nás v bytě... ale jinde mi to nedělá. Zkus kytaru i s kombíčkem někde jinde, popř. i na jiným aparátu...

mimochodem, šáhni na kobylku a popř. i jiný kovový části kytary (kryty snímačů, potenciometrů,...). Jestli to bude dělat taky, tak mě trošku pomohlo odstínit kytaru. Je s tím ale dost práce, chceš li to mít pořádně, takže raději vyzkoušej to, co jsem radil jako první...

jinak, s aktivama jsem se nesetkal, ale vím jak fungují. To co jsem psal já, zaručeně funguje s pasivama, ale mělo by to makat i u aktivů.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Pikus: Jo zní to reálně co píšeš. Já se jen bojim aby nebyli v háji oba EMG81 ale to mi přijde divný když jsem s nima nic drastyckýho nedělal. Jak se konkrétně provádí to odstínění kytary?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Houbičky, pokud ty snímače hrají jak mají, jsou zdravé jako ta hnusná věc co roste v zemi a není v ní maso. Odstínění kytary se provádí pomocí vyhledávání příslušné diskuse zde nebo pomocí vyhledávání na netu, dobyrý je k tomu třeba Google. Pokud splníš tento krok, další už z něj logicky vyplývají.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Ono zase kdyby ty snímače byli v háji tak nehrajou vůbec co?..

Edit: Ale když přepnu na krkovej snímač tak to praskání slyšet není a to byl dřív u kobylky než jsem ho přendal ke krku.. Záhada sama fakt! :?
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Nik 555 píše:Ono zase kdyby ty snímače byli v háji tak nehrajou vůbec co?..

Edit: Ale když přepnu na krkovej snímač tak to praskání slyšet není a to byl dřív u kobylky než jsem ho přendal ke krku.. Záhada sama fakt! :?
víš, kolik faktorů ovlivňuje to, že ti kytara praská nebo nepraská (vlhkost rukou, stáří strun, nastavení kytary - v některých zapojeních se potlačují jissté frekvence > není praskání slyšet, elektroinstalace, kabel,...)? :lol:

Prostě, než budeš kytaru odstiňovat (napovím ti, vnitřnosti vylepíš Cu fólií nebo něčím podobným... lze použít i alobal. A ten uzemníš na plášť potenciometru), tak zkus, jak se to chová jinde, s jiným kabelem, popř. i na jiným kombíčku. Teprve potom se v tom vrtej.

Mimochodem, pokud to odstínění uděláš blbě, tak si spíš pohoršíš, než pomůžeš.

Napiš mi (nenašel jsem to), co to je za kytaru, za snímače, co tam je za elektroniku. Bude se radit líp.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Struny jsou natežený nový,elektronika je od kytaráře komplet přepájená a kytara celkově seřízená.
Je to ESP LTD H - 500 a snímače 2x EMG 81. Další zajímavostí je, že to začlo dělat až po instalaci právě těhlech EMG. Baterie je nová.

Edit: Kabel jsem koupil taky novej cca za 600,-
dalabo

Příspěvek od dalabo »

S tím zajdi za jiným kytarářem nebo dobrým elektrikářem. Já už si rači elektriku kontroluju sám co sem otevřel kytaru po správce a upadly 3 dráty. Zničený potencák a switch mi tež udělal jeden mistr kytarář :-(

Jo skus to s jiným apcem některé sou fakt háklivější na sáhnutí na struny.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Cau, resim ten samy problem jako kdysy po instalaci nových EMG 81/85 ZW Set. Tentokrát u kytary Esp ec 256. Pri silnejsim atacku trsatkem se ozyva prasknuti (lupnuti) a to kdyz je kytara zapojena na direct out. Bez aparatu a boxu. Kdyz prozni i ty nejvyzsi frekvence. Nove struny jsem natahnul. Z kytary do sachty vedou dva kabely zluty a cerny pry je to zemeni kobylky a strun to jsem napajel spolecne na "ground" do pripojky u EMG. Snimace jsem zkousel dat co nejniz. Baterie je nova. Kabel taky. Premyslim jestli je to vazne tim zemenim jestli je to potreba udelat jinak... a jestli to ma na to opravdu vliv. Potenciometry a samice je nova. Co to???
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Co znamená kytara na direct out? Do zvukovky? do PA? na sucho?
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Přesně tak.. Do zvukovky bez aparátu (preampu) a bez simulace reproboxu. Tam kde se projevý všechny frekvence bez ořezu jako je tomu třeba u reproboxu..
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Přebuzení vstupu zvukovky se projevuje přesně takto, škaredým praskáním. Můžeš ubrat gain vstupu zvukovky nějakým točítkem nobo softwarově? Určitě to přestane dělat, když ubereš volume na kytaře. A na lampovém aparátu to nedělá.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

.
Naposledy upravil(a) Nik 555 dne 26.02.2017 11:32, celkem upraveno 1 x.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Stáhl jsem hlasitost u zvukovky a řikal jsem si že dobrý ale to jsem měl zapnutou simulaci boxu. Přikládám nahrávku kde je jasně slyšet praskání (lupání). Nejdřív kobylkový snímač EMG 81 a pak krkový 85. Na tenkých strunách to tolik slyšet není. Pripadá mi jakoby clipovaly basy. Posuďte sami.

https://soundcloud.com/nikolas-baier/clip

Vše je nově zapojeno EMG 81/85 ZW Set.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

V tom softu, přes který hraješ, máš pravděpodobně na začátku vstupní gain, limiter, noise gate. Bývá tam i tlačítko Learn, které ti nastaví úroveň podle nejsilnějšího vstupního dignálu, aby to ty špičky neřezalo. Úroveň nesmí jít do červeného. Např. tyhle točítka.
Obrázek
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Guitar rig uz nepouzivam. V mem pripade je problem uz v kytare.. Protoze na zvukovce mam signal stazeny na normal a kdyz by zvuk clipoval tak mi sviti diody uz na zvukovce. Signal je krasne pod -6db. Mozna je potreba pripajet samici i kdyz je zacvakavaci..
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tak sorry, zní to přesně stejně, jako když clipuje zvukovka. Na Englu to dělá taky?
Druhá možnost je, že preamp v EMG nedostává dost šťávy z baterky. Čím to je, nevím. Jacková samice a faston konektory od EMG bývají dost spolehlivé, fakt kvalita, tam to nebude, neletoval bych to. Kabel je mono?
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Ano u englu taky. Kabel mono. Baterie je nova od panasonic. Zkusim jeste znova prepajet prepinac. Daji se snimace pripojit napevno k samici jen s baterkou? Abych mohl vyloucit ze je to prepinacem a potakama? Vse jsem delal podle manualu... dnes to jeste jednou zkontroluju... zase kdyz bych mel neco spatne tak to hraje potichu nebo vubec.. ale me to hraje dobre a nahlas... doma si k tomu jeste sednu a tu samici pripajim napevno.. treba kdyz do toho rezu tak se pohnou kontakty a praskne to...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Aktivní snímače se nemusí pájet např. ke kobylce.
Mě to zní, jako když je špatně nastavena výška snímače, kdy při silnějším úderu do něj struna naráží. A nebo seřízení kytary kdy pro změnu struna mlátí o poslední pražce, nejčastěj kvůli příliš měkkým strunám.
José

Příspěvek od José »

Souhlasím s bubuccim, zní to jako když ti to klipuje, zřejmě už v kytaře (limity aktivních snímačů). Snímače bych dal dál od strun a proměřil baterku, to že je nová neznamená, že je dobrá.. V kontaktech problém nebude.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“