Věšáky, držáky a stojany na kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Držák na stěnu

Příspěvek od Nero »

Glitch píše:..chtel bych se zeptat jestli kytare URCITE nevadi dlouhodoby zaveseni pouze za hlavu treba timto http://www.musiccenter.cz/Hercules-Stan ... u/:3:37556 ? :| sry za debilni dotaz :mrgreen:
Jednou pro vždy - určitě to tomu nevadí. Důkazem budiž ty desítky kytar zavěšených v obchodech. A pokud chceš osobnější zkušenost, tak těch 6 strunných nástrojů, co za krk visí u nás v rodině. :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mr.a

Příspěvek od mr.a »

toz zkusim jeste v jinem threadu
mr.a píše:a co je tedy setrnejsi k nastroji, kdyz pominu kufr - zed nebo stojan na zem ?
i tak nitro diky za odpoved
Nero píše:Kufr a pod postel - nejšetrnější a nejbezpěčnější :mrgreen:
z threadu snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... 19237.html
ale bohuzel to neresi moji otazku :)
frajerik
last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo

Příspěvek od frajerik »

Ja si gitaru odkladám do obyč. mäkkého púzdra a opriem ho o medzi poličku a stoličku takže nehrozí že spadne kvôli "premávke". Gitara je v mäkkom, nepráši sa na ňu, krk netrpí ani nič :D.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

mr.a píše:toz zkusim jeste v jinem threadu
mr.a píše:a co je tedy setrnejsi k nastroji, kdyz pominu kufr - zed nebo stojan na zem ?
i tak nitro diky za odpoved
Nero píše:Kufr a pod postel - nejšetrnější a nejbezpěčnější :mrgreen:
z threadu snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... 19237.html
ale bohuzel to neresi moji otazku :)
Z hlediska šetrnosti samotného uchování kytary v dané pozici je to jedno. Ale podle mě je lepší držák na zdi, protože do něj omylem nevrazíš a kytaru z něj neshodíš....
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

tak sorry váží asi 7 kilo podle váhy :D a nakonec sem se rozhod že ji budu nechávat pod postelí v kufru a na držák si dám akustiku.
Klobouk

Věšák na kytaru

Příspěvek od Klobouk »

Zdravím,

než mi začnete nadávat ať hledám, tak nebojte, fórum jsem prohledal a pečlivě pročetl myslím většinu názorů na věšák x kufr x stojan. Každopádně u mě je problém s místem a na zemi v poloze stojmo už je akustika a kombo, proto jsem se rozhodl, že než opřít elektriku o topení (což je poslední volné místo, když nepočítám možnost, že bych s ní spával v posteli) si radši pořídím věšák, i když jsem si vědom názorů které vyhrožují pokroucenými krky, hmatníky a nevim čím ještě, jinou možnost prostě nemám.

Tím jsem chtěl zabránit vypuknutí hádek a teď k dotazu. Na kytarách jsem našel věšák s podporou jak hlavy, tak těla kytary
http://kytary.cz/rockstand-by-warwick-k ... /HN088585/
a chtěl jsem se zeptat na váš názor. Tj. jestli má cenu si připlatit tu stovku oproti obyč. věšáku, bez podpory těla, případně na zkušenosti s tímto nebo podobným věšákem, díky za odpovědi.

PS: Elektrika je to moje první, rozhodl jsem si ji nadělit na vánoce :D a zainvestoval jsem do kombinace Cort G210, Roland Cube 20x a kabel PRO CO LPP-10 3 m, rovný/rovný. Vím, že na to jsou tu zvláštní topicy, ale ty už jsem pročetl taky a tohle byla moje volba, jelikož ještě nemám vyhraněný styl, ani oblíbený typ kytar a tato kombinace se mi zdála taková univerzální :) a to jak kombo, tak kombinace 2x single + H na kytaře, tak mě zajímá zhodnocení celého setu, za názor budu rád.
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
Nero
Rádce

Re: Věšák na kytaru

Příspěvek od Nero »

No je fajn, že si pohledal a pročetl, ale příště můžeš v těch tématech pokračovat :wink: Nebo minimálně dát thread do správné sekce...

Jinak podle mě smysl to nemá, stačí obyčejný věšák - v životě jsem se nesetkal s nástrojem, kterému by věšení dělalo problém. Takže proč to komplikovat a dávat za to víc peněz...

PetrPeter 1975 - 2008
Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Nějaký topic k tomuto tématu jsem našwl i v téhle sekci myslím, jestli se pletu tak se omlouvám :oops: , zvláštní topic jsem založil, protože to co jsem našel byly většinou obecné diskuze a mě zajímal spíš názor na konkrétní typ. Díky za radu
Cort Earth 70
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

A neni snažší mít věšák přímo do zdi? Přecijen to zabere ještě míň místa než ten na zem a odpadá pravděpodobnost zakopnutí o to při návratu z hospody ...

Jinak teda k tomu že kytaru k topení, to si nemyslim že je moc dobrý nápad v zimě ...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Klobouk píše:Na kytarách jsem našel věšák s podporou jak hlavy, tak těla kytary
http://kytary.cz/rockstand-by-warwick-k ... /HN088585/
Nevím, jestli jsi to dobře pochopil, mám "stojící" verzi tohohle a co se týče hlavy, tak tu to nijak nedrží, jen se krk opírá o takovou lacinou pěnogumu. Všechna hmotnost spočívá na vidlici dole. Ta horní část je jen na to, aby kytara mířila krkem nahoru a stála rovně, kdyby něco..

V případě, žes to takhle pochopil, tak se omlouvám za zbytečné doplnění.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

Začnu popořadě, věšák na kytaru nebo věšáky má kamarád. Nemá s nima problém, má klasický bez podpor. Na zdi má snad čtyři elektriky a tři akustiky. Nebál bych se toho. Jinak co píšeš, tak máš na zemi stojan na akustiku, já bych si teda radši dal na zeď tu akustiku, proč? Protože já osobně sem časem začal víc hrát na elektriku, tak bych si dal akustiku a zeď a elektriku enchal stát vedle komba, ale to je na tobě.
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

knedlousek píše:Začnu popořadě, věšák na kytaru nebo věšáky má kamarád. Nemá s nima problém, má klasický bez podpor. Na zdi má snad čtyři elektriky a tři akustiky. Nebál bych se toho. Jinak co píšeš, tak máš na zemi stojan na akustiku, já bych si teda radši dal na zeď tu akustiku, proč? Protože já osobně sem časem začal víc hrát na elektriku, tak bych si dal akustiku a zeď a elektriku enchal stát vedle komba, ale to je na tobě.
Akustiku na zeď bych moc nedával, jak je větší tak je větší pravděpodobnost že se zezadu o tu zeď omlátí když se jí trochu dotkneš. Elektrika přecijen neni na tý zdi napláclá úplně ...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

jakub.kubaaa píše:
knedlousek píše:Začnu popořadě, věšák na kytaru nebo věšáky má kamarád. Nemá s nima problém, má klasický bez podpor. Na zdi má snad čtyři elektriky a tři akustiky. Nebál bych se toho. Jinak co píšeš, tak máš na zemi stojan na akustiku, já bych si teda radši dal na zeď tu akustiku, proč? Protože já osobně sem časem začal víc hrát na elektriku, tak bych si dal akustiku a zeď a elektriku enchal stát vedle komba, ale to je na tobě.
Akustiku na zeď bych moc nedával, jak je větší tak je větší pravděpodobnost že se zezadu o tu zeď omlátí když se jí trochu dotkneš. Elektrika přecijen neni na tý zdi napláclá úplně ...
Pokud bude mít to s tou pěrkou tak to nevadí. Já sem to takhle měl na zkušebně a měl sem tam dáno kousek koberce a bylo to v pohodě, ale to je na tom jak to chceš mít v interiéru.
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Jo, to s tím, že stojí na těle a krk je podepřenej jsem pochopil, spíš jsem to špatně napsal. Akustiku na zeď moc nechci právě proto, že je větší (hlubší) jak tu píše kuba, ale zase je pravda, že se vlastně nemá o co obouchat, díky té pěně. No, asi ten věšák pořídím, pro případ, ze bych se rozhodl na zed dát místo elektriky akustiku :). Díky všem za rady

Edit: Ke kytaře u topení ... to bylo myšleno jako vtip a taky důvod proč budu "riskovat" pověšení na zeď místo volby jiné možnosti (toho topení) :D
Cort Earth 70
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

jakub.kubaaa píše:Akustiku na zeď bych moc nedával, jak je větší tak je větší pravděpodobnost že se zezadu o tu zeď omlátí když se jí trochu dotkneš. Elektrika přecijen neni na tý zdi napláclá úplně ...
Teď jsem věšák kupoval a to pro akustiku - a přesně tohle mě napadlo (i když spíš vzhledem ke zdi - ta překližka za litra má snad nezničitelnej lak - vyštípnul jsem s ní kus stolku a není to na ní vidět :D), takže jsem vymýšlel různé věšáky s ramínkem a molitany na zeď... nakonec jsem v hudebninách koupil věšák Hercules a zjistil jsem, že moje obavy byly plané - ta kytara má ke zdi ještě dobrých 10 cm ;)
nity

Příspěvek od nity »

hercules je best
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

No, taky si to nechá zaplatit ;)
casey

Příspěvek od casey »

Potrebujem poradit od niekoho kto ma tento vesiak Rockstand by warwick http://kytary.cz/rockstand-by-warwick-k ... /HN088583/
Dnes mi prisiel ale neviem ci sa tie opierky maju hybat alebo ich treba nastavit na sirku hlavy a neako dotiahnut :?:
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Tento vesiak nemám, ale je problém aby ses podíval zezadu, jak jsou ty opěrky v samotném držáky uchyceny a jestli tam není třeba nějaká možnost excentrického nastavení?
Jako třeba takhle? Prostě povolíš ty pojistné matky, nastavíš opěrky (posouváním v těch oválných dírách) podle šíře krku pod hlavou + rezerva a dotáhneš.

Obrázek
Obrázek
casey

Příspěvek od casey »

MilanT dakujem za vysvetlenie, nebol som si isty ci to nema byt take volne ale teraz viem ze sa to ma nastavit.
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“