Kombo pro elektro-akustiku

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo pro elektro-akustiku

Příspěvek od hyenik »

pro čechomoří inspiraci bych se ponořil Zpátky do budoucnosti :)

Obrázek

zkresleni pres akusticke kombo je sebevražda, protoze ma obvykle hornu a ta udělá z drivu laserový kráječ ušních bubínků (ano i pro na hlavu postavene metalisty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kdysi sem viděl univerzalní německé dvoukanalove kombo (edit: Rath Amp, uz jsem si vzpomel) kde se při zapnutí drive kanalu horna vypla (jestli to ma tak udělané i Rivera Sedona už si nepamatuju, ale je to logické)
čistá kytara přes akustický aparát hrát může, akorát se zvýrazní výšky a basy a ubydou středy (což obvykle neni zrovna vítaná ekvalizace)
Basy se zkousí první, protože vetšina těch levných akustických komb (a jiné az na vyjimky moc vidět nebyly) jsou male a slabé (protože zaprděný kotlíkář přece žádný výkon nepotřebuje, případně nemá hrát takové nesmysly jako je španělka s bubnama, .... kolik takových pizzovin uz jsem se za svoji "karieru" naposlouchal :) a tím pádem nejsou dostatečně dimenzované a první co nehraje sou basy..... Az teprve dnes s pozvolnym nastupem malickych vykonnych neodymiovych repraku se ledy trochu hnuly. Vintage věci můžou hrát taky, ale tenkrát se taková zvrácené styly a požadavky nevyskytovaly :)
Mám jenom jeden vintage alnico 10", akustiku jsem na neho nezkousel, ale má výrazně "akustičtejší" projev než H30 se kterou jsem to porovnával. Na druhou stranu zkresleni přes něho zní jak prokoplá krabice od bot. Jednoduše nic není dokonale univerzální.
Naposledy upravil(a) hyenik dne 12.02.2011 19:25, celkem upraveno 2 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Frekvenční charakteristika s výkonem aparátu nemá vůbec nic společného. Když do svého H30 budeš cpát 10W, tak basy zahraje / nezahraje stejně jako když do nej pošleš 30W.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Myslím, že bychom při té teorii neměli zapomínat na základní požadavek při amplifikaci akustické kytary, kterým je maximální přenesená věrnost akustického zvuku. Kombo je jen jednou částí tohoto řetězce.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

btw nevim jestli neco shanis, ale na bazaru je ted phil jones acoustic kombo, je to prtavy, lehky a hraje to vyborne, za 7500...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mmjuz píše:Frekvenční charakteristika s výkonem aparátu nemá vůbec nic společného. Když do svého H30 budeš cpát 10W, tak basy zahraje / nezahraje stejně jako když do nej pošleš 30W.
Nebudu se poustet na tenky elektrotechnicky led, protoze tomu rozumis vic nez ja.
Z moji zkusenosti ty male levne komba proste basy nehrajou. Uslysel sem je prave az z neodymiovych 5"-6" repraku (Markbass, AAD nebo ZT Lunchbox) ktere uz nejsou levne. (i kdyz to je samozrejme relativni)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mmjuz píše:Dovoluji si to doplnit: na této adrese: http://www.elektroworld.info/images/ima ... N_MM15.pdf je konstrukce jednoho lampáka tak trošičku ve stylu Fender Pro Junior, použit je starý širokopásmý reproduktor a jsou tam i ukázky, jak přes to hrají housle a akusika s piezo snímači, stejně jako lubovka Arai z r. 1968 s 2 X PAF a nějaký Strat a Tele. Některé ukázky už jsou dost divoké, úměrné vypité slivovici a hlavně šlo o to, jak široké jsou hranice použití. U akusiky bych rozhodně neviděl žádný nedostatek výšek ani basů.
konecne sem si to mohl poslechnout a mas pravdu.
Na akustiku to hraje moc pekne (takhle dobre ty levne komba nehrajou ani nahodou).
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No právě, do těch nejlevnějších aparátků, ať už jsou k akustice, elektrice či base se dává tak děsný šunt, že to jsou spíš atrapy, než skutečné reproduktory. A že jsou osazeny repry nejmenších průměrů vzniká dojem, že maličké repro vždy musí být šunt. Ale pak jsou tu ty dražší aparátky, osobně znám nejlépe tu Alphu od AER a ta mi při prvním setkání vyrazila dech a i s odstupem času si myslím, že je to velice solidní aparáteček. Ovšem cena...
Jenže z vlastní zkušenosti vím, že kdykoliv jsem cokoliv koupil levného, tak se mi to v 99% vymstilo a v jednom případě ( nákup pašovaných čínských koncáků od Thomanna v době, kdy česko ještě nebylo v unii ) šlo o desetitisíce, které jsem rovnou mohl spláchnout do mísy a od té doby už na levné aparáty nevěřím ani trochu a rád bych před podobnou zkušeností ubránil i tahle děcka, která se ptají: "jaký aparát za 2000?" a pod. Držím se pravidla, že přišetřit, počkat si a koupit dražší věc se opravdu vyplatí. Alespoň většinou.

Teď jsem si ten příspěvek po sobě přečetl a samotnému mně to zní jako mentorské klišé, ale nemohu si pomoci.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

CzechJoker píše:Myslím, že bychom při té teorii neměli zapomínat na základní požadavek při amplifikaci akustické kytary, kterým je maximální přenesená věrnost akustického zvuku. Kombo je jen jednou částí tohoto řetězce.
No právě, tohle je docela důležitá věc. Jenže zrovna v současnosti existující a používané snímače té věrnosti až zas tak moc neumí. Ono už je možná lepší před tu kytaru strčit nějaký běžný kondenzátor, tžeba AKG C 1000, ten mě vždy bavil. Ale zase, větší problém s vazbami, muzikant musí být ve statické poloze atd. Je to vždy o kompomisu.

Vůbec aparáty používané na přizvučení akustických orchestrů v koncertních síních jsou úplně jinačí, než běžná PA na bigbít. Ale to už jsem daleko od původního dotazu.
Pít

Příspěvek od Pít »

zdarec lidi, mohl by mi prosímvás někdo zkušenější zkritizovat tohleto kombo? http://kytary.cz/roland-cube-30-x/HN089754/
chtěl bych ho na domácí hraní všehochutě
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Vždyť je to kytarové kombo, co ho taháš do elektro-akustických?

Ale tak i tak, konečně jsem si zahrál i na tu 30X a hrála obdobně jako moje 20X, akorát je tam znát větší reproduktor, takže třeba čistý zvuk se mi zdál o dost lepší...

Edit: A jestli přes něj chceš hrát elektroakustikou, tak to není dobrá volba - přes tu 20X jsem to zkoušel a neznělo to vůbec hezky.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Pít

Příspěvek od Pít »

mě jde o to (a taky je to důvod proč jsem to dal sem) že mi na infolince napsali, že tohle jako jediné kombo u nich, má spínač na přepnutí na acoustic což umožňuje hrát tak i tak
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Tak to jsou trubky, to Acoustic je akorát simulace akustiky - vrazíš tam elektriku, nastavíš Acoustic a hraje to jako akustika ( vzdáleně, poměrně pěkně to sice zní, ale má to sklony k praskání a tak dále...)
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A hrát akustikou na akustickou simulaci nezní vůbec dobře...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pít

Příspěvek od Pít »

sakra, já měl takovou radost že sem něco takovýho sehnal :-D no nic no, doufal jsem že tam tomu rozuměj no :-) sry a díky za ušetřený prachy
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nero píše:A hrát akustikou na akustickou simulaci nezní vůbec dobře...
no to zase zalezi... neznam toho rolanda, ale nemusi to byt vzdycky spatne.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

hyenik píše:
Já ho znám - a ta simulace nezní moc dobře ani s eleketrickou kytarou. A při zapojení akustiky s piezem to byl fakt humus.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:
hyenik píše:
Já ho znám - a ta simulace nezní moc dobře ani s eleketrickou kytarou. A při zapojení akustiky s piezem to byl fakt humus.
Ona nezní hrozně, na kobylkový single s clonou na min(max :roll: ) a gainem naplno to znělo docela dobře, jen to mělo sklony k praskání no... A s menším gainem to zase jak akustika už neznělo.
Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No jako simulace akustiky je to prostě hodně slabé... S nějakými normálními pedálovými simulacemi se to nedá srovnávat. I modely od behringeru poslouží lépe.

PetrPeter 1975 - 2008
cherreda
Rádce

ACUS

Příspěvek od cherreda »

http://www.acus-sound.com/products/
Docela zajímavá menší kombíčka ála studiový monitor.

Na první poslech se mi zdálo, že to hraje pěkně, spíš z vyšší ligy - ale jen jsem to chvíli poslouchal, sám jsem na to nehrál, takže relevantnější info nemám.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“