GIBSON J-200

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
...EDGE...

Re: GIBSON J-200

Příspěvek od ...EDGE... »

No, neni to az tak neobvykle. Lidi si kupuji drahe veci ze sberatelskch duvodu..
Ale bohuzel, tyhle reakce, co jsme ti nabidli, jsi mohl na hudebnim foru cekat.
Ja tady hrde patrim k tem, co maji kytaru za 0-5000 kč a hraju na ni az mi prsty modraji, takze ten pristup je uplne jiny.
ibanezfender

Příspěvek od ibanezfender »

jak často na ni hraješ?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

U těch epiphone hodně záleží na konkrétním kusu, který vybereš. Hodně peněz se tam platí za ten design, s čímž asi počítáš.

Teď nevím, jestli chceš radit nafintěné nebo dobře hrající nástroje a v jakých cenových relacích si to představuješ. Mě osobně by třeba zaujaly v těch "normálnějších" cenových kategoriích třeba

http://kytary.cz/recording-king-ro-17/HN106004/
http://kytary.cz/norman-encore-b20-mini-jumbo/HN111152/
http://www.audiotek.cz/product-16066-yamaha-lj6-nt

Paris: předpokládám ale, že sis tu kytaru "vybral" kvůli tomu, že víš, co to je zač, jak to hraje a že se ti na to bude hrát dobře, navíc na ní budeš mít onen čas a prostor a celkově ji pořádně využiješ - o tom to je podle mě hlavně. Já bych si taky nechal libít Angelus od PRS, ale vím, že teď nemám šanci ho využít tak, jak by si ten nástroj zasloužil. (A pochybuju, že někdy v životě tu šanci mít budu :mrgreen: )
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Kazdy den cvicim, nijak pravidelne, ale kdyz jsem dom, tak ji mam na kline prakticky porad. Proc se ptas? ;)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Podle toho, co předvádí, když se zastaví na Strahově, hraje téměř určitě každý den :D Jinak myslím že tady velká část osazenstva hraje tak každý druhý den, prostě kdy je chuť; pak jsou tu techničtí hráči, kteří cvičí každý večer; pak jsou tu občasní hráči, kteří to obvykle vezmou do ruky tak dvakrát do týdne a bez kytary vydrží klidně dva týdny, pak mají absťák.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše: Paris: předpokládám ale, že sis tu kytaru "vybral" kvůli tomu, že víš, co to je zač, jak to hraje a že se ti na to bude hrát dobře, navíc na ní budeš mít onen čas a prostor a celkově ji pořádně využiješ - o tom to je podle mě hlavně. Já bych si taky nechal libít Angelus od PRS, ale vím, že teď nemám šanci ho využít tak, jak by si ten nástroj zasloužil. (A pochybuju, že někdy v životě tu šanci mít budu :mrgreen: )
A já na to zase se*ru a doufám, že si pořádnou akustiku ještě pořídím. A je mi jedno, jestli ji využiju nebo ne. Už jen pro ten pocit, zvuk a krásu.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jestere - to jednou udělám taky. Ale pravděpodobně si nekoupím Angelus za 5500 dolarů ale nějakýho Martina nebo Taylora za polovinu :mrgreen: Ta přidaná hodnota mezi těmi nástroji už nemůže být zas tak velká, aspoň tomu nevěřím...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Nero píše:Jestere - to jednou udělám taky. Ale pravděpodobně si nekoupím Angelus za 5500 dolarů ale nějakýho Martina nebo Taylora za polovinu :mrgreen: Ta přidaná hodnota mezi těmi nástroji už nemůže být zas tak velká, aspoň tomu nevěřím...
Muze, na druhou stranu je otazka, nakolik je pro bezne lidi (ne netopyry) slysitelny rozdil mezi AAAA smrkovou deskou, a AAAAA smrkovou deskou :)
ibanezfender

tak nějaký typy, by byly, teď ještě poradit kam zajít aby bylo z čeho vybírat
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše:Jestere - to jednou udělám taky. Ale pravděpodobně si nekoupím Angelus za 5500 dolarů ale nějakýho Martina nebo Taylora za polovinu :mrgreen: Ta přidaná hodnota mezi těmi nástroji už nemůže být zas tak velká, aspoň tomu nevěřím...
Však já taky budu vybírat mezi Taylorem a Martinem. Ty mi umíš číst myšlenky? :D
BTW jednou se tady objevila na bazaru ta levnější varianta akustiky od PRS za 70kKč. Naštěstí to zmizlo dřív, než jsem dospěl k jednoznačnému závěru, jestli mám tomu borcovi zavolat nebo ne. :wink:
...EDGE...

ibanezfender píše:tak nějaký typy, by byly, teď ještě poradit kam zajít aby bylo z čeho vybírat
Na kytarach.cz (Praha- Děkanka u metra C stanice Pražského povstání) maji par Gibsonu akustik, co jsem se ted dival na jejich stranky.
ibanezfender

a v Brně?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

ibanezfender píše:tak nějaký typy, by byly, teď ještě poradit kam zajít aby bylo z čeho vybírat
Záleží odkud jsi... Z těch velkých Praha - kytary.cz, audiotek, muziker, music-city, Brno - audiotek, Bratislava - muziker, a všude kopa menších obchodů, v místě tvého bydliště, pokud to není jedno z těhle měst, jsou třeba taky nějaké zajímavé malé obchůdky, kde skrývají nějaké poklady.
...EDGE... píše: Muze, na druhou stranu je otazka, nakolik je pro bezne lidi (ne netopyry) slysitelny rozdil mezi AAAA smrkovou deskou, a AAAAA smrkovou deskou :)
Rozhodně to nebude takový rozdíl, aby ospravedlňoval nárůst ceny na dvojnásobek :P Byť s tím nemám tolik zkušeností, věřím, že to bude jak u elektrik - rozdíl mezi kytarou za 7 a za 15 je mnohem větší než rozdíl mezi kytarou za 70 a 150 :wink:
Jester píše: Však já taky budu vybírat mezi Taylorem a Martinem. Ty mi umíš číst myšlenky? :D
BTW jednou se tady objevila na bazaru ta levnější varianta akustiky od PRS za 70kKč. Naštěstí to zmizlo dřív, než jsem dospěl k jednoznačnému závěru, jestli mám tomu borcovi zavolat nebo ne. :wink:
Asi přece jen budeme mít v pár věcech podobný vkus, řekl bych :wink: Tu PRS akustiku jsem viděl, naštěstí mám dost sebeovládání na to, abych o tom radši vůbec nepřemýšlel. Na to mám ještě pár let času... Navíc teď moc často akustiku v ruce nemám (bohužel), takže by to bylo zbytečné.

Akorát se pořád neumím rozmyslet, jestli mám z tý mý debutový akustiky jít na nějaký mezistupeň na úrovni +/- 20 tisíc nebo si radši počkat a pak rovnou skočit mezi velké ryby :?

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše: Akorát se pořád neumím rozmyslet, jestli mám z tý mý debutový akustiky jít na nějaký mezistupeň na úrovni +/- 20 tisíc nebo si radši počkat a pak rovnou skočit mezi velké ryby :?
Tak v tom má jasno. Kolem 20ti to hraje plus/mínus podobně jako moje Seagullka. Takže já půjdu výš.

EDIT: No pěkně jsem to tady zasvinili, ale ono je celé to téma divné.
juxxx

Příspěvek od juxxx »

Ja osobne keby som nato mal tak to tu vôbec neriešim, ak je to tvoja srdcovka GIBSON J-200 a máš nato
tak si ju kúp, tu len veľa lúdi nevie pochopiť ako aj ja že tu Gitaru neviužiješ naplno...
ja osobne by som tiež volil medzi Martinkou aleboTaylorom keby som nato mal...
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jester píše: Tak v tom má jasno. Kolem 20ti to hraje plus/mínus podobně jako moje Seagullka. Takže já půjdu výš.
No pro mě by asi ten Seagull byl právě onou přestupní hranicí... Já totiž pořád hraju na tu PF20, což je kytara, na kterou jsem začínal a která tehdy stála asi 6000 korun. Takže bych uvažoval, jestli jít do nějakého toho Seagulla za 15 - 25 tisíc nebo třeba Ibanez ACS 1150 ECE. A pak jednou skočit dál... Těžké dilema.

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Když na to ty prachy máš tak ji kup a neřeš to!

Nechápu, proč si pořád někteří lidé myslí, že tyhle drahé nástroje jsou nějaká svátost, která si zasluhuje nějaké speciální zacházení, něco, co smí být použito pouze v prackách vyvolených. Nevidím naprosto žádný rozdíl mezi kytarou za 3t. a kytarou za 100t. - oboje bylo vyrobeno pro účel dosažení zisku té firmy a je na tom zákazníkovi, jak si s tou věcí naloží, on za tu věc zaplatil a firma ji jistě nevyrobila z toho důvodu, aby nějaký pán zaměstnanec maestro kytarář ukápnul při výrobě slzu, s kytarou se před její expedicí objímal celé dopoledne a pak dalších deset let myslel na to, co jeho "kytarové dítě" asi tak dělá a jak se má. Ať si klidně někdo pověsí kytaru za 3t. na stěnu a obdivuje ji do konce svého života, ať si klidně někdo koupí kytaru za 100t. aby ji bral na vodu a u táboráku na ni hrál Stánky, je to věc těch lidí!

Nevím, proč bych mě mít povinnost nějaký nástroj "vyhrávat" a starat se o něj, když si jej koupím, tak si s ním klidně můžu nakráčet před fabriku výrobce a rozmátit jej tam před vrátnicí, proč by mě do toho, co s tou kytarou budu dělat, měl někdo kecat? Já za ni zaplatil a nikdo nemá sebemenší právo mi radit, jak se k ní mám chovat! Např. teorie typu jako že při případném prodeji té věci někdo pojede přes půl republiky, aby zjistil, že se na tu kytaru nehrálo a není tedy vyhraná... a kdo si tohle zasluhuje, už beru jako naprosto utopistické a šílené a potencionálně nebezpečné.

Chápu, že jsme na hudebním foru a pro řadu lidí je hudební nástroj spíš svátost (i pro mě, osobně bych nic před vrátnicí nerozbíjel :D ), ale zamysleme se - co všichni ti řidiči vozidel alá Hummer, Pajero, Land Rover, kteří nikdy neopustí asfaltovou silnici (a občas ani město) a když napadne trochu sněhu, tak jedou radši hromadnou, co všichni ti majitelé bazénů, kteří si jdou zaplavat do té své nádhery 10x za rok, co všichni ti majitelé litrových silničních motocyklů, kteří se jedou jednou týdně projet v klídečku po okrskách... Nutí je někdo, aby jezdili po lese, trénovali kraula na závod Ironman, jezdili na brněnském okruhu dvoustovkou? Nějaká kytara, ve zlomkové hodnotě oproti těmhle jiným věcem, vás snad nemůže rozhodit, nebo jo? :)

Ten člověk si na to vydělal a může si s tou věcí dělat co chce, hlavně má tedy právo si ji koupit, od toho snad žijeme v demokracii, ne? A ten člověk se v tom očividně nevyzná, tak mu bude asi Gibson blízký, je to stejná profláklost jako Marshall, Fender apod. Kolik začátečníků skončí s katastrofálními aparáty MG 10w od Marshalla jen z toho důvodu, že je to prostě Marshall a oni to logo viděli na nějakém megastacku někde na hudebním DVD? Tohle je podobný případ, jen na to ten začátečník má prostě víc peněz :D Myslím, že to není až tak šílená situace, jen hodně blbě formulovaný dotaz.

Je otázka, jestli je to snobismus nebo ne. Podle mě není snobismus koupit si něco drahého, pokud mi to udělá radost, snobismus je koupit si něco drahého jen kvůli tomu, abych se tím mohl chlubit. Pokud si tedy dotyčný chce koupit onu kytaru jen proto, aby mohl říct každé návštěvě jeho známých, že je to kytara za 70t., ti lidé pak budou koukat na ten nápis Gibson, který jim jako jediný spolu s logem Marshall a Fender bude možná trochu povědomý, a budou si říkat, ty jo, to je ale macho a pracháč a karatista..., tak je to snob a vůl. Pokud si tu kytaru chce koupit pro sebe, protože se mu líbí a je mu jedno, kolik stojí, ať si ji klidně koupí, je to jeho právo a je jedno, jestli na ni šáhne jednou za měsíc a nebo na ni bude válet 3h každý den a je fuk, jestli zahraje tak akorát stánky a nebo bude valit něco ve stylu McKeeho :) No a to je ten problém, který s tímhle člověk mám, nevím, do které té skupiny jej zařadit :D

To je asi tak vše co bych k tomu měl... :D
Naposledy upravil(a) qwer dne 7.01.2011 15:08, celkem upraveno 1 x.
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Já mít takový prachy, tak si koupím co chci a nikoho se neptám :D :D boužel peníze nemám, tak se ptám, abych nekoupil vergl :D
jinak kytara za takový prachy?... k tomu je přibalenej kytarista ne? :D
tady hraju teď KOSMONOPOL
ibanezfender

před 10ti lety jsem si koupil akustiku Fender, stála kolem 3000. myslel jsem si že když si koupím značku bude to kvalitní protože si renomovaná firma přece nedovolí vyrobit krám. Po nějakým čase se s ní něco stalo, blbě se ladí, nezní už tak jako dřív ať na ni natáhnu cokoli a tak mi leží doma v koutě, není k ničemu. Nechci do padnout podobně jako tehdy. To qwer mluvíš mi z duše.... :(
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

ibanezfender píše:před 10ti lety jsem si koupil akustiku Fender, stála kolem 3000. myslel jsem si že když si koupím značku bude to kvalitní protože si renomovaná firma přece nedovolí vyrobit krám. Po nějakým čase se s ní něco stalo, blbě se ladí, nezní už tak jako dřív ať na ni natáhnu cokoli a tak mi leží doma v koutě, není k ničemu. Nechci do padnout podobně jako tehdy
Pokud jí něco je, řeší se to opravou. A Fender CD-60 je hrozný krám. Tak už to u nejnižších řad slavných značek prostě bývá. Navíc Fender nikdy akustiky neuměl. Před Telecasterem to byla naprosto neznámá firma.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“