No a u míchačky je to stejné.
P.
Zajimave, to mi teda hlava moc nebere, proc by tam mely byt ty rozdily. Napada me par veci. Podle toho ruzneho peaku tam bude asi i nejake nastaveni na jakou hodnotu se ma normalizovat? Protoze pokud by mel digital performer nastaveny peak normalizace -0dB a znormalizoval to na -0,1dB, tak je v nem neco seredne spatne. Pak me napada, jestli se tam opravdu jeste neaplikoval nejaky dithering nebo resampling, ktery by mohl odchylku v takovych radech zpusobit. Ale ani jeden z tech programu k dispozici nemam, takze tezko rict. Nicmene da se z toho podle me vyvodit asi zaver, ze normalizace jako takova principielne destruktivni neni, ale to jak se v ruznych DAW da aplikovat a co se pri tom jeste dalsiho stane, uz nejake odchylky mit muze. Coz me sice netesi, ale co s tim nadelam:)tadun@me.com píše:DJ Murano: Ona ta hodinka potrebna k precteni nikoho asi nezabije rekl bych ...
Test Normalizace v DAW
Udelal jsem si chvilku casu. Test, ktery popisuje Amorph samozrejme funguje tak jak popisuje, ale to jsem nepredpokladal, ze by nefungoval. Udelal jsem k tomu jeste jeden test ve trech DAW. V ProTools, Logic Studio a Digital Performer. Na mereni jsem pouzil "obycejny" Waves Analyzer. Jiste by to slo presneji, ale totok mam zrovna k dispozici po ruce, a bohate to postacuje.
Pouzity zdroj / test file : monofonni stopa Rides 48/24 z mixu, ktery ted delam. Peak -20dB.
Normalizace ve vsech testovanych sw byla destruktivni. Nastaveni na 0dB. File po normalizaci jsem pouzil primo z HD. Zadny export z Daw atp. Vysledne mereni probehlo v PT a v kazdem z daw take zvlast. Hodnoty merene v ruznych daw jsou stejne s merenim v PT.
Vysledek:
ProTools : Peak 0dB / RMS - 29,8dB
Logic : Peak 0dB / RMS - 29,6dB
Digital Performer : Peak -0,1dB / RMS -31,3dB
Je tu jedna vyjimka - SPL dela plugin De-Verb. Nevim, jak dobre to funguje, a je to samozrejme drahe reseni, ktere asi nebude stoprocentni, jen jsem to chtel doplnit.pavlii píše:(většinou hlavně proto, že ten prostor je vyloženě nevyhovující a prostě tam vadí...ale už se ho nedá, pochopitelně, zbavit).