Trafa, procesory a další...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Demilich

Re: Trafa, procesory a další...

Příspěvek od Demilich »

Tohle o čem je tu řeč je úplně nevyřešitelný problém. Mám stejný názor, že kdybych prodal velkej set a koupil PODa, vcelku houby by se stalo a ještě by to třeba více šovinistická kytara u posluchačů naopak posunula výše :lol: Občas mě to štve, že rozhoduje podání, ne obsah, ale co naplat. Nejraději aby se člověk rozdvojil, jednou by stál na pódiu a valil a druhej by pařil mezi lidma, aby se objektivně dozvěděl, jaký že je tam dole zvuk.
Já spoléhám zásadně na svůj box, abych se z něj slyšel, nebo alespoň cítil 8) Na pódiu mi ten zvuk mezi náma kapelníkama přijde vždycky horší, než co leze dopředu, nevím proč, takový pocit z toho mám. Ale jestli je to horší nebo lepší těžko říct. Ptát se lidí, to je irelevantní, ti řeknou dycky "Jo, zvuk byl dobrý" a šmitec. :|
Ohledně drahých aparátů mi to teda pomalu začíná připadat, co se metalu v klubech v ČR týče, že je to fakt přeceňovaná záležitost. Viděl jsem hnusně hrát i Diezela VH4, Mesu duala, Marshall TSL... Někdy mi to příjde že ti lidi musí být snad hluší, že to neumí nastavit líp, přitom mají tak drahý ampec. Se svým zvukem samozřejmě taky spokojený často nebývám, ale aspoň se dycky snažím to nastavit co nejlépe a přijde mi to o chlup lepší :lol: (sebechvála)
A ohledně Englu? Koho štvou nějaké trafové nuance u věci jako je Powerball proboha? Nejkrutější moderní zkreslení co znám široko daleko. Born of Osiris na to hrajou už rok, možná dva, a jaký mají zvuk - nové album. Pecka. Ale samozřejmě je to spjato s tím stylem. Hodí se to tam, tak proč to očerňovat a řešit? Lidi to tam žerou. To, že se tomu tady směje někdo, kdo považuje pro své ucho lahodící zvuk něco stylově jiného, je fakt kulervoucí :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Když se pustí do debaty mojo vintagisti a modern rock/metalisti tak je vždycky o zábavu postaráno :twisted:
Já osobně se považuju spíš za to druhé, mám rád moderní aparáty, higain, crunche, univerzálnost, modulárost aparátů. Mě ty Matchlessy, Bad Caty atd. příjde, že hrajou všechny stejně 8) Dokážu uznat, že ten čistý zvuk má šťávu, ale věřil bych tomu, že dobrý kytarista si udělá dobrý zvuk i na tom powerballu.

2demilich: dik za tip na Born of Osiris :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Demilich: Na alba pozor, pokud tam vubec ty Powerbally hrajou, tak dost mozna jsou namixovany s jinym zesilovacem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Wohma píše:Demilich: Na alba pozor, pokud tam vubec ty Powerbally hrajou, tak dost mozna jsou namixovany s jinym zesilovacem.
Jojo pravda. Třeba i takoví After the Burial, co nahrávali právě taky u Sumerian Records a mají nové album s bomba zvukem (název alba: In Dreams. Doporučuju), tak mají normálně Mesy Dualy nebo Triply. Četl jsem si o tom, a prý to nahráli prve skrz ty Mesiny, ale potom to celé přehráli přes ten studiový POD a výsledné album je nakonec celé jen z PODu. A zvuk brutus :)
Takže jo, může to tak být.
Ale tak svým uchem bych řekl, že zvuk vo mají noví BoO není z PODu :) Ale samozřejmě se můžu mýlit, nebo v tom může být jiná studiová čertovina s jiným aparátem atd...
PS: A moc se mi takové to přimíchávání něčeho, na co člověk nehraje, do alba nelíbí. Na albu má být to, jak kapela zní. Má tam být to, čím je charakteristická, což je zvuk snad v prvé řadě ne? Abych je podle zvuku třeba poznal :) Toť můj názor.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tvuj nazor to mozna je, ale v realu temer vsechny kvalitni produkce, o kterych vim, maji zvuk z vice aparatu (a ne ze jeden kytarista ma mesu a druhej engl, ale ze kazda linka je zdvojena a jde do dvou ruznych aparatu, jejichz pomer se pak micha).

ad After the Burial:
Guitars are quad-tracked through the mighty Fortin Natas through Thordendals chaosphere-Marshall T75, miked with a condenser mike. The bass is recorded through my old Axe-FX bass patch. "Rectifier" through an Ampeg 4x12 bass cab miked with a ribbon. Everything is heavily processed, of course. Vocals were recorded in the Machineshop by Will Putney, and I got the files from him. Didn't need much processing at all.

The clean/solo guitars were done through the Axe-FX, with a "Mark IV" EnglXXL V30 setup for extra nasal character.
Primo od pana producenta.
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Zajímavé. No já to četl o tom PODu myslím někde na sevenstring.com od někoho a ten někdo tedy asi kecal. Co už :-) Díky za info.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No, clovek musi davat bacha, co a kde cte :) Doporucuju Ultimate Metal forum, tam chodi i spousta producentu, mimochodem i prave Jocke Skog, ktery je produkoval.
Somnus Aeternus
grock

Příspěvek od grock »

Demilich píše:Tohle o čem je tu řeč je úplně nevyřešitelný problém. Mám stejný názor, že kdybych prodal velkej set a koupil PODa, vcelku houby by se stalo a ještě by to třeba více šovinistická kytara u posluchačů naopak posunula výše :lol: Občas mě to štve, že rozhoduje podání, ne obsah, ale co naplat. Někdy mi to příjde že ti lidi musí být snad hluší, že to neumí nastavit líp, přitom mají tak drahý ampec. Nejraději aby se člověk rozdvojil, jednou by stál na pódiu a valil a druhej by pařil mezi lidma, aby se objektivně dozvěděl, jaký že je tam dole zvuk.
Já spoléhám zásadně na svůj box, abych se z něj slyšel, nebo alespoň cítil 8) Na pódiu mi ten zvuk mezi náma kapelníkama přijde vždycky horší, než co leze dopředu, nevím proč, takový pocit z toho mám. Ale jestli je to horší nebo lepší těžko říct. Ptát se lidí, to je irelevantní, ti řeknou dycky "Jo, zvuk byl dobrý" a šmitec. :|
Ohledně drahých aparátů mi to teda pomalu začíná připadat, co se metalu v klubech v ČR týče, že je to fakt přeceňovaná záležitost. Viděl jsem hnusně hrát i Diezela VH4, Mesu duala, Marshall TSL... Se svým zvukem samozřejmě taky spokojený často nebývám, ale aspoň se dycky snažím to nastavit co nejlépe a přijde mi to o chlup lepší :lol: (sebechvála)
A ohledně Englu? Koho štvou nějaké trafové nuance u věci jako je Powerball proboha? Nejkrutější moderní zkreslení co znám široko daleko. Born of Osiris na to hrajou už rok, možná dva, a jaký mají zvuk - nové album. Pecka. Ale samozřejmě je to spjato s tím stylem. Hodí se to tam, tak proč to očerňovat a řešit? Lidi to tam žerou. To, že se tomu tady směje někdo, kdo považuje pro své ucho lahodící zvuk něco stylově jiného, je fakt kulervoucí :)
ALE -Přesně tohle jsem tím mínil,že na podiu hraje na drahý aparát človíček z hnusným zvukem,jen myslím navíc,že tím poškozuje i ostatní z kapely.Bohužel,liším se v názoru,že zvuk na podiu je horší než dole,mám téměř 100% opačnou zkušenost.(Netěší mě to!).Jo- a výraz kulervoucí je super :D
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“