Overdrive nebo Distortion efekt??
Pravidla fóra
Re: Overdrive nebo Distortion efekt??
Trochu teď měním gear, hraju do tranďáku Peavey, buď s interním zkreslením nebo s krabkou. Overdrive/Dist Behringer OD100 je bezva (!), zkoušim i DS-1 (Taiwan, ale rozdíl oproti MIJ by neměl být propastný) a ten je pořád vykastrovanej ve středech, skleněnej, nemá to maso, tělo. A že prej legenda ... Asi ho neumim použít. Ty Drivy mi sednou fakt víc. Jen postřeh.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
A G1 v slučke, či?torst píše:Trochu teď měním gear, hraju do tranďáku Peavey, buď s interním zkreslením nebo s krabkou. Overdrive/Dist Behringer OD100 je bezva (!), zkoušim i DS-1 (Taiwan, ale rozdíl oproti MIJ by neměl být propastný) a ten je pořád vykastrovanej ve středech, skleněnej, nemá to maso, tělo. A že prej legenda ... Asi ho neumim použít. Ty Drivy mi sednou fakt víc. Jen postřeh.
Ináč stále mi vŕta hlavou jedna vec - použitie OD ako nakopávača kombového drive kanálu (OD sa používa aj na to, správne?). Proste predstava, že v akcii je potrebné pri prechode z cleanu zošlapnúť channel switch na kombe a bezprostredne plus k tomu ešte OD, tak to mi príde teda nerealizovateľné...
je to komplikované, ale opravdu to tak funguje, šlape se takhle dvojitě. Asi by byla možnost udělat nějakej bypass switch, kterej by byl na jednom spínači se switch channelem comba.Ivan píše: Proste predstava, že v akcii je potrebné pri prechode z cleanu zošlapnúť channel switch na kombe a bezprostredne plus k tomu ešte OD, tak to mi príde teda nerealizovateľné...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
A co takhle stáhnout jen hlasitost na kytaře při drive kanálu na zesilovači, zvuk by to mělo pročistit a odpadne jedne přepnutí / zapnutí navíc. Nebo jsem i tady něčemu neporozuměl?
Píšem o použití OD pedálu do skresleného kanálu komba za účelom zhutnenia. Môj prípad je, že občas hrám (stratocastrom) dosť skreslené party v istých songoch, kde to vyžaduje fakt že zvuk a lá highgain s HH gitarou, čo samozrejme so stratom HSS nedáš, ale OD pedálom tomu skresleniu ako-tak dáš to "telo" (ako to torst pekne nazval), ktoré tomu zvuku chýba... No a keď sa potrebuješ povedzme prepnúť zo slohy na cleane/crunchi do silno kontrastného skresleného refrénu, je to problém. Taký Ibanez tube screamer - ak napríklad v Zoom G1 funguje aspoň na 80-90% svojej skutočnej fyzickej analógie (čo žiaľ nemám možnosť porovnať), tak ten tomu skresleniu dá úplne iný rozmer, a to už iba pri Level cca 10% (Gain na 0).wikxzen píše:A co takhle stáhnout jen hlasitost na kytaře při drive kanálu na zesilovači, zvuk by to mělo pročistit a odpadne jedne přepnutí / zapnutí navíc. Nebo jsem i tady něčemu neporozuměl?
Zkreslený kanál se stahnutým volume na kytaře --- clean / zkreslený kanál s volume naplno ----- overdive, nebo crunch / zkreslený kanál dokopnutý overdrivem ------ velké zkreslení .Ivan píše:Píšem o použití OD pedálu do skresleného kanálu komba za účelom zhutnenia. Môj prípad je, že občas hrám (stratocastrom) dosť skreslené party v istých songoch, kde to vyžaduje fakt že zvuk a lá highgain s HH gitarou, čo samozrejme so stratom HSS nedáš, ale OD pedálom tomu skresleniu ako-tak dáš to "telo" (ako to torst pekne nazval), ktoré tomu zvuku chýba... No a keď sa potrebuješ povedzme prepnúť zo slohy na cleane/crunchi do silno kontrastného skresleného refrénu, je to problém. Taký Ibanez tube screamer - ak napríklad v Zoom G1 funguje aspoň na 80-90% svojej skutočnej fyzickej analógie (čo žiaľ nemám možnosť porovnať), tak ten tomu skresleniu dá úplne iný rozmer, a to už iba pri Level cca 10% (Gain na 0).wikxzen píše:A co takhle stáhnout jen hlasitost na kytaře při drive kanálu na zesilovači, zvuk by to mělo pročistit a odpadne jedne přepnutí / zapnutí navíc. Nebo jsem i tady něčemu neporozuměl?
Jinak na pecku, kde potřebuju Higain bych prostě vyměnil kytaru.
MIran píše:Zkreslený kanál se stahnutým volume na kytaře --- clean
Já to tak dělám.....ale je fakt že nepotřebuju úplný Higain . Je ctřeba si s tím pohrát. Čistej kanál nějak vůbec nepoužívámIvan píše:MIran píše:Zkreslený kanál se stahnutým volume na kytaře --- cleanakože chceš tvrdiť, že je to to isté ako clean kanál s volume na git. naplno ?! No neviem ako inde, ale ja bez presne nastavených (cháp "vyvážených") úrovní volume na všetkom - t.j. gitara, clean,drive, OD atď. na stage nechodím už len z úcty k zvukárovi...
S delanim cistehu zvuku pomoci volume na kytare je to dost osemetne. Funguje to docela dobre u nonmaster aparatu, kdy se nastavi crunch a pam se ubranim volume na kytare zvuk aparatu opravdu procisti a hlasitost se o mnoho nezmeni. Pokud aparat kresli vylozene preampem, tak se pak del cisty ze zkresleneho docela blbe... idealni aparaty pro hrani si s volume na kytare jsou treba stare marshally, tweed fendery, vox ac15 a ac30. Uplne na nic je vetsina highgainu, mesy, moderni orange atd.
qwer píše:S delanim cistehu zvuku pomoci volume na kytare je to dost osemetne. Funguje to docela dobre u nonmaster aparatu, kdy se nastavi crunch a pam se ubranim volume na kytare zvuk aparatu opravdu procisti a hlasitost se o mnoho nezmeni. Pokud aparat kresli vylozene preampem, tak se pak del cisty ze zkresleneho docela blbe... idealni aparaty pro hrani si s volume na kytare jsou treba stare marshally, tweed fendery, vox ac15 a ac30. Uplne na nic je vetsina highgainu, mesy, moderni orange atd.
Jojo .....mám VOX AC15
Ono někomu tohle vyhovovat nemusí, a k úplnému vyčištění třeba u kytar s HB nemusí dojít, ubrání volume vede často k zahuhlání, záleží na snímačích a jejich zapojení. A samozřejmě na aparátu, některé umí jít do skoro čistého zvuku ze skoro z hi-gainu. Každopádně je třeba jít i dolů s dynamikou, což jde třeba u vybrnkávání nějakých rozkladů, ale ne třeba u energického funky doprovodu. U takového metalu a hard rocku se to na živo ale tolik neřeší, rozdíl ve špinavosti studiových a live nahrávek - viz třeba živák Iron Maiden - Live after Death. Z overdrivů reaguje na stažení volume snad nejlépe EHX Double Muff. Doporučuju někdy vyzkoušet.
nové BOSSY :
http://www.muziker.cz/boss-ds-1x-distortion
digitální ...., už vidim, jak jim je lidi rvou z ruky ..., znáte tuhle řadu? Ne? A tak to asi zůstane.
http://www.muziker.cz/boss-ds-1x-distortion
digitální ...., už vidim, jak jim je lidi rvou z ruky ..., znáte tuhle řadu? Ne? A tak to asi zůstane.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A ta cena, twl. Za to by byly dva nové Zoomy.
No, nastesti bojkotuju vse, co tady ta znacka vyprodukovala nekdy po roce 1986, takze me tyhle jejich vykriky do tmy ani nejak netrapi...
Zdar, i kdybych měl v bance miliony, tak tohle bych si nekoupil jen kvůli tomu, abych se nemusel považovat za blbce. Ty jejich marketingové bláboly jsou udičky na chudé duchem:. "Připravte se na inspiraci a úžasný zvuk. DS-1X změní váš pohled na Distortion. Navždy." Kdyby to psali u nějakého složitějšího výrobku, ale u prachobyčejného "kreslítka"
. Kam se to fa Boss za cca 30 let dostala? V 80. letech to byly jedny z finančně nejdostupnějších dobrých efektů.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Taky nechápu. Kór dnes, každej se zaklíná truebypassem, vintage analog hand made produkcí a BOSS vyrukuje s digitálním distortionem ....
Na druhou stranu - jako propagátor simulací ZOOM bych měl držet skepsi na uzdě !
Na druhou stranu - jako propagátor simulací ZOOM bych měl držet skepsi na uzdě !
novinka? ses po pár letech probudil ze sveho anal-ogového spánku? 
myslis ze to ma nové akorat stribrne knoby a cenu?
jj, trapny digital (s oddelenym zkreslovanim jednotlivych frekvencnich pasem).
Vlastnim podobnou vecicku (multivawe overdrive) a dokazu to ocenit.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Ne, viděl jsem je už dříve, jen teď mě to nějak trklo a taky, že jsem se tu o nich nedočet. A uznávám - generální opovržení digitálem dávno není na místě, viz moje poznámka o G1on. Ale taky se musim přiznat, že mě to zas k těm analogum začalo víc tahnout. I kaviár se šampaňským se časem přejí ...hyenik píše:novinka? ses po pár letech probudil ze sveho anal-ogového spánku?
Po skúsenosti s G1 to zákonite musel prísť...torst píše:se musim přiznat, že mě to zas k těm analogum začalo víc tahnout.
Tak som to objednal, ale - na ofic. stránke Voxu (http://www.voxamps.com/v8ds) je, že to žere 240mA, ale v návode sa píše, že min. 600mA adaptér je potrebný...Ivan píše:No ten Vox V8 má On/Standby, asi obdoba tvojho spomínaného spínača on/off. Teda ak to správne chápem, lampička pri "on" je nahriata nonstop, aj keď je pedál práve bajpasnutý.imucz píše:Mám od VOXe Flat 4. Je to vyřešeno tak, že vedle jacku pro napájení je spínač on/off. Ten zapneš a lampa se po cca 30s zahřeje do použitelného stavu i když je efekt v té chvíli bypass. A potom jen spínáš klasicky nožním spínačem když efekt potřebuješ (lampa zůstává nažhavená pořád)...
Technicky by mi to vedel niekto vysvetliť, prečo je až taká rezerva potrebná??