podle mně je to co říkaš naprosá blbost, nevim jak u vás, ale u nás když se řekne akustika, tak ještě nevíš o jakou se jedná.....(myslim jako klasyka nebo western)Prince píše:Spanelka je akusticky nastroj, ale akusticka kytara se spanelce nerika, to je prijmeni prave westernovek.jenda píše:boze...
pochopi tady konecne nekdo rozdil mezi klasikou (spanelkou) a akustickou kytarou? akusticka kytara = westernka, jumbo, klasika, velka p=lechovka od oleje s krkem a strunama atd...
Sorry jen bych tě rád trochu poupravil, akustická kytara je jakákoli kytara která hraje bez pomoci el. Ostatně podívej se do zdejšího šopu. A teprve potom když se bavíš o akustice se bav jestli se jedná o vesternovou kytaru, španělku nebo jiné typy kytar.
Kytary se deli na klasicke a akusticke...
edit: uz nebudu slovickarit
Rock
Pravidla fóra
kytara Aria 35CE
Trsátko "vytuněnej" Jim Dunlop a Pickard
Trsátko "vytuněnej" Jim Dunlop a Pickard
Ty nehorazny hrubky a chyby budu ignorovat...Andys píše: podle mně je to co říkaš naprosá blbost, nevim jak u vás, ale u nás když se řekne akustika, tak ještě nevíš o jakou se jedná.....(myslim jako klasyka nebo western)
Ja vychazim z toho co maji napsany a podle ceho se orientujou v Audioteku. Odkaz
Vpravo je rozdeleni a maji zvlast "akustikce" a zvlast"klasicke" kytary.
Ibanez PF60SECE
http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar#Types_of_Guitar
a moc by som nedaval na to, ako to maju podelene v nejakom e-shope. Pozri sa ake kategorie ma e-shop na lidlmusic.cz a zaplaces
a moc by som nedaval na to, ako to maju podelene v nejakom e-shope. Pozri sa ake kategorie ma e-shop na lidlmusic.cz a zaplaces
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Já ale taky říkám klasika a akustika. A to dělení mi přijde lepší, i když to není správně.
Když řeknu klasika, tak si každý vybaví španělu a když řeknu akustika, tak si každý vybaví třeba western a ty ostatní. Taky to vyčteš z kontextu, kterou kytaru asi myslí. Prostě si nedokéžu představit, že bych měl říkat klasika a opakem vyjmenovávat jumbo, ... Stejně se vždycky řeší klasika x ostatní
Když řeknu klasika, tak si každý vybaví španělu a když řeknu akustika, tak si každý vybaví třeba western a ty ostatní. Taky to vyčteš z kontextu, kterou kytaru asi myslí. Prostě si nedokéžu představit, že bych měl říkat klasika a opakem vyjmenovávat jumbo, ... Stejně se vždycky řeší klasika x ostatní
Milý Princi asi by bylo dobré aby jsis zjistil co to vlastně akustika je.
Ale protože jsi na foru, kde jsou lidé co to mohou vědět tak nemusíš nikde hledat.
Akustika je nauka o šíření vln v prostoru. Tedy o zvuku. V přenesenem významu se akustickým nástrojům říká obecně všem, které dokážou vibrace šířit vzduchem.ˇAť je to basa, španělka nebo trombón.
Tak a nyní k těm troubům z audioteku. Když ti někdo řekne, že Furch dělá Les Paul budeš mu věřit? Ne jestli jsi rozumný, informaci si ověříš.
A nyní k těm kytarám Akustické kytary jsou všechny kytary které bez jakékoli podpory el. dokážou rozvybrovat prostředí a tedy vyloudit zvůk.
Jestli jsi někdy zkoušel hrát na el kytaru bez proudu tak jsi toho moc asi nezahrál (přesto jsou maličko, hodně maličko slyšet.)
Äkustické kytary jsou tedy všechny které hrajou pouhým uderem na struny. Tyto kytary se dále dají rozdělit podle konstrukce na klasické kytary které mají většinou široký hmatník, nylon struny a menší tělo. Dále například na westernové kytary s kovovými strunami a tělem jenž se dále liší. To jsou ty podskupinky jako Jumbo, Super Jumbo apod.
Dále můžeš narazit na 12ti strunky, steel apod.
Ale všechno jsou to AKUSTICKÉ KYTARY.
Ale protože jsi na foru, kde jsou lidé co to mohou vědět tak nemusíš nikde hledat.
Akustika je nauka o šíření vln v prostoru. Tedy o zvuku. V přenesenem významu se akustickým nástrojům říká obecně všem, které dokážou vibrace šířit vzduchem.ˇAť je to basa, španělka nebo trombón.
Tak a nyní k těm troubům z audioteku. Když ti někdo řekne, že Furch dělá Les Paul budeš mu věřit? Ne jestli jsi rozumný, informaci si ověříš.
A nyní k těm kytarám Akustické kytary jsou všechny kytary které bez jakékoli podpory el. dokážou rozvybrovat prostředí a tedy vyloudit zvůk.
Jestli jsi někdy zkoušel hrát na el kytaru bez proudu tak jsi toho moc asi nezahrál (přesto jsou maličko, hodně maličko slyšet.)
Äkustické kytary jsou tedy všechny které hrajou pouhým uderem na struny. Tyto kytary se dále dají rozdělit podle konstrukce na klasické kytary které mají většinou široký hmatník, nylon struny a menší tělo. Dále například na westernové kytary s kovovými strunami a tělem jenž se dále liší. To jsou ty podskupinky jako Jumbo, Super Jumbo apod.
Dále můžeš narazit na 12ti strunky, steel apod.
Ale všechno jsou to AKUSTICKÉ KYTARY.
Zadnou novinku jsi mi nerekl, ale dekuji ti ,mily jendo. Stacil mi odkaz na wikipedii od Braniiika, k tomu abych zjistil, ze na audioteku maji chybu. Samozrejme moc dobre vim, co to je pojem akustika a co take neni. Ale i nadale, kdyz nekde uvidim napsano "akusticka kytara", tak prvni co si vybavim bude westernovka. Klasika je pro me spanelka, akustika jsou vsechny ostatni. Spanelky jsou pro me oddelena cast, kterou nemam vubec rad
. Neni nad poradnou akustickou kytaru
.
Ibanez PF60SECE
http://www.youtube.com/profile_videos?u ... p=r&page=3
Sice tam není moc rocku, ale jsou tam dobrý písničky, třeba od Nirvany a nějací Offsprinzi. Pro inspiraci
Sice tam není moc rocku, ale jsou tam dobrý písničky, třeba od Nirvany a nějací Offsprinzi. Pro inspiraci
Twenty-twenty-twenty-four hours to go
I wanna be sedated
Nothing to do, no where to go-o,
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
Tobe se to na tu spanelu libi?mata911 píše:http://www.youtube.com/profile_videos?u ... p=r&page=3
Otresnej zvuk...
Ibanez PF60SECE
Jo, ještě k těm GC (I Just Wanna Live), nemáte někdo ty akordy, já co se totiž díval na ultimate guitar, tak tam se v těch tabech nevyznám, protože k nim není text a jak jsou tam zas ty akordy, tak nevím, jestli jsou dobře, protože tyhle akordy (#] neumím. Někde jsem totiž viděl viděl místo A# B, tak nevím, co tam má být a na tom videu to nějak nejde odkoukat

Já bych si to zkusil zahrát, jenže jak ty akordy neznám, tak mi to bude chvíli trvat, než se je naučím a do té doby tu melodii těžko poznám

Já bych si to zkusil zahrát, jenže jak ty akordy neznám, tak mi to bude chvíli trvat, než se je naučím a do té doby tu melodii těžko poznám
Twenty-twenty-twenty-four hours to go
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Mluvim tak, jak ( a hlavne kde) mi huba narostlaNesst píše:Prince: Bachy právě jsi narazil na problém s akordem B. V naší hudební nauce se sice enharmonicky A# rovná B. Ale na západě je B naše H. Takže pozor na to. Jinak to stejné platí pochopitelně i pro tóny.
Ibanez PF60SECE
Mě přijde "systém ABCDEFG" srozumitelnější. Ale nejlepší by bylo mít jen jeden standard.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Díval jsem se na ty videa na youtube a dost dobrý (smells like teen spirit. Sám jsem začínal na španělu (teda jumbo, aby si někdo nepřisadil
)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
My ale takový systém nemáme. Když se nad tím zamyslíš, tak pokud bys dal místo A# B, tak ti vyjde ABHCDEFG. Takže je to blbost. Zatímco v Améru mají ABCDEFG, protože místo A#, nahrazují HPrince píše:My mame ABCDEFGH, to ti srozumitelny neprijde?impact píše:Mě přijde "systém ABCDEFG" srozumitelnější. Ale nejlepší by bylo mít jen jeden standard.