Les Paul do 20 - 25 000,-
Pravidla fóra
-
arcilucifer
Re: Les Paul do 20 - 25 000,-
Tak si zajeď do Prahy a vyzkoušej hlavně rozdílny charakter LP a SG!
- Alternátor
Navrh bych ti ještě další možnost, ale nejspíš bych tě tim poplet ještě víc, takže radši budu mlčet... Mimochodem, pokud jsi ani na jeden typ (LP ani SG) nikdy nehrál, tak to radši hodně rychle naprav, aby ses nakonec nedivil. On je už sám o sobě podstatnej rozdíl masivní LP z mahagonu s javorovým topem, vs podstatně tenčí celomahagonový SG. Nejdřív zkus a až pak se rozhodni, co ti sedí víc.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Tak ja znam rozdil LP/SG, dokonce jsem oba dva tvary měl, ale mám rád oba, sice bych asi raději LP, jenže SG ma vyhodu o dost nižší ceny a dost dobré kvality (Standard) na rozdíl od LP Které (Gibson Std.) stojí dvakrát tolik.
- Alternátor
V tom případě máš ještě jednu možnost. . Jinak pokud se podíváš na , tak zjistíš, že Les Paula ti postaví už za 25 000 (záleží na tom, co všechno bys tam chtěl, cena by tím pádem narůstala). Nicméně máš tam výhodu vlastní volby čehokoliv. Myslím, že výroba SG by byla ještě levnější, protože není tak náročná na materiály a čas. Podstatnou nevýhodou je, že si kytaru předem nemůžeš zkusit. Jinak zkoušel jsem panu Jurčovi psát mail ohledně svých požadavků a přestože jsem zdůraznil, že pouze teoreticky plánuju, ochotně do dvou dnů odpověděl i s cenovým odhadem. Chtěl jsem od něj postavit jakejsi pseudoexplorer (javorovej top, mahagon spodek, 490R + 498T s push pull rozepínáním), nitrolak, nulťák z kosti, grover mechaniky atd a spočítal mi to okolo 25t s použitím Khayi nebo okolo 35t s pravým Hondurasským mahagonem. Myslím si, že při kvalitě zvuku i zpracování jeho kytar je to pecka. Akorát bys tam teda neměl to Gibson logo...
Kód: Vybrat vše
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-testy/Les-Paul-po-Ostravsku-srovnavaci-test-les-paulu~30~duben~2010/Kód: Vybrat vše
http://www.jurca-guitars.com/prices.htmlGibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
třeba by ses divilAlternátor píše:Akorát bys tam teda neměl to Gibson logo...
I´m wheels... movin´wheels
Opravdu zajímavé nabýdky, dost se bojím toho, že kytaru neusliším a navíc se cena pořád zvedá a nevím kolik by stála kytara typu SLASH. Dost veliký problém je, že se v kytarách neviznám až tak moc, že bych dokázal poskládat dobrý nástroj a newěděl bych co si nadiktovat, aby jsem se přiblížil zvuku jako má slash.
- Alternátor
No, těžko říct, jak by se zachoval při specifickým požadavku, že tam to logo prostě chci, ale myslím, že by si nedovolil udělat takovejhle vyloženej fakeTonda píše:třeba by ses divil
Tak se koukni, jaký tam má snímače a jinak stavba kytary bude stejná, jako kterýkoliv jiný LP. Podle mě žádná věda. Viceméně by ti stačilo zkopírovat popisky o materiálu, hw a snímačích. Pokud pořádně sám nevíš, co chceš, těžko ti radit. Nejlepší budeš mít, když prostě někam vyrazíš a začneš je zkoušet... ale to je pořád ta samá písnička.Dusty95 píše:Opravdu zajímavé nabýdky, dost se bojím toho, že kytaru neusliším a navíc se cena pořád zvedá a nevím kolik by stála kytara typu SLASH. Dost veliký problém je, že se v kytarách neviznám až tak moc, že bych dokázal poskládat dobrý nástroj a newěděl bych co si nadiktovat, aby jsem se přiblížil zvuku jako má slash.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
tak nevím, já ho neznám - ale ten člověk tady na fóru, co si u něj nechal dělat Standarda tak nám hlavu na fotce neukázalAlternátor píše: No, těžko říct, jak by se zachoval při specifickým požadavku, že tam to logo prostě chci, ale myslím, že by si nedovolil udělat takovejhle vyloženej fake![]()
JInak k tématu - od 20 se dá sehnat starý Studio, nejlíp o pár let starší než tazatel (1995)
a to jsou úplně jiný kytary než ty dnešní, a jsou to standardy akorát že bez lemovky.
Standard/nebo Classic/ - ze stejný doby - přes 30 tis.
I´m wheels... movin´wheels
Slash moužívá hodně kytar, převážně Standardy a ve všech má Seyimour Doucan Alnico pro Slash signature, bohuzel sem nikde nenasel jake drevo a HW tam má.
- Alternátor
Tonda píše:tak nevím, já ho neznám - ale ten člověk tady na fóru, co si u něj nechal dělat Standarda tak nám hlavu na fotce neukázal![]()
Třeba se styděl právě za to, že ho tam nemá
Tak pokud má Standarda tak klasická kombinace javor top, spodek mahagon, mahagonovej krk, plus nejspíš palisandr hmatník. Ladící mechaniky Grover nebo Gibson, T-O-M kobyla (nevim, jestli nemá třeba i něco s Bigsby). Fakt to není žádná věda, pochybuju, že by měl nějaký zvláštnosti jako tělo z olše atd...Dusty95 píše:Slash moužívá hodně kytar, převážně Standardy a ve všech má Seyimour Doucan Alnico pro Slash signature, bohuzel sem nikde nenasel jake drevo a HW tam má.
add logo - evidentně s tím někteří čeští kytaráři nemají zase takový problém 
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Řekl bych, že je skoro i smutné, když se kytarář pod svou práci nepodepíše a místo toho z ní udělá falzifikát 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
arcilucifer
Ha, to je prasárnička přímo delikátníCotouch píše:add logo - evidentně s tím někteří čeští kytaráři nemají zase takový problém
svíčkou nakapaná.
Jinak Dusty, ty si rozhodně, soudím podle Tvých postů, kytaru stavět nenechávej.
gitara vyzerá dobre, ale ten nápis je teda viac než amatérskyCotouch píše:add logo - evidentně s tím někteří čeští kytaráři nemají zase takový problém
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
A kde máte napsané, že to dělal ten kytařář a né samotný majitel ? Jurkovič na své kytary cizí loga nedává, protože se nemá za co stydět. Je mě ale naprosto jasné, že bez toho nápisu ta kytara prostě nehraje
2 dusty : příjde mi to jako klasický příklad toho, že vybírám mezi studiem a SG a nakonec stejně skončí doma Epiphone s tím, že to hraje skoro tak dobře jako ten Gibsón...
2 dusty : příjde mi to jako klasický příklad toho, že vybírám mezi studiem a SG a nakonec stejně skončí doma Epiphone s tím, že to hraje skoro tak dobře jako ten Gibsón...
bubucci - Odpusť si prosim ty teorie, Epiphone doma snad neskončí, ačkoli mě děsí poříd se zdvihající rozpočet, začal jsem na 20t a už jsem u stavěné za +25t.
arcilucifer - Proč se ti zdá sestavování, špatná volba? Nějaké zkušenosti?
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Protože, celou touto diskuzí stále ukazuješ to, že nemáš zkušenosti ani správnou představu pro to, aby sis nadiktoval správné požadavky na stavbu kytary. Finančně nejvýhodnější a nejméně riskantní je pro tebe dobrý bazarový výběr. Nejdříve si zajeď do Prahy, Brna atd. ozkoušet pořádně kytary o které máš zájem. Vkus na kytary se může s časem měnit. Já začal na pseudostratu (SSS) v setu a šel jsem přes LP a superstraty k Fenderu (SSS).Dusty95 píše:bubucci - Odpusť si prosim ty teorie, Epiphone doma snad neskončí, ačkoli mě děsí poříd se zdvihající rozpočet, začal jsem na 20t a už jsem u stavěné za +25t.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
-
arcilucifer
Není špatná volba nechat si postavit kytaru, nebo aparát.
Jen je asi dobré, mít něco nahráno.
Jak píšeš, že se bojíš aby kytara hrála dobře, tak stavěním půjdeš do většího rizika.
Pokud si můžu na bazaru zkoušet a vybírat kytary kolem třiceti, je otázka jestli si nechat stavět za třicet.
Jen je asi dobré, mít něco nahráno.
Jak píšeš, že se bojíš aby kytara hrála dobře, tak stavěním půjdeš do většího rizika.
Pokud si můžu na bazaru zkoušet a vybírat kytary kolem třiceti, je otázka jestli si nechat stavět za třicet.
No asi máte pravdu, bazar je asi nejlepší, zatím teda na něm neni kytara kterou bych chtěl, je tam teda ten Classic ale ten chlap mi neodpovídá.
co Jurkovice znam tak pochybuju ze to logo je jeho prace - kdyz si u nej kamos nechaval stavet kopii LP custom ZW signature tak mel VELKEJ problem s tim dodrzet ten original velkej tvar hlavy, nakonec ho ukecal. logo samozrejme v zadnym pripade (ja bych si tam nechal dat treba Bigson v tom origo fontu pro zmateni nepriteleCotouch píše:add logo - evidentně s tím někteří čeští kytaráři nemají zase takový problém