Vše o 7strunné kytaře...

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Vše o 7strunné kytaře...

Příspěvek od bubucci »

když porovnám 6-ti strunné verze, tak je Crunchlab zvukově vychytanější než D-Sonic, víc smooth, thick & warm. Pokud je to stejné i u 7-mi strunné verze, tak to za vyzkoušení stojí.
Další věc je, že např. 6-ti strunný set byl v ČR nesehnatelný a musel jsem ho kupovat u Sivcaka na Slovensku /kterého můžu s klidným svědomím doporučit /.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Mě by ještě celkem zajímal trochu netradiční Seymour Duncan SH-5 custom v sedmistrunný verzi. Podle slov Keitha Merrowa prej zatim nehrál na snímač kterej by se mu víc líbil na djent (a to on těch snímačů zkusil hodně včetně BKP :D )
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
bjjz

Příspěvek od bjjz »

sh5 mam na ltd fm401 uz z tovarny a jeste sem snad neslysel tak nudny snimac :D osobne se mi nelibi vubec.. muzete hodit link naten sh6 na bazacu? nak to nemozu najit .)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ono se to jmenuje SH-6 7, má to tam přehozené
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Chci si udělat 18 V mod na oba snímače. Víte, kde se dá sehnat rozvětvený kabel na baterie? Stačí to takhle? Chci zůstat u quick connection systému.
Mám pocit, že se v djentu, potažmo moderním metalu používá buď extra silný snímač typu EMG, Lundgren nebo Blackout, anebo se jde cestou Crunchlabu, BKP Aftermath, což jsou v porovnání slabší snímače.
Crunchlab u kobyly má Misha Mansoor, D-Activator používá Tosin.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

klobasnik píše:Chci si udělat 18 V mod na oba snímače. Víte, kde se dá sehnat rozvětvený kabel na baterie? Stačí to takhle? Chci zůstat u quick connection systému.
Mám pocit, že se v djentu, potažmo moderním metalu používá buď extra silný snímač typu EMG, Lundgren nebo Blackout, anebo se jde cestou Crunchlabu, BKP Aftermath, což jsou v porovnání slabší snímače.
Mam dojem ze Misha uz crunchlab nepouziva a ma nejaky bkp. U koho z periphery vim co ma za snimace je Mark Holcomb a ten ma bkp blackhawk a ty znej fakt hodne dobre nicmene u sedmy je dulezity na co ji chce clovek pouzit protoze na djent bych rozhodne pouzil jiny snimace nez treba na veci co hraje pro priklad Jeff Loomis
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

AntaresX9 píše:
klobasnik píše:Chci si udělat 18 V mod na oba snímače. Víte, kde se dá sehnat rozvětvený kabel na baterie? Stačí to takhle? Chci zůstat u quick connection systému.
Mam dojem ze Misha uz crunchlab nepouziva a ma nejaky bkp. U koho z periphery vim co ma za snimace je Mark Holcomb a ten ma bkp blackhawk a ty znej fakt hodne dobre nicmene u sedmy je dulezity na co ji chce clovek pouzit protoze na djent bych rozhodne pouzil jiny snimace nez treba na veci co hraje pro priklad Jeff Loomis
Misha dlouho pouzival Crunchlab, ted BKP Aftermath.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ano, a Tosin používá EMG808.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No Loomis pouziva EMG, ale ze by mel nejaky dobry zvuk, to mi neprijde. Na novem albu ma teda uz je to lepsi, ale na tom prvnim je to vcelku bordylek.
Periphery hraji na BKP, Mansoor Aftermath, Nolly Blackhawk/HolyDiver, Holcomb Blackhawk. Ja tam slysim hlavne Aftermath. Ono to ale neni jenom o snimacich...
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ten jejich djent zvuk je hlavně o rukách. Snímač jim jen napomáhá. Vím, že když hraju nějaký jejich song, jde to i s EMG, ale musí do toho člověk umět praštit. To mi dělalo delší dobu problémy.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

bubucci píše:No Loomis pouziva EMG, ale ze by mel nejaky dobry zvuk, to mi neprijde. Na novem albu ma teda uz je to lepsi, ale na tom prvnim je to vcelku bordylek.
Periphery hraji na BKP, Mansoor Aftermath, Nolly Blackhawk/HolyDiver, Holcomb Blackhawk. Ja tam slysim hlavne Aftermath. Ono to ale neni jenom o snimacich...
Nolly je baskytarista/bývalý kytarista Red Seas Fire. Jake Bowen je jméno třetího kytaristy. V Praze jsem se ho ptal na zvuk, zmínil hodně středů jako hlavní prvek, pak to asi bude dělat Axe FX.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Spoluhracovi z kapely jsem sehnal Axe-Fx II a ma prijit pred nekdy v pulce prosince, takze budu mit dost prilezitosti zjistit, co na tom zazraku je :-)
Jinak kamos ma na mojem byvalem RG1527 BKP Painkiller a to mi prijde jako idealni snimac na moderni/technicky metal.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

bubucci píše:Spoluhracovi z kapely jsem sehnal Axe-Fx II a ma prijit pred nekdy v pulce prosince, takze budu mit dost prilezitosti zjistit, co na tom zazraku je :-)
Jinak kamos ma na mojem byvalem RG1527 BKP Painkiller a to mi prijde jako idealni snimac na moderni/technicky metal.
Objasnil jsi mi záhadu, viděl jsem tvou poptávku. Připadalo mi divné, že ses zbavil VHT aparátů, ze kterých jsi přešel na Randall MTS, ze kterých bys tak rychle přesedlal na Axe.
Prodal jsem box, vyzkouším EMG 707TW X u kobyly.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

http://www.thomann.de/cz/emg_spc.htm
Co si o tom myslíte? Dosáhnu stejného efektu parametrickým ekvalizérem před aparátem?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

klobasnik píše:
bubucci píše:Spoluhracovi z kapely jsem sehnal Axe-Fx II a ma prijit pred nekdy v pulce prosince, takze budu mit dost prilezitosti zjistit, co na tom zazraku je :-)
Objasnil jsi mi záhadu, viděl jsem tvou poptávku. Připadalo mi divné, že ses zbavil VHT aparátů, ze kterých jsi přešel na Randall MTS, ze kterých bys tak rychle přesedlal na Axe.
Pokud v te tvoji Čortici mas EMG HZ7A tak budes dobrej pokud po vymene za 707TW poznas velky rozdil :wink: Mluvim z vlastni zkusenosti. Zpetne jsem trochu litoval, ze jsem si nenechal ty pasivy. Hraly temer stejne akorat ted musim menit baterku a vic piskaj.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Demilich píše:
klobasnik píše:
Pokud v te tvoji Čortici mas EMG HZ7A tak budes dobrej pokud po vymene za 707TW poznas velky rozdil :wink: Mluvim z vlastni zkusenosti. Zpetne jsem trochu litoval, ze jsem si nenechal ty pasivy. Hraly temer stejne akorat ted musim menit baterku a vic piskaj.
Zhruba rok hraju na jeden snímač, EMG 707 šel dovnitř, stocky šly ven. Nebyly zlé, ale posun k lepšímu jsem poznal.
Budu se snažit zbavit všeho, koupím osmičku.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

taky koupim osmičku, ale docela mě štve, že kromě ibanez a drahých zakázkových menších firem, nikdo(LTD 25,5, Schecter 26,5) nedělá delší menzuru jak těch 26,5 kolem těch 20000-25000...zrovna na to LTD(h308) se mi hrálo skvěle, jenže zase, jak podladím, budou struny plandat a budu muset kupovat špagáty, jako teď na Les Paula na CDrop musim dávat 12-60, aby to bylo ideální, všechny slabší sady jsou plandavý...
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ty chceš koupit osmu a podladit ji? :)
Mejla

Příspěvek od Mejla »

Fade píše:Ty chceš koupit osmu a podladit ji? :)
ale ne, ale na tý menzuře 25,5 se mi prostě hraje špatně na ty basový struny...přijde mi, že čim delší menzura, tim líp se na to hraje a líp to intonuje a zní...to LTDčko třeba znělo tak trochu bahnitě...
třeba hodně se mi líbí Carvin DC800, ten má menzuru 27"..ale to už je jiná cenová...pořád uvažuju o objednání Agile(Septor elite 827/Interceptor 828) z USA, ale štve mě, co vypláznu za clo a že nebudu mít záruku a nechci kytaru kupovat naslepo bez ozkoušení...jinak to jsem odbočil od tématu...
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Na podlaďování osmy nevidím nic divného, sám jsem podladil sedmu na úroveň osmy a ještě jsemjí dropnul. Jako úchylák se necítím.
Osmu se standarní menzurou bych nechtěl. Minimálně Schecter menzura 673 mm, což je o 13 mm méně než standartní barytonivá menzura, kterou mám teď. Do Schectera půjdu, tlustá lana mi nevadí, hodně jde o mechaniky a vůbec celý hardware.
Jako další metu vidím Agile osmu, nebo Morpheus Droptune.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“