Tak krk momentálně takhle: http://img4.rajce.idnes.cz/d0404/7/7605 ... k_0031.jpg
Otázkou je, jak dělat rádius hmatníku? Nevlastním frezu, spíš bych si udělal nějaké koryto a v tom to projel na šmirglech. Nápady a připomínky?
Udělej nebo si kup brusný špalík s příslušným radiusem a tím to vybrousíš. Nahrubo to můžeš vzít třeba na pásovce nebo i ohoblovat. Pokud si uděláš brusný špalek dostatečně dlouhej můžeš si upnout špalek na stůl a krk brousit v něm. Když se podíváš na PRS factory tour, tak tam to dělaj stejně.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Tělo načisto, všechny díry na kabely, potíky, jack. Ještě ho jednou přejedu jemným plátnem po lepení krku. A pak nejspíš moření a vosk, chci aby to bylo do ruky pořád dřevo. Moření bych rád honey burst, uvidíme, bude trening...
Teď krk čeká na nařezání pražců, ptáky a vyřešit logo.
Krásná práce. Příště to chce na řezání drážek dobrou pilku s vedením a spolehlivější odměřovací systém. Kolem 20. pražce je to malinko rozlítaný. Taky jsem svůj první hmatník (to prsko v Avataru) řezal nějakou hrůznou pilkou z OBI za 50 Kč a odměřoval přes hloubkoměr a posuvku a není to úplně to pravý ořechový.
Těším se na výsledek.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Jo, je to tak, snad to nebude tolik znát po pražcování...
Koukal jsem na ten tvůj přípravek, budu-li dělat nějaké další krky, musím něco postavit taky.
Fiňule celkem obstojně zvládá všechny moje řezbářské práce, kde nejdu pro dláto.
Ptáci vlepeni a přebroušeni, ještě udělám retuš lepidlem s pilinami. Asi bubliny nebo nevím proč se to tam propadlo a jsou díry...
Moc pěkný, čím jsi to lepil? Jak vypadá v detailu na poměrně světlým palisandru okolí těch ptáčků? Takovýhle složitější inlaye jsem zatím dělal vždycky na ebenu a u něj to lepidlo s tím materiálem krásně splyne, takže po přebroušení vlastně nepoznáš, kde byly drobný nepřesnosti. Čím světlejší matroš, tím náročnější na přesnost a odstín to je.
Jinak k tomu mýmu přípravku. Největší investice byla pořízení toho půlmetrovýho hloubkoměru, zbytek je pohoda. Ještě jsem abgradoval vedení pilky pertinaxovými bloky a na pilku lídlovku udělal doraz a vedení a teď je to naprosto přesná, pohodová a rychlá práce.
Přílohy
Detail jsem zatím nefotil schválně, protože dělám retuš těch bublin. Potom cvaknu pořádně. Ale vypadá to dobře, znát to bude jen při zkoumání z blízka.
Ještě mám dotaz, než to zku*vím.
Chci dělat logo na hlavě. Mám tady parádní bahenní dub, úplně černý. Otázkou je, jak moc bude vidět retuš po lepení v tom javoru. Vsadil bych ho tam stejně jako ptactvo.
Chci dělat povrchovku jenom vosk, tak nevím jestli tam něco lakovat? Ještě vznikl nápad vypálit...
Už tam máš ten dub nalepený? Jestli ne, tak zkus logo vyřezat lupínkou, srazit hranu a potom nechat ten světlý díl hlavy jen tak pod tím. Takovou propadlinku. JleT