Engl e530
Pravidla fóra
Re: Engl e530
Ok takze az nastane ten den po x letech, sahnu klidne po tech electro harmonix.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Potřebuji poradit, když posílám signál ve stereu do smyčky (do GSP1101), zapojím kablíky do Line output? Zpátky signál vracím do FX Loop return? Díky za odpověď. Koupil jsem to minulý týden a ještě v tom bádám. Chci GSP pouze na modulace, ne jako preamp.
Naposledy upravil(a) Banhof dne 6.03.2017 11:30, celkem upraveno 1 x.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Takž pokud to správně chápu, tak kytaru zapojím do Englu (nechci používat zkreslení z GSP, pouze využít modulační efekty a reverb) a z Englu z Line output L, R, vedu kablíky do GSP do Loop left return L,R. Následně signál z GSP vyvedu z Line output L,R přímo do Koncáku?
Ne, kytaru dáš do předního panelu GSP. V setup nastavíš :
Dlouze zmáčkni tuner > Edit/Select > vyber možnost 6/7. <ULOŽ>
dále :
Edit/Select > I/O Setup > 1/4 line out nastav poweramp, cabinet OFF <ULOŽ>
dále :
Edit/Select > I/O Setup > Type OFF Lop nastave inrnal/external preamp. <ULOŽ>
V danném presetu si nastav pouze efekt , NG, atd... vypni konpresor na OFF ! ( zvýší se ti zisk)
V global setup si nastav IrCab na ON a vybe si ho. Můžeš si importovat i vlastní, to proto - pokud budeš dávat výstup s XLR do mixu ( při této kombinaci si můžeš nastavit preamp50/50, kde se ti v mixu namíchá XLR + MIC od boxů.
GSP ti importuje externí preamp e530 jako interní, proto metoda 4Cab.
Z GSP OUT1/4 jedeš rovnou do powerampu.
Dlouze zmáčkni tuner > Edit/Select > vyber možnost 6/7. <ULOŽ>
dále :
Edit/Select > I/O Setup > 1/4 line out nastav poweramp, cabinet OFF <ULOŽ>
dále :
Edit/Select > I/O Setup > Type OFF Lop nastave inrnal/external preamp. <ULOŽ>
V danném presetu si nastav pouze efekt , NG, atd... vypni konpresor na OFF ! ( zvýší se ti zisk)
V global setup si nastav IrCab na ON a vybe si ho. Můžeš si importovat i vlastní, to proto - pokud budeš dávat výstup s XLR do mixu ( při této kombinaci si můžeš nastavit preamp50/50, kde se ti v mixu namíchá XLR + MIC od boxů.
GSP ti importuje externí preamp e530 jako interní, proto metoda 4Cab.
Z GSP OUT1/4 jedeš rovnou do powerampu.
Dík, už vím, proč se upřednostňují obyčejné krabičky před multiefekty
To je na maturitu.
Engl e530
Stačí si projit manuál. Zrovna GSP 1101 je hodně user friendly
Je to o přístupu k hraní. Někdo jednou nastaví všechny zvuky a pak už jen hraje. Někdo potřebuje pořad s něčím kroutit
Další věc je kvalita. Přece jenom většina multiefektů jsou dnes digitální simulace. Někomu to stačí, někdo chce víc
Sent from my iPad using Tapatalk
Je to o přístupu k hraní. Někdo jednou nastaví všechny zvuky a pak už jen hraje. Někdo potřebuje pořad s něčím kroutit
Další věc je kvalita. Přece jenom většina multiefektů jsou dnes digitální simulace. Někomu to stačí, někdo chce víc
byla tady řeč o živostnosti lamp a jak poznat že odcházejí. Kytarář mi řekl že jedna z věcí je když na lampy poklepu šroubovákem tak to bude slyšet. Nahrál jsem Vám ukázku kde to dle mého názoru je slyšet dost. Co si o tom myslíte?
https://soundcloud.com/nikolas-baier/tube
https://soundcloud.com/nikolas-baier/tube
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Zdar, poklepání šroubovákem bude slyšet při poklepu na vstupní elektronku (V1) vždy, a to tím víc, čím větší má předzesilovač zesílení - čím víc má zesilovacích stupňů. Podle Tvojí zvukové ukázky to vypadá na dobré nemikrofonické lampy nebo poklep na lampu blíže výstupu. Jen mikrofoničnost však není ukazatelem "odcházení lamp". Spolehlivým ukazatelem je slábnutí emise katody. Často si takhle poklepávej šroubovákem na lampy a mikrofonické z nich časem úspěšně vytvoříš
. To je ironická poznámka, aby nedošlo k omylu
.
Dokud jsi spokojen se zvukem, je zbytečné se starat o životnost lamp.
Dokud jsi spokojen se zvukem, je zbytečné se starat o životnost lamp.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Klepat na lampy je blbost a je to jakýsi divný mýtus, který se u nás nějak nesmyslně ujal. Zkus klepat na žárovku v lustru v kuchyni a uvidíš, jak dlouho vydrží. S lampou je to podobné. To, že je lampa mikrofonická, nemusí vadit. Polovina elektronech v mojich zesilovačích je mikrofonická, ale jsou na pozicích, kde to nevadí. Záleží na emisi, tu doma člověk bez patřičného a poměrně drahého vybavení (od deseti tisíc nahoru) nezměří. Ideální je mít doma jednu elektronku ECC83, u které člověk ví, že je ok a je "silná" - pokud se mi nezdá některá z elektronek, tak tam dám tu "testovací" a zkouším neduhy, zvuk atd. Levné a celkem praktické řešení...
- Avida Dollars
Jen tak mimochodem, do jaké míry je směrodatné měřit emisi elektronek na Tesla BM215A? Dá se to použít jako nějaký rozumný ukazatel stavu elektronek nebo max. na hrubý odhad?Spolehlivým ukazatelem je slábnutí emise katody.
Ibanez RG 1996/Schecter KM-7 (Evertune) → Audient iD4 → Reaper 5 → Mercuriall Audio Software → Presonus Eris E5
Zdar, BM215A byl dobrý pro servisy radií a televizorů k rychlému rozhodnutí "dobrá/vadná". Dnes může sloužit jen na ten hrubý odhad. Pro těch několik typů v současnosti vyráběných elektronek nemá smysl tuto rozměrnou a těžkou relikvii přechovávat
. Je to však jen můj pohled na věc, někdo jiný to může vidět jinak.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Obstojí E530 proti Laney IRT-Studio? ...Laney má všechny parametry lepší.
Zdar, Ondřeji porovnáváš neporovnatelné: E 530 je předzesilovač a Laney IRT-Studio je plnohodnotný patnáctiwattový zesilovač. Tak Ti odpovídám, že "neobstojí", neboť neobsahuje koncový zesilovač (v případě IRT- Studio 2 ks EL84). Lapidárně k IRT - Studio připojíš reprobox a hraješ, zatímco za E 530 musíš zařadit ještě nějaký vhodný zesilovač. Samotný E530 reprobox "neutáhne" má sice nějaký koncový zesilovač s TBA820 (cca 2W), avšak jen pro sluchátka.
Samozřejmě ten výkon je zásadní rozdíl. I když někdo tady psal, že zapojil E530 k 4x12 a celkem to hrálo! Myslím, že jeden takovej clip je i na YT.
Osobně mě ten Laney odrazuje. Je to taková dobová rychlokvaška, milion funkcí, ale co základní zvuk? Křivdím mu?
Kdežto E530 je prověřená klasika, kterou používaj v sestavách i profíci. Tam chybu neuděláš.
Osobně mě ten Laney odrazuje. Je to taková dobová rychlokvaška, milion funkcí, ale co základní zvuk? Křivdím mu?
Kdežto E530 je prověřená klasika, kterou používaj v sestavách i profíci. Tam chybu neuděláš.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
No, já na YT viděl dost lidí, kteří hráli bez koncového zesilovače (a ne do sluchátek).Tube Guru píše:Zdar, Ondřeji porovnáváš neporovnatelné: E 530 je předzesilovač a Laney IRT-Studio je plnohodnotný patnáctiwattový zesilovač. Tak Ti odpovídám, že "neobstojí", neboť neobsahuje koncový zesilovač (v případě IRT- Studio 2 ks EL84). Lapidárně k IRT - Studio připojíš reprobox a hraješ, zatímco za E 530 musíš zařadit ještě nějaký vhodný zesilovač. Samotný E530 reprobox "neutáhne" má sice nějaký koncový zesilovač s TBA820 (cca 2W), avšak jen pro sluchátka.
torst: Na zahraničních fórech si víc pochvalují IRT (prý má lepší čistý kanál), a to tam přispívají i lidé, kteří (údajně) mají oba dva produkty.
Ondřej: nepřu se, už tuhle problematiku moc nesleduju. O Englech se obecně soudí, že maj clean horší než konkurence. Nevím. Mě nevadil.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Subjektivně:-Ondřej- píše:Obstojí E530 proti Laney IRT-Studio? ...Laney má všechny parametry lepší.
E530 má podprůměrný clean. Zkreslené zvuky jsou nadprůměrné, obzvlášť higain je super (údajně vychází ze Savage). Měl jsem 3 roky.
IRT studio má pěkný clean, lepší než E530. Zkreslené zvuky jsou v pořádku, ale kvality E530 nedosahují. Přivezl si známý na nahrávání, nakonec stejně jel přes můj Triaxis, který je o level jinde.
Momentálně mi připadá nejzajímavější tenhle AMT SS10, který je zrovna k mání za půlku:
https://hudebnibazar.cz/lampovy-preamp- ... /ID107240/
Clean je pěkný. Zkreslené zvuky jsou stejně dobré jako E530, ale mají jiný charakter (soldanovatější?
Pokud zrovna něco hledáš, doporučuju aspoň vyzkoušet. Jezdím už přes 2 roky koncerty se SS11, který je v podstatě to samé.
| Cruel YT | Cruel sptf
Clean používám z GSP1101, jinak vše e-530
BTW, nechápu, že to AMT je tam za tyhle peníze tak dlouho...