Cvičení - Začátky

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
mimamo
last.fm: mimaaamo

Re: Cvičení - Začátky

Příspěvek od mimamo »

jazzym: myslel jsem tím to, jestli když do toho dáš velkou ránu, hraje to víc nahlas. a když to šudláš, hraje to potišejc. to je dynamika. to mi tam trochu chybí. proto si myslím, že buď je dynamika na padech vyplá, nebo vůbec není.
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

To lidi ani nestraš , že by nebyla dynamika na všech e - bicích (vypnout se u mne nedá ) , když máš výdrž pusti si to znovu su tam pasáže kedy do toho riadne kopem a je to počuť až moc a jindy zasa skoro vúbec .
forum pro komplexní hráče
karku

Příspěvek od karku »

Neboj sa udriet su to bicie ( aj ked elektronicke ) nie sklo
Trochu potrenuj techniku noh
Nebud priliz zamysleny na nieco konkretne ako sam vravis,su to bicie to musis brat s usmevom a ako hobby nie ako skolu napr. :) .Najdolezitejsie je byt uvolneny.Ako hovori V.Wooten: ,, Be relaxed! "
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

karku .. tohle je RnB .. trápení duše, napětí .. ale chápu .. ja miluju i chillout .. na to mám svý akustický udelátka .. hezkou rideu na cinkání po pupíku ..snare , i original hihat a chci to kombinovat s elektrickejma ..možná né s temyhle ..

.. tyhle bubínky sou levný , dynamika je málo citlivá , popravdu je potřeba na to vyvinout jistou minimálni sílu aby to vúbec hrálo , je div když se podaří virblovat na snare , taky maximalni hlasitost je oproti akustickej klasike nižšie , takže táto zmenšená škála dynamiky mohla mimamoua zmást. zmätieť či ako to my slováci hovoríme :?

edit : dík za rady bavilo mne to tu dnes .. beru si z toho neco určite.
karku

Příspěvek od karku »

no je pravda ze medzi akustickymi a elektrickymi je asi taky rozdiel ako medzi Gangou a Dunajom
Zle nehras to urcite nie,len kopak by som pritvrdil ale to je moj osobny nazor inak spoko :o)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

jazzym píše:.......ps .dynamika padov je , neviem čo si tým mimamo myslel :? mozno to má ten zvuk nasamplovany istejší ale hlasitosť je dynamická ! zas tak slabu šlapu nemám , my gitaristi používame rôzne kvákadlá :D
KOlego, ten kopák je fakt hodně málo dynamický. neboj se do toho opřít! Pokud to srovnáváš se všemi těmi pedály pro kytaristy, tak se nedivím... kdybych se měla pustit do šlapání po efektech kytaristů tak jak hraju středně silně na dvojšlapku, tak bych jim z toho udělala stavebnici pro radiomatéry ještě před prvním refrénem!!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
mimamo

Příspěvek od mimamo »

Monikad píše:kdybych se měla pustit do šlapání po efektech kytaristů tak jak hraju středně silně na dvojšlapku, tak bych jim z toho udělala stavebnici pro radiomatéry ještě před prvním refrénem!!!!
amen.
Georg Bernard Shaw
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

mimamo píše:
Monikad píše:kdybych se měla pustit do šlapání po efektech kytaristů tak jak hraju středně silně na dvojšlapku, tak bych jim z toho udělala stavebnici pro radiomatéry ještě před prvním refrénem!!!!
amen.
To říka neco spíš o citlivosti nohou .. pani bubeníčko o tom jak se dokážete ovládat amen :?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Spíš to vypovídá o tom, že jsi vůbec nepochopil, jak to kolegové myslí.
To že používáš na kytaru kvákadla nemá nic společného s tím, jestli máš dobrou sílu a techniku šlapaní na kopák. Na kopák prostě musíš dát silnou a rychlou prdu, kvákadlo trochu síly vyžaduje akorát tak na zapnutí/vypnutí a to spíše tlak na krátké dráze, než že bys na to dupnul přes celou dráhu. Jak píše Monďa, to bys ty efekty brzo mohl hledat po kouskách po celé zkušebně
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

Pan Moleek zjevne nepochopil , že sem si bránil svoje krabičky před rozdupáním od šílený holky :lol:
a taky si nepotrebuju nechat vysvětlit , že to byl od ní jen nadnesený žert 8)

edit: sila potrebná na šlapanie povedzme wah pedal je naozaj tak minimálná , že samotná váha nohy ho stlačí. A tu začína práve to o čom chcem hovoriť . Práve preto a aj preto , že nastavenie takeho pedalu je potrebné robiť s presnostou na milimetre na dráhe 3cm a to nohou , vzniká v nohe isté napäťie svalov , ktoré samotné zaručuje kontrolovanú silu nôh gitaristov . Ktorá ako som uviedol môže postačovať na spolahlivý úder kopaku pri päťe dole a vzhladom na celo-nožné posilnovanie aj pri hre s patou vo vzduchu . stačí sa pre to rozhodnúť .
mimamo

Příspěvek od mimamo »

než se tu pustíme do něčeho většího. někde výše jsem četl, že na bubny začínáš, že jsi spíše kytarista. opravdu se chceš hádat s lidma, kteří na bubny hrají déle než nějaký ten pátek?

porovnávat pohyb nohy na cvaknutí na pedalboardu/footswitchi/wahu/whatever s pohyb a především razancí při ráně na kopák je neporovnatelné. vrátím-li se k začátku: pady ti snímají sebemenší i sebejemnější pohyb, ten zesílí a následně ho slyšíš. při hře na akustické bicí by taková rána nestačila ani na rozeznění blány, natož aby se dostal nějaký zvuk ven (případně do mikrofonu).
Georg Bernard Shaw
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Milý Jazzyme. Ptal jsi se, tak Ti odpovím. Zaměřím se jen na Tvoji pravou nohu. Podle mého názoru tě čeká ještě hodně moc práce. Úder nohy není dostatečně důrazný, přesný a už vůbec mi nepřipadá, že máš pod kontrolu to, co pravou nohou "hraješ". Je to můj osobní názor a chápu, že není v souladu s Tvojí teorií.
Nemyslím si, že pani Monika je šílená holka. Monika má můj respekt.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

mě se zdá, že se tu porovnávají maliny s ořechy :D Zkuste si na to šlápnout :shock:

Nemůžeme přeci porovnávat sílu sešlápnutí kytarového efektu a hru na BD a vytvářet z toho jakési společné pravidlo pro bubeníky i kytáristy :D
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

myslím že ani pedal na kopaku nevyžaduje o moc vačšiu silu ako váha nohy postačuje , takže ... je to skor o tom mať tú kontrolu nohy, správny posed za bicími aby sa ten úder podaril. myslim že práve tá stabilita stoličky a fakt že pad sa mi posuva je dôvod vypestovania nižšej sily ktorou udieram .
... naozaj nereaguju tieto bicie moc citlivo niektore sa daju aj nastaviť ale neni to o citlivosti vačšej ako pri normálnych bicích ... asi si moc často nesedel za bicími elektrickými ... len sample su nasamplovane standardnej sily uderu tak je taký istejší.
Hral som raz na jedny lepšie akustické Tamy a bol tam taky super tichy zvuk kopaku a velmi citlivý že sa mi zapáčila hra slabších úderov , aj ked niekedy je zasa fajn aj zabrať , mám na mysli take jazzové kopance tichučké
Basspetr píše:Milý Jazzyme. Úder nohy není dostatečně důrazný, přesný a už vůbec mi nepřipadá, že máš pod kontrolu to, co pravou nohou "hraješ"
to si myslim aj ja
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:Spíš to vypovídá o tom, že jsi vůbec nepochopil, jak to kolegové myslí.
To že používáš na kytaru kvákadla nemá nic společného s tím, jestli máš dobrou sílu a techniku šlapaní na kopák. Na kopák prostě musíš dát silnou a rychlou prdu, kvákadlo trochu síly vyžaduje akorát tak na zapnutí/vypnutí a to spíše tlak na krátké dráze, než že bys na to dupnul přes celou dráhu. Jak píše Monďa, to bys ty efekty brzo mohl hledat po kouskách po celé zkušebně
Tak nějak. Ani se nepokouším vysvětlit mladému kolegovi to že když srovnává hru na kopák s ovládáním efektu pro kytaru, tak asi o bubnování ví ještě hodně málo.....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

jazzym píše:
mimamo píše:
amen.
To říka neco spíš o citlivosti nohou .. pani bubeníčko o tom jak se dokážete ovládat amen :?
Clapče. že si začátečník ve hře na bicí, to se dá pochopit a máme snahi ti tady nějak poradit. Každopádně mi ale věř, že skoro 28let bubnování s kapelama, převážně rockového a metalové stylu mi už nějakou tutu kontrolu nohou dalo. To si buď jistý. nejsem asi žádná hvězda, ale rozhodně o tom víc dost.
Naopak to co si tu te´d napsal ukazuje že ty o tom víš o moc míň, než se původně zdálo....
Slyšel si někdy o dynamice hry? O technikách hry nohou? O ovládání a nastavování pedálu??

každopádně jak nemáš nohu pod kontrolou TY, to už jsme viděli... jak nemá obě nohy pod kontrolou "ta šílená holka" tedy já, vypadá takhle:
http://www.youtube.com/watch?v=PhksnXQXEC4
http://www.youtube.com/watch?v=jsQPElCA ... w&index=39
http://www.youtube.com/watch?v=ggXhe3tO ... gAMTdOqSRw
http://www.youtube.com/watch?v=ggXhe3tO ... gAMTdOqSRw
http://www.youtube.com/watch?v=5rY4bwWu ... w&index=35

.... máš pravdu asi, není v tom rozdíl, je to jako ovládat kytarové kvákadlo! :wink:
Naposledy upravil(a) Monikad dne 15.02.2013 8:59, celkem upraveno 1 x.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Basspetr píše:Milý Jazzyme. Ptal jsi se, tak Ti odpovím. Zaměřím se jen na Tvoji pravou nohu. Podle mého názoru tě čeká ještě hodně moc práce. Úder nohy není dostatečně důrazný, přesný a už vůbec mi nepřipadá, že máš pod kontrolu to, co pravou nohou "hraješ". Je to můj osobní názor a chápu, že není v souladu s Tvojí teorií.
Nemyslím si, že pani Monika je šílená holka. Monika má můj respekt.
Přesně tak!!
A děkuji petře...nápodobně! :wink:
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Jazzyme, líbí se mi, že přijímáš kritiku v pohodě.
Ještě Ti popíšu svoje zkušenosti z občasnáho přechodu z el. bicích na akustickou sadu.
Mám docela štěstí a odehraju každý rok celkem hodně různých produkcí s různými kapelami. Nejčastěji (90%)
hraji na svoje el. bicí.Docela mi to v mnoha směrech vyhovuje. Někdy je však potřeba sednout za akustiky.
Tady pravidelně nastává problém, který mám v důrazu pravé nohy. Přezto, že o tom vím a snažím se hrát na elektriky s razantnější nohou, tak si musím vždy na klasický kopák chvíli zvykat. Nejde, o to dělat na basový buben co největší kravál. Jedná se o jistotu a sebevědomí. Když máš jistotu v důrazném úderu, není zase tak velký problém zahrát na kopák rytmus tišeji. Obráceně je to horší. Ovládáš-li basový pedál chronicky příliš jemně, pak tě zpravidla větší razance vykolejí z tempa, nebo rytmu.
No a ta jistota, to kapela cítí a podle toho také vypadá celý výsledek.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

no ja intenzivne cvičím asi tak rok . ale myslim na bubny od 18tich-36 :oops:
MilanT

Příspěvek od MilanT »

jazzym píše:od 18tich-36 :oops:
Jak ti má někdo věřit, když si tu ze všech utahuješ?
Uživatelské jméno:
jazzym
Věk:
7
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“