Red Hot Chili Peppers
Re: Red Hot Chili Peppers
Jooo to jsem neřekl, ale právě kvůli Michaelovi (nevím jak se skloňuje Flea
) jsem si zamiloval basu a začal se na ni učit hrát.
Lakland 55-02 Deluxe
- Sid Vicious
Tak RHCP... Spolu s Sex Pistols a Plexis moje nejoblíbenější kapela. Anthony má skvělej, hodně tvárnej hlas. On a Flea jsou moji oblíbenci. Flea má také zásluhu na tom, že jsem se začal učit na basu
. Nejoblíbenější písničky: Snow ((Hey OH)), Dani California, Californication, Otherside, Stadium Arcadium, Especially In Michigan, Desecration Smile, Under The Bridge, By The Way, Tell me Baby, Torture Me a další... Hodně oblíbených z alba Stadium Arcadium vysvětluje skutečnost, že toto album mam koupené 
Kvůli Fleamu jsem v podstatě přešel z punkových basových linek k něčemu těžšímu, přes Red Hoty jsem se dostal k Primus a k legendám jako je Marcus Miller, Stu Hamm etc.
Chad - zvíře, škoda že je trochu nedoceněný
Anthony - není to ten typ zpěváka s čistým hlasem, ale jeho barva a taková trochu "krákavost" mi dost imponuje
Flea - prostě legenda, umí toho dost, inspiruje dost lidí, začínají kvůli němu hrát na basu, jediný funky basák v rockové kapele
Josh - uvidíme jak se předvede, nové album ukáže!
31.8.2011 - nové album I'M WITH YOU!
18.7.2011 - první singl THE ADVENTURES OF RAINDANCE MAGGIE!
Už nemůžu čekat, jsem v totální extázi
Chad - zvíře, škoda že je trochu nedoceněný
Anthony - není to ten typ zpěváka s čistým hlasem, ale jeho barva a taková trochu "krákavost" mi dost imponuje
Flea - prostě legenda, umí toho dost, inspiruje dost lidí, začínají kvůli němu hrát na basu, jediný funky basák v rockové kapele
Josh - uvidíme jak se předvede, nové album ukáže!
31.8.2011 - nové album I'M WITH YOU!
18.7.2011 - první singl THE ADVENTURES OF RAINDANCE MAGGIE!
Už nemůžu čekat, jsem v totální extázi
Naposledy upravil(a) bukvice dne 26.06.2011 19:34, celkem upraveno 1 x.
AHOJ.
bukvice píše:...jediný funky basák v rockové kapele...
Jistě že slyšel, já mluvil o současnostiKamahl píše:bukvice píše:...jediný funky basák v rockové kapele...Asi si neslyšel jejich první alba, co?
Ale máš pravdu, takže funky basák ve funky kapele co se týče alb The Red Hot Chili Peppers, Freaky Styley, The Uplift Mofo Party Plan a možná i Mother's Milk. A funky basák v rockové kapele co se týče alb BSSM, One Hot Minute, Californication, By The Way a Stadium Arcadium
Uvidíme jak na tom bude I'm With You, protože hlásájí návrat k funkovým kořenům.
AHOJ.
Já jsem zvědavej hlavně na Joshe, jestli bude tak kvalitní jako při Fruscianteho sólový tvorbě, nebo jako v Ataxii, tak to bude hodně zajmavý 
Josh je tak trochu multiinstrumentalista, takže třeba v písničce Ethiopia od něj očekávám aspoň zase nějaké bonga jako v songu Hard To Concentrate ze Stadium Arcadium, které jím bylo obohaceno o samply, keyboard a už zmíněné bonga.
Vlastně si říkám, že ani nemohli vzít nikoho lepšího. Byl s nimi na minulé tour a už od Californication jim nahrává takové ty "doplňkovité nástroje"
. Takže měl příležitost nakouknout pod pokličku a sžít se s kapelou.
No... jen si počkejme
Vlastně si říkám, že ani nemohli vzít nikoho lepšího. Byl s nimi na minulé tour a už od Californication jim nahrává takové ty "doplňkovité nástroje"
No... jen si počkejme
AHOJ.
Konečně písnička z nového alba
http://kroq.radio.com/2011/07/15/kroq-e ... ith-you/2/
Lakland 55-02 Deluxe
Co si o Adventures Of Raindance Maggie myslíte?
Já jsem se do toho na první poslech nezamiloval, ale to je tím, že kapela prošla pár změnami, tak si na to budeme muset zvyknout.
Každopádně skákat se mi u toho chce, takže myslím že dobrá práce. Jsem zvědav na celé album 
Já jsem se do toho na první poslech nezamiloval, ale to je tím, že kapela prošla pár změnami, tak si na to budeme muset zvyknout.
AHOJ.
Zvuk se mi líbí. J. Frusciante mi tam nechybí. Občas v diskusích ohledně absence JF je příliš velký povyk. RHCP ale nejsou jen JF, ikdyž byl ztělesněním klasické sestavy RHCP. S jiným kytaristou to již v minulosti zkusili, tak to pro ně není nic nového. V mém případě to bude tím, že když slyším RHCP, tak první, kdo se mi vybaví je Flea.
Frusciante je hlavně výbornej skladatel a jak je vidět,už to v minulosti bez něj zkusili a nestálo to za moc.Johnny umí napsat chytlavý melodie,z kterých se stávaj hity.wikxzen píše:Zvuk se mi líbí. J. Frusciante mi tam nechybí. Občas v diskusích ohledně absence JF je příliš velký povyk. RHCP ale nejsou jen JF, ikdyž byl ztělesněním klasické sestavy RHCP. S jiným kytaristou to již v minulosti zkusili, tak to pro ně není nic nového. V mém případě to bude tím, že když slyším RHCP, tak první, kdo se mi vybaví je Flea.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
To máš pravdu. Ale jak vidno, JF směřuje vývojově jinam. To už bychom ale spekulovali - osobně jeho současnou solovou tvorbu nedokážu propojit s dnešními RHCP.
Zvláštní, jediná deska, kterou s RHCP dokážu poslouchat, je ta s Navarrem - One Hot Minute. Takže sto lidí, sto chutí.panedge píše: Frusciante je hlavně výbornej skladatel a jak je vidět,už to v minulosti bez něj zkusili a nestálo to za moc.Johnny umí napsat chytlavý melodie,z kterých se stávaj hity.
Možná kdyby JF neodešel tak bysme na novou desku čekali ještě o něco déle, jeho odchod je podle mě nakopl, dostali zase chuť tvořit.
Taky se mi při slovech Red Hot Chili Peppers vybaví nejdřív Flea. Možná to je tím že jsem basák, težko říct, ale myslím si, že praví Peppers jsou Flea s Anthonym. Odchodu Johna nelituju, jeho doprovodné vokály mi v refrénu nechybí a co se týče kytarové stránky Josh ho zvládne zastoupit skvěle. A prý má na desce i vokály, nechme se překvapit
Taky se mi při slovech Red Hot Chili Peppers vybaví nejdřív Flea. Možná to je tím že jsem basák, težko říct, ale myslím si, že praví Peppers jsou Flea s Anthonym. Odchodu Johna nelituju, jeho doprovodné vokály mi v refrénu nechybí a co se týče kytarové stránky Josh ho zvládne zastoupit skvěle. A prý má na desce i vokály, nechme se překvapit
AHOJ.
Sloky za deset bludišťáků, refrény opruz (přeslazený, předvídatelný), chybí sólo (jestli budou na zbytku alba, tak mi to ani moc nevadí). Josh podle mě skvěle nahradil Johna, kterýho radši uslyšim v sólo projektech a různých kolaboracích...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
To je pravda, úplně stejně to bylo třeba s The Zephyr Song, který byl tuším jako první singl na By The Way, ale na zbytku desky se (až na pár vyjímek = Dosed, ...) žádné podobné přeslazené refény nevyskytovaly. Nevím jestli do vybírání singlů může mluvit nahrávací společnost, ale myslím že Red Hoti by si za singly tyhle "Oh, Yeah, Hey" věci nevybrali...weselow píše:refrény opruz (přeslazený, předvídatelný)
AHOJ.
-
Metaldrummer
Od nich mám určitě nejraději ty starší písničky, který bývávaly velice populární 
Gretsch Catalina Maple
Zildjian Avedis Custom 14" hi-hats
Zildjian Oriental 18" China Trash
Sabian AAX Metal 16" crash
Sabian AAX Stage 16" crash
Sabian AAX Stage 20" ride
Pearl P-3002D Eliminator Demon Drive(double pedal)
Zildjian Avedis Custom 14" hi-hats
Zildjian Oriental 18" China Trash
Sabian AAX Metal 16" crash
Sabian AAX Stage 16" crash
Sabian AAX Stage 20" ride
Pearl P-3002D Eliminator Demon Drive(double pedal)
Nebuď naivní,všechno je o prachách a pokud někdo může vydělat velkej balík na trošku přiblblým singlu,tak to udělá.A nemyslím to špatně,to je prostě normální tržní chováníbukvice píše:To je pravda, úplně stejně to bylo třeba s The Zephyr Song, který byl tuším jako první singl na By The Way, ale na zbytku desky se (až na pár vyjímek = Dosed, ...) žádné podobné přeslazené refény nevyskytovaly. Nevím jestli do vybírání singlů může mluvit nahrávací společnost, ale myslím že Red Hoti by si za singly tyhle "Oh, Yeah, Hey" věci nevybrali...weselow píše:refrény opruz (přeslazený, předvídatelný)
Naposledy upravil(a) panedge dne 20.07.2011 9:54, celkem upraveno 1 x.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
bukvice: Hele zrovna Zepphyr song je od nich můj nejoblíbenější a nepříjde mi přeslazenej ani trošičku
Tu politiku singlů samozřejmě chápu, prostě těžko soudit celý album na základě jednoho songu. Počkáme a uvidíme. 
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007