ESP Snakebyte

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Kali
Kontaktovat uživatele:

Re: ESP Snakebyte

Příspěvek od Kali »

Jenže origo ESP nemám.Pochybuji,že by mi ho někdo cizí půjčil a ve skutečnosti bych to po nikom ani půjčit takhle nechtěl.Já sám bych to nikomu takhle nepůjčil a nehodlám ne sebe brát zodpovědnost,že se mi něco stane s cizí kytarou za 50 000kč.Psal jsem zprávu panu Vychodilovi.Uvidíme co mě sám na to řekne. 8)
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Dokonce se mi podařilo najít kytaru o které jsem před tím mluvil.
Nechal si jí na zakázku postavit jeden mladší kluk z Hustopečí.
Dokonce vím,co stála...Akorát budu tak slušný a bez svolení majitele to nebudu nikde zveřejňovat.
Každopádně ta cena byla velice příznivá.Jen o kapku více,než jsem dal za svého Gibsona,takže paráda...
http://avbasses.cz/AVGS-6ML.html#!prettyPhoto
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Sakra ty modely co tam má dole v té odkazující galérce, to jsou krásné práce... OMG, to je zas brouk do hlavy do budoucna :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

No má moc pěkné kytary.
Už o tom fakt uvažuji,že se vyseru na ESP a nechám si u něj postavit kopii.
Na víc bych si to vymyslel s průchozím krkem např.,což ESP nemá....
Uvidím,jak se domluvím s p.Vychodilem. :mrgreen:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

No zrovna ta kopie Dean Razorbacku co jsi poslal zrovna není úplně ideální tvarově... jako je povedená, ale rozhodně to přesně neodpovídá je taková dost lopatoidní oproti originálu a některé hrany nesedí. Pokud to tedy nebylo přání majitele.
Obrázek
Obrázek
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
reason

Příspěvek od reason »

co originál z druhé ruky? jak to vypadá s dostupností apod.?

vedle vychodila (otrokovice) tu máš i staré pardály pořízku nebo vavrušu z bojkovic
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

h***o tomu rozumim, ale kytaru bych si stavet nenechal, kdyz vidim jak na bazaru ty kytary zoufale visi za ctvrtinu ceny.. takovy ESP prodas jednou stejne jaks koupil. je to jak investice do zlata.. :)
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Tak pravda,že ESP si drží cenu.
Díky předplatiteli časopisu "Mladý elektronik". :mrgreen:
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Asi nemá smysl, abych sem dával nějaké fotky, nebo napsal svůj názor, jaká ta kytara doopravdy je, když většina lidí měla negativní komenty, jaké je to vyhazování peněz atd.... :twisted:
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Nadhoď sem fotky a trochu se rozepiš, kdes ji nakonec sehnal a jak hraje ;)
reason

Příspěvek od reason »

Kali píše:Asi nemá smysl, abych sem dával nějaké fotky, nebo napsal svůj názor, jaká ta kytara doopravdy je, když většina lidí měla negativní komenty, jaké je to vyhazování peněz atd.... :twisted:
takže se ti to ESP podařilo sehnat??! mě by tvé postřehy naopak opravdu zajímaly. je asi jasné, že hraje skvěle, ale určitě k tomu můžeš říct více! tak sem s tím :!: :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kali píše:Asi nemá smysl, abych sem dával nějaké fotky, nebo napsal svůj názor, jaká ta kytara doopravdy je, když většina lidí měla negativní komenty, jaké je to vyhazování peněz atd.... :twisted:
Má to zhruba takový smysl jako tenhle tvůj příspěvek. A dost možná i větší :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Tak já to asi celé shrnu, ikdyž je jasné, že budou nějaké reakce. Hlavně od těch "mudrců", kteří budou prohlašovat to, že ta kytara je drahá jen pro to, protože jsou na tom písmenka ESP.
Ani nevím, kde začít. Je to toho fakt hodně. Zkusím to vzít, tak jak šli za sebou uplynulé 2 dny.

V první řadě musím velice poděkovat Danymu (Boogiestan). Kytaru jsem koupil přes něho. V čr nikde není skladem, takže mi jí objednal přímo z velkoskladu v německu. Samozřejmně je úplně nová a dostal jsem k tomu fakturu a plnou záruku.(Férovej obchod se vším všudy) Kurz eura šel na navrch. u Thomanna nyní stojí přesně 60 000kč. Dany mi jí dodal za rovných 50 000kč, což je sakra rozdíl.

Prní dojmy.... Na první pohled mi ta kytara přišla strašně "neosobní". Ta kytara je prostě taková celá naleštěná a s tím designem směřuje prostě do budoucnosti, než k nějaké starší klasice. Jde z toho cítit prostě taková
ta Japonská technologie. Na sucho to hraje dost na hlas a pěkně. Pořád jsme měl ale ten pocit, že jsem ani nemohl uvěřit, že to je kytara za x desítek tisíc. Kytara došla krásně seřízená, hned se na ní dalo hrát bez nějakých problémů. Soudný den přišel dnes dopoledne u nás na zkušebně. Rovnou jsem vzal svého favorita Gibsona Explorer (limited edition Carbon Fieber), aby jsme to pořádně srovnali.
Řeknu to asi takhle... Nakopnul jsme apec, řádně ho vytavil a řízl na ESP. Od prvních vteřin jsem pocítil, že ta kytara hraje úplně jinak, než co jsem měl kdy v rukách. Ta kytara má opravdu svůj zvuk. Teď si dovolím citovat Bubucciho: "ESPčko má silný a pevný zvuk, hraje tak nějak přímo do ksichtu. Parádní stroj na tvrdší muziku." S tímto to vystihnul úplně přesně. Ta kytara má prostě agresivní charakter. Není to žádnej vintage nástroj. Je to prostě na metal, což jsem očekával. Ta kytara fakt tlačí průrazně. Po pár minutách hraní s Mesou jsem si uvědomil, že mám tu čest hrát v podstatě s charakterem soundu Metallicy. Nikdy by mě nenapadlo, že kytara má tohový vliv. Každý si myslí, že když si koupí, jakoukoliv kytaru s EMG a k tomu Mesu, nebo Diezela, tak že ten origo sound bude mít. Nebude nikdy, dokud nebude mít prostě origo ESP. Ta kytara hraje, jako žádná jiná. Je to hotový a opravdový "originál". Po prohození kytar za Gibsona jsme ihned poznali, že ten zvuk v podstatě "umřel". Ztratil na tom drivu a celkově na té průraznosti. I tak jsem přesvědčen o tom, že ten Gibson je velice dobrá kytara, ale ten rozdíl cen obou nátrojů odpovídá zvukovému projevu obou kytar.

Celkově shrnuto... S kytarou jsem zatím velice spokojen a né jen, že splnila očekávání, ale také příjemně překvapila. Po tom, co jsem si to okusil, tak jsem přesvědčen o tom, že ta investice tolika tisíc stála za to.
Teď kdybych se měl rozhodnout, jestli zpátky peníze, nebo kytaru, tak si nechávám kytaru. Víme všichni, že se platí za značku, ale ta značka sama o sobě totiž nese garanci nějaké kvality. Utracených peněz nelituji.
Tohle všechno se nedá popsat přesně. To se musí zažít. Takže ty komenty, že za 30 000kč budete mít stejně dobrou kytaru se nedají brát vážně. Bude dobrá, ale nebude hrát, jako ESP. 8)
Přílohy
IMG_1152.JPG
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Nějaké další fotečky....
Přílohy
IMG_1163.JPG
IMG_1160.JPG
IMG_1158.JPG
IMG_1157.JPG
IMG_1154.JPG
reason

Příspěvek od reason »

Kali píše:Ani nevím, kde začít. Je to toho fakt hodně.
něco podobného jsem očekával. jak jinak reagovat na výbornou kytaru, že jo... ten future design je u ESP jasný. dělá to i dean na některých modelech. design kytar jde neustále dopředu, ale zároveň se opírá o starou klasiku (viz. fender a relic). podle mě nic z toho není špatně. má to svoji logiku a vývoj. v podstatě to ani nikdy jinak nebylo (bráno zpětně)

k ceně:

pokud je vše ok, máš to navíc za akční cenu jako v hypersupermarketu. další drobná radost navíc. nejsem schopen posoudit, jestli kopie za 30tis. bude hrát lépe, stejně nebo hůře. u esp by měla být každopádně jakási záruka výběru toho, že do prodeje pošlou pouze ty snakebyte, které hrají tak, jak se očekává a ze zbytku udělají LTD, což by se u zakázkovky stát nemuselo. na druhou stranu si ale stejně dobře dovedu představit i to, že by handmade kopie hrála i lépe. otázka je, jaká by byla výsledná barva zvuku ve srovnání s originálem a vůbec pravděpodobnost toho, že bys zrovna ty natrefil u kytaráře na tak dobře hrající kus. zní to možná všelijak, ale podle mě jde o věci, se kterými v těchto případech musí člověk počítat jinak červíček (viz.dále)

pro mě je celá tato "aféra" jasná v jednom. kdybych měl / chtěl investovat tolik peněz do kytary a nakonec koupil za 30 tisíc "něco" abych ušetřil, tak by to u mě probíhalo tak, že by ve mě pořád hlodal červíček našeptávač a neustále dokola omílal jedno a to samé - co když to esp hraje lépe, jaký je asi originál, nemohl jsem chvíli počkat a připlatit a tak nějak podobně... tyhle dilema existují v každé cenové relaci, že :?: :?: :?: :!: :mrgreen:

ač velký fanda metalliky musím napsat, že těžko soudit kytaru, po které netoužím a hlavně ji ani neznám. každopádně věřím, že hraje, že se líbí a že je to origoš snakebyte, který stejně jako ty ždímá v prackách hetfa. člověk by si v životě měl občas udělat radost a klidně i materiální věcí, pokud mu jde do noty. to si právě udělal... víc bych zatím neřešil

ENJOY ESP !!!

jo a ještě jedna věc. kdyby to někdy šlo a nevadilo by, rád bych na ni někdy kouknul skrz amp :D

pak bych možná zvážil tohle :))

http://www.thomann.de/cz/gibson_kirk_ha ... v_aged.htm
Naposledy upravil(a) MilanT dne 28.05.2013 7:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 příspěvky. Příště prosím edituj. Díky.
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

reason píše:
Kali píše:pro mě je celá tato "aféra" jasná v jednom. kdybych měl / chtěl investovat tolik peněz do kytary a nakonec koupil za 30 tisíc "něco" abych ušetřil, tak by to u mě probíhalo tak, že by ve mě pořád hlodal červíček našeptávač a neustále dokola omílal jedno a to samé - co když to esp hraje lépe, jaký je asi originál, nemohl jsem chvíli počkat a připlatit a tak nějak podobně... tyhle dilema existují v každé cenové relaci, že :?: :?: :?: :!: :mrgreen:
Přesně jak říkáš.... Teď budu mít alespoň klidné spaní, že mám ten originál.

Jinak bych se rád vrátil k tomu tvrzení ve stylu "Kytara za 30tis bude hrát stejně dobře".
Já věřím, že i levnější kytara než to ESP bude hrát velice dobře, ale každá kytara má přeci "svůj zvuk".
Fender, Gibson... ti tady přeci byli od jakživa a dělali různé kytary s jinými zvuky. A vlastně se ani nedá
doopravdy říci, jestli hraje lépe ten nebo ten(berte to všichni jen obrazně). Každá kytara má něco do sebe a každý z nás touží po jiném zvuku. Jelikož jsem na pár kytar hrál a teď mám to ESP, tak to trošku vnímám jinak, než ostatní teď. Fender je Fender, Gibson je Gibson a ESP je ESP. Chápou všichni kam tím mířím?
Začínám souhlasit s Bubuccim, který řekl, že "takhle" hraje prostě jen ESP. Má to prostě svůj zvuk a všem je doufám, jasno, že ti japonci mají vlastní know how, které si střeží, jako každá takováto firma.

Shrnul bych to asi takhle.... Na víc to někteří můžou brát, jako zlatou radu. Pokud máte peníze a víte co chcete, tak se nebojte investovat. Ta kytara prostě opravdu tlačí ten moderní řízný metal sound. Přesně takový, jaký mají profesionálové z celého světa. Tohle je sázka na jistotu.... :twisted:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kali píše: Začínám souhlasit s Bubuccim, který řekl, že "takhle" hraje prostě jen ESP. Má to prostě svůj zvuk a všem je doufám, jasno, že ti japonci mají vlastní know how, které si střeží, jako každá takováto firma.
Nezevšeobecňoval bych to na celé ESP. Měl jsem doma delší dobu KH2 a ta kytara byla zoufale nudná - vzhledem k tomu mi její cena (někde kolem 55 - 60k, pamatuju-li si dobře) přijde silně nadstřelená. Superstraty dnes umí dělat skoro kdokoli. U té KH2 opravdu velký kus ceny dělá nápis ESP a Kirk Hammett.

Jsem zvědavý, co budeš povídat, až přejde honeymoon fáze :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Nero píše:Jsem zvědavý, co budeš povídat, až přejde honeymoon fáze :wink:
Jo, vím co myslíš. No řeknu ti to takhle... Jak jsem psal, tak jsem provnával s Gibsonem, se kterým jsem byl teď před 2 roky neustále spjatý. Vím o něm už úplně vše. To byl můj záchytný bod. Od prvních okamžiků jsem pocítil razantní rozdíl mezi Gibsonem a ESP. To ESP hraje určitě lépe, ale pozor jen v rámci daného žánru.
Takže existuje i "negativní" stránka ESP. Musím se asi opakovat pořád dokola... To ESP má jasný cíl - agresivní, moderní hi-gain zvuk. Bylo tak vymyšleno a já ten zvuk chtěl a očekával jsem to takové, jaké to je.
V tomto žánru to prostě hraje na 100%. Samozřejmně i čistý zvuk na snímač u krku je dobrý. Jednoduše řečeno... ESP Snakebyte Signature model JH-Metallica.... Hotové. Vyřízené. I méně vzdělaný člověk musí pochopit o co jde.
Zpětně ke Gibsonu.... Gibson je prostě univerzálnější. Pěkný clean. Myslím, že i Blues by z toho šlo dostat. Všechen rock a klasické odnože, i punk, až po hi-gain. Ale tam kde Gibson končí, tam začíná právě to ESP. Je to úplně něco jiného. Tohle všechno je zcela jasné po opravdu krátkém čase. Já teď hraji jen na Explorery. Teď mám 3 kusy. Sedí mě to v rukách, což je také nejméně důležité. A zvukově mě to ESP oslovilo. Od jakživa mám rád pořádně říznej hi-gain sound a to od hromadu kapel. Nejraději mám thrash.
Ta kytara prostě zapadá do toho, co mi opravdu sedí, takže max. spokojenost.

Ještě bych tady taky rád osvětlil takovou mojí "filozofii".
Jsem rád za to, že ESP a Gibson hrají tak odlišně. Teď ještě "předělávám" jednu kytaru, kterou osadím asi R.M. snímači. Každá ta kytara bude zvukově úplně někde jinde a o to mi jde. Budu si brát kytary podle chuti.
Úplně strašně nechápu ty lidí, kteří mají 10 stejných kytar se stejnými snímači. NUDÁ!!!!
Na co mít 10 stejných kytar se stejným zvukem. Chápu, když jde o velkou kapelu, která prostě prezentuje svůj sound a musí často měnit kytary, ale že to takhle dělají lidi, kteří to ani nepotřebují.... No zase asi každý podle chuti, ale já takový nejsem.
reason

Příspěvek od reason »

Nero píše:Jsem zvědavý, co budeš povídat, až přejde honeymoon fáze
u každého to tak být nemusí, nicméně ve většině případů je to relevantní (mluvím z vlastní zkušenosti - jsem rád, že jsem se dostal z vlivu signatur. stálo mě to dost peněz a cítil jsem, že mi to vzalo mou tvář - proto jsem psal, že po takové kytaře netoužím)

některé efekty mám zase signované, ale nadám na ně dopustit. po dlouhé době jsem také pochopil proč. jsou to krabky mých oblíbenců a ty jejich dražší efekty mají zvuk, který znám léta a jsem na nich odkojený. proto mě oslovily. dnes už bych nekoupil ani je, ale hrají opravdu dobře, tak to mastím přes ně dál. moje cesta za zvukem tím skončila a docela mě to mrzí, ale co. když už jsme u metaliky, tak wah pedál mám dunlop KH

http://www.instrumento.cz/produkty-vyro ... mmett.html
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Máš v tom gibsonu taky Het set jako je v tom ESP. Protože pokud ne tak srovnáváš nesrovnatelné.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“