Výber správneho komba do 9000 (360 Euro)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Mikroon

Re: Výber správneho komba do 9000 (360 Euro)

Příspěvek od Mikroon »

Však píšu,jsem tatar :D vážně šlo jen o to,aby někdo kdo o tom něco ví napsal názor na tu hlavu.Například To,co o tom napsal bummer.Nic víc
Rady zdarma..Jedna věc je poradit a druhá se rozčilovat.Ale tohle nikam nepovede :D mír lidi
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Mikroon píše: Rady zdarma..Jedna věc je poradit a druhá se rozčilovat.Ale tohle nikam nepovede :D mír lidi
Tak nás ne.er :mrgreen:
Mikroon

Příspěvek od Mikroon »

McKozias píše:
Mikroon píše: Rady zdarma..Jedna věc je poradit a druhá se rozčilovat.Ale tohle nikam nepovede :D mír lidi
Tak nás ne.er :mrgreen:
Budu na na to myslet a už VÁS nebudu s.át :lol: Tak soráč za špatnej odkaz.Uznávám že nebylo nutný odkazovat na to laney když to neznám
Amityville

Příspěvek od Amityville »

Čítala som nejaké diskusie o výbere komba atď. ale chcela som založiť vlastnú lebo som bola zvedavá čo mi budete radiť a bola som zvedavá na vaše reakcie. Ale keď mi sem niekto napíše nepríjemný komentár na nejakú radu tak sa jednoducho nemôžem ovládať. A preto ešte raz prepáč Latam a tí ktorých som ešte urazila (Sajmon). No a týmto by som už rada uzavrela menšiu hádku ktorá prebehla a späť k výbere komba.
Napísala som niekoľko mailov do hudobnín v košiciach a bratislave a popýtala som sa či majú na sklade v predajni kúsky ktoré ste mi radili (aj neradili LV300) :-) A rozhodla som sa ísť tam a vyskúšať to chcem vedieť aký je ten zvuk naživo. A k tomu Blackheart BH100H no je to dosť veľké a bola by fakt sranda to prevážať.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Amityville píše:A rozhodla som sa ísť tam a vyskúšať to chcem vedieť aký je ten zvuk naživo.
A to je vždycky při výběru aparátu stejně to nejdůležitější. :) Tak hodně štěstí při výběru :wink:
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Amityville

Dík hádam vyberem dobre.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Amityville píše:chcem vedieť aký je ten zvuk naživo
Na to pozor.Ty uzasne zvuky,ktere si nakroutime v prodejne,nebo nedejboze doma,maji stejne uzasnou vlastnost,kdyz s tim prijdes do kapely,najednou nefungujou :D Takze nazivo znamena opravdu nazivo,tzn s kapelou,jinak hrozi ze budes proklinat sebe,prodavace,ktery ti to prodal,Al Kaidu,protoze v tom musi mit prsty,a certa,protoze bez nej by to neslo :D Ten hybrid Laney,nevim,ty novy jsem nezkousel,ale pry starsi rada TF hrala lip,nekdo to prirovnaval k starym valvestateum.Coz sice neni zadny zazrak,ale pouzit se to da.A take u Marshallu je obdobna situace,kdy stary valvestate hral lip,nez ta soucasna ˇvylepsenaˇrada AVT.Ale s timhle rozpoctem stejne nejlepsi reseni je bazar,hraju pres 20 let,a za celou dobu jsem mel jediny novy aparat,a byl to nejhorsi krap,na ktery jsem kdy hral :oops: Samozrejme kdyz nekdo ma 100 tisic na novy aparat,pak neni co resit,ale no asi nebude nas pripad :wink: Potom uz jsem vsechno kupoval z bazaru,a nikdy s tim nebyl problem.
Amityville

Od Laney ste ma už odhovorili a asi by to bola dosť zlá investícia. Bazaru už sa nebránim len sa trochu bojím, že by niečo bolo pokazené a tak. Vyskúšať si to s kapelou ? No jasne veď bez toho to nejde.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ale to VC50 kombo bych klidně zvážil, to bude v kapele fungovat tutově.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Amityville

Hej to majú v hudobninách tiež aj to chcem vyskúšať. A ty s ním máš nejaké skúsenosti ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

S kombem ne, ale mám tady teď čerstvě silnějšího brášku v podobě hlavy. A na bazaru se teď právě jedno tohle kombo válí.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Amityville

Aha, a aká je tá hlava ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Co jsem měl zatím možnost vyzkoušet, tak skvělá. A do paneláku k ničemu.

Amityville

Kiežby bolo aj to kombo skvelé. A ozaj môj kolega s kapely si teraz na slepo objednal toto Peavey Valveking 100 Head. A dosť sa mu čudujem predsa si to ani nevyskúšal a je to jeho prvá hlava v živote (predtým mal kombo). Čo myslíte ? Mne sa to nezdá klikol proste na stránku a objednal si prvé čo našiel (ja viem že som to tak išla spraviť aj ja a že by to bol asi väčší krám ale ja som to aspoň neobjednala a idem si to odskúšať).
PS: ja viem že mám blbé otázky ale prosím svoje komentáre píšte jemne aby niekto nedostal infarkt
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Amityville píše:Kiežby bolo aj to kombo skvelé. A ozaj môj kolega s kapely si teraz na slepo objednal toto Peavey Valveking 100 Head. A dosť sa mu čudujem predsa si to ani nevyskúšal a je to jeho prvá hlava v živote (predtým mal kombo). Čo myslíte ? Mne sa to nezdá klikol proste na stránku a objednal si prvé čo našiel (ja viem že som to tak išla spraviť aj ja a že by to bol asi väčší krám ale ja som to aspoň neobjednala a idem si to odskúšať).
PS: ja viem že mám blbé otázky ale prosím svoje komentáre píšte jemne aby niekto nedostal infarkt
Tvůj přístup je rozhodně mnohem lepší :) Jak píše bummer, laney VC50 bych se vůbec nebál. Naopak, dost bych ho doporučil. Těch tipů tu padlo dost, prostě si je projdi. Zkus ukázky na netu a potom vyzkoušet, co je v okolí (jak obchody, tak bazary). Jakmile se ti bude něco líbit, neváhej a kupuj. U většiny slušnějších aparátů se nemáš po vyzkoušení čeho bát i na bazaru.
Amityville

OK. Všetkým ďakujem za rady čo sa bude dať to vyskúšam. A som zvedavá ako to môjmu kolegovi bude hrať. Ja sa nadním čudujem a nakoniec aby ma ako hlavného gitaristu nevystriedal :-). Laney VC50 určite vyskúšam a vyskúšam aj Blackheart BH100H.
Tay

Příspěvek od Tay »

Čaute, chcel by som si založiť kapelu a tiež hladám nejaké kombo. Ja viem, že už ste to tu riešili ale ja chcem zvuk ako majú Paramore. Malo by byť dvojkanálové, celolampové a tiež by mi nevadilo riešenie hlava+box. Môj rozpoščet je cca 15 000.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tay píše:Čaute, chcel by som si založiť kapelu a tiež hladám nejaké kombo. Ja viem, že už ste to tu riešili ale ja chcem zvuk ako majú Paramore. Malo by byť dvojkanálové, celolampové a tiež by mi nevadilo riešenie hlava+box. Môj rozpoščet je cca 15 000.
Bazar nebo ne? Důvody proč jo viz. výše.
Tay

Příspěvek od Tay »

Nie mám zlú skúsenosť. Ak by ste napísali niečo drahé tak ešte došetrím.
Amityville

Paramore ? Milujem ich. Josh (keď bol ešte v kapele) používal toto : Marshall JCM2000 ale to by ťa vyšlo draho a je to ďaleko nad tvoj rozpočet.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“