dnes jsem objednal Bugera 333 s boxem 4x12 Ibanez Thermion s V30... tak až to dorazí tak se podělím o zkušenosti
Bugera
Pravidla fóra
Tak změna...
dnes jsem objednal Bugera 333 s boxem 4x12 Ibanez Thermion s V30... tak až to dorazí tak se podělím o zkušenosti
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Poněvadž a nýbrž protože to má lampy EL34 a navíc bude dostupná nejdříve začátkem listopadu... 333 bych měl mít do týdne.
No myslím že by tomu mohla slušet 2x12" Mesa, ale bohužel jen pro majetnější.Phoenixcqcq píše:Doporučte mi nějakou tu bednu k 333XL ať si to můžu konečně pořídit a napsat sem jak to hraje......
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
333 vs 333-xl
Ahoj, tak jsem se konečně dostal k reakci... Fakt nebylo lepší počkat? jasně, že 333-xl dorazí až koncem října do CZ, ale má HL přepínače na Lead a Crunch kanálech, Gate, který funguje příjemně (v první verzi na lead kanálu) a taky Presence, který by mi fakt na 333 chyběl... Pokud ještě chceš testnout 333-xl, ozvi se... Pořád jí mám u sebeJanSpilka píše:Tak změna...
6260/6262
Ahoj, měl jsem na testy 6262 a nechala mne trochu chladným. Je to dost masakr - ale takový trochu jednostranný zvuk. Má to hustý gain, ale už to nereaguje při něm tolik na práci rukou. Pokud hrneš nějaký brutálnější styly, tak ano, pokud chceš univerzálnější aparát, tak můj favorit je 333-xl. U něj je snazší udržet zvuk čitelný i při zapnutých HL přepínačích, který ještě přidávaj gain na nižších středech.pigdestroyer píše:k***a me se libi ta 6260 .. jaky je rozdil oproti 333? me prijde ta 333 vintage a 6260 moderni sound..? soudim podle ukazek kazdopadne 6260 me laka a asi to vemu.
Myslím že se jedná o XL přepínače
ale to je fuk... njn, počkat, když my potřebujem zkoušet a s tím 50W Ibanezem už to fakt prostě nejde, bubeník mě skoro neslyší... takže jdu do 333 mno... a pak si třeba koupim tu XL verzi anebo třeba zas něco jinačího
Noise Gate - nevim, k týhle funkci jsem trošku předzaujatý, přece jen to nějakym způsobem ořezavá signál a tak (i na UberMetal mám NoiseGate vypnutej)
XL - přepínače, někde jsem četl vítky nějakého vlastníka Bugery, ale to je věc názoru
Presence - jj, ten mi asi chybět bude
Noise Gate - nevim, k týhle funkci jsem trošku předzaujatý, přece jen to nějakym způsobem ořezavá signál a tak (i na UberMetal mám NoiseGate vypnutej)
XL - přepínače, někde jsem četl vítky nějakého vlastníka Bugery, ale to je věc názoru
Presence - jj, ten mi asi chybět bude
333 vs. 333xl
Jasně, XL přepínače, sorry za překlep, ale je to jen písmenko... Pracují příjemně - někdo to měřil je to asi na 160 Hz nebo tak nějak,docela slušně napumpují zvuk. V podstatě jsem začal s tím, že jsem je měl vypnutý, ale nakonec jsem je měl v ON na obou kanálech trvale...
Gate: pozor - u Bugery je ta funkce jiná, než klasický gate, tj. když se mi zdá, že je signál malý, tak to utnu úplně. Je tam jenom kondenzátor, kterým se stáhnout výšky. Díky tomu stahuješ v podstatě jenom šum, nemáš usekaný konce tónů. Je to nastavené příjemně, takže ti sice proleze nějaký bručení, ale ten hi-gainovej šum ti to docela příjemně řeší. Nemá to podle mne kupodivu vliv na feeling nebo tón. Připomíná mi to DNL - dynamic noise limiter, ten taky ořezával jenom protvný šum a jinak nechával základ bez razantní degradace.
Gate: pozor - u Bugery je ta funkce jiná, než klasický gate, tj. když se mi zdá, že je signál malý, tak to utnu úplně. Je tam jenom kondenzátor, kterým se stáhnout výšky. Díky tomu stahuješ v podstatě jenom šum, nemáš usekaný konce tónů. Je to nastavené příjemně, takže ti sice proleze nějaký bručení, ale ten hi-gainovej šum ti to docela příjemně řeší. Nemá to podle mne kupodivu vliv na feeling nebo tón. Připomíná mi to DNL - dynamic noise limiter, ten taky ořezával jenom protvný šum a jinak nechával základ bez razantní degradace.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ohledně těch přepínačů a noise gate. Asi nebudete mile překvapeni.
http://www.youtube.com/watch?v=vpzLxmA45HA
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jj, oni píšou, že se jedná skutečně o DNL 
XL... budu to muset vyzkoušet
...měl jsem své "V"čkové období
ale teď poslední dobou mám spíš středovější zvuk (viz odkaz v podpisu
), takže je otázkou jestli by to bylo to pravé pro mě... každopádně jsem domluvenej s chlapíkem u nás v PB, že až budou, že si to přijdu poslechnout. Momentálně čekám na 333 
XL... budu to muset vyzkoušet
Tak myslím, že Cybermuff "překvapenej" nebude, mluví o vlastních zkušenostechSmrťokvítek píše:Ohledně těch přepínačů a noise gate. Asi nebudete mile překvapeni.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Překvápko
Jj... fakt nejsem překvapen...Smrťokvítek píše:aha, já nečetl ten jeho příspěvek.
A jelikož jsem měl u sebe 2ks 333xl (hlavu a combo) i 1ks 6262 a 2 bedny k tomu, tak už mám na bugery odehráno docela dost hodin
A spokojenost? 
V jednom z videí jsem zaslechnul něco jakože (u comba) byl přepnutý přepínač impedance z 8 ohmů na 16 (nebo naopak, už nevím) což může být částečně vysvětlení toho, proč je tolik reklamací
...tuším, že v tom videu zaznělo, že přímo autorovi se to stalo, ale že mu Bugeru celkem rychle vyměnili za novou. Tak nevím... čekám na vlastní zkušenost s ní...
PS : jo a co poťáky? V tom jednom videu se dost viklaly, vzpomněl jsem si hned na low-end krabičky od Behringeru... fuj, hnusná představa, že bych jim měl znovu naletět
.
Edit : viklaly
V jednom z videí jsem zaslechnul něco jakože (u comba) byl přepnutý přepínač impedance z 8 ohmů na 16 (nebo naopak, už nevím) což může být částečně vysvětlení toho, proč je tolik reklamací
PS : jo a co poťáky? V tom jednom videu se dost viklaly, vzpomněl jsem si hned na low-end krabičky od Behringeru... fuj, hnusná představa, že bych jim měl znovu naletět
Edit : viklaly
Naposledy upravil(a) JanSpilka dne 17.09.2008 10:32, celkem upraveno 1 x.
Spokojenost
Ono to není zdaleka tak špatný - poťáky jsou chycený v tišťáku, ne až matičkou na panelu. To ale není podle mne problém - osička musí mít trochu vůli, aby se tam mohla otáčet. Ale já jsem fakt s tím žádný problém neměl, ani mi to nepřišlo nějak viklavý - nevšiml jsem si toho... Další výtka byla, že knoflíky jsou plastový. No bóže - Fender, Marshall je má taky plastový, maximálně s kovovou čepičkou, řada Mesa Boogie je má taky plastový, no problem...
U Bugery mi přijde, že jsou lidi strašně pozorní na každou drobnost (chtěli by za tyhle peníze i bižutérii za x-tisíc v ceně), kdybych se takhle koukal třeba na Mesu, tak bych se tak mohl pustit do nějaký flame war - třeba jak prapodivně mají vymyšlený režim pro společný provoz 6L6 a EL34, takže lampy docela trpěj, nebo jak zalívají u některých modelů tranzistory do hmoty, aby neznalý nezjistil, že apec není "úplně" celolampový, jak je inzerováno... Já beru Bugeru tak, jak se mi na to hraje a napsal jsem tam snad všechno včetně toho, co se mi nelíbilo... Podle mne je 333xl výborná hlava. Samozřejmě, že při vstupu nové značky na trh se může vyskytnout nějaký drobný problém, ale to by museli být sebevrazi, aby u takhle velkýho a těžkýho zboží riskovali finanční problémy - podle mne budou spolehlivostně na standardu.
Jo a mluvil jsem se servisákama, takže zatím je to několik malých lamp, jeden nedomáčknutej konektor a já jsem měl v combu kmitající reverb (jedinej problém tohoto druhu), takže tohle combo šlo hned zpátky na dobropis.
Nic katastrofálního jsem od nich nezjistil, žádné tragédie neslyšel.
Tragédie bude, až mne donutí vrátit ten demo kus, který mám ještě u sebe...
Sice mi rack hraje dobře, ale na tu 333xl se mi hraje fakt taky dobře.
A je to teď tak, že komu jsem to předvedl / zapůjčil, tak ten jí chce. kdybych měl obchod s bugerama, tak už mám slušnej obrat... Škoda, že v CZ se objeví až tak pozdě... (takže kamarádi dost zvažují to teď koupit od Thomanna, který jí má skladem, ale já je brzdím, protože bych radši viděl servis v CZ). Taky doufám, že to v té další várce bude upgrade verze s DNL na obou zkreslených kanálech, to okamžitě zjistím.
A dost čekám na nové verze v příštím roce, mohlo by to být docela zajímavý...
Koneckonců jsou na webu docela dobrý porovnání. Tady nahrávali riff na Bugeru 6262 a pak na Peavey 5150, třetí ukázka je na oba současně (L/P). Jsou v tom nějaký zásadní rozdíly? Podle mne teda fakt ne... http://www.guitarscanada.com/Board/arch ... 10341.html (vím, že jsme se bavili víc o 333xl, ale i tohle porovnání mi přijde zajímavý - za ty peníze to prostě hraje dobře...)
U Bugery mi přijde, že jsou lidi strašně pozorní na každou drobnost (chtěli by za tyhle peníze i bižutérii za x-tisíc v ceně), kdybych se takhle koukal třeba na Mesu, tak bych se tak mohl pustit do nějaký flame war - třeba jak prapodivně mají vymyšlený režim pro společný provoz 6L6 a EL34, takže lampy docela trpěj, nebo jak zalívají u některých modelů tranzistory do hmoty, aby neznalý nezjistil, že apec není "úplně" celolampový, jak je inzerováno... Já beru Bugeru tak, jak se mi na to hraje a napsal jsem tam snad všechno včetně toho, co se mi nelíbilo... Podle mne je 333xl výborná hlava. Samozřejmě, že při vstupu nové značky na trh se může vyskytnout nějaký drobný problém, ale to by museli být sebevrazi, aby u takhle velkýho a těžkýho zboží riskovali finanční problémy - podle mne budou spolehlivostně na standardu.
Jo a mluvil jsem se servisákama, takže zatím je to několik malých lamp, jeden nedomáčknutej konektor a já jsem měl v combu kmitající reverb (jedinej problém tohoto druhu), takže tohle combo šlo hned zpátky na dobropis.
Nic katastrofálního jsem od nich nezjistil, žádné tragédie neslyšel.
Tragédie bude, až mne donutí vrátit ten demo kus, který mám ještě u sebe...
A je to teď tak, že komu jsem to předvedl / zapůjčil, tak ten jí chce. kdybych měl obchod s bugerama, tak už mám slušnej obrat... Škoda, že v CZ se objeví až tak pozdě... (takže kamarádi dost zvažují to teď koupit od Thomanna, který jí má skladem, ale já je brzdím, protože bych radši viděl servis v CZ). Taky doufám, že to v té další várce bude upgrade verze s DNL na obou zkreslených kanálech, to okamžitě zjistím.
A dost čekám na nové verze v příštím roce, mohlo by to být docela zajímavý...
Koneckonců jsou na webu docela dobrý porovnání. Tady nahrávali riff na Bugeru 6262 a pak na Peavey 5150, třetí ukázka je na oba současně (L/P). Jsou v tom nějaký zásadní rozdíly? Podle mne teda fakt ne... http://www.guitarscanada.com/Board/arch ... 10341.html (vím, že jsme se bavili víc o 333xl, ale i tohle porovnání mi přijde zajímavý - za ty peníze to prostě hraje dobře...)
- tallicaman
vadne:
noise gate
noise gate, xl, knoflicky
Z tech videi na youtubu zacinam mit pocit, ze to je pekny kram(Behringer...).
noise gate
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Ach jo... to uz se tady diskutovalo...tallicaman píše:vadne:
noise gate
Mozna se zkus vybodnout na apriorní soud a zkus se na nejakou 333xl jit juknout