digital ti vysky nesezere... to spis uz ten analog (mluvim o krabkach v radu 2000-3000,-)uncle sam: revival píše:njn delay sou samí digitáli, proto jej neplánuju vůbec.Bojím se že yb mi to kazilo zvuk i když by to bylo vypnutý a kdybych to zapl tak by to bylo přidušený... to nenávidím když něco žere výšky... třeba tonová clonaDark Axel píše:Ještě jsem neslyšel lepší digitální zkreslovadlo, než můj analogový Rocktron, to říkám za sebe. Na druhou stranu - pokud bych chtěl delay, uvažoval bych i o digitálu, protože většinou mají přecejen větší možnosti.
Ale zatím jsem vcelku proti digitálům, protože jsem ještě neslyšel dobrý digitál (ok, vlastně Multichorus od Digitechu se mi líbil)
Rozdíl mezi analog digitál zkreslení
Pravidla fóra
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
jo je to ono měl to kytarista kapely kterejm sme hráli předkapelu...mimochodem ted si koupil lampu od Randalla:D ale jinak - s celym tvym článkem naprosto souhlasim...i když...já sám sebe považuju spíš za mladšího hráče (v 16 to je skoro jistýIsachs píše:Johnson Millenium??? Není to náhodou set co stojí 100tis? Někde jsem jej tuším viděl ...řekl bych že za 100tis budeš mít lampu co hraje jako blázen a to je pak jasně lepší volba
Jen jedna věc než přestanu postovat do tohodle bezduchýho zbytečnýho Topicu...
Digitál je digitál, vědu nezastaviš a už dneska je na slušný úrovni, jsou hold lidi co se k němu modlí, protože při poměrně dobré kvalitě zvuku je levnější než lampa, není tak náchylná a nevyžaduje pravidelné přelampovánía kdo kdy čekal 30 minut na to až bude moct začít hrát, tak asi ví o čem mluvím, má často více možností, ale zase mu chybí dynamika a čitelnost lamp... já na lampu hraju, ale z fleku bych vyměnil za Line6 HD147... další věc je, že pak kvalitnější lampa je o něčem uplně jiném... avšak málo kdo má 40tis a více na pořádný ESH Rockwell, Peavey, Marshall nebo M/B
Většinou platí, že zastánci digitálu jsou mladší lidi modlící se k mladším stylům (numetal, metalcore, hardcore a jiné) a zastánci lamp jsou povětšinou starší hráči klasičtějších stylů (metal, rock, hardrock, pop)... Prostě jen říkám každýmu svoje, stejně tak nesnáším když mi zvoní na dveře svěděk jehovův a cpe mi do palice to že je jeden bůch a jak strávím svůj posmrtný život bych měl zvolit s moudrostí a jiný tlachy (je tam tak jednou za 2 měsíce)... tak nemám rád když někdo říká: digitál je špatnej, říkal to můj taťka starej rocker, nebo jiný vymejvání mozků typu: digitál super, lampy sux atd...
Takže doufám, že jsem nepříliš neznehodnotil článek už tak na úrovni koňské koblihy uprostřed cesty, a pokud jsem vám ztratil 5 minut vašeho života, tím že jsem vás nutil číst tyhle tlachy, taxe omlouvám...
Zdar
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
Ja hraju jen pres lampu (bohuzel zatim do tranzistorovyho konce) a zadny jiny efekty nepouzivam, jen me s***u lidi, kteri sezrali vsecku moudrost a argumentuji tim, co platilo tak pred 10 lety a co nekde slyseli... Efektu jsem protocil hodne (je to moje hobby
) a vim, ze v digitalech i v analogovych efektech se najde tuna smejdu a zaroven nekolik efektu, ktery jsou opravdu dobry, tak at si kazdej vybere, co se mu libi (ale ne na zaklade "to je digital? tak to nechci"
)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Hele někde sem tady čet že se musí lampa přelampovat.
Já se v tom vůbec nevyznám, takže mě hned nezabíjejte.
Takže měl bych jako obvykle pár dotazů.
Co je jako ta lampa? To je nějaká analogová součástka která je v kombech, zesilovačích i efektech?
Jak je to s tim přelampovánim?
A s tim zapojenim - to je buď kytara + lampový kombo nebo kytara + lampovej zesilovač + reproboxy nebo jak to je?
Co je jako ta lampa? To je nějaká analogová součástka která je v kombech, zesilovačích i efektech?
A s tim zapojenim - to je buď kytara + lampový kombo nebo kytara + lampovej zesilovač + reproboxy nebo jak to je?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- uncle sam: revival
lampa je elektronka... skleněný tuba plná srand. Ne každej alaog ju má. má ju jen elektronkový efekty zesilovače a komba. JE to předchůdce polovodiču... vyměňuje se podobně jako žárovkarasomaso píše:Hele někde sem tady čet že se musí lampa přelampovat.Já se v tom vůbec nevyznám, takže mě hned nezabíjejte.
![]()
Sex Love and Rock'n'roll
http://cs.wikipedia.org/wiki/Elektronka 
prelampovani = vymena lamp (elektronek)
a s tim zapojenim mas v podstate pravdu, jenom je to jeste trochu slozitejsi, zesilovac se deli na predzesilovac a koncovy stupen, laicky receno predzesilovac ti z cistyho zvuku udela zkreslenej a koncovej stupen ten signal zesili natolik, aby to hralo do repra.... A predzes i koncak muzou, ale nemusi byt lampovy.
prelampovani = vymena lamp (elektronek)
a s tim zapojenim mas v podstate pravdu, jenom je to jeste trochu slozitejsi, zesilovac se deli na predzesilovac a koncovy stupen, laicky receno predzesilovac ti z cistyho zvuku udela zkreslenej a koncovej stupen ten signal zesili natolik, aby to hralo do repra.... A predzes i koncak muzou, ale nemusi byt lampovy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
To už se řešilo tisíkrát, záleží na tobě, jestli potřebuješ jenom kombo na doma, nebo do malé zkušebny, nebo jestli budeš hrát někde na nějakym open-air a potřebuješ half stack, nebo rovnou celej, abys něco slyšel.rasomaso píše:Takže ten předzesilovač je v podstatě efekt? Jo a co je lepší, mít jen kytaru (+nějakej ten efekt) a lampový kombo nebo místo komba lampovej zesilovač a reproboxy?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::