Nářadí všeho druhu
Re: Ruční el. nářadí
chtěl bych do toho vrazit do 1000. Tzn nic hi-end ale ani nic za 450 z lidlu
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Obávám se, že mezi 450 a 1000 korunama nebudou žádné rozdíly a žádná hitparáda. Na silnější fošny a obloukové řezy bych volil větší výkon a značky jako Metabo, Skil, Makita, Narex...ale tam začínají ceny nad 2 tisíce.
Už 5 let používám horní frézku asist za 1000 a stále funguje
a frézuje (a to jí nehorázně přetěžuju - je to můj hlavní nástroj)
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Máš recht, ale Skil bych vyřadil.MilanT píše:Obávám se, že mezi 450 a 1000 korunama nebudou žádné rozdíly a žádná hitparáda. Na silnější fošny a obloukové řezy bych volil větší výkon a značky jako Metabo, Skil, Makita, Narex...ale tam začínají ceny nad 2 tisíce.
Navrchu HUJ a dole FUJ - nejni tam nic zapouzdřený a brzy jde do nebíčka, a to se k cajku chovám něžně.
115 a 125 úhlový brusky umřely obě za necelej rok, oprava tři měsíce a stejně šly do kytek.
Na Makitu taky bacha - vyjeli s levnější třídou cajku a čert ví co je ve střevech. Ovšem na hobby práci třeba bude stačit (přece jenom je to značka co si nebude chtít pohřbít jméno).
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Fakt jsi to řezal přímočarkou???MilanT píše:Když jsem řezal trámy (100x100 mm) na pergolu, měl jsem půjčenou přímočarku HILTI. Všechny ostatní, co mi prošly rukama, na ní neměly jak přesností, nepodřezáváním a výkonem. Jenomže stojí kolem 10 tisíc. Na takové domácí žvýkání mám nějakou neznačkovou (Hanseatic?) z OBI a tak ti vlastně nic neumím doporučit.
Postni, sím,odkaz.
Třeba jo. Já mám zkušenost jen s pásovou bruskou - mám tenhle starší model:pavel68 píše:Máš recht, ale Skil bych vyřadil.
Navrchu HUJ a dole FUJ

Dávám jí pokouřit už pátý rok a zatím jede jak fretka. Používám jí jak v ruce, tak upnutou a jedu na ní dřevo, plechy, železo, plexi...Chválím na ní taky filtraci a čištění brusného pásu.
Tengli - před lety mi jí doporučil známý, co se živí jako tesař. Prý jí používá raději než mafla, kvůli pohodlnosti, přesnosti, výkonu, mobilitě a velké hloubce řezu. Půjčil mi jí a můžu potvrdit. Je tomu sice hodně let, ale byla to tuším tahle - http://www.svp.cz/primocara-pila-wsj-750-et.html
Tahle je "malá" výkonem, jen 750 W
Pozor, je to trošku větší a robusnější nástroj:

Skil jsem míval pár věcí a nebylo to zlé. (starou vrtačkou dodnes míchám zednické směsi, a mafl Skil na občasné řezání také vyhovuje - vypadá celkem robustně).pavel68 píše:Máš recht, ale Skil bych vyřadil.MilanT píše:Obávám se, že mezi 450 a 1000 korunama nebudou žádné rozdíly a žádná hitparáda. Na silnější fošny a obloukové řezy bych volil větší výkon a značky jako Metabo, Skil, Makita, Narex...ale tam začínají ceny nad 2 tisíce.
Dnes kupuju ale výhradně Milwaukee a Dewalt, případně Makitu či Metabo, případně modrý Bosch S tím se ale do ceny nevejdeš.
Mám starou přímočarku Ferm, a na stavbě oddělala svoje, a není s ní žádný problém. NA občasné řezání stačí, a bude stát kolem toho litru.
Naposledy upravil(a) shoooter dne 11.10.2013 11:53, celkem upraveno 1 x.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Díky za rozšíření obzorů, vůbec jsem neznal. Od DeWaltu používám v práci jen infra teploměr a netušil jsem, že dělají i obráběcí nástroje. Jinak samozřejmě souhlas s modrou řadou Bosch.shoooter píše:Milwaukee a Dewalt,
Hilti je špičkové nářadí, ale cena hóóódně profi. Dewalt používá většina firem, u nás asi nejoblíběnější značka. Milwaukee je méně známá, ale myslím, že lepší než DeWalt (v USA se používá běžně). Dělají například i různé měřáky pro elektrotechniku apod., nebo vyhřívané bundy - na akubaterie z vrtačky ... Na fotbal na podzim príma věcMilanT píše:Díky za rozšíření obzorů, vůbec jsem neznal. Od DeWaltu používám v práci jen infra teploměr a netušil jsem, že dělají i obráběcí nástroje. Jinak samozřejmě souhlas s modrou řadou Bosch.shoooter píše:Milwaukee a Dewalt,
http://www.milwaukeetool.cz/tools/heate ... -hj-black/
Tak o tom žádná. Vlastním vrtací kladivo TE-5 a v kamenném baráku s ničím jiným nemám šanci.shoooter píše:Hilti je špičkové nářadí, ale cena hóóódně profi.
Jinak s Milwaukee jsi mě, shoootere, překvapil. Lepší papírové parametry a nižší cena než HILTI - http://pily.heureka.cz/milwaukee-jspe-135-tx/
To ti bude třeba fungovat i ta kmitoska od Asistu. Frézku bych nesrovnával s přímočarkou. Otázkou je, jak budeš spokojen s výkonem a rychlostí řezu a třeba se u toho dost nadřeš. Pokud budeš řezat 5cm fošnu, tak bych se obával malého výkonu, pálení dřeva v obloucích a podřezávání. A pokud pojedeš ve směru vláken dřeva nebo narazíš na suk, tak tu pilku zadýcháš. Nejchoulostivější a nejnamáhavější věcí je uchycení listu a vodící podpěrná kolečka. Tohle mi vždycky odešlo u těch levnějších pilek jako první.Mastr píše:Už 5 let používám horní frézku asist za 1000 a stále funguje![]()
Pokud do 1000 korun, tak budeš muset koukat po značkách, Einhell, Sharks, Skil, Black & Decker, ferm, zelený Bosch,...
Výkonem a hloubkou řezu ve dřevě jsou na pomyslné špici (papírově bez praxe) Ferm FD JS-710 (710 W, 70 mm), Einhell BT JS 800E (800 W, 80 mm), Einhell RT JS 85 (750 W, 85 mm).
Líp a víc poradit neumím.
To MilanT.
Může bejt. Já dělám obkladačinu, tudíž tu flexu mám v ruce pomalu celej den a nažere se prachu až běda.
Prošlo mi rukama spousta značek, ale stejně jsem skončil u modrý Bosch. Musím to zaklepat, ale až na překlesanej kabel jede už pět let v kuse a furt stejně.
To shoooter.
Skil fakt ne. Na vážnou tzn. každodenní práci ne.
Může bejt. Já dělám obkladačinu, tudíž tu flexu mám v ruce pomalu celej den a nažere se prachu až běda.
Prošlo mi rukama spousta značek, ale stejně jsem skončil u modrý Bosch. Musím to zaklepat, ale až na překlesanej kabel jede už pět let v kuse a furt stejně.
To shoooter.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Tak srovnávám v hobby třídě, a to není o každodenní práci.pavel68 píše:To shoooter.
I když znám firmy co profesionálně používají levné nářadí a tvrdí, že za ty peníze se to vyplatí - občas samozřejmě řeší záruky apod.
Každopádně když ti 6x za rok na montážích vykradou auto (do hotelu si to klucí nevemou), je to na zvážení co kupovat.
Pavle a shoootere, oba máte svým způsobem pravdu. Ale tady spíš řešíme dotaz Mastra na přímočarku do 1000 korun. A v tom případě není co řešit.
Jinak opravdu těžko říct co preferovat. Pokud se budu živit jako obkladač, tak hobby flexu mi jemný prach z glazury asi zničí za pár dní. Pokud ale obkládám koupelnu jednou v životě, tak si asi nebudu kupovat profi řezačku se stojanem a jánevímčím.
Tohle hobby nářadí kupuji v hobbymarketu, kde dávají záruku 5 let. Mám to cestou na chalupu a s reklamacemi jsem tam nikdy neměl problémy. Měl jsem každý rok novou pásovou brusku za jednu a tu samou původní cenu a když to bylo po třetí, tak jsem koupil dražší Skil a tu už mám pátý rok.
Jinak opravdu těžko říct co preferovat. Pokud se budu živit jako obkladač, tak hobby flexu mi jemný prach z glazury asi zničí za pár dní. Pokud ale obkládám koupelnu jednou v životě, tak si asi nebudu kupovat profi řezačku se stojanem a jánevímčím.
Tohle hobby nářadí kupuji v hobbymarketu, kde dávají záruku 5 let. Mám to cestou na chalupu a s reklamacemi jsem tam nikdy neměl problémy. Měl jsem každý rok novou pásovou brusku za jednu a tu samou původní cenu a když to bylo po třetí, tak jsem koupil dražší Skil a tu už mám pátý rok.
- jeleniste
Mno, přímočarou pilu (jestli teda je to to samý, čemu se řiká šukalka) jsem měl asi za litr z globusu a neměla dlouhýho trvání. Spálil jsem jí na akátovym klacku, když jsem ho řezal na půl na luk. Něco se v tom upeklo a motor se sice točí, ale plátek prokluzuje. Byl to myslim asist, ale jistej si nejsem. Takže řezat s tim něco tlustšího než pár centimetrů neni dobrý a chce to nechaávat vychladnout. Takže na výrobu krmítka, nebo ptačí budky to stačí, nebo nějaký drobnosti, ale řezat s tim tlustou fošnu z tvrdýho dřeva, to budeš mít spotřebu jednu pilku na jeden korpus.
K tomu stojanu. Něco podobnýho mam a neni to dobrý (já mam teda asi ještě vachrlatější) jsem to chtěl na vrtání píšťal k dudám a problém je, že se to celý trochu hejbe, navíc když tam tu vrtačku přidělam, tak neni uplně svisle. Možná se to liší výrobce od výrobce, ale to co mam já je na prd.
K tomu stojanu. Něco podobnýho mam a neni to dobrý (já mam teda asi ještě vachrlatější) jsem to chtěl na vrtání píšťal k dudám a problém je, že se to celý trochu hejbe, navíc když tam tu vrtačku přidělam, tak neni uplně svisle. Možná se to liší výrobce od výrobce, ale to co mam já je na prd.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Máme doma starou vrtačku a flexu od Narexu, s tou otec postavil dům a vyrobil haldy věcí. Drží pořád, bez známek opotřebení. Stejně tak velká flexa od Bosche na řezání cihel a podobnýho materiálu. Ale máme doma i 2 no-name vrtačky už dlouhý roky a děláme s nimi prakticky všechno, protože jsou menší a lehčí, i nějaký to vrtání do zdi a betonu mají za sebou a taky vpoho (a to se to moc nešetří). Jedna stála 199 Kč někde v supermarketu. Ale dům by s ní těžko kdokoliv postavil...Prostě každá z nich se hodí na něco a ke každý je potřeba přistupovat a zacházet s ní jinak. Pro profíka raději kvalitu, v práci dělat s nějakou levnou nefunkční ludrou musí být o nervy. Domů dle rozumu...
Je to taky dost o štěsí, strýc pořídil flexku a vrtačku někde v baumaxu a shořela mu už kolikrát...naštěstí tyhle obchody reklamují okamžitě, kus za kus. Takže si beztak přileze půjčit Narex.
Je to taky dost o štěsí, strýc pořídil flexku a vrtačku někde v baumaxu a shořela mu už kolikrát...naštěstí tyhle obchody reklamují okamžitě, kus za kus. Takže si beztak přileze půjčit Narex.
Jen tak obecně: docela slušný věci v poměru kvalita cena dělá Hitachi. Mám od nich příklepku a akuvrtačku, oboje za ty peníze slouží docela dlouho a dobře. Docela slušný je Narex (mám mafl), ale všechny jejich věci jsou pekelně těžký. Solidní volba jsou Metabo a Makita. Je lepší se vyhýbat zelenýmu Boschi, je to předraženej klump (kromě jiných zkušenost s přímočarkou). Z takzvaných "supermamarketových" levných věcí jsem neměl v ruce nic co by bylo normálně použitelné. A to mi jich prošlo rukama docela dost - otec měl období kdy kupoval kdejakou blbost protože byla levná (už jsem ho to naštěstí odnaučil).
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Může to být výjimka případně se to mohlo změnit, ale doma máme zelenou Boshku vrtačku už minimálně 10 let a kromě nějakého snad spáleného rotoru po vrtání do betonu (který nebyl problém sehnat náhradní) šlape jak hodinky :-Ojastud píše:Je lepší se vyhýbat zelenýmu Boschi, je to předraženej klump
Co se týče levných věcí z obchoďáku, kopil jsem si asi za 600 Kč flexu... používám jí převážně na sundavání laku, leštění apod. a na to mi v pohodě slouží už přes rok... dokonce jsem s ní přeříznul i pár železných trubek (a tlouště stěny cca 5mm). Pokud by někoho zajímala značka, můžu to zjistit, až pojedu na chalupu
- jeleniste
Tak ono je to asi hodně o trvanlivosti těch mechanickejch dílů. Mam vrtačku koupenou za dvěstě, taky nezničitelná, ona nemá regulaci otáček, prostě se toči, nebo se netočí. Nejsou v ní žádný převody, nic, co by mohlo odejít. U tý flexy je asi otázka, jak je udělaný to zalomení. To bych čekal, že se pokazí.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Spousta těch levných věcí (nepíšu všechny, protože jsem všechny nevyzkoušel) má problém s mechanikou, často to háže, nemožnost třeba vyměnit uhlíky, bývá to těžký nebo děsně fórový, nebo nebezpečný - měl jsem rozdělaný nějaký levný nářadí a fakt bych se bál kdyby na to kápla voda. Myslím, že nářadí který člověk potřebuje jednorázově je lepší si půjčit a na tom ostatním je lepší nešetřit za každou cenu.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje