Fender Stratocaster versus Gibson Les paul

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Který zvuk se vám víc líbí?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Scyther píše:Doprdele s těma citacema. Mam zavolat janu? :!: :!: :!: :evil:
přesně! ja nu na vas! nebo smrtokvitka.

ale pochopte vy co hajite PRSa ze nemusi kazdemu vyhovovat, ja sem ted poslouchal ukazky a dival se na kytary a moc se mi nelibili, nerikam ze sou to spatny kytary ale pokud budu met nekdy nekolik desitek/stovek tisic, tak bych to asi do prsatek nevrazil. gibson je gibson

hiali//vymazané zbytočne dlhé citácie, prosím, necitujte daľšie komentáre
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
McYuri

Příspěvek od McYuri »

maples ty si divnej :D
ty řikáš aby sme se nepitvořili po hvězdách, aby sme se neoháněli slavnejma a sám se to uhániš santanou a oldfieldem... :)
divny je taky trošku to že vždycky doporučuješ a podporuješ jen to, co máš ty nebo to po čem koukáš...dřív když chtěl někdo doporučit nějakou kytaru tak si mu cpal Epiphone LP zrovna ten co máš ty :D v tu dobu pro tebe byla nejlepší kytara LesPaul.. když tu piše někdo že má problem se svym lampovym kombem pošleš ho do háje a ať si koupí mesu..jo počkat, na co že to hraješ?ano je to mesa :) teď sis zas oblibil PRS a heleme se, už podle tebe neni nejlepší LesPaul ale Paul Reed Smith...

važně by sis měl uvědomit co je pro tohle forum duležitější...jestli to abys rozumně radil a pomáhal nebo to aby ses chlubil tim co máš doma..
.......::: ENDŽOJ :::.......
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

McYuri je na tom neco pravdy, jenze kdyz neco doporucujes, tak vetsinou nejsi objektivni. druha vec je, kdyz jsi jediny kdo ma pravdu...

k tematu. miluju zvuk humbuckeru a LP a SG. Straty se me libi, dovedu si predstavit (krasny obrat hojne vyuzivany Paroubkem :D ), ze budu met nekdy k Gibson SG nebo LP nejakeho toho Stratika pro vetsi moznosti, ale ten kulatouckej zvoucek krkovyho humbace je pro me uzasny a vubec... ale jak rikam, mam rad i Straty, ale Gibsony vedou (tedy zatim jejich kopie :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

pozor tak to vůbec není pravda.) na Epi LP jsem psal, protože pořád stojím za tím, že je to nejlevnější ale pořádná kopie LP. Nikdy jsem tu nikomu neřek sakra at si koupí Mesu! to je hotová blbost. z aparátů tady doporučuju hlavně Ampeg nebo Fender hot rod, protože jako ojetý se daj sehnat hodně levně a jsou to tutově nejlepší aparáty ve své kategorii, tak mi neřikej, že doporučuju to, co chci.
s těma PRS - PRS nemám, ale je to kytara s tak krásným originálním zvukem(velice specifickym, proto se každýmu nemusí líbit), že ji bezmezně obdivuji. Má úžasné zpracování, ladné křivky;)
designově i zvukově má nejoblíbenější kytara.
a k těm hvězdám - to by sis musel vyrábět kytaru sám na koleně, abys měl nějákou, na kterou nikdo slavnej nejhraje :P já jsem mluvil hlavně o způsobu hraní, hudbě, zvuku! Santanův zvuk je pro mě ikona (PRS + M/B Mark I) hrozně se mi líbí, jak to hne s každou vnitřností, když zahraje jen jeden tón...ale já nechci hrát stejně jako on! jen to obdivuju a snažim se najít svůj podobnej jo?
tohle si prosím přečti, fakt to není pravda :twisted:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Tak už se tu nehádejte, stejně je to o ničem, každej máte pravdu - z jistého úhlu pohledu na věc...
Můj úhel je - PRS je pro mě na okraji zájmu, stejně jako původní vintage, rickenbackery a spoustu dalších slavnejch kytar, protože je nemusim ani zvukem ani designem, LP mi nesedne do ruky a Strat má blbej zvuk...
Teď se můžete klidně pustit do mně, protože když mi budete muj názor vyvracet, tak se mnou to ani nehne, natož abych se s váma přel :D
Die Hard or Die Home
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to neřikám! jen je mi Tě trochu líto, dyž teda můžeš hrát jen na metalový kytary:D máš malinko omezený možnosti.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
uncle sam: revival

Příspěvek od uncle sam: revival »

Caggan píše:

ale pochopte vy co hajite PRSa ze nemusi kazdemu vyhovovat, ja sem ted poslouchal ukazky a dival se na kytary a moc se mi nelibili, nerikam ze sou to spatny kytary ale pokud budu met nekdy nekolik desitek/stovek tisic, tak bych to asi do prsatek nevrazil. gibson je gibson

.
.
.
.
.
.
.
.
.

doprdele s tebou aji adminama......
Sex Love and Rock'n'roll
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

uncle sam - Trochu se zklidni tohle fórum má svoje pravidla děláme tu práci abysme fórum pozvedli - tyhle výroky si nech do hospody nebo pro stejně vysokou inteligenční úroveň :!:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

uncle sam: revival píše:
Caggan píše:

doprdele s tebou aji adminama......
A na prvním místě blacklistu se objevuje.... :twisted:

budu si to pamatovat
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

To Uncle Sam:

Nevím co tě prudí. S adminem tady na tom foru moc kontaktů není. Jsme tady jenom moderátoři. A snažíme se udělat to tady trochu lepší. Jediná možnost jak to můžeme dělat je ta, že to akrotá napíšeme. Naše možnosti jsou dosti omezené.

Já jenom až někdy bude nějakej problém .. Tak aby jsi nebyl první kdo začne nadávat na moderátory a admina.... :?:
A teď Vás všechny prosím, vraťte se k původnímu tématu tohoto topicku.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jungle man

Příspěvek od Jungle man »

Miláčkové, to je jako se ptát, jestli je lepší čaj nebo kafe... Otázka by spíš měla znít - co máte radši (osobně jsem hlasoval pro "efko") :wink:
"Better to burn out then to fade..." K. Cobain (1967-1994)
Jungle man

Příspěvek od Jungle man »

Pardon, ten dotaz je tam položený jinak, omlouvám se všem zpruzeným :oops: Tak tedy strat...
"Better to burn out then to fade..." K. Cobain (1967-1994)
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Maples píše:to neřikám! jen je mi Tě trochu líto, dyž teda můžeš hrát jen na metalový kytary:D máš malinko omezený možnosti.)
tim si mě teda ale dostal! :D :D :D
Die Hard or Die Home
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no neřikej mi, že na Ibanezku si zahraješ pěknej blues nebo funk...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Maples píše:no neřikej mi, že na Ibanezku si zahraješ pěknej blues nebo funk...
Někdo ale o Blues a Funk nestojí.Funk nemam rád Blues jo proto mam i LP :wink:

Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

já jsem psal o omezenejch možnostech.) necpu mu žádný jiný styly...ale at mi neřiká, že na kytary primárně určený na tvrdý zkreslení se daj zahrát i takový styly, jako na LP
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Můžu ti s klidem říct, že kdybych někdy chtěl hrát blues nebo funk, tak vůbec žádnej problém, jedinej problém superstratu je, že ti nikdy nebude hrát jako akustika (bavme se o standartní efektové výbavě). A když budu potřebovat zvuk akustiky, tak zahraju na akustiku. Když uberu gain, jde z toho úplně nádherně měkkej zvuk na blues nebo funk. Otázka je: K čemu to a proč na to mít LP? Kdybych měl LP, dělal bych to úplně stejně :D :D :D
Die Hard or Die Home
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Asi tak Trao - já mam Ibanezku i Epi viz dole obě sou to lowenddový kytary ale mam je rád dlouho sem tu Ibanezku em přehlížel a včera sem zjistil že se mi na ní hraje líp než na LP :wink:

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Maplesi nevim so řešíš... Na Ibanezku můžeš zahrát klidně i blues nebo funk, jenom si to chce pohrát s nastavením... Třeba ta moje SZtka má k LP poměrně blízko i co se týče dřeva, HW apod... A pokud budem mluvit o seriích RG nebo S, tak s nima se daj taky dělat se zvukem zajímavý věci...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

presne jak to tu nekdo rikal, jediny rozdil bych videl ze na superstratu nezahraješ tak moc měkky zvuk jako na LP, ale superstrat ma taky svoje vyhody (vaha a hlavne me padne mnohem lip do ruky nez LP) nejlip mit oboji.......
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“