ToneLib - editor pro Zoom G1On/XOn, B1On/XOn, MS-50g, MS-60b, MS-70CDR, G3n/G3Xn/G5n/B3n

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Japhy

Re: ToneLib - editor pro Zoom G1On/XOn, B1On/XOn, MS-50g, MS-60b, MS-70CDR, G3n/G3Xn/G5n/B3n

Příspěvek od Japhy »

Tak mám v plánu ho dát skoro na konec pedalboardu místo chorusů a tremol, které jsou stejně povětšinou digitální, tak by to v zásadě bylo s mulťákem nastejno. No a mít možnost si nahrát podklad na cvičení s jednoduchými škopky taky není k zahození. Asi naslepo prubnu tu G1 On, beztak tam přes PC nasázím a testnu pár presetů a ty už zůstanou tak jak jsou. Mám zkušenosti že čím víc čudlů, tím víc se v tom vrtám a nehraju. Paradox, trochu lepší klipová ladička nebo Bluechip trsátko vyjde dráž. :-)
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
jbiker

Re: ToneLib - editor pro Zoom G1On/XOn, B1On/XOn, MS-50g, MS-60b, MS-70CDR, G3n/G3Xn/G5n/B3n

Příspěvek od jbiker »

Já měl G1on a věnoval jsem ho juniorovi. Teď mám G3n a pro mě je to přesně naopak. “Jednička” mě neskutečně prudila (malý displej, ovládání a navíc ten hnusný levný plast, takže spíš ležela v šuplíku. Trojka je sice na pohled přečudlíkovanější, ale ovládání je jednodušší resp. intuitivnější (na Asiata - jinak taky ne úplně logická smršť). “Trojka” je festovnější a nevypadá jako hračka. Ale je draží, větší, těžší a není na baterie, což může vadit.
torst

Příspěvek od torst »

U tý trojky byla ta absurdita, že looper není extra, ale že je vložen jako modul do daného presetu, nebo tak něco. To mám nějak zafixovaný, že G3n = velký špatný. Sohlas s kritikou G1on. Designově a ovládáním bída. Ale zvukově paráda a myslím, že se dost proslavila, viz ten vznik PC editoru. Dnes už i možná migrace libovolných nepůvodních efektů.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Tak mám plasťáčka od včerejška doma a jsem nadšený jak funguje ToneLib (můžu komfortně kroutit čudlema na PC a přitom to furt hraje) a ani nedigitální efekty vyloženě neurazí, za 8 stovek udělá v pedalbordu hodně parády. Sice asi jen jako looper a podklad pro domácí cvičení a na ven maximálně nějaký ten chorus nebo tremolo, ale i tak. Dík za tip.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
torst

Příspěvek od torst »

Tedy G1on, jestli správně chápu. Tak bezva, nadšení rozumim. Pokud ho chceš takto provozovat a nevadí ti, že během hry toho moc nedoladíš, pak v pořádku.
Nedigitální efekty neurazí, protože tam žádné nejsou. :W. ZOOM je komplet digitál. Ale jestli myslíš zkreslení, modulace, i tady souhlas.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Počítám že si vystačím s pár presety jako doplněk k tomu na co nemám a nechystám se mít samostatné krabky. Kvůli jedný dvěma věcem nebudu kupovat tremolo nebo chorus. Zatím si víc než dostatečně vystačím s kompresorem, OD a reverbem, jsem nezkušená prvnička co si to nechce moc komplikovat. S těmi digitálními efekty jsem to myslel tak, že pokud jsou samostatný originální krabky taky digitální, měl by si s tím poradit digitální multiefekt v principu lépe než třeba s emulací analogových OD.
torst

Příspěvek od torst »

Jasně, pitch, delay nebo reverb bude hrát v ZOOMu stejně jako v sólo krabce. Ale byl jsem překvapen, že i ty OD zněji naprosto analogově. Pouze jsem musel stahnout jedno středové pásmo. Totéž u modulací. Ale to víš, ten červík, že je to jen nápodoba, tam bude hlodat vždy. Porovnal jsem třeba reálný Small Stone s jeho nápodobou v ZOOMu. Je to strašně blízko, ale ten analog je pořád takovej kompaktnější. Není to 100%.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“