Silový kabel

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Burimen

Příspěvek od Burimen »

Dá se poznat na pohlet ten silovej kabl jestly je třeba širší??? :)
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dulezity je, ze ma dve zily a ne zilu a stineni. A taky ze ma vetsi prurez, ale to clovek bez porovnani spatne odhadne. Silovej kabel by mel mit 1,5mm2 (prurez dratu) a vice.

Upozorneni pro vsechny, kteri si silovy kabel chteji spajet: Ujistete se, ze mate doma dobrou pajku. Pokud ta vase ma zoxidovany hrot a/nebo je slaba, je dost mozne, ze nebudete mit sanci to napajet. Ja se takhle napalil, asi 2 hodiny jsem zkousel pajet silovy kabel dvema ruznyma pajkama a nic. Pak jsem vzal treti (ktera navic mela stejny parametry jako jedna z tech dalsich dvou!) a slo to samo ;)
Metrovy kabel Sommer + konektory Neutrik = 200Kc (MusicData)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
afektband

Příspěvek od afektband »

Wohma píše:Dulezity je, ze ma dve zily a ne zilu a stineni. A taky ze ma vetsi prurez, ale to clovek bez porovnani spatne odhadne. Silovej kabel by mel mit 1,5mm2 (prurez dratu) a vice.

Upozorneni pro vsechny, kteri si silovy kabel chteji spajet: Ujistete se, ze mate doma dobrou pajku. Pokud ta vase ma zoxidovany hrot a/nebo je slaba, je dost mozne, ze nebudete mit sanci to napajet. Ja se takhle napalil, asi 2 hodiny jsem zkousel pajet silovy kabel dvema ruznyma pajkama a nic. Pak jsem vzal treti (ktera navic mela stejny parametry jako jedna z tech dalsich dvou!) a slo to samo ;)
Metrovy kabel Sommer + konektory Neutrik = 200Kc (MusicData)
To je nějaká chujovina, když používáš kalafunu, tak by to mělo bejt v pohodě, bohatě stačí, když to ta pájka jenom roztaví, páč ta kalafuna se jakoby vymnění za cín, nevim jak to popsat, ale snad to znáte, že prostě se rozteče po tý kalafuně.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Problem je ten, ze pokud ma pajka malou vyhrevnost, tak ses v pytli - teplo utika tlustsim kabelem rychleji, kdyz jsem drat pocinoval, tak jsem uz pak nebyl schopen ho znovu roztavit. A pajet umim, kabely si pajim sam a nemam problem ;) Ale pajeni za studena je k nicemu.
Somnus Aeternus
afektband

Příspěvek od afektband »

Wohma píše:Problem je ten, ze pokud ma pajka malou vyhrevnost, tak ses v pytli - teplo utika tlustsim kabelem rychleji, kdyz jsem drat pocinoval, tak jsem uz pak nebyl schopen ho znovu roztavit. A pajet umim, kabely si pajim sam a nemam problem ;) Ale pajeni za studena je k nicemu.
Silnější pájku a nemusíš řešit žádný oxidace :D

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jasne, vsak ted uz vim, ze ta moje pajka stoji za prd :) Ale mela by to byt 100W trafopajka, problem je, ze ma dost tlustej hrot.

To je jedno, poselstvi je jasne: Pokud to nejde pajet vasi pajkou, zkuste si pujcit silnejsi :)
Somnus Aeternus
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Tak není pájení jako pájení.

Jednak je nutné používat tavidlo (kalafuna, pájecí vodička), kvalitní pájku (čili cín) a páječku (to je to, čím letuju).

Páječka musí mít dostatečný výkon, aby pájený objekt prohřála, ale ne moc velký, aby cín nepřepalovala.

Jiný výkon to chce na tenké drátky - tam postačí cca 20W a jiný na 2,5 mm dráty na jacka, kde to bude potřebovat třeba 70W.

U pájky typu "kopyto" se reguluje teplota vysouváním pájecího hrotu.

Trafopájky se dají ovládat jednak zapnutím a vypnutím - cvak, cvak...
Za druhé je výkon možné regulovat délkou pájecího očka a pruměrem drátu, ze kterého je očko vyrobené.

Výhodu mají majitelé regulovatelných páječek (například Weler), kde je nastavená teplota udržujvaná automaticky.

Vlastní pájení by mělo probíhat tak, že především je nutné mít letované věci čisté, suché a nemastné. Vadí oxidace, barva, igelit...

Správná teplota je taková, kdy se cín rozleje a přilne. Po vychladnutí je letovaná plocha hladká a lesklá.

Přepálený cín je šedivý a na povrchu matný.

Nedostatečně roztavený cín vypadá po vychladnutí jako "sopel"...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nojo, než to člověk dostane do ruky, tak udělá nemálo stuďáků :P :P
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tavici pastu/kalafunu jsem pouzil, cin jsem kupoval nedavno novy, problem bude asi v tech pajkach (pajeckach). Ja s hruzou zjistil, ze ta moje trafopajka ma hrot asi 2mm prumer a dva vymenne hroty maji naprosto totozny prumer i delku... genialni :lol:

Melo to byt jen takove male upozorneni, ze ne vsechno je zrovna dobra pajka, co se za dobrou pajku prezentuje :)
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tak já mam nově silovej kabel Klotz a jsem moc spokojenej je masivní a solidní. :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
afektband

Příspěvek od afektband »

Red Bull píše:Tak já mam nově silovej kabel Klotz a jsem moc spokojenej je masivní a solidní. :wink:
Já mam silovej kabel od ESH, nevim co je to zač, ale zkoušel jsem takovej malej crash test, kdy jsme se za to dva pověsili a oni jack se nevohnul, kvalita jako prase.

Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jj ty silový kabely jsou pořádný.Chtěl bych mít tak tlustý i kytarový :wink:

Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ty silový kabely sou sice fajn, ale tak uplně nechápu co je ta SPEAKON koncovka a k čemu je dobrá, když boxy i zesilovače maj díry normálně na jack ne?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
afektband

Příspěvek od afektband »

Moleek píše:Ty silový kabely sou sice fajn, ale tak uplně nechápu co je ta SPEAKON koncovka a k čemu je dobrá, když boxy i zesilovače maj díry normálně na jack ne?
Právě že možná tak kytarový, většina beden v PA má koncovky speakon, drží to daleko líp než jack.

daron521

Příspěvek od daron521 »

Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Přesně toho Klotze mam a nestěžuju si - podle mě super kapel macatej,pěkně udělanej :wink:

daron521

Příspěvek od daron521 »

Čo znamenajú tie čisla 50x0,25 u toho klotza. A ešte jaky rozdiel je medzi reproduktorovými a prepojovacími kabelmi.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

daron521 píše:Čo znamenajú tie čisla 50x0,25 u toho klotza. A ešte jaky rozdiel je medzi reproduktorovými a prepojovacími kabelmi.
Asi si tenhle thread nepřečet pořádně. Myslím že je to vysvětlený hned na první stránce :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
daron521

Příspěvek od daron521 »

Nie nie možno si ma nepochopil. Nemyslím nástrojový kábel ale prepojoviací. Ak si otvoríš ten link tak tam mas medzi káblami prepojovacie a reproduktorové. Na kytary.cz mi odporučili na prepojovací kábel, ja si však myslím, že vhodnejší je reproduktorový - napríklad ten Klotz.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“