Aktivní vs. Pasivní snímače
Pravidla fóra
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktivní vs. Pasivní snímače
tak chces vymenit aktivni za pasivni nebo pasivni za aktivni? ale to je jedno, vymena snimacu a elektroniky je docela jednoducha i pro uplneho amatera(mluvim za sebe)staci jak mas schemata a trosku premyslis....problem muze trosku byt to, kdyz se ti k aktivnim snimacum nevleze baterka do kytary a musis frezovat, ale to snad u 99% kytar nehrozi
Jo diky moc.Chci vymenit moje stary pasivni snimace za nove nakoupene aktivni snimace.
Fokus Les Paul Custom černa.(EMG 60/81)
EDEN E115C 320W
Co bylo:
Fokus Explorer M.2 černa.
kombo Marshall master lead.
Kombo CRATE Flex Wave Series FW120 120 W, 2x 12"
EDEN E115C 320W
Co bylo:
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
prohlidni si forum, neco tu o tom meneni je...jeste myslim ze mel nekdo problem stim, ze ten snimac byl moc "hluboky" ze mel moc melkou douru a musel to trosku profrezovat..sak zkusis a uvidis..a na netu je plno schemat k snimacum, tak si najdi ten tvuj, vyber si typ zapojeni a pajej
Jestli jsi v tomhle uplný začátečník tak bych si radši odnesl kytaru do nějakého autorizovaného servisu kde mi to odborně vymění nejaky povolaný člověk a opraavdu bych se do toho nepoštěl sám pač pak neco zkurvíš a nadeláš víc škody než užitku než když si to odneseš do toho servisu kde zaplatíš cca 200 kč
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
pokud to ale neobnasi vrtani do dreva tak tam nic nezvratneho neni, a aspon se neco nauci..a pokud mu to nebude hrat tak to tam proste odnese a bude platit 2 stovky stejne...ja bych to nejdrive zkusil
taky sem si jako absolutni mula nekolikrat vymenoval snimace a hraje doted
No sem spojar elektro takze teoreticky by to pro mne nemel byt problem ale ja sem v tomhle hodne opatrnej tak radsi to necham na odbornikovi.V kytarach se nejak moc nevrtam jen obcas kouknu dovnitr jestli se mi to tam neco nepohlo a tak.
Takze se radsi zeptam
Rad bych naky aktivni emg nejlepe konfigurace snímačů aktivní HB –HB (EMG 81 + 60)
Viz ukazka ja miluju kdyz mam cistej aby byl krystalove cistej a ve skresleny jasna a cista linka nemam rad kdyz mam hodne sumu a podobne. Na druhou stranu si chci nechat druhou kytaru (asi explorer) s pasivnima snimacema protoze taky maj svoje kouzlo.
http://www.youtube.com/watch?v=COIkDr4h ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=WkLU_CkQ ... re=related
Btw hraju spise v klasickem ladeni do E nebo D*
Co na to rikate?
Takze se radsi zeptam
Viz ukazka ja miluju kdyz mam cistej aby byl krystalove cistej a ve skresleny jasna a cista linka nemam rad kdyz mam hodne sumu a podobne. Na druhou stranu si chci nechat druhou kytaru (asi explorer) s pasivnima snimacema protoze taky maj svoje kouzlo.
http://www.youtube.com/watch?v=COIkDr4h ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=WkLU_CkQ ... re=related
Btw hraju spise v klasickem ladeni do E nebo D*
Co na to rikate?
Fokus Les Paul Custom černa.(EMG 60/81)
EDEN E115C 320W
Co bylo:
EDEN E115C 320W
Co bylo:
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
tak mám další skvělý poznatek 
předevčírem sem si vyměnil Bill Lawrence pasiv L500XL za AHB1 od SD
a musim říct, že je to skvělé
v porovnání oproti pasivu to při rychlé hře jde lépe za rukou, zkreslený zvuk se skvěle rozloží a nic nesplývá ani při vyšším zkreslení
oproti EMG 81, které jsem na té samé kytaře měl zhruba rok, musim jen dodat, že zvuk je barevnější a co je hlavní nešumí!
takže doporučuji aspoň vyzkoušet AHB1,2,3 případně D.Mustaine Live wire
(hraju tvrdou hudbu a tyto informace jsou zde určené primárně pro kytaristy vyznávající tvrdší žánry)
předevčírem sem si vyměnil Bill Lawrence pasiv L500XL za AHB1 od SD
a musim říct, že je to skvělé
v porovnání oproti pasivu to při rychlé hře jde lépe za rukou, zkreslený zvuk se skvěle rozloží a nic nesplývá ani při vyšším zkreslení
oproti EMG 81, které jsem na té samé kytaře měl zhruba rok, musim jen dodat, že zvuk je barevnější a co je hlavní nešumí!
takže doporučuji aspoň vyzkoušet AHB1,2,3 případně D.Mustaine Live wire
(hraju tvrdou hudbu a tyto informace jsou zde určené primárně pro kytaristy vyznávající tvrdší žánry)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Jojo souhlasím .....
Já sám mám SD Pasivy ale když jsem hrál právě na SD Dave Mustaine Live Wire tak jsem byl dost překvapený právě tím že se nic neslévalo a každý tón byl slyšet
.
Hrál jsem na to třeba symphony of destruction kde se jedna část vybrnkává a vše bylo konkrétní jako na originální nahrávce
na mých pasivech je z toho při malinko vyšším zkreslení docela bordel.
Já sám mám SD Pasivy ale když jsem hrál právě na SD Dave Mustaine Live Wire tak jsem byl dost překvapený právě tím že se nic neslévalo a každý tón byl slyšet
Hrál jsem na to třeba symphony of destruction kde se jedna část vybrnkává a vše bylo konkrétní jako na originální nahrávce
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Promiňte to jsem si nemohl odpustit
19999 příspěvků v této sekci ....tak já jsem 20000tej
19999 příspěvků v této sekci ....tak já jsem 20000tej
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Zdarte všici, chtěl sem se zeptat, mám takový dilema... mám Epi LP Custom a už delší dobu se nemůžu rozhodnout co do toho... mám rád BLS (takže Zakka) ale chtěl bych aby se s tim dalo hrát i nezkresleně na což se mi aktivky vůbec nelíběj...
btw. : všim sem si něčeho s Metallicou a St. Anger a zvukem na tom albu... jo parádní sound, ale aktivy tam používal jen Kirk, James to album hrál na Gibson LP Custom (Iron Cross, určitě víte) a tam má normoš Gibsoňácký pickupy...
btw. : všim sem si něčeho s Metallicou a St. Anger a zvukem na tom albu... jo parádní sound, ale aktivy tam používal jen Kirk, James to album hrál na Gibson LP Custom (Iron Cross, určitě víte) a tam má normoš Gibsoňácký pickupy...
- tallicaman
jako myslis v klidu nebo jak?Crowley píše:tak mám další skvělý poznatek
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Matty píše:btw. : všim sem si něčeho s Metallicou a St. Anger a zvukem na tom albu... jo parádní sound, ale aktivy tam používal jen Kirk, James to album hrál na Gibson LP Custom (Iron Cross, určitě víte) a tam má normoš Gibsoňácký pickupy...
Pokud vím tak má James na Iron Crossu taky aktivy,jen ve zlatých krytech.. Ale je dost možné že ve studiu používá něco jinyho..
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
v klidu i při hřetallicaman píše:jako myslis v klidu nebo jak?Crowley píše:tak mám další skvělý poznatek
měl jsem dost času to testovat a EMG81 jsou prostě z mého pohledu odpůrce šumu horší volba na hi-gain
Terror Incognita

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
I z mnoha pasivních snímačů dostaneš hodně vysoký výstup, kterým se přiblížíš aktivům. Takže pokud se ti na čistý zvuk aktivy nelíbí, tak jednoduše hledej silné pasivy - SD Alternative 8, DiMarzio D Activator nebo X2N a podobně.Matty píše:Zdarte všici, chtěl sem se zeptat, mám takový dilema... mám Epi LP Custom a už delší dobu se nemůžu rozhodnout co do toho... mám rád BLS (takže Zakka) ale chtěl bych aby se s tim dalo hrát i nezkresleně na což se mi aktivky vůbec nelíběj...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero, ale pěkný zvuk z aktivů na cleanu se dá docílit krabičkami, né?
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- Nero
- Rádce
A jak bys to chtěl udělat?
Teda, záleží na tom, co kdo považuje za hezký zvuk - třeba já považuju za hezký zvuk takovej, kdy signál z pasivu jede přímo do lampovýho zesilovače. Někomu se možná bude líbit aktiv prohnanej přes chorus, ale já to nebudu.
Teda, záleží na tom, co kdo považuje za hezký zvuk - třeba já považuju za hezký zvuk takovej, kdy signál z pasivu jede přímo do lampovýho zesilovače. Někomu se možná bude líbit aktiv prohnanej přes chorus, ale já to nebudu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ano, pokud beru jenom aktivy->kombo pasivy->kombo, tak pasivy jednoznačné vyhrajou. Ale v dnešní době na nahrávce, je to všechno tak přeefektované, různé chorusy, simulátory atd atd atd(známená, že další věci neznám
)
- Nero
- Rádce
To, že je něco na nahrávkách, je hezká věc, ale vůbec to není relevantní. Svůj zvuk si děláš jen ty a na tobě záleží, jak si ho postavíš. I když zvuk z aktivů proženeš přes efekty, tak to pořád bude zvuk aktivů. Když se ti nelíbí spojení čistého zvuku a aktivních snímačů, tak máš prostě smůlu, pasivní zvuk z nich nikdy nedostaneš.
PetrPeter 1975 - 2008
Aha, já myslel, že v dnešní době, se to dá pomocí čehokoli ten zvuk aktivů zamaskovat tak, aby byl totožný pasivům.
- Nero
- Rádce
1) nezamaskuješ
2) i kdyby to zamaskovat šlo, tak je jednodušší si do studia vzít jeden aktivní a jeden pasivní nástroj
2) i kdyby to zamaskovat šlo, tak je jednodušší si do studia vzít jeden aktivní a jeden pasivní nástroj
PetrPeter 1975 - 2008