Drnčení strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Luxi63k

Re: Drnčení strun

Příspěvek od Luxi63k »

No teď jsem si všiml ze v tech vyšších polohách 11. a 14. na e1 a pak na D kolem 14. polohy to taky drnčí, není to ale nic s čim by se nedalo vyrovnat, když jsem se ptal kamarádů "nekytaristů", říkali že to ani tolik nevnímají...ale přeci jen, to zkusím donést do kytar, jestli by nevěděli co s tím, když už tam mam servis zdarma, myslím že zvýšení dohmatu by přeci jen mohlo pomoci.
anmelden píše:Na fórku jsem četl, že někdo měl podobný problém, a že mu to lehké pohnutí strunou taky pomohlo. Říkal, že nakonec byl problém v drážkách na kobylce, že byly nějak moc vyježděné a struna si tam lítala (sice ne moc ale přece). Tak možná jestli nemáš stejný problém.

A nějak nechápu, jak chceš zvyšovat kobylku o.O
S tou kobylkou jsem to myslel tak že bych si koupil novou, jako polotovar a tu bych si vyřezal podle potřeby, prodávají je třeba tady(myslím ty vložky do kobylky)... http://www.nastroje-hudebni.cz/asortime ... =1&txtstr=
Btw už jsem jednou takto tu kobylku z kosti vyřezával...
anmelden

Příspěvek od anmelden »

jo takhle :D já myslel, že chceš nějak zvýšit tu, co tam máš teď
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
morgoth2

Příspěvek od morgoth2 »

ahoj,
Drnčí mi struny na elektrice,nejvíce basové,Vysoký ečko skoro vůbec ne,nejvíc drnčej ve spodních polohách a na
ečku(malym) mi to drnčí i okolo 12-13 polohy(možná i dál).
Zkoušel jsem zvednout dohmat u Kobylky i prohnout krk pomocí šroubu na hlavě,ale nic z toho nepomohlo.Teda možná to není tak ůplně hrozný jako na začátku,ale furt to zní víc jako perkuse,než jako kytara.
Co tedy může být závadou( kombem to není - vím to)? Jeden kamarád mi říkal,že se mu zdá že mám strašně vysoký pražce. možná by potřebovali zbrousit?
jo a ta kytara je Apollo,kopie Ibaneze(levnej sh*t za 1900) , kterou jsem sehnal z druhý ruky.
chtěl jsem přidat obrázek kytary,ale nejde to - fórum má špatně nastavenej limit velikosti příloh.(jeden ten obrázek má asi 200kB)
Díky moc za každou radu! :mrgreen:
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Jeden kamarád mi říkal,že se mu zdá že mám strašně vysoký pražce. možná by potřebovali zbrousit?
To co se zdá tomu kamarádovi, nemá s problémem drnčení nic společného. Pokud žádný z těch "vysokých" pražců netancuje z řady a ta řada má správné prohnutí (relief), zpravidla struny (skoro) nedrnčí.
možná by potřebovaly zbrousit?
Ale kde, jak moc, čím to zjistit?
Opakuji, co jsem (25.2.) tady doporučoval:
Nejjednodušší je použít Fret Rocker http://www.youtube.com/watch?v=Jt0P4U5XYx8
pokud to na více místech "kloktá", musí se to odborně napravit. To je věc pro zkušeného kytaráře. Ten musí vědět, která oblast hmatníku tancuje z řady. Ne jenom vzít příslušné nářadí a všechno bez rozdílu sbrousit.
:wink: -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
morgoth2

Příspěvek od morgoth2 »

díky.
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Já už nějak to drnčení neřeším... na elektrice nastavuju dohmat klidně na 1mm, na sucho to dosti drnčí ale v aparátu to prostě slyšet není (jen na krkový snímač) :D začínám to brát jako normální věc... třeba když si poslechnete nahrávku Dont Cry od guns n roses http://www.youtube.com/watch?v=346buRwtrOU taky mu to tam při tom intru v pozadí trochu drnčí a přesto to zní dobře :).
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

novic píše:Já už nějak to drnčení neřeším... na elektrice nastavuju dohmat klidně na 1mm, na sucho to dosti drnčí ale v aparátu to prostě slyšet není (jen na krkový snímač) :D začínám to brát jako normální věc...
tak si zkus kytaru nahrat a pak si to poslechnout. já si takhle taky hrál dlouhou dobu v klidu až do doby kdy jsme nahrávali písničky. když mi ke kombu soupli mikrofon, tak rázem bylo slyšet každé zabzučení, které do té doby nikdo při živém hraní nepostřehl.
adiku

Příspěvek od adiku »

Zdravím,
přeposílám z téma strat Squier: koupen classic vibe50's cca před měsícem, ale asi by to mělo být zde:

chlapi,tak teď mi začala drnčet basovaE, ale už dost nepříjemným způsobem. Zajímavé je, že nejvíce / prakticky neustále/ to drnčí jako když jede cilkulárka když je úder veden zespoda nahoru od prázdné struny až dolů po pražcích. S výstuhou jsem hýbal / zajímavé je, že když jsem s ní pohnul poprvé před měsícem, šla hodně ztuha, musel jsem zabrat, potom už šla lehce a teď opět ztuha/, krk je prohnutý spíš lehce více, tremolo jsem opět lehce přebrousil, zkusil jsem strunu /stejnou/ z další kytary která je OK, kouknul na pružiny tremola a pořád cilkulárka. Fakt už nevím, ještě před týdnem nic /předtím jsem tady řešil A a G, ty jsou ale teď po přebroušení tremola OK/. Kytaru mám cca měsíc z Muzic city, takže ji můžu vrátit, popřípadě vyměnit, ale nechce se mi, protože jinak fakt hraje dobře a u další nové kytary může třeba vše začít znova. Nebo neznáte dobrého kytaráře z Libereckého,Hradeckého, popř. Mladoboleslavského kraje, že bych to dal seřídit a měl bych klid?díky moc
Kizermen

Příspěvek od Kizermen »

zdravím :),chtěl jsem se zeptat mám novou kytaru a drnčí mi na ní struna G- samotná když na ni brnknu jakoby drnčela o pražce, aji když mám kapo na 2 pražci třeba tak při vybrnkávaní drnči nevíte někdo v čem je chyba diky :)
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Zdarec lidi, teď sem přišel na to že na kytaře mám 13 pražec mírně vychlípený, sice to není moc, ale jde to poznat když hraju na struně e na 12 pražci. Chci se zeptat jestli někdo nevíte co s tím. Jde o kytaru s tremolem FR a nechcu moc zvedat dohmat, protože se mi tak nehraje dobře. Jinak na jiných pražcích a strunách je to v pořádku, ale jak už jsem říkal, jen na 12 pražci na struně e to jde trochu poznat ikdyž to není až tak výrazné, ale přesto to jde slyšet když nehraju na kombu. Dík za rady
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To vychlípený znamená, že nedosedá spodek pražce na hmatník? Tam, kde to nedosedá to můžeš zkusit doťuknout přes dřevený špalík, ale hlavně opatrně.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Po projetí nějakou pevnější kartou sem zjistil že je to všude v pořádku ale na 13 pražci se karta kroutí ze strany na stranu a já do toho moc nechcu rýpat. Kdyžtak kytara je ještě v záruce.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

frenk54 píše:Kdyžtak kytara je ještě v záruce.
Tak nic neřeš a upaluj se záručákem v jedné a s kytarou v druhé ruce k prodejci.
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Dobry den, Potreboval bych poradit:

Mam na Les Paulovi kompenzovany grafitovy 0.ty prazec. Sklada se ze 2 casti ("telo" a nastoubovany vrch s drazkama pro struny, ktery ma kompenzovane jednotlive delky). Muj problem spociva v tom, ze je muj dohmat nizky. kytarar mi nabizi, ze nez abych platil 1000 za novyou grafitovou sadu, podlozi mi ten vrchni dil nejakym tvrdym papirem a zvedne to o kousek vyse. a ted k vlastnimu dotazu:
neutrpi tim sustain a celkove prenos vibraci do krku? Nemam si priplatit celkem vysokou castku za cely set znova?

Diky,
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Zdravím po delší době,
Tak reklamace mi byla uznána a 13. pražec byl přepražcován, ale drnčení jsem se stále nezbavil, spíš naopak začal mi do toho ještě drnčet 16. pražec a to oba tak, že skoro nejdou slyšet a už nevím co s tím jsem z toho na nervy. Chtěl bych se vás optat jak to máte s položením pražců vy. Když si projedou kartou celý hmatník tak se mi karta hýbe na 2,4,7,11,13,15,17 pražci není to žádný velký spád, ale jde cítit pohyb.
Pokaždé mi drnčí jen tenké e.
Začínám si připadat tak, že hledám chyby tam kde nejsou :D :D
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nech si to prohlédnout od odborníka, případně přbrousit všechny pražce do roviny. Jak vysoko máš dohmat, jaké prohnutí? Není to jen seřízením? Co je to za kytaru?
Stává se, že po pár letech některý pražec vyleze, dřevo se pohne..
elektronka

Příspěvek od elektronka »

čus borci tento tyzden som si kupil fender standard stratocaster (mexico) z thomannu: http://www.thomann.de/cz/fender_std_str ... sb2011.htm problem je v tom ze mi skoro po celom hmatniku drncia struny o prazce, najma hrube struny. zdvihol som kamene na kobylke a velmi to nepomohlo, vymenil som struny za dean markley 9-46, trosku som sa pohral s výstuhou krku a nic... neviem ci to je normalne pri takýchto "lepsich" gitarách ze to drnci, mam ju reklamovat? v prilohe posielam nahravku ako to znie nasucho.
Přílohy
std strat fret buzz.mp3
(1.62 MiB) Staženo 172 x
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

elektronka píše:...trosku som sa pohral s výstuhou krku a nic...
Viděl bych problém tam. Zkus to ještě, pokud už jsi to dělal a víš, jak to dělat správně, mělo by to fungovat. Pro prohnutí krku trochu do luku je třeba výztuhu povolit, tedy točit proti směru hodinových ručiček. Vždy tak o čtvrt otáčky a nechat chvíli sednout a pak vyzkoušet, případně postup opakovat.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

elektronka: Zmáčkni strunu zároveň na prvním a posledním pražci. Jakmile jí budeš takhle držet, tak se koukni, jak vysoko máš strunu nad pražcema v polovině krku. Takhle zjistíš, jak moc máš krk prohlý. Já mám pak strunu 1 mm nad pražcem. Při dohmatu cca 3 mm nad 12. pražcem mi to ani moc nedrnčí.
elektronka

Příspěvek od elektronka »

dik chlapi za rady, vyztuhu krku som teda trosku povolil a pomohlo to. trosku to este drnci ale je to o dost lepsie ako predtym.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“