Line 6 hlavy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Mejla

Re: Line 6 hlavy

Příspěvek od Mejla »

Abych řekl pravdu, tak zvuk z Line 6 valve spidera se mi líbí, kluci tady od nás na to hrajou crossover a mě se to teda líbí... na bz maj profil The Revolt a i na živo ten zvuk je parádní...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jeho problém je, že je dost rozpoznatelný - ze spiderů prostě leze docela chemický zvuk a pokud se to nezastře tunou zkreslení, tak je to hodně slyšet.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mejla

Příspěvek od Mejla »

to je pravda, ale vyznavači brutálního zkreslení si přijdou na svý ;)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ale prd pánové, má to naprosto “normální“ lampový zvuk a tady ty báchorky co se nesou z nelampových spiderů toho na pravdě moc nepobraly. Valvekingy, Bugery nebo Blackstary tak dobré prostě nejsou.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dementuju svůj předchozí post, přehlédl jsem tam zásadní slovo "valve" před slovem "spider". Ten hraje rozhodně líp než normální spidery.

Nicméně...
bubucci píše: Valvekingy, Bugery nebo Blackstary tak dobré prostě nejsou.
Valvekingy a Bugery možná (a skoro jistě), ale Blackstary? :roll:
To bych říkal Frederikovi Akessonovi, Paulu Allenderovi nebo Gusovi G.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nero píše:Valvekingy a Bugery možná (a skoro jistě), ale Blackstary? :roll:
To bych říkal Frederikovi Akessonovi, Paulu Allenderovi nebo Gusovi G.
Tak samozřejmě se bavíme o nějaké cenové relaci, kde se aparáty pochybují, neslovíčkaříme, že ? :lol:
O ty S1 bych strach neměl, ale HT100 je valveking hadra, valve line6 ho převálcuje na jakémkoliv kanálu. Pro mě je to největší průser, na jaký jsem snad z lampových aparátů hrál. Snad půl hodiny jsem na něm hledal zvuk a nenašel, ani jeden, ten Blackstar se neprosadil ani sám, v kapele bych s tím nechtěl trpět :?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

HT-100 je možná průser, možná tam bylo dokonce něco špatně (viz VHT Lead 40, na kterém jsme se tu nemohli shodnout). Ale nemůžeš přece okamžitě odsoudit všechny Blackstary. To je až směšné.

Mně to ostatně nehraje špatně a je to stejná série (rozdíl je v počtu koncových lamp a typu invertoru). Myslím, že by se našli i další, kdo ten aparát slyšeli (Stanley ho slyšel přímo v kapele, takže pro objektivní zhodnocení jdi za ním) a měli by stejný názor. A rovněž myslím, že dost záleží na tom, co hraješ, protože na podladěný prasárny se to IMHO zvukem stejně nehodí (HT-40 ani výkonem - s klukama jsme to zkoušeli píchnout do 4x12" a účinek větší bedny se stejně nedostavil).

Zkrátka cokoliv jsem zatím od Blackstaru slyšel, bylo super a tvoje zkušenost mi přijde přinejmenším divná. :|

EDIT: V "rozhořčení" jsem si nevšiml, že jsi z těch špatných vyřadil S1. Ale stejně... :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Podle mě ty HT za ty prachy hrajou skvěle... Ale každý máme holt jiné uši, dnes už to tu píšu podruhé... :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
lunchie

Příspěvek od lunchie »

co se tyce line6 hlav, tak by me zajimalo jak hraje ta jejich DT50. Co jsem koukal na youtube, tak chappers si ji docela dost pochvaloval. Taky by bylo zajimavy videt, jak to funguje ve spojeni s PODem HD ... to by mohlo byt docela zajimavy.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Na kytarách se ted válí snad tři DT komba. Až budu mít po zkouškovém, tak bych je mohl skočit ozkoušet. Nebo to do té doby udělá někdo jiný :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
lunchie

Příspěvek od lunchie »

no ja bych nekdy jak jsem v praci mohl zabehnout do guitar centra co tu mam 5-10 minut chuze, ale jsem nejak liny nebo porad hodne prace :(. Urcite dej vedet jak to hraje a at to zkouskove dobre dopadne ;) !
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Díky :wink: Pak tam nějak určitě skočím, protože technicky ty DT vypadají zajímavě a Line6 kolem nich dělá velký haló, tak třeba fakt budou hrát dobře...

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

[quote="Bummer"Zkrátka cokoliv jsem zatím od Blackstaru slyšel, bylo super a tvoje zkušenost mi přijde přinejmenším divná. :|[/quote]

Já jsem ale psal o HT100, o těch menších kombech jsem se nezmiňoval, protože jsem na ně nehrál. Hrál jsem na to s mojí kytarou, o které vím, jak hraje a ladím od E. Je logické si obhajovat vlastní aparát :wink:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No dejme tomu, že jsi výše trošku generalizoval a to mě nakrklo. :)
Jinak ano, je to logické, ale neobhajoval bych nic, o čem bych byl přesvědčený, že je to špatné i přesto, že jsem si to koupil (viz třeba moje ladička aktivovaná poklepem na základě postavení hvězd nebo úžasné zámky Marvel).
A už to tu nebudu špinit. Modům se omlouvám.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
SantuS01

Příspěvek od SantuS01 »

Pánové jak to pročítám jako vlastník spidera III, tak se s váma shodnu... něco tomu opravdu chybí, proto mi tady taky leží návrh 2 kanálový hlavy :D

a k tomu jak tady psal MejlaSN: Klucí maj sice Line 6 respektive už jenom Mára a všimni si že jak přišel Pavel s Mesynou, tak je průraznější a Márův sólovej projev se v kompletním zvuku docela často utápí :wink:
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Jak se tu vychvaluje ten spider valve tak já bych se ho zas tak nezastával. Zkoušel jsem ho asi hodinu a i když jsem tam nakonec nakroutil nějakej zvuk kterej mi docela seděl tak stejně to pořád bylo mírně cítit tou chemií co produkujou tranzistorový line 6. Hlavně mě rozčilovalo že z bedny šel slušnej tlak mělo to dobrý basy, slušný vejšky ale středy byly totálně vykradený. Bohužel když porovnám tu hlavu spider valve s dodávanym boxem od line 6 proti svýmu kombu rockwell tak mám daleko lepší lampovej zvuk za poloviční cenu.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

AntaresX9 píše:Jak se tu vychvaluje ten spider valve tak já bych se ho zas tak nezastával. Zkoušel jsem ho asi hodinu a i když jsem tam nakonec nakroutil nějakej zvuk kterej mi docela seděl tak stejně to pořád bylo mírně cítit tou chemií co produkujou tranzistorový line 6. Hlavně mě rozčilovalo že z bedny šel slušnej tlak mělo to dobrý basy, slušný vejšky ale středy byly totálně vykradený. Bohužel když porovnám tu hlavu spider valve s dodávanym boxem od line 6 proti svýmu kombu rockwell tak mám daleko lepší lampovej zvuk za poloviční cenu.
Když jsem na to hrál pár zkoušek, druhý kytarista měl recto a nepřišlo mi, že by mě nějak válcoval :? Já jsem hodně na středový zvuk a tomu pomáhá i kytara. Hrál jsem na to s Cortem s EMG81/85 a to bylo takové hovnaké, ty snímače mají takový divný charakter. Na mahagové RG s D-Sonicem to bylo o třídu lepší.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Je možný že tomu neseděj EMG protože já toho spider valva zkoušel taky s kytarou s emg (ta mělo EMG 707TW) a zvuk mě fakt moc nenadchnul. Jako neni to zas tak zlý ale rozhodně to neni aparát u kterýho si řeknu "Tenhle zvuk fakt chci!"
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
SantuS01

Příspěvek od SantuS01 »

Tak sem další s názorem, že EMG moc neseděj s Line 6. Mě přijdou na Cortce co mám ty pasivy od EMG strašně citlivý, když je proženu přes Line 6.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

SantuS01 píše:Pánové jak to pročítám jako vlastník spidera III, tak se s váma shodnu... něco tomu opravdu chybí, proto mi tady taky leží návrh 2 kanálový hlavy :D

a k tomu jak tady psal MejlaSN: Klucí maj sice Line 6 respektive už jenom Mára a všimni si že jak přišel Pavel s Mesynou, tak je průraznější a Márův sólovej projev se v kompletním zvuku docela často utápí :wink:
jj to máš pravdu...ta messyna tlačí jak svině...ale dokud tam byly dvě lajny, tak to bylo v pohodě...teď už to chce zas něco novýho ;)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“