zkoušel jsem SG Prophecy osazené aktivními EMG. Čistý zvuk přes Fender Hot Rod Deluxe, Zkreslení přes Peavey Valveking 100W zesí a 2x12" box
zkoušel jsem asi půl hodiny. Zpracování bylo hodně v pohodě, chytl jsem krásný kousek. Krk příjemně seděl do ruky, pražce byly precizně začištěné. Kytara mi ladila víceméně po celém krku (až na klasické odchylky G na prvních pražcích), stejně tak držela ladění i přes můj občas agresivní styl sólování. Zpracování s javorovým topem mě opravdu nadchlo
ZVUK. Snímače jsou aktivní, takže čistý zvuk mi připadal trochu sterilnější, než jsem zvyklý (OBVZLÁŠTĚ na Valvekingu, kde jsem ale zkoušel hlavně zkreslení), ale nedá se jim upřít síla a hutnost zvuku. Vybrnkávačky s trochou reverbu zněly hodně inspirativně, stejně jako pomalé Gilmourovské sólíčka (s více reverbem). Zkreslený zvuk z Valvekinga měl sílu, perfektně vhodný na metal. Umělé flažolety na tlustém E se dělaly téměř samy, rychlé sóla zněly správně uječeně. Zkoušel jsem i Still Got the Blues od Garyho Moora a pár licků od Satrianiho znělo to vážně moc pěkně
resumé: za tu cenu moc pěkná kytara, silný zvuk, pohodlný krk, hezký vzhled. Neříkám jak je na tom s "univerzálností", je to uječené SG osazené silnýma aktivníma snímačema, ale se správnou snímačovou konfigurací podle mě vhodná na všechno co se odvíjí od rocku