kytary AXL

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Hoši, asi mě nechápete, ale té jedno. Tvou teorii o kytaře s velkým K vůbec nepopírám. Ale když hraju šitku a když si potom vlezu do obchodu a zahraju si tam na vyšší ligu a tak je to jiný :wink:

Disasterpiece: Myslím že bys to poznal :wink:

EDIT: Na kytaru s velkým K se opravdu ještě nehrál. :cry:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hmm, zajímavá diskuze... Ale je lehce OT, takže mi řekněte, jestli v ní chcete pokračovat, a já vám to splitnu, a nebo to můžete nechat plavat a vrátit se ke kytarám AXL... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Asi v tom OT už nikdo pokračovat nebude :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Certik

Příspěvek od Certik »

zdravim. sry za dalsi ot :)
ja axl mam, konkretne ale baskytaru.. a stiznost nulova za malo penez hodne muziky. zvuk super (kamarad rikal, ze se mu po zvukovy strance libi vic jak fender napr.) hezka, struny taktez dobry na zaklad, nerozladuje se. proste super. konec oT :)
Mireček

Osobní zkušenost

Příspěvek od Mireček »

Pořídil jsem AXL Badwater nákupem přes internet. Moje zkušenosti jsou následující:

Kytara byla naprosto neseřízená - oktávy, výška strun, průhyb krku - prostě hrůza - nešlo naladit, naprostá nehratelnost. Doporučuji buďto prudit v krámě, aby ji seřídili při nákupu, nebo mít po ruce kytaráře a nebo si poradit sám (můj případ).

Některé problémy jsou dost fatální - oktávy jsem u E-čka nedoladil, protože šroub v kameni už nestačil :(. Zřejmě čínský robotník nějak netrefil umístění kobylky. Nultý pražec je z nějakého blátivého plastu a hlavně drážky pro struny jsou v něm špatně - je potřeba je proškrábnout a dát jim správný sklon.

Tremolo jsem zablokoval - rozlaďovalo se to (tipoval bych problém v nulťáku a kamenech kobylky).

Ještě se chystám na výměnu nultého pražce, kamenů a srážečů za GraphTech a opravu umístění kobylky (nebo že by lepší tremolo? :) ).

Po seřízení je to solidní kytara do začátků - dobrý poměr cena/výkon. Singly mají velmi slušný čistý zvuk, zato HB je správně šťavnatej :wink: Hmatník příjemnej, struny jsem vyměnil za hybridy 10-ky. Ladění OK.

Přeju víc štěstí při nákupu. M.
Antares9

Axl jacknife

Příspěvek od Antares9 »

Dneska jsem si domu přines z kytar svůj novej Axl Jacknife. Nevěřily byste co jsem našel uvnitř krabice když jsem to otevřel. První věc byla že jak to někde číňani balili tak s tim někde někdo chytrý praštil takže uštípnul kus headstocku. Další věcí je pak že kobylka je našroubovaná křivě a pak to chřestí strunama o pražce když se na to hraje. Ani snímače neměly utažený šroubky. Jako to byl už lepší můj Stagg S-402 pokud mám něco na to říct. Jako od teď tuhle značku fakt nedoporučuju.
Dayveek
Kontaktovat uživatele:

Re: kytary AXL

Příspěvek od Dayveek »

Tak já mám Jacknife taky...A co k tomu říct :) hraju přez kombo Line 6 Spider II 150w a podle mě je ta kejtra dobrá.Na večko je neuvěřitelně pohodlná a při hraní rychlých riffů se vůbec nepohne :)
Zpracování a tvar...je naprosto luxusní!!
Jen mě zarážejí ty snímače P90...ale tak to bych překousl,že tam jsou P90-tky,ale co je mi záhadou,že v ČR nevyrábějí P90 humbuckery ale pouze scoily :!: :roll:
Je to moje první elektrárna a jsem s ní spokojen,další elektrárnu si pořídím asi tak za rok.Nedokázal bych ji prodat :)
Hudba jsou nástroje a hra na hudební nástroj je obvykle dřina :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

P90 jsou SC, neexistují žádné P90 HB - pak už by to nebyly P90. Jackknife je prostě atypické véčko, které místo klasických HB používá SC, když si tu kytaru člověk kupuje, musí s tím počítat.

Jinak nechápu souvislost s výrobou v ČR...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Re: Axl jacknife

Příspěvek od woro90 »

Antares9 píše:Dneska jsem si domu přines z kytar svůj novej Axl Jacknife. Nevěřily byste co jsem našel uvnitř krabice když jsem to otevřel. První věc byla že jak to někde číňani balili tak s tim někde někdo chytrý praštil takže uštípnul kus headstocku. Další věcí je pak že kobylka je našroubovaná křivě a pak to chřestí strunama o pražce když se na to hraje. Ani snímače neměly utažený šroubky. Jako to byl už lepší můj Stagg S-402 pokud mám něco na to říct. Jako od teď tuhle značku fakt nedoporučuju.
Tak jsem zase tady a prudím.
1. Jsou tu i pánové, takže nevěřili.
2. Pokud knowuju, headstocku se v ček rýpablik calluje hlava. A poškozený kus se posílá zpátky.
3. Ta kobylka je našikmo normálně, basová strana dál od hlavy. A výška nad tělem je stavitelná na obou koncích.
4. Snímače nemívají utažené šroubky.
5. Jo, Stagg S-402 vypadá ultrabrutalhustopřísně a má kobylku rovně. A na krámě ho seřídili a připravili k hraní, takže je daleko lepší.

Dayveek: http://en.wikipedia.org/wiki/P-90
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
landser

Příspěvek od landser »

Já si na AXL nemůžu ztěžovat,koupil jsem AXL milnulý rok a akorád sem na tom ted vyměnil snímače na EMG81/EMG60 a novou ladící mechaniku.Musím říct že je to opravdu paráda.Hraju už 4 roky a hrál jsem na hodně kytar a musím uznat že když jsem držel v ruce např Jackson za 12 tak zvuk byl stejnej.
Mám typ kytary LP a sechal jsem si ji ještě seřídit a opravdu nemužu si na nic ztěžovat.
http://kytary.cz/axl-solara-classic-as-910-ts/HN105975/
Dohmat už z výroby byl dobře nastavenej,pražce hezky provedený. :evil:
Musím říct že tuto kytaru můžu jenom doporučit.
Dayveek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dayveek »

Nero píše:P90 jsou SC, neexistují žádné P90 HB - pak už by to nebyly P90. Jackknife je prostě atypické véčko, které místo klasických HB používá SC, když si tu kytaru člověk kupuje, musí s tím počítat.

Jinak nechápu souvislost s výrobou v ČR...
a tady toto je taky scoil ? :)

http://www.thomann.de/gb/dimarzio_dp169 ... p90_bk.htm

http://www.thomann.de/gb/dimarzio_dp_209_black.htm
woro90

Příspěvek od woro90 »

To jsou HB navržené tak, aby byly zvukem co nejblíž P-90, a mám dojem že mají snad i stejný formát.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Dayveek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dayveek »

woro90 píše:To jsou HB navržené tak, aby byly zvukem co nejblíž P-90, a mám dojem že mají snad i stejný formát.
jo...HB zvukově přibližovací P90-tkám..čili je tam můžu do Jacknife nacpat... ? :D
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

ja mam uz asi pul roku AXL marquee
dost dobra kytara ta nejakych 3000, jenom mi pri otaceni chrastili potaky a to uz sem vyresil
(pod matici potaku byl jeste jakysi igelit a ten delal bordel pri otaceni potaku, jinak sem dotahl tremolo a pridal pruzinu, po techto malych upravcach je to dobra kytra, ja urcite doporucuju
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

2 řady pólových nástavců = 2 cívky = nemůže to být jednocívkový SC = je to HB

A ano, měly by mít stejnou velikost jako P90, takže by si je mohl do Jackknife dát.

PetrPeter 1975 - 2008
EdwardTheGreat

Kytara AXL

Příspěvek od EdwardTheGreat »

Čau,
chci se zeptat, co si myslíte o týdle kytaře: http://aukro.cz/ppp-kytara-elektricka-a ... 98322.html pokud vám to nejde zobrazit, tady je jenom její typ: http://kytary.cz/axl-as-800-bk/HN104008/
Včera sem jí objednal (přes aukro) a nevim, jestli sem neudělal blbost, ale za tu cenu 1777 Kč mi přišla krásná a výborná :D
Tak mě zajímá váš názor
Dík moc
Přílohy
3731398322.jpg
3731398322_2.jpg
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 25.11.2013 16:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu.
José

Příspěvek od José »

Každopádně si jí seřiď (návody tu: /pece-o-stratovske-tremolo,/ladeni-oktav) podle obráceně namotaných strun bych nečekal perfektně seřízenou kytaru. Ale jestli nemá krk do vrtule, poslouží dobře.
EdwardTheGreat

José píše:Každopádně si jí seřiď (návody tu: /pece-o-stratovske-tremolo,/ladeni-oktav) podle obráceně namotaných strun bych nečekal perfektně seřízenou kytaru. Ale jestli nemá krk do vrtule, poslouží dobře.
Sakra, toho sesi nevšim :D No snad jinak jakž takž, dík za obpověď
EdwardTheGreat

No, tak už jí mám doma a doufám že mi přijmou reklamaci, kytara sama o sobě dobrá, kdyby ten co s ní zacházel přede mnou, nebyl blbec. Ty double snímače jsou slepovaný černou páskou a všechny sou nějak podezřele vysoko. Ten nejblíž krku je tak vyysoko, že když hraju asi od 14 pražce vejš, tlačí mi na něj struna. Popis vůbec neodpovídá, prej: Celkem zachovalá kytara s pár oděrkami na laku.- :D :D Už nebudu kupovat takhle namátko :D :(
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ten nástroj stačí seřídit, to je běžná věc a ne důvod k reklamaci. Poznámku k humbuckeru nechápu - cívky jsou běžně ovinuty páskou. Nebo tam je snad něco nenormálního?

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“