Chci koupit Jackson rx10d

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Pardon za OT, ale...

Abych řekl pravdu, už mě taky zrovna nebaví věčný propagování Cort. Nevěřím tomu, že jsou o tolik lepší, aby se v cenový kategorii do 10k nedalo doporučit nic jiného. Začíná to bejt trochu nuda... Navíc je hrozný, jak se to na foru naučili hned papouškovat a je to "Chci kytaru za X tisíc..." a odpověd je hned "Kup si Cort!"

Občas mám dojem, že půlka těch lidí žádnou Cortku v ruce v životě neměla a půlka z té zbývající půlky neměla v ruce zase nic jiného než Corta...
---------------------------------------------------------------------------------
Nero odpovedel za me proc Corty uz nesnasim, nejsou spatny ale jsou i jiny dobry kytary tak nechapu proc kazdymu tady cpou cortku, nedavno jsem na nejakou cortku hral mela |aktivni EMG a jako reseni hlavy co mela to bylo jen OMG velky palec proste nemel prostor kdyz se hrali barecka kolem prvniho druhyho prazce.

a qwere me neprijde moc inteligentni komentovat neci podpis, na zadnyho metalovyho fraera jsi nehraju, nepotrebuju to.
proc je Jackson predrazenej sh*t?stoji stejne jako Cortky a nemyslim si ze rozdil v kvalite bude velky ano jackson nema EMG tak je to hned kytara pro low hrace nebo co?telo ma z Olse a tak ze to znamena ze je to hned sux, sh*t a nebrat? je to tradice Jacksonu kvuli tomu maji ten specificky zvuk.Spis se me zda ze Corty kopiruji co se da a strkaji tam ty EMG aby se to kupovalo
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nevim, me je proste uplne jedno, an co kdo hraje, jeslti na jacksonku a nebo na dimavery anebo na gibson. me je to fuk, pro me je dulezite co se libi me, co jsem zkusil.

ten podpis muze byt provedeny treba trochu inteligentnejsim zpusobem.. treba "nesnasim typky, kteri porad dokola propaguji kejtry cort"... ale psat, ze nesnasis kytary COrt, ktere ti samy o sobe nic neudelaly, me prijde proste blbost. no je to tvuj podpis a ja se ti uz do toho nebudu s..t
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

qwer píše:nevim, me je proste uplne jedno, an co kdo hraje, jeslti na jacksonku a nebo na dimavery anebo na gibson. me je to fuk, pro me je dulezite co se libi me, co jsem zkusil.

ten podpis muze byt provedeny treba trochu inteligentnejsim zpusobem.. treba "nesnasim typky, kteri porad dokola propaguji kejtry cort"... ale psat, ze nesnasis kytary COrt, ktere ti samy o sobe nic neudelaly, me prijde proste blbost. no je to tvuj podpis a ja se ti uz do toho nebudu s..t
souhlasim moh jsem to napsat nejak jinak treba tak jak to pises ty ale byl jsem malinkato namichnutej a tak jsem nepremejslel nad tim. :)
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Jsem tu poprvý za dlouhou dobu, tak si tenhle příspěvek vychutnam...

1)Je tu někdo kdo na toho Jacksona hrál?

Já jo, je tomu asi měsíc a byl jsem unešenej, nádhernej zvuk, jen jí šoupnout do mesiny a tradá, za ty prachy špičková kytara...

2)V čem je podle vás o tolik lepší mahagon, že ho pořád cpete do první linie?
Má víc basů, to je fakt, možná ještě trošku delší sustain, ve finále ale nikdy nedosáhne tak teplého a vyrovnaného tónu, jako má olše...

3) EMGčka jsou dokonalý?
Ne, HZka jsou podle mého shity, malá napodobenina dražších kamarádů, zvuk je málo přírodní a vůbec neslanej nemastnej, duncan designed budou mít rychlou reakci na hru a budou daleko ostřejší

4) Jackson Low-Pro tremolo je k ničemu?
Jackson Low-Pro je osvědčená věc, tisíce kytaristů vám řeknou proč berou zrovna tyhle tremola, i oproti klasickému FR obstojí v pohodě, jediný, co bych doporučil víc je Ibanez EDGE Zero...

5) Proč pořád ty corty?
Vyzkoušel jsem jich dost už jen proto, že na fotkách hezky vypadaj, ve finále sem ale nikdy nebyl osloven natolik, abych si ji odnes domů a když to srovnáte se shitkami od Ibanezu, co jsem během testování přitáh domů, tak cort je na tom ještě hůř...

Toť vše, Howg, naschle za měsíc, až budu mít net...
Die Hard or Die Home
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 12.04.2012 13:53, celkem upraveno 1 x.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Ja teda myslim ze ste peknje ot a ze byste to meli hodit jinam tuhle debatu
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

r0nn!e píše:FUCK YEAH TRAO.... tvůj příspěvek žeru!

Já si myslel že ta Jacksonka bude brutální, protože bych nevěřil že značka/firma jakou Jackson je, nechala odfláknout svoje kytary....

PS.: pro mne (ačkoliv jsem na Cort nikdy nehrál) je to už od pohledu hrozně umělá značka co se týče elektrik.... spíš vzhledem plastová hračka.... ale netuším jak hrají takže tím moje kritika končí :P
Ber to tak, že se po zvukový stránce je poměrně zajímavá i tahle kejtra, která rozhodně spadá do low-end kategorie...
http://kytary.cz/jackson-js20-dinky/938 ... 27:0:0:1:0
Dle mého poníženého názoru převálcovala zvukem Ibanezky do takovejch 12000...
Martin656: Proč, tím, že diskutujeme použitý materiál a součástky přece neodbíháme od tématu, navíc, když tu bude chybět tato diskuse, bude to vypadat, že celá populace fóra má na tutu problematiku jeden jediný názor...
Die Hard or Die Home
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Mno vy tu resite znbacku a propagaci Cortu a od toho prebyhate proc je lepsi Jackson nez Cort stim ze se nebavite o kytarach ale celkove o znackach.A prave kdyz chcete vyresit toto tak v jinym topicu by se to chytlo mouna vic a melo by to lepsi vyznam nez ze se tu nekdo pta jakou kejtru si vzit a vy tu zacne te valcit :wink: :wink:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

qwer píše:nevim, me je proste uplne jedno, an co kdo hraje, jeslti na jacksonku a nebo na dimavery anebo na gibson. me je to fuk, pro me je dulezite co se libi me, co jsem zkusil.

přesně něco v tom smyslu sem chtěl napsat....
Drobák

Příspěvek od Drobák »

r0nn!e píše:FUCK YEAH TRAO.... tvůj příspěvek žeru!

Já si myslel že ta Jacksonka bude brutální, protože bych nevěřil že značka/firma jakou Jackson je, nechala odfláknout svoje kytary....

PS.: pro mne (ačkoliv jsem na Cort nikdy nehrál) je to už od pohledu hrozně umělá značka co se týče elektrik.... spíš vzhledem plastová hračka.... ale netuším jak hrají takže tím moje kritika končí :P
Taky sem měl ten pocit...ale na fotkách to vypadá přece jen jinak než v reálu...
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Ja jsem uz na par Cortu hral,a nic moc takovy umeli zvuk,nejlepsi je asi ten Cort M600 a Cort Z64 (cena/vykon) tyhle kytary bych chtel vyzvednout.

Ale jinak taky nesnasim lidi co napisou kup si Cort M200 a casem si tam das RM :D :D :D uz mi to prijde smesny!!!

Ja co sem hral na Jacksony tak jsem byl mile prekvapen, myslim se ze tady sezenete od 10ti tisic profi kytaru,myslim se ze pak uz treba muzete volit vymenu snimacu jeste k lepsim vykonum :wink: na Jackson bych si vzal EMG aktivky :D :D

Jete k tem Cortum, oni sazeji na to ze udelaj kytaru daj tam slusne snimace a ted kdyz tam kazdej vidi napis EMG-HZ nebo Seymour duncan, tak si rekne ze takovy snimace se davaji jen na profi kytary a ze tahle je na 100% profi. A tim hrozne klamou!!

--------------------------------------------------------------------------------

ted k tematu,VYZKOUSEJ si je,zeptam se te jen co mas za kombo??a jaky styl si predstavujes hrat??)prominte jetli to tu uz padlo).

Pokud trvas na EMG a dobrym provedeni mrkni na tohle, kdysi jsem na to hral a da se o tom rict Profi kytara (samozrejme jde taky o kombo)

http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-V200- ... erie:24585

-------------------------------------------------------------------------------------
ted jeste pridam jedno zradlo :D :D

Kód: Vybrat vše

http://www.musiccenter.cz/ESP-ALEXI-LAIHO-BLK--with-Yellow-Pinstripe-SIGNATURE-serie:24754

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

Assassyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Assassyn »

chtěl bych hrát hard Core, metal core :) něco takového, a mě se líbí spíš že to neni to normal V ale spíš jak žraloží ocas, jam má jednu dewlší a jednu kratší :) nu já to zkusim :) Zahraju a a uvidim :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tohle mi nedá...

Trao, dokonale řečeno... 8)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Trao velice pekna slohovka.
dneska jsem si na toho jacksona zahral na mesine 5:50 expres ci tak nejak a zvuk velice peknej mozna sem si i rozmyslel o koupi emg81
Peacemaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peacemaker »

naprosto souhlasím s Traem...

Taky jsem se rozmýšlel mezi tím jacksonem a tou Cortkou... Volím Jacksona, na něj jsem hrál a krásně mi padne. Hraju hudbu Bobomských jezer, potom nějakej ten metalcore a když je chuť tak i death metal nebo rock... jak psal Trao: Dřevo není nejlepší a nejhorší... každýmu padne jiný, jinej styl jiný dřevo

Co se mi na Cortech nezdá? Nevim proč ale cort koupenej v čr tě víjde mnohem levněji než v USA i přes ten fakt, že cort je (jestli se pletu opravte mě) firma, která se na USA specializuje docela dost... Nelíbí se mi na nich, že máš za pár peněz kytaru, co má skoro všecho. Myslim, že úprava těla se může rovnat Staggu, nebo nějakýmu jinýmu bullshitu.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Peacemaker píše:naprosto souhlasím s Traem...

Taky jsem se rozmýšlel mezi tím jacksonem a tou Cortkou... Volím Jacksona, na něj jsem hrál a krásně mi padne. Hraju hudbu Bobomských jezer, potom nějakej ten metalcore a když je chuť tak i death metal nebo rock... jak psal Trao: Dřevo není nejlepší a nejhorší... každýmu padne jiný, jinej styl jiný dřevo

Co se mi na Cortech nezdá? Nevim proč ale cort koupenej v čr tě víjde mnohem levněji než v USA i přes ten fakt, že cort je (jestli se pletu opravte mě) firma, která se na USA specializuje docela dost... Nelíbí se mi na nich, že máš za pár peněz kytaru, co má skoro všecho. Myslim, že úprava těla se může rovnat Staggu, nebo nějakýmu jinýmu bullshitu.
LOL :lol:
Synku když o tom pendrek víš, tak si nedělej trapas hahahaha :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Demilich píše:
Peacemaker píše:naprosto souhlasím s Traem...

LOL :lol:
Synku když o tom pendrek víš, tak si nedělej trapas hahahaha :D
vzdyt je to pravda Corty vypadaji jak hracky pro maly decka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na Cortech je z vizuálního hlediska nejhorší to, že vlastně nemaj žádnej fakt originální design - jako bych už vše někdy viděl - ibanez, jackson, esp...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jasná věc :-)
Jsou to odfláknuté nástroje, s fanaticky idealizovanýma snímačema, které vlastně nikdo nepoužívá, vykládání hmatníku je stejné na každeé druhé kytaře, tak samo jako zcela obyčejný pickguard omšelého tvaru. To vše zkloubeno s čínskou napodobeninou techniky lepeného krku a nejhorším mahagonem, který je zabasovaný a tudíž nepoužitelný + nefunknčí tremolo z plechu, kterých každý z vás už rozlámal aspoň pět.

:lol: :lol: :lol: Tady končím, dál to bránice nevydrží, mlžte si tady co chcete, všichni jste to VX-4Včko drželi a hráli na ni, tak jako dalších X cortek.
CIAO
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Nero píše:Na Cortech je z vizuálního hlediska nejhorší to, že vlastně nemaj žádnej fakt originální design - jako bych už vše někdy viděl - ibanez, jackson, esp...
No,mě tvar vyhovuje...třeba ten m200 má naprosto lepší než snímače než ibanez 170 dx ...hraju na oba a ten ibanez dolní struny nestíhá,když hraju třeba sweet child o mine tak je to citelně znát,nebo are you det yet(chob),tvarově mi taky naprosto vyhovuje,povrchová uprava atd...jako kytara se mi líbí a hraje se mi na něj líp jak na ibanez...třeba když sem u PC a dám si ibanezku na klín,tak mi tam překáží jack...u Corta ten problém nemam,krk je taky bomba,nestěžuju si,ale mim snem je taky Jackson nebo ESP ..ale to 30 000+....
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“