Orange MicroCrush, Roland Micro Cube s různými modifikacemi repra, Roland MicroCube RX, Roland Cube Street, Vox DA5, Vox DA10, Vox Mini 3, Vox Mini3 G2, Line6 Micro Spider, Yamaha VA5, Yamaha VA10, Roland Mobile Cube, Roland AC-33, Fender Mustang Mini, Cort Mini, Blackstar IDCore 10 (i ten se dá se provozovat na baterky), Fender Passport Mini, Yamaha THR10C, Yamaha THR10X.
Nehrál jsem na Mini5, o kterém se pochvalně zmiňuje o něco výše Kinx, ale má zkušenost s malými tranzistory nebo modelingovými komby je taková, že co hraje bídně na YT, hraje bídně i v reálu. Co hraje dobře na YT, tak tomu je možné věnovat pozornost, ale preventivně před vyzkoušením moc nejásat.
Co člověk, to jiné preference ve zvuku, napíšu jen, čemu bych se já dnes při nákupu určitě vyhnul a co je na zvážení. Hraju jak přes piezo, tak přes elmag. snímače.
Určitě nebrat - Orange Crush (ani stereo verzi), Cort Mini (akustické), Vox DA5 a Vox DA10, Micro Spider
Co mě zaujalo:
Fender Mustang Mini
+ díky FUSE detailní možnosti nastavení
+ 24 přepisovatelných presetů
+ možnost naklopení
+ jednoduchý footswitch na přepnutí dvou předvolených zvuků
- nelze vyřadit zesilovač, tj udělat "flat" cestu, připadně jen s efekty
Fender Passport Mini
+ díky FUSE detailní možnosti nastavení
+ umí všechny elektrické modely z Mustangu
+ umí i akustické modely
- není footswitch
- nemá tónovou clonu, ekvalizace jen přes FUSE!
Blackstar ID Core 10
+ wide stereo
+ uspokojivý modeling (vzhledem k ceně)
- chybí kompresor
- nelze vyřadit zesilovač, tj udělat "flat" cestu, připadně jen s efekty
- výrazně šumí
- bateriový provoz by se musel řešit externím packem (6,5-10V)
Roland Cube 10GX
+ 8" repro
+ dá se přes PC nebo mobil vyměnit kterýkoliv ze tří modelů
+ umí akustický model (není to simulace akustiky)
- bateriový provoz by se musel řešit externím packem (6V)
- přepínání Clean-Crunch-Lead řeší jen model, ne korekce.
Roland AC-33
+ moc pěkné stereo reverby
+ looper má undo a bere i signál z AUX
- pro zkreslení potřebujete mulťák nebo krabku s amp simulátorem
- cena
Jak někdo nadává na COSM, tak já nemusím modeling od Voxe, kdysi jsem měl doma Mini3 a MicroCube a z těch dvou bych volil Rolanda.
Posledních x měsíců jsem hrál doma kytara-Zoom G1XOn-MobileCube-externí bedny a venku jen kytara-MobileCube (výhradně přes piezo). Pak jsem ale udělal ten osudový krok, sehnal si Yamahu THR10C a bylo vymalováno. Ač jsem ještě zmigroval kvůli higain modelům na THR10X, tak můžu obecně říct, že jakékoliv THR10* je krok tím správným směrem. Můžu potvrdit, že fráze jako "tón jde za rukou" a "reaguje na dynamiku hry" tady fakt platí. Podle mě je to z baterek to nejlepší, co si můžete pořídit.
Sám jsem kdysi prskal, že je to předražené, ale nakonec jsem u ní stejně skončil