Co vás ovlivnilo abyste hrali na kytaru?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

tak mě samozřejmě taky School of Rock :-D

ale nejvíc sem se toužil naučit na akutiku zahrát Nothing else matters. a potom největší impulz k mému hraní dal můj učitel, a jeho kapela, která měla křest jejich CD, a bylo to něco báječného.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tak... Já 8 let hraju na piano a jiné klávesy, nuceně a nebavilo mne to. Hledal jsem moderní songy k pianu, ale skoro nic. A protože mám rád old-school skupiny, tak mě napadlo, že bych mohl zkusit kytaru. Tak jsem vzal tátovu starou Jolanu Tornado (taková velká červená mrška, už toho teda měla dost za sebou, poťáky atd ) ... tak mě to nějak chytlo, a k Vánocům jsem si nechal koupit Strata a od té doby hraju. Nejvíc mě asi inspirovali Judas Priest a Jimi Hendrix ;-)
PHrala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PHrala »

jak sem viděl slashe a guns n roses tak sem od ty doby chtel les paula
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Byl jsem na dovči v jižních čechách a celý týden ježdění po hradech a zámcích jsem v autě poslouchal Metlu a říkám si kruci tohle chcu umět taky... a bylo to
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
likespike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od likespike »

Bracha zacal hrat kuli orchestru na basu tak sem si doma obcas brnkal. A vzdycky se mi k tomu este libila kytara. Rekl jsem tatikovi (uci v hudebce tak ma zakladni znalosti hrani na vetsinu tradicnich veci) at me nauci akordy a ty kdyz sem se naucil tak zbytek sem se behem casu docet ale porad sem hral na akustika. a pak mi farar pucil elektrickou kytaru a to me utrvrdilo ze si ji musim koupit. Tak sem si ji koupil. A bavi me to porad. Obcas s brachou jamuju. On bud bici nebo basa a fakt fajn.
Kytara: Epi LP Standard, Squier Tele Custom II, Akustika Crafter, basa Stagg
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone

Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
Fish

Příspěvek od Fish »

RHCP prostě jsem to chtěl umět a už to bylo.
Kytara:Cort Starlíte(snímače-B.C Rich,tremolo-Willkinson)
Struny:Ernie Ball
Kombo:Fender FM65V
Kabel:Warwick
Trsátka:Dunlop,Brain
Ladička:Marshall Mt-1
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

likespike píše:Bracha zacal hrat kuli orchestru na basu tak sem si doma obcas brnkal. A vzdycky se mi k tomu este libila kytara. Rekl jsem tatikovi (uci v hudebce tak ma zakladni znalosti hrani na vetsinu tradicnich veci) at me nauci akordy a ty kdyz sem se naucil tak zbytek sem se behem casu docet ale porad sem hral na akustika. a pak mi farar pucil elektrickou kytaru a to me utrvrdilo ze si ji musim koupit. Tak sem si ji koupil. A bavi me to porad. Obcas s brachou jamuju. On bud bici nebo basa a fakt fajn.
Farař ti dal elektriku? :lol: Kurna to jsou věci. Ale proč ne, známý je taky na faře a je mu kolem 25. Já jen, že si vždycky představím nějakýho starýho dědulu
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Znam farare, kterej ma na fare paradni jolanu, sice ne funkcni a s urvanym kusem krku, ale zase sou na ni tuny prepinacu a tak :D
A kdyz sme ji zkusili zapojit do myho kombicka a hrali sme tesne pred jejima snimacama kamosovym showmasterem, tak hrala, a docela pekne (az na to, ze to praskalo :D)
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

Mě se to prostě líbilo už jsem o tom přemýšlel dlouho. Ve školce jsem asi 3 roky hrál na flétnu a pak asi 3 roky na klarinet ale z pochopitelných důvodů jsem přestal. Taťka hrál na bicí tak mi koupil kytaru a hodně mě to baví :-)
likespike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od likespike »

RJ píše: Farař ti dal elektriku? :lol: Kurna to jsou věci. Ale proč ne, známý je taky na faře a je mu kolem 25. Já jen, že si vždycky představím nějakýho starýho dědulu
Tohle je fakt paradni borec. Ted mi pucil rotovibe od Dunlopa. Taky mu je tak 30 a fakt paradni. Ono u nas vsichni farari byli takovyho jinyho razeni. :D
Kytara: Epi LP Standard, Squier Tele Custom II, Akustika Crafter, basa Stagg
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone

Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Dost dlouho do mě máma hučela, že mám hrát na nějakej nástroj... jako nejjednoduší přišla akustika, na tu jsem hrál cca 5 let, ale protože mě to nebavilo, tak jsem prakticky nic neuměl... pak přišel metal, a já jsem si řek', že musim mít elektriku... teď po půlroce přemlouvání jsem ji konečně dostal :)
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Dirty.Pig píše:Mě se to prostě líbilo už jsem o tom přemýšlel dlouho. Ve školce jsem asi 3 roky hrál na flétnu a pak asi 3 roky na klarinet ale z pochopitelných důvodů jsem přestal. Taťka hrál na bicí tak mi koupil kytaru a hodně mě to baví :-)
Asi jsem hloupý, ale nechápu, proč jsi s tím přestal :roll:
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Taky nechápu. Klarinet je úplně supr. Hned po tenor saxofonu můj nejoblíbenější nástroj. :)
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Přesně tak, taky hraju na klarinet, měl bych už zase pocvičit ... 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Mě původně ovlivnili Green Day :lol: , ale rock s rokem je to u mě pokaždé něco jiného... :wink:
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Taky jsem hrál na klarinet .... ale nějak mě to nudilo, nenaplňovalo ... kytara .. to je uplně něco jinýho :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michalowic »

Tak nejdriv me, ais ve 4 tride do toho tlacila mama, pak sem chodil 3 roky na spanelku, ale vicemene me to nebavilo. Asi o 2 roky pozdejc sem se zacal ucit akordy, pak koupil elektriku a asi za pul roku sem dostal nabidku hrat v kapele a od ty doby se snazim cvicit co nejvic a kytaru mam na prvnim miste.. :wink:
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Zavist, ze jsem stale nemel kytaru a ti druzi ano a jeste na ni hrali to, co se mi libilo...
griper

Příspěvek od griper »

asi Nirvana :)))
charliealpha

Holky

Příspěvek od charliealpha »

Bylo mi 14 a poslouchal sem Evropu 2... a z toho mainstreamu sem si rozhodně inspiraci nebral (ještě že tak). Ale na táboře hrál jeden vedoucí na kytaru a strašně po něm slintaly holky. To sem chtěl taky. Tak sem si doma vydupal k vánocum šílenou španělu a příští léto sem na táboře balil holky já. A díky hledání novejch písní ke kytaře sem přestal poslouchat E2 a dal se na rozumější cestu ;-) Jo a na kytaru hraju stejně pořád kvůli holkám... je to fajnovej babolep :-P
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“