Dord - p. Zeman Kontakt

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Alternátor

Re: Dord - p. Zeman Kontakt

Příspěvek od Alternátor »

kmensik píše:Mi ten invertor kreslí stylem střepy v mixéru, jedovatě. Dal jsem ecc 81, je to jine. S ecc82 to bylo blato, ale nekreslilo tak jedovate.

Ty lampy jsou tam už z vyroby, a hrajou už asi 20 let. Mám jen jednu náhradní, a to s vysokou paticí, nearmádní. Tyhle jsou hodně přísné, nic neodpustí.
Nedovolím si tvrdit, jak až moc to způsobuje PI, V2 nebo V1, nicméně co jsem v DSLku vyměnil V1 a PI za JJ ECC82 a V2 za Sovtek ECC83 WC (možná je to značený po americku, teď nevím) , tak už mi z toho neleze tak jedovatý zkreslení a celkově je variabilnější. Tím myslím, že se na tom dá nastavit cokoliv od průzračnýho cleanu, oldschool rocku až po metalovou prasárnu, kde dřív s čímkoliv, krom metalový prasárny, byl problém. Bohužel jsem to vždycky měnil komplet, takže nemůžu podat 100% přesnou zpětnou vazbu.

Edit: Původně vše bylo Marshall ECC83, ale těžko říct, co to bylo za rebrandy. Nicméně výměna lamp zvuku velmi prospěla.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
kos99

Příspěvek od kos99 »

reakce na nějaký komenty

osobně jsem vlastnil asi 15 kusů zesilovačů v jednu dobu a naráz jsem je mohl všechny zkoušet na jevišti nebo ve zkušebně ... z toho tři české jak ty určitě rád říkáš bastly .... HOT , Rocwell , ESH .
vedle toho M/B dc a rect, Engly RB a pB, Maršky KK , JVM , 1979, atd atd... nějaký fendry princeton prostě jsem měl prachy tak jsem zkupoval a hledal

nakonec jsem si nechal ESH 2000 MKII... jednoduchý kvalitní zvuk naprosto s primitivním ovládáním

každý uměl něco a všichni neuměli nic bych to schrnul vybral jsem si to co mým uším vyhovovalo a přestal jsem řešit značku

podle mého se jakému koliv dobře spracovanému zesilovaci nedá říci jinak než Bootik Amp je to vlastně špička mezi vším každý hráč at si to nechá nastavit na své uchu a už nebude muset neustále hledat vždyt i Marsku si musí nechat člověk trochu upravit z výroby jde jen připravená pro prodej kdo z vás vezme nový lampáč k odborníkovy a hledá v něm něco víc ????? téměř nikdo každý se vystříkne z peněz a na to podstatné zapomíná že lampáč je jen polotovar měl by se doštelovat doleštit případně hledat lampy upravit smyčku atd.....

já osobně musím říci na závěr jedno poslouchejte ušima hrajte hlavou a rukama CZ ampy jsou skvělý stejně jako jakákoliv M/B produkce z Polska :) myslím že i dost lepší ..... čus
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

M/B produkce z polska? :)
kos99

Příspěvek od kos99 »

ano bohužel M/B pro Eu trh se vyrábí v Polsku sousedí s továrnou Laboga
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

kos99 píše:ano bohužel M/B pro Eu trh se vyrábí v Polsku sousedí s továrnou Laboga
Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

proc? polaci neumi pajet tak dobre jako mexicani? 8)

hosi, hosi, Proudly made in USA, to uz davno neni co byvalo (jestli vubec kdy byvalo :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to nikdo nezpochybnuje, ale M/B se skutecne v polsku nedela :)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Hlavně na těchto aparátech toho ručního pájení věru moc nebude. Jestli nějaké. Snad připájet kšandičky na potenciometry. Takže jakkoli budou polští pájitelé šikovní, ničemu to nepomůže. Jestli je pravda, že se pro Messa Engineering cokoli ve Wroclavi, nebo kde v Polsku dělá, mělo by to nést na štítku nápis made in EU. Takže by mohl třeba Nero příležitostně na prodejně omrknout čerstvé zboží od Messy a bude hned jasno. Bude-li tam standartní made in USA, je tvrzení Kosáka nevěryhodné, ovšem nemá-li nějaký jiný nezvratitelný důkaz. Kdyby tenhle tah udělala Messa před dvaceti lety, nebo i dříve, mělo by to smysl. Např. Eminence své reproduktory pro evropský trh a pro firmy jako Hudges and Kettner, nebo Warwick v Polsku začala chrlit už za perestrojky v 80.letech, a pokud už úplně všechno nepřestěhovala do Číny, tak tam něco vyrábí do dneška. Minimálně náhradní kity si servisáci ještě v současnosti objednávají v polské pobočce.
Ovšem dnes rozjíždět výrobu v Polsku, či kdekoli v EU, je pro americkou firmu dost těžko výhodné. Když už, tak snad někde dál na východ. Pokud ne v Číně, Vietnamu či Tchajvanu, tak snad aspoň v Mongolsku, nebo Dagestánu. Tam je ještě hodně levná pracovní síla. Na Polsko moc nevěřím.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A co když tam dělají kabinety, ohýbají plechy na šáska, atp.?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

spis bych veril napr vyrobe beden - ale i ta se dela v US, nebo aspon nic zatim nenasvedcuje, ze by tomu tak nebylo :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

mmjuz píše:Takže by mohl třeba Nero příležitostně na prodejně omrknout čerstvé zboží od Messy a bude hned jasno.
No, to může udělat kdokoli jiný, protože já se na prodejny zrovna moc často už nějakou dobu nedostávám.
Každopádně minimálně jejich Expressy Plus, Mini-Recto a Marky V, které jsem viděl za poslední rok, rozhodně mají cedulku "Hand built in Petaluma, CA".

Nějaké zvěsti o továrně v Polsku jsou pěkná blbost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Zitra jedu pro struny do kramu kde maji naskladnene mesy, tak se muzu mrknout na zbytek :) dal bych ale ruku do ohne za to, ze na nich bude stejna cedulka jako videl Nero
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

jako je možné, že nás ti vydřidušští kapitalisti celou dobu tahali za nos...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

mmjuz> eminence co se prodavaji v US nesou velkou cedulku 'made in USA' (ty 2 co jsem koupil tak to aspon maji)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

lunchie píše:mmjuz> eminence co se prodavaji v US nesou velkou cedulku 'made in USA' (ty 2 co jsem koupil tak to aspon maji)
No, to se podívejme!

Tak si představ, že zápalky Solo Sušice, které prodávají u nás ve vesnické sámošce, nesou velkou cedulku
" THE PIPE MADE IN CZECH REPUBLIC" a když je otočíš, najdeš drobným písmem napsáno: vyrobeno v Indii, chraňte před dětmi...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

mmjuz píše: Tak si představ, že zápalky Solo Sušice, které prodávají u nás ve vesnické sámošce, nesou velkou cedulku
" THE PIPE MADE IN CZECH REPUBLIC" a když je otočíš, najdeš drobným písmem napsáno: vyrobeno v Indii, chraňte před dětmi...
Třeba ty zápalky u nás nandají do papírové krabičky a proto je to Made in Czech Republic. Stejně funguje třeba Electro Harmonix, který cpe do nejlevnějších hliníkových krabiček plošňáky z Číny a to Made in USA je tam samozřejmě taky. Lidi jsou dnes spokojeni i s jednoduchými pedály s smt konstrukcí (seká je už takhle dokonce i moog) a jsou ochotni za ně platit tisíce. "Made in" je prostě stále to největší lákadlo, jen je trochu škoda, že stádo hledí jen na ten nápis Made in a nějaké kvality si už vůbec nevšímá :roll: Když dnes vyrazím do obchodu a čumím na aparáty, tak bych si většinu nekoupil už třeba jen kvůli kvalitě zpracování vinylu nebo koženky. Přijde mi trochu škoda, že před dvaceti lety uměli i nejzákladnější a nejlevnější tranďák udělat v lepší kvalitě zpracování, než dnešní vlajkovou loď. Ale lidem to očividně nevadí, to Made in USA/UK/Germany je tam pořád, že... Samozřejmě nikomu nevyvracím to, že když jeden výrobce něco dělá v číně, mexiku a v usa, tak ty usa věci asi budou mít tu nejvyšší kvalitu, ale pokud bych se měl rozhodnout mezi dvěma různými výrobci, kdy jeden bude sekat aparát za 30t. v Číně a druhý aparát za 30t. v USA / Německu / Anglii, tak tu zemi původu dnes už vůbec řešit nebudu.
SuperStrat

Příspěvek od SuperStrat »

mmjuz píše: zápalky Solo Sušice, které prodávají u nás ve vesnické sámošce, nesou velkou cedulku
Solo Sušice už pár let nexistuje. Od roku 2008 je to SOLO MATCHES & FLAMES, a.s a výroba je přesunuta do indie. Nápisy na předku krabičky (např Pipe) jsou ochranné známky, možná i to ,,made in cz" :)
No Pain, no Gain.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Je vidět, že některé situace z Pelíšků jsou nadčasové!
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Aneb kam až je možné zajít od poptávky kontaktu na pana Zemana.
Nechcete to splitnout? :D
blaruskrudiask

Příspěvek od blaruskrudiask »

Dušan Zeman spustil webovky, sory jestli to už všichni kdovíjak dlouho víte:), já na ně narazil včera.
http://www.dordamps.cz/
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“