Marshall
Pravidla fóra
No miluju Blues Junior (také bych ho chtěl časem prohodit za Super Champa), páč bych uvítal určitě 12 repro a ty korekce se mi na tom taky líbí. Jak dobře funguje Tone na Pro Juniorovi nevím, na něj jsem nehrál.)Ten Marshall to má bezchybně a 5E3 taky:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
No tweedovy Pri junior je u nas trochu problém sehnat. Je to taky aparát, který si hodně drží cenu i díky tomu, jak vypadá... každopádně je docela problém jej sehnat pod nějakých 12t.
Je otázka, jestli se nepustit do stavby třeba toho Tweed Deluxe, což je naprostá klasika, má to 12 reprák, lampový rectifier, bude to udělané na očka, bude to mít o 2 třídy lepší součástky a transformátory než ten Pro, bude to mít case z masivní borovice... sice to nebude origo fender, ale bude to minimálně o třídu lepší aparát, ve kterém už není co zlepšit. do 20t. se člověk musí vejít ikdyž se bude snažit jen tak napůl a nebude se snažit nějak šetřit.
pro junior je sice super - skvělý zvuk, ale dost mě vadit šum, který to kombo produkovalo (nevím, jestli jsem měl štěstí na špatný kousek) a desítka reprák je pořád bohužel jen desítka reprák. už i s tím tweed deluxe bude docela problém se někde prořvat když tam bude Jensen
Je otázka, jestli se nepustit do stavby třeba toho Tweed Deluxe, což je naprostá klasika, má to 12 reprák, lampový rectifier, bude to udělané na očka, bude to mít o 2 třídy lepší součástky a transformátory než ten Pro, bude to mít case z masivní borovice... sice to nebude origo fender, ale bude to minimálně o třídu lepší aparát, ve kterém už není co zlepšit. do 20t. se člověk musí vejít ikdyž se bude snažit jen tak napůl a nebude se snažit nějak šetřit.
pro junior je sice super - skvělý zvuk, ale dost mě vadit šum, který to kombo produkovalo (nevím, jestli jsem měl štěstí na špatný kousek) a desítka reprák je pořád bohužel jen desítka reprák. už i s tím tweed deluxe bude docela problém se někde prořvat když tam bude Jensen
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ale no tak, proč pořád dělat přesné kopie? Výstupák pro Deluxe je použitelný bez problému i do Pro Juniora. A že v originále je v Juniorovi 10´´ vůbec neznamená, že tam nemůžeš dát 12´´. S tím šumem nevím. Může to být čímkoli. Možná vyschlý elyt, nějaká mizerná elektronka. Nemyslím si, že by to byl nějaký typický znak tohoto aparátu. V mém okolí to mají dva kemoši a ani jeden z nich tento problém nemá. Jináč origoš výstupák do Pro Juniora i do Blues Juniora je stejný a je dobrý. Do Deluxe existuje několik verzí, páč je to aparát s bohatou historií. Já tu mám v jednom zesilovači výstupák Deluxe Tweed 59´ od Mercury Magnetics a je výborný. Variace na Pro Juniora jsem udělal v životě čtyři kusy. Každý trochu jiný. Dva bych měl mít někde uložené na obr. v jpg. Prodával jsem je vždy za 6000,-Kč, což byla cena komponentů, kterou jsem musel zaplatit při nákupu. Pokaždé jsem použil 12´´ repro. Jinak např. 10´´ originál Jensen používaný ve Fenderech v 60. letech hraje tak hutně, že mu žádný 12´´ Celestion nesahá ani po palec. Takže kvalitních 10´´ se vůbec nebojím. Do budoucna mám v úmyslu postavit jednoh Pro Juniorka s robustním oválným reproduktorem z 50.let s označením P540/5 ze slavného rádia Stradivary. Výstupák na to nepoužiji originál, ale Hamonnd 1650E s ultralineárním zapojením. Bude to hrát určitě jinak, než originál, ale to mi nevadí, spíš naopak. I v zapojení zase udělám nějaké změny.
Kamaráde, sice tomu vážně nerozumím (přicházím ke slovu k aparátům až s kytarou a kabelem, maximálně ten reprák a lampy si vyměním), ale hezky se to čte. Až budeš mít nějákýho takovýho mazla na prodej a já eště nic nebudu mít, určitě dej vědět!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
To je moc, na to mi stačí blues deluxe, i to je děsná mrcha hlasitá:Dchtěl bych to jako menší aparát místo Super champa, kterej je nadoma dobrej, ale nic naplat, jako purista jsem si ty simulace prostě oposlouchal, nejvíc věřím co nejčistší lampě a dobrejm OD krabičkám:)
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Mám hodně rád právě ty slaboučké jednoduché lampáčky, jako je ten Pro Juniorek, ale už mě to moc nebaví. Letos už mi o to říkali dva lidé, Ty bys byl třetí. Jenže já zase chci experimentovat s něčím jiným. Jeden 40W mám ještě rozdělaný na stole v dílně, je to už trochu moderní konstrukce s lampou buzeným reverbem. To musím prvně dodělat a pak bude léto a teplo dlouho do noci. Kdo by bastlil zavřenej někde v komoře? Mezi tím si nechám vysekat šasi do Juniorka a na podzim se do něj pustím. Ale můj smysl pro design je dost nezvyklý, nevím, jestli by Tě neodradilo už to, jak mé aparáty vypadají. Nebyl bys první.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Postni fotky.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Něco tu je: http://mmjuz.rajce.idnes.cz/Harlequyne/
ale většina skončila u majitelů, aniž by byla vyfocena. No, na ukázku...
Tak tohle se mi dost líbí! Kolik si účtuješ?mmjuz píše:Něco tu je: http://mmjuz.rajce.idnes.cz/Harlequyne/
Člověče, moc se mi líbí třeba Mihal - kdyby to třeba bylo vzadu něják víc otevřený, aby byly lampy bez montování přístupný a ten cover měl tweedový barvy, bylo by to pro mě ideální kombíčko:)s vnitřkem 5E3, to by byl nářez!
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo, Mihal je můj dobrý kamarád a tak byl jediný, komu jsem trochu vyšel vstříc s výrobou. Mimo jiné právě on vermomocí chtěl originál tweed a také Fender kontrolku a rožky a že si to sám objedná z Tube Town. Málem jsme si dali do držky. Nakonec jsem mu řekl, že si to udělám podle sebe a jestli se mu to nebude líbit, tak to prodám někomu jinéme. Líbilo se mu to. Je to zrovna varianta na Pro Juniora. Je tam navíc Volume před koncem, Presence a Bright. Repro Rola Celestion G 12M 25W. Origoš předchůdce Greenbacků z 60. let. Leč není to žádná sláva. Dost nás zklamal. Ten dekl tam vzadu by měl zvýšit basy, ale když to reprák neumí, tak nic nepomůže. To byl poslední můj pokus, jak se skamarádit s Celestiony. Asi kámoši nikdy nebudem.
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, kterej Marshall je universální na zvuk alá DP, JP, IM, UFO, Accept..atd...prostě tak lehce oldscholl. Pokud někdo víte z hlavy na co hráli tak to sem prosím hoďte, jinak si to najdu. Jinak všecky rady uvítám, jednou bych si rád pořídil Marshalla domů a k tomu Gibson Flying-V
a budu vrnět blahem
jo a krabičkama to upravovat moc nechcu 
Jinak co je pro teď opravdu věrná simulace Marshall zvuku, popř které kombo je na tom nejlíp. Kuju moc
Jinak co je pro teď opravdu věrná simulace Marshall zvuku, popř které kombo je na tom nejlíp. Kuju moc
Final Frontier
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
-
dlouhovlasac
judasové hráli na kdeco, ale v sedmdesátejch na maršálovský plexiny (asi 1959SLP), v osumdesátejch na osmikila a teď hrajou na mesiny. KK na Duala a Glenn vaří přes triaxis a marshallovskym koncákem.Jaguar master píše:Takže Schenker hrál(hraje) na tohle:
Amplifier Head: Marshall JCM 800 (50W) 2205
Amplifier Cabinet: Marshall 912M
Judas Priest:
JMP-1 preamp
9100 power amp
to jsem zjistil