Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
ale jasně - problém je ten, že na bedýnkách co maj malej a nevyváženej frekvenčmí rozsah nemůžeš kontrolovat co se děje na frekvencích co ty plasťáky nejsou schopný reprodukovat.
Příposlech na jezevčíka a ostatním low zařízeních -slouží k dosažení určitého kompromisu -rozhodně né jako hlavní monitoring pro zvukařskou práci. Nejsem žádnej profík, ale pro svuj pocit chci aby mix hrál co nejlíp.
Použitelný aktivní monitory se daj koupit bazarový za rozumný peníze - ta investice se rozhodně vyplatí, navíc je budeš používat i na běžnej poslech páč plastový 5.1.to nechceš.
ale jak píšu žádný dogma - jen moje zkušenosti a názory
Příposlech na jezevčíka a ostatním low zařízeních -slouží k dosažení určitého kompromisu -rozhodně né jako hlavní monitoring pro zvukařskou práci. Nejsem žádnej profík, ale pro svuj pocit chci aby mix hrál co nejlíp.
Použitelný aktivní monitory se daj koupit bazarový za rozumný peníze - ta investice se rozhodně vyplatí, navíc je budeš používat i na běžnej poslech páč plastový 5.1.to nechceš.
ale jak píšu žádný dogma - jen moje zkušenosti a názory
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo - jen tvrději na to "dogma"
myslím to vážně - tohle není nic pro dělání ústupků a amatéři se furt bůhvíproč bojejí nazývat věci pravými jmény. Takže se toho neboj, máš naprostou pravdu. Bez smysluplného poslechu se pracovat nedá.
P.
P.
-
qwertxx
N
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:40, celkem upraveno 1 x.
ne ne - to bys Pavliimu křivdil
- jen chtěl říct prostě, že bez rozumnýho poslechu se fakt nedá nic kloudnýho udělat i když to na všech podobných fórech někteří nectěj příjmout.
Jsem přesvědčenej, že Pavlii není z těch co by chtěli někoho schazovat - jeho posty jsou relevantní.
- jen chtěl říct prostě, že bez rozumnýho poslechu se fakt nedá nic kloudnýho udělat i když to na všech podobných fórech někteří nectěj příjmout.
Jsem přesvědčenej, že Pavlii není z těch co by chtěli někoho schazovat - jeho posty jsou relevantní.
-
qwertxx
j
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2qwertxx: beru to jako kamarádské pošťouchnutí
a naznačil jsem jen přesně to, co pak shrnul znova xklok. Ale ať tak neodbíháme - pracovat se dá na čemkoli, podstatné je hlavně to naposlouchání. Pak můžeš v rámci možností umíchat i něco kloudného. Navíc je třeba, aby v tom bylo něco, co prostě chytne posluchače. Pak je skoro jedno - na demo verzi - jak a na cem3je to udělané. Když je potenciál interpreta, on už si ho někdo s vybavením třeba najde a pomůže mu tak přes tu technickou (a i finanční) propast.
Já jen nemám rád, když se kontrolní poslech na něčem zvukově běžném vyzdvihuje víc, než si zaslouží.
P.
Já jen nemám rád, když se kontrolní poslech na něčem zvukově běžném vyzdvihuje víc, než si zaslouží.
P.
vim, že jsem lopata, když míchám na Geniusech, takže oponuji s tímto stigmatem, ale přeci jen - nelze úplně srovnávat nahrávání soundracku s 90 stopama, akustickejma nástrojema, ruchama etc. a metloše - bicí, 2x basa, 2x kytara, zpěv. Samozřejmě, že i tam kvalitní HW pomůže, ale tvrdim, bijte mě, že v tomhle žánru ten "Geniální" poslech skoro nemá co zkazit.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No to by ses asi divil, ale to je na jiné vlákno 
P.
P.
jako umíchat dobře znějící metal je velkej kumšt a kritickej poslech je u toho nutností, ale souhlasim, že to tu nemá cenu spamovat
-
qwertxx
j
no a to je právě vono o čem tu s Pavlim mluvíme - !
mix není jenom o hlasitostních poměrech,
je třeba udělat pořádek ve frekvencích - což bez kloudnýho poslechu neuděláš.
' pojem přidal jsem basu je strašne obecně širokej - jde vo to který frekvence ta basa obsahuje a který frekvence obsahujou ostatní nástroje - a zapasovat do do sebe někde něco ubrat, jinde zvýranit - ale né celej nástroj jen frekvence co se překrejvají - tzv. vyčistit to
Představ si celkovej mix jako puzzle kde každej nástroj co tam hraje je jeden dílek, a ty to musíš poskládat tak aby se nic nepřekrejvalo - a nejkritičtější je to právě v basový části frekvenčního spektra.
mix není jenom o hlasitostních poměrech,
je třeba udělat pořádek ve frekvencích - což bez kloudnýho poslechu neuděláš.
' pojem přidal jsem basu je strašne obecně širokej - jde vo to který frekvence ta basa obsahuje a který frekvence obsahujou ostatní nástroje - a zapasovat do do sebe někde něco ubrat, jinde zvýranit - ale né celej nástroj jen frekvence co se překrejvají - tzv. vyčistit to
Představ si celkovej mix jako puzzle kde každej nástroj co tam hraje je jeden dílek, a ty to musíš poskládat tak aby se nic nepřekrejvalo - a nejkritičtější je to právě v basový části frekvenčního spektra.
-
qwertxx
T
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:43, celkem upraveno 1 x.
kdysi jsem hledal nějakej přednastavenej projekt (template pro Cubase nebo jinej DAW), kde bude už všechno správně a vyváženě nastavený, jen tam naházíš svoje tracky a vypadne ti profi výsledek.
naivita, může se zdát, ale nakonec jsem na to káp. Šlo o doplněk k efektu Toontrack EZmix2. Kdysi měli na webu ke stažení hotový projekty, vč. stop wav, pro několik DAW, mezi nimi i Reaper. Ještě ho mám schovanej ! Fakt to fungovalo. Tedy zvukově, hráčsky jsem byl poněkud jinde. Prostě nic neřešíš, nainstaluješ si k Reaperu aspoň demo EZmix2 a ono to hraje +- dokonale.
P.S.: nahrávka : Mě se to líbí, ale poslouchám na úplnejch lowovejch PC bedýnkách. každopádně bych ale porovnával s nějakou profi referencí.
naivita, může se zdát, ale nakonec jsem na to káp. Šlo o doplněk k efektu Toontrack EZmix2. Kdysi měli na webu ke stažení hotový projekty, vč. stop wav, pro několik DAW, mezi nimi i Reaper. Ještě ho mám schovanej ! Fakt to fungovalo. Tedy zvukově, hráčsky jsem byl poněkud jinde. Prostě nic neřešíš, nainstaluješ si k Reaperu aspoň demo EZmix2 a ono to hraje +- dokonale.
P.S.: nahrávka : Mě se to líbí, ale poslouchám na úplnejch lowovejch PC bedýnkách. každopádně bych ale porovnával s nějakou profi referencí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zní to jako domácí demáč, což naprosto stačí k tomu, aby člověk mohl dělat muziku.
jo jo s tím souhlasim - jako nástřel dobrý, to jestli to chce někdo posunout do veřejně publikovatelný podoby je každýho volba - pro kytaristu a co si chce nahrát co tvoří a radost ze hry dostačující.vasekh píše: 8.11.2019 13:34 Zní to jako domácí demáč, což naprosto stačí k tomu, aby člověk mohl dělat muziku.
jen jsem měl dojem dle dovětku v názvu (studio-recording) že tu jde o maličko něco jinýho.
ale je to fuk
-
qwertxx
t
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:43, celkem upraveno 1 x.
Myslím to tak, že ses dostal na úroveň, kdy zvuk nezabíjí hudbu. Tzn., že když něco složíš a natočíš a bude to dobrý (hudebně), tak se to lidem může reálně líbit a rozpoznají tvůj talent. Tohle by měla být realistická meta každýho domo-nahrávače. Nemá smysl trávit nad tím mládí, když pak můžu nahrát u profíka.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto přesně! Akorát si tohle uvědomuje tak odhadem 1% amatérů 
P.
P.
"torst: ty přednastavené projekty.., no, tam asi bude hodně záležet co dáš do toho projektu:D Na čem nahráváš, jak a s čím.. "
Nahráváš pomocí Audio rozhraní (A/D). K němu připojíš šňůrou jack-jack (bass)kytaru s elektromagnetickým snímačem. Při tomto postupu bude výsledek vždy v zásadě totožný. Samozřejmě - různé typy kytar, strun, materiál těla, síla snímačů, artikulace pravačkou ...
"Nemá smysl trávit nad tím mládí, když pak můžu nahrát u profíka."
Pro někoho ztracené mládí, pro jiného přitažlivé hobby, kdy se naučíš dělat s HDD (2. možnost nevylučuje první). Nahrávání u ´profíka´má výhodu, že nemusíš řešit, jen hraješ a máš (většinou) zaručenej výsledek. Samozřejmě za honorář. Ale co tu poslouchám ´demáče´některých místních ..., kdo je tu profík a kdo amatér ?
Nahráváš pomocí Audio rozhraní (A/D). K němu připojíš šňůrou jack-jack (bass)kytaru s elektromagnetickým snímačem. Při tomto postupu bude výsledek vždy v zásadě totožný. Samozřejmě - různé typy kytar, strun, materiál těla, síla snímačů, artikulace pravačkou ...
"Nemá smysl trávit nad tím mládí, když pak můžu nahrát u profíka."
Pro někoho ztracené mládí, pro jiného přitažlivé hobby, kdy se naučíš dělat s HDD (2. možnost nevylučuje první). Nahrávání u ´profíka´má výhodu, že nemusíš řešit, jen hraješ a máš (většinou) zaručenej výsledek. Samozřejmě za honorář. Ale co tu poslouchám ´demáče´některých místních ..., kdo je tu profík a kdo amatér ?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano - já to za sebe myslel tak, že hobby je děsně fajn; koneckonců se to týká i mě. Ale má to prostě svoje limity, přes které nejede vlak. Kdo si to uvědomuje a nesnaží se to nerespektovat, je ve velké pohodě. Jenže až moc často narážím na situace, kdy to je o přílišném zjednodušování věci a vlastně tak i dehonestování zvukaře ve studiu (pomalu včetně vybavení studia). Kdo pomýšlí zvukově výš a nemá deseti- a statisíce na vybavení, tak začne spolupracovat se studiem. Tenhle moment ale spousta lidí neumí pochopit/přijmout mi přijde.
Takže tak.
P.
Takže tak.
P.