Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
Pravidla fóra
Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
A já si třeba platím YouTube premium, stojí to pár korun a je tam tolik skvělýho obsahu, že mi přijde fér za všechen ten skvělej obsah něco zaplatit. Na YouTube koukám mnohem víc než na všechny streamovaci sluzby dohromady, takže za mě dobře vynaložený peníze.
Vím že existují blokátory reklam, ale rád zaplatím.
Vím že existují blokátory reklam, ale rád zaplatím.
Placko, musím jenom souhlasit, vím o tom, známý si to platí a není to drahé, ale mě to třeba chytne a potom tam týden nejsem. Zase nějaké internetové platby, příkazy atd., do toho falešné stránky. Lidé si vytvářejí druhé konto, kam si posílají peníze jenom pro jednu transakci, že by mně to mohlo....až tam:).
Rozumím ti, máš pravdu a nechci tady z toho Hendrekovi dělat "fu.kbuk", neměl jsem to psát, za což se omlouvám
, řešení jsem si našel a tím jsem měl končit, nekomentovat to. 
Rozumím ti, máš pravdu a nechci tady z toho Hendrekovi dělat "fu.kbuk", neměl jsem to psát, za což se omlouvám
Tak jsem se konečně dostal k vyzkoušení toho HB MicroCAB. Tím, že to má těch simulací jako u blbejch na půdě, v tom ještě nemám úplně jasno, takže prvních pár dojmů:
To, že popisy na krabičce jsou taková "HB klasika", tedy tmavočervené na černém a ještě k tomu vám přímo do očí pere bílá LED, takže nemáte tušení, co tam vlastně máte nastavené, je možné plus - dělal jsem doslova a do písmene "slepý test"
a řídil se jenom ušima.
Ten rozsah nabízených simulací je fakt široký, a opravdu je každá trochu jiná. Zkoušel jsem na sluchátka, jedny "komerční" a druhé "studiové". Rozdíl značný, takže jsem si to hned v hlavě trochu "přepočítával".
Obecně: nejsem schopen nějak odborně zhodnotit, nakolik jsou ty simulace "reálné" (když navíc v polovině případů nevím, co ta zkratka znamená). Co mohu porovnat, je 1*8" tw - což jsem pochopil a něco aspoň trochu podobného mám doma. A opravdu je to podobné tomu combu s osmičkou - akorát že spíš před výměnou repra, než teď. Což je zvláštní, protože když je to "Tweed", čekal bych zvonivější zvuk, je to podobnější tomu Celestion Eight.
Nicméně, jel jsem spíš pocitem a pak si teprve přečetl těch pár poloh, které mě zaujaly. A asi to nebude úplně marná záležitost, protože když jsem jako preamp použil HB AC true Tone, naslepo jsem si k tomu přiřadil polohu, která se jmenuje 2*12 AC...
K preampu American True Tone mi asi nejvíc sedí 1*12 Dr, což tedy nevím, co by mohlo být.
Polohy těch 4*12 jsou i pěkně hutné, nakolik sedí charakter k označení V30, gb (asi greenback) mb (nejspíš Mesa boogie?) nedokážu posoudit, natolik zase tyhle repráky "naživo" neznám.
Taky nevím, co může znamenat ono dr, a rovněž jc, tr a bm.
Celkově z toho mám pocit, že pro zapojení do PA pro živé hraní bude asi bez problému (pokud si najdete zvuk, který vám bude sedět), do studia asi úplně ne - leda že by vám některý z těch zvuků fakt hodně seděl, ale nějaké IR bude určitě "věrnější". Třeba pro mě, pro nahrávání těch blbin co dělám (v podstatě jenom takové "hraní si s nápady a nápady na jednodušší aranže") docela použitelné. Hlavně když se pohybuju v rozsahu "saturovaný clean/ crunch", výjimečně overdive.
To, že popisy na krabičce jsou taková "HB klasika", tedy tmavočervené na černém a ještě k tomu vám přímo do očí pere bílá LED, takže nemáte tušení, co tam vlastně máte nastavené, je možné plus - dělal jsem doslova a do písmene "slepý test"
Ten rozsah nabízených simulací je fakt široký, a opravdu je každá trochu jiná. Zkoušel jsem na sluchátka, jedny "komerční" a druhé "studiové". Rozdíl značný, takže jsem si to hned v hlavě trochu "přepočítával".
Obecně: nejsem schopen nějak odborně zhodnotit, nakolik jsou ty simulace "reálné" (když navíc v polovině případů nevím, co ta zkratka znamená). Co mohu porovnat, je 1*8" tw - což jsem pochopil a něco aspoň trochu podobného mám doma. A opravdu je to podobné tomu combu s osmičkou - akorát že spíš před výměnou repra, než teď. Což je zvláštní, protože když je to "Tweed", čekal bych zvonivější zvuk, je to podobnější tomu Celestion Eight.
Nicméně, jel jsem spíš pocitem a pak si teprve přečetl těch pár poloh, které mě zaujaly. A asi to nebude úplně marná záležitost, protože když jsem jako preamp použil HB AC true Tone, naslepo jsem si k tomu přiřadil polohu, která se jmenuje 2*12 AC...
K preampu American True Tone mi asi nejvíc sedí 1*12 Dr, což tedy nevím, co by mohlo být.
Polohy těch 4*12 jsou i pěkně hutné, nakolik sedí charakter k označení V30, gb (asi greenback) mb (nejspíš Mesa boogie?) nedokážu posoudit, natolik zase tyhle repráky "naživo" neznám.
Taky nevím, co může znamenat ono dr, a rovněž jc, tr a bm.
Celkově z toho mám pocit, že pro zapojení do PA pro živé hraní bude asi bez problému (pokud si najdete zvuk, který vám bude sedět), do studia asi úplně ne - leda že by vám některý z těch zvuků fakt hodně seděl, ale nějaké IR bude určitě "věrnější". Třeba pro mě, pro nahrávání těch blbin co dělám (v podstatě jenom takové "hraní si s nápady a nápady na jednodušší aranže") docela použitelné. Hlavně když se pohybuju v rozsahu "saturovaný clean/ crunch", výjimečně overdive.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Chat GPT:
https://chatgpt.com/share/68b13f96-c0e4 ... 726d84a274
https://chatgpt.com/share/68b13f96-c0e4 ... 726d84a274
1x8 tw (Fender Tweed Champ)
Zvuk: hodně syrový, „nasazený“ už v nízké hlasitosti, rychle kreslí.
Styl: blues, rock’n’roll, garage, nahrávky z 50. let.
1x10 tw (Fender Tweed Princeton/Deluxe)
Zvuk: o něco víc headroomu než Champ, stále teplý a komprimovaný.
Styl: blues, country, roots rock.
1x12 dr (Fender Deluxe Reverb)
Zvuk: klasický americký čistý, jasný, hodně pružný reverb. Lehce se „nakreslí“ při vyšší hlasitosti.
Styl: surf, country, indie, blues, pop.
1x12 ac (Vox AC15)
Zvuk: zvonivý, středově jasný, typický britský chime. Při gainu krásně nakřáplý.
Styl: britpop (Beatles, U2), indie rock.
2x12 ac (Vox AC30)
Zvuk: podobný jako AC15, ale víc headroomu, hutnější basy, klasický „jangly“ crunch.
Styl: classic rock, britpop, alternative.
2x12 jc (Roland JC-120 Jazz Chorus)
Zvuk: ultra čistý, hodně headroomu, ostrý a velmi „hi-fi“, legendární chorus efekt.
Styl: jazz, new wave, post-punk, shoegaze.
2x12 tr (Fender Twin Reverb)
Zvuk: nejčistší Fender, obrovský headroom, krystalický, pevný spodek.
Styl: country, surf, jazz, indie, všude tam, kde chceš čistotu.
4x12 v30 (Vintage 30 repro – Mesa/Marshall)
Zvuk: moderní, pevné středy, hodně hutný a průrazný.
Styl: metal, hard rock, moderní alternative.
4x12 gb (Celestion Greenback, Marshall 1960)
Zvuk: teplejší, dřevitější, klasický rockový crunch 60.–70. let.
Styl: classic rock, blues rock (Led Zeppelin, Hendrix).
4x12 mb (Mesa/Boogie Rectifier 4x12)
Zvuk: masivní spodek, moderní agresivní tón, vysoký výkon.
Styl: moderní metal, nu-metal, stoner.
4x10 bm (Fender Bassman)
Zvuk: pevný spodek, otevřený střed, krásně dynamický. Hodně inspirace pro Marshally.
Styl: blues, rockabilly, classic rock.
Pawlik, Hendrek, přesně takhle to potřebuji podat.
, smajlík co smeká klobouček, není ve výběru 
Hendrek: díky!
Ještě než jsem si to přečetl, věnoval jsem další hodinku blbnutí, tentokrát s druhou kytarou (P-90) a hodně se mi líbí 1*12dr, 2*12jc a 2*12tr. 2*12ac taky není k zahození, ale na můj vkus už při ostřejších úderech, nebo akordech 7, 9+ už hodně "řeže". (Ale to, pokud si pamatuju, dělá právě i ten AC-30, přiznám se, že raději mám jeho klon Laney VC-30, ty HH repra jsou "kulatější".)
Korekce mám ovšem k dispozici jenom na tom HB True Tone a moc do nich zatím "nehrabu", abych nemusel zase půl hodiny laborovat, až to zapíchnu zpátky do comba. Ten MicroCAB má k dispozici sice jednoduchý čudl "color" ale zatím ho mám uprostřed, kvůli porovnání těch jednotlivých programů.
Zatím tedy za mě dobrý, na cvičení přes sluchátka velmi dobře použitelné. Dovedu si to představit i v nahrávce, zvlášť vzhledem k tomu, že v těch mých "vocasárnách" hraje prim hlavně basa a kytaru mám spíš jako křoví (ale čím více cvičím, tím více si troufám - i s kytarou, dokonce
).
Ještě než jsem si to přečetl, věnoval jsem další hodinku blbnutí, tentokrát s druhou kytarou (P-90) a hodně se mi líbí 1*12dr, 2*12jc a 2*12tr. 2*12ac taky není k zahození, ale na můj vkus už při ostřejších úderech, nebo akordech 7, 9+ už hodně "řeže". (Ale to, pokud si pamatuju, dělá právě i ten AC-30, přiznám se, že raději mám jeho klon Laney VC-30, ty HH repra jsou "kulatější".)
Korekce mám ovšem k dispozici jenom na tom HB True Tone a moc do nich zatím "nehrabu", abych nemusel zase půl hodiny laborovat, až to zapíchnu zpátky do comba. Ten MicroCAB má k dispozici sice jednoduchý čudl "color" ale zatím ho mám uprostřed, kvůli porovnání těch jednotlivých programů.
Zatím tedy za mě dobrý, na cvičení přes sluchátka velmi dobře použitelné. Dovedu si to představit i v nahrávce, zvlášť vzhledem k tomu, že v těch mých "vocasárnách" hraje prim hlavně basa a kytaru mám spíš jako křoví (ale čím více cvičím, tím více si troufám - i s kytarou, dokonce
Začal jsem ze zvědavosti pokukovat po možné druhé fázi, začnu s koupí HB microCAB. Podařilo se mně dotlačit AI, že mě vyjmenovala firmy (často se plete), které možná používají obvody podobné technoligii SansAmp a jaké bylo moje překvapením, že se jedná o firmy jako třeba Ampeg, Xotic, Mooer, Behringer, Harley Benton, ale to jenom ze zvědavosti a nemusí to být pravda
Vzpomněl jsem si na Hendreka, jak odkazoval na Behringer V-tone GDI 21 co vlastní a říkám si, to má stejná (podobná) funkční tlačítka jako Tech21 SansAmp GT-2 a bude to stát pár stovek, má to i sim cab DI, to si nechám přibalit k HB microCAB. Nenechám, už ho nevyrábí a použité se prodávají i za dvojnásobnou cenu, jako nedávno nové a mám podezření na to, že to byl pokus o klon Tech21. Já si říkám, zda třeba Palmer Pocket Amp MKII Guitar preamp ho nahradí, nebo je něco podobného? Nemám přesný přehled.
Zopakuji, že jsem před pár dny nevěděl, co je název firmy, zda Tech-21, nebo SansAmp, vůbec jsem to neznal. Já bych to nechal na konci malého PB, nastavil si Fender, nebo VOX, srovnal nastavení s Marshall distortion JVM pedálem (boží), co mám, pustil to přímo do mixu (kombo nechci) a už bych na to nesahal, mně se z těch výrobků se simulací aparátu, nelíbí zkreslením, to nevyužiji, u Tech 21 GT-2 to je jiné, tam ano.
Hendreku, používáš digitální sim-cab Radar, ale na hraní si bereš Behringera GDI21, proč? Nebo to střídáš?
Nepotřebuji řešení dnes, hobluju akustiky, ale připravuji si repertoár na "rentiér párty", abych něco dělal, polechtal si ego a potom se uvidí.
Pochopil jsem souvislosti správně, těžko se tím prokousávám?
Vzpomněl jsem si na Hendreka, jak odkazoval na Behringer V-tone GDI 21 co vlastní a říkám si, to má stejná (podobná) funkční tlačítka jako Tech21 SansAmp GT-2 a bude to stát pár stovek, má to i sim cab DI, to si nechám přibalit k HB microCAB. Nenechám, už ho nevyrábí a použité se prodávají i za dvojnásobnou cenu, jako nedávno nové a mám podezření na to, že to byl pokus o klon Tech21. Já si říkám, zda třeba Palmer Pocket Amp MKII Guitar preamp ho nahradí, nebo je něco podobného? Nemám přesný přehled.
Zopakuji, že jsem před pár dny nevěděl, co je název firmy, zda Tech-21, nebo SansAmp, vůbec jsem to neznal. Já bych to nechal na konci malého PB, nastavil si Fender, nebo VOX, srovnal nastavení s Marshall distortion JVM pedálem (boží), co mám, pustil to přímo do mixu (kombo nechci) a už bych na to nesahal, mně se z těch výrobků se simulací aparátu, nelíbí zkreslením, to nevyužiji, u Tech 21 GT-2 to je jiné, tam ano.
Hendreku, používáš digitální sim-cab Radar, ale na hraní si bereš Behringera GDI21, proč? Nebo to střídáš?
Nepotřebuji řešení dnes, hobluju akustiky, ale připravuji si repertoár na "rentiér párty", abych něco dělal, polechtal si ego a potom se uvidí.
Pochopil jsem souvislosti správně, těžko se tím prokousávám?
Už jsem psal. Behr GDI21 mám a není to dostatečné do linky, ani ten GT-2, i když hraje výrazně simulovaněji, linkověji.
DI XLR Out u Behr. není doplněn o cab. simulátor. Zvukově je to totéž jako Jack out.
DI XLR Out u Behr. není doplněn o cab. simulátor. Zvukově je to totéž jako Jack out.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tak to mně Torste vysvětli? .. píšu, že se tím těžko prokousávám.
Behringer GDI 21 -je kytarový podlahový efekt ze série V-Tone - analogová simulace aparatur a reproboxu. Nabízí 3 typy zesilovače, 3 úrovně zkreslení a 3 umístění mikrofonu.
Jo pozor, píšeš XLR není doplněn o simulaci a ty jsi mezitím zareagoval..
Behringer GDI 21 -je kytarový podlahový efekt ze série V-Tone - analogová simulace aparatur a reproboxu. Nabízí 3 typy zesilovače, 3 úrovně zkreslení a 3 umístění mikrofonu.
Jo pozor, píšeš XLR není doplněn o simulaci a ty jsi mezitím zareagoval..
Naposledy upravil(a) cid dne 30.08.2025 13:46, celkem upraveno 2 x.
Do prospektu lze napsat cokoli. Tyhle preampy typu SansAmp umí trochu všechno a pořádně nic.
Něco jsem naklepal zde: https://www.casopismuzikus.cz/index.php ... alnim-mori
Jestli chceš mít GDI21 na konci boardu jako cab sim pro připojení do mixu PA, tak neuspěješ, nic to neudělá. To už raději nějaký Digitech s odděleným výstupem, tam ten cab sim funguje i při bypass.
https://hudebnibazar.cz/digitech-hot-he ... /ID619361/
Na tuhle funkci jsou stavěný ty DI boxy s cabinet simulátorem, analogové (Behringer GI100, RedBox a jiné) nebo digi impulsní (Radar).
Pokud budeš posílat zvuk zapnutého DGI21 s nějakým "linkově simulačním" nastavením do mixu PA, bude to hrát líp než z obyč. zkreslovací krabičky, ale pořád to bude bzučivé, ostré, horší než skutečný cabinet simulátor.
Něco jsem naklepal zde: https://www.casopismuzikus.cz/index.php ... alnim-mori
Jestli chceš mít GDI21 na konci boardu jako cab sim pro připojení do mixu PA, tak neuspěješ, nic to neudělá. To už raději nějaký Digitech s odděleným výstupem, tam ten cab sim funguje i při bypass.
https://hudebnibazar.cz/digitech-hot-he ... /ID619361/
Na tuhle funkci jsou stavěný ty DI boxy s cabinet simulátorem, analogové (Behringer GI100, RedBox a jiné) nebo digi impulsní (Radar).
Pokud budeš posílat zvuk zapnutého DGI21 s nějakým "linkově simulačním" nastavením do mixu PA, bude to hrát líp než z obyč. zkreslovací krabičky, ale pořád to bude bzučivé, ostré, horší než skutečný cabinet simulátor.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Já předpokládám, že XLR nebudu z HB mikroCAB DI používat a že oba výstupy jsou se simulací. Tak už možná začínám snad chápat, na co si maník v recenzi stěžoval, že to musel uvnitř přepájet, ale byl jediný a ostatní to na konci PB používají. GDI 21 jsem jenom poslouchal a zvažoval, už se nedělá.
My jsme nikdy DI nepoužívali, SM545 a 565 do "psa" na podiu a bylo na pár desetiletí vystaráno
- dík.
My jsme nikdy DI nepoužívali, SM545 a 565 do "psa" na podiu a bylo na pár desetiletí vystaráno
Moment, ten HB MicroCAB nemá dvojí výstup, žádný Di s XLR, jenom obyčejný jeden Jack, jako všechny klasické krabky. Takže buďto doplnit ještě o DI box, nebo prostě dát zvukaři, ať se s tím nějak popere.
Pokud nepotřebuješ výstup nutně zdvojit (jeden do PA, jeden pro sebe) nevidím v tom problém, zkoušel jsem zapojit jak do sluchátkových zesilovačů (HB Phone home, Rockboard HA-1) tak přímo do rackového ekvalizéru (DBX 215s, tedy klasický line-in) a nezaznamenal jsem nic proti ničemu. Takže takto použitelné. Stejně, kdybych chtěl použít tu simulaci do lajny a sám jet přes combo, rozdělil bych to už před tím MicroCAB, jelikož jinak bych měl simulaci i do "živého" comba.
Dva výstupy má ten Tomsline Matchbox DI, ale opět stejný problém - buďto simulace off, nebo do obou výstupů. Což mi v mém starém řešení vyhovovalo, jelikož jsem jel přes takový "pouťový frfr"
Pokud nepotřebuješ výstup nutně zdvojit (jeden do PA, jeden pro sebe) nevidím v tom problém, zkoušel jsem zapojit jak do sluchátkových zesilovačů (HB Phone home, Rockboard HA-1) tak přímo do rackového ekvalizéru (DBX 215s, tedy klasický line-in) a nezaznamenal jsem nic proti ničemu. Takže takto použitelné. Stejně, kdybych chtěl použít tu simulaci do lajny a sám jet přes combo, rozdělil bych to už před tím MicroCAB, jelikož jinak bych měl simulaci i do "živého" comba.
Dva výstupy má ten Tomsline Matchbox DI, ale opět stejný problém - buďto simulace off, nebo do obou výstupů. Což mi v mém starém řešení vyhovovalo, jelikož jsem jel přes takový "pouťový frfr"
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Radar je jistě lepší co do simulace repra, už jen proto, že v něm mám třeba IR od torsta nebo impulsy akustických kytar, nicméně na takové to jednoduché hraní přímo do mixpultu hraju přes GDI21, protože to má v sobě i preamp (charakteristické tóny různých aparátů), ne jen simulaci repra.cid píše: 30.08.2025 12:07 Hendreku, používáš digitální sim-cab Radar, ale na hraní si bereš Behringera GDI21, proč? Nebo to střídáš?
V pedalboardu si teď ale chystám zajímavou kombinaci, protože mne unavilo hledání "holy grail" mezi digitálními preampy a zjistil jsem, že kombinace TC Spark Booster v režimu Mid boost a Mooer Radaru se simulací bedny Vox AC15 mi poskytne ten nejpoužitelnější mírně nakomprimovaný zkreslený zvuk, který jsem dlouho hledal.
Dovolím si nesouhlasit, leda bys měl na mysli jiný Behringer než GDI21. XLR i TS jsou u Behringer GDI21 totožné co do simulace repra, jen XLR je symetrický a proto o cca 6dB hlasitější. Právě jsem to otestoval, protože mne to zarazilo, co píšeš.torst píše: 30.08.2025 12:31 DI XLR Out u Behr. není doplněn o cab. simulátor. Zvukově je to totéž jako Jack out.
Asi jsem to napsal blbě. Ano, výstupy jsou totožné. Podle toho co psal cid mi přišlo, že si myslí, že na XLR Out je ještě nějaký přidaný, lepší cab. sim. Není, hraje totožně jako Jack out. OK?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pardon, špatně pochopeno
.
Takhle to dopadne, když člověk řeší věci, které v životě neměl v ruce a nepoužíval. Jak to, že jsem přehlednul rozdíl mezi HB Magnum a MicroCAB? Já jsem si vsugeroval, že ... radši tady nebudu už nic řešit, dokud si v tom neudělám jasno, ale zase jsem se dozvěděl něco nového. Jenom zopakuji, kdyby si v tom někdo četl, bavím se vyloženě o řešení bez komba, z JVM distortion přes sim-cab přímo do mixu, mně se prostě digitální zkreslení nelíbí. JVM distortion pedál do normál vstupu DSL5, sejmuté mikrofonem, to je pro mne jak se dnes používá, ultimátní řešení a zkouším vyrobit podobný zvuk bez komba a mikrofonu, zase by to bylo menší a lehčí!
Podívám se znovu na možnosti, něco dalšího jste ještě naznačili.
Dík za trpělivost.
Podívám se znovu na možnosti, něco dalšího jste ještě naznačili.
Dík za trpělivost.
Přidám ještě novou zkušenost s tím HB MicroCAB.
Koupil jsem z druhé ruky 100W combo Trace Acoustic. Je osazeno širokopásmovým 12" reprákem, a jelikož je v prvním plánu určeno jako combo pro elektroakustické nástroje, je pro použití s elektrikou "zbytečně moc HiFi ". (S "hlavním" nástrojem, což je v tomto případě bezpražcová basa, je to ovšem naprosto dokonalé.)
Včera jsem "jenom tak na zkoušku" zapojil mezi kytarový pedalboard a vstup právě ten MicroCAB - a je to přesně ono! Ty nedokonalosti simulace, které jsou přes sluchátka nebo near field monitory slyšet, to combo (které samozřejmě není úplně HiFi) přece jen trochu "zamázne" a zvuk s tím je opravdu dobrý. Na "bigbít" mi sedí asi nejvíce 2*12ac, na bluesové a "najazzlé" zvuky zase 2*12tr.
Včera jsem si s tím hrál celé odpoledne, zkusil jsem i vytáhnout zvuk ze zadního pre-eq XLR do sluchátek - a za mě tedy naživo použitelné úplně skvěle, a myslím, že bez problému je to použitelné i do nahrávky, protože Trace Elliot vstupní jednotka sama o sobě trochu "barví" - a alespoň pro mé ucho se to "sešlo" úplně dokonale.
Koupil jsem z druhé ruky 100W combo Trace Acoustic. Je osazeno širokopásmovým 12" reprákem, a jelikož je v prvním plánu určeno jako combo pro elektroakustické nástroje, je pro použití s elektrikou "zbytečně moc HiFi ". (S "hlavním" nástrojem, což je v tomto případě bezpražcová basa, je to ovšem naprosto dokonalé.)
Včera jsem "jenom tak na zkoušku" zapojil mezi kytarový pedalboard a vstup právě ten MicroCAB - a je to přesně ono! Ty nedokonalosti simulace, které jsou přes sluchátka nebo near field monitory slyšet, to combo (které samozřejmě není úplně HiFi) přece jen trochu "zamázne" a zvuk s tím je opravdu dobrý. Na "bigbít" mi sedí asi nejvíce 2*12ac, na bluesové a "najazzlé" zvuky zase 2*12tr.
Včera jsem si s tím hrál celé odpoledne, zkusil jsem i vytáhnout zvuk ze zadního pre-eq XLR do sluchátek - a za mě tedy naživo použitelné úplně skvěle, a myslím, že bez problému je to použitelné i do nahrávky, protože Trace Elliot vstupní jednotka sama o sobě trochu "barví" - a alespoň pro mé ucho se to "sešlo" úplně dokonale.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
DSM & Humboldt Simplifier MKIIcid píše: 30.08.2025 12:07Já si říkám, zda třeba Palmer Pocket Amp MKII Guitar preamp ho nahradí, nebo je něco podobného? Nemám přesný přehled.
Strymon Iridium
Boss IR-2
Atomic Amps Ampli-Firebox
Universal Audio UAFX Dream série
TC Electronic Combo Deluxe 65' a další z této série
...
je toho hromada
Hraju na kytary a mašinky
Dík všem za zkušeností a pomoc. Řešení se mně nabízí víc, objednávku mám v podstatě připravenou a již velice brzy vrhnu, myslím kostky
. Jak jsem si předsevzal, zdržím se komentářů a ozvu se, jak mně to hraje. 
Synergy o kus posunuli technologii a jsou z toho dva skvělé kousky hardwaru
| Cruel YT | Cruel sptf