Salvation Mods

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
krasty

Re: Salvation Mods

Příspěvek od krasty »

To je otázka pro znalé zapojení. Já mám sice Salvův Dread Plate, ale ve verzi bez Presence.
torst

Příspěvek od torst »

I kdyby tam ta mírná unifikace zvuku způsobená společným koncákem byla, pořád je to přijatelná daň za jinak naprosto unikátní možnost jednoduše měnit a při hraní bleskově přepínat nejrůznější "hlavy".
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
José

Příspěvek od José »

torst píše: 4.11.2021 21:39 I kdyby tam ta mírná unifikace zvuku způsobená společným koncákem byla, pořád je to přijatelná daň za jinak naprosto unikátní možnost jednoduše měnit a při hraní bleskově přepínat nejrůznější "hlavy".
To je jasné, ovšem ty děláš jak kdybys to tu nečetl a nevěděl, co obvykle řeší Inner.. :D
torst

Příspěvek od torst »

Ale vím. Vliv kytary na zvuk zdířky ...
Naposledy upravil(a) torst dne 4.11.2021 21:54, celkem upraveno 1 x.
innerself

Příspěvek od innerself »

Trevor píše: 4.11.2021 17:57
innerself píše: 4.11.2021 14:08 A ví teda někdo z tondovo kámošů, jak je ten modul uzpůsobenej tomu, aby uměl nasimulovat i koncák svojí předlohy? Když každej model zesilovače se koncákem frekvenčně dost liší.
Pomocí běžných součástek a jejich kombinací, jako při úpravě zvuku jakéhokoli efektu či zesíku
RC členy atd viz net.
Nechceš asi přesný návod že ? : )
To určitě nepotřebuju, ale spíš jsem si neuměl představit, že třeba pro rectifier modul by umělo presence přidávat frekvenci v centru 4khz a pro bogner třeba 6khz a to celý i v jiný tloušťce. Ty frekvence jsem si teď samozřejmě náhodně vymyslel, ale ptám se právě, jestli to vůbec možný je tak udělat, když tam je tenhle koncovej obvod vlastně napevno, oproti výsuvnýmu preampu.
torst píše: 4.11.2021 21:39 I kdyby tam ta mírná unifikace zvuku způsobená společným koncákem byla, pořád je to přijatelná daň za jinak naprosto unikátní možnost jednoduše měnit a při hraní bleskově přepínat nejrůznější "hlavy".
No mě by se třeba nelíbil zvuk 5150 s jinym koncem, než má. Určitě by to pak nebylo těch 90% originálu, jak se tvrdí, že to umí napodobit.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Viz poznámka Josého - Benzin mám - hraje tak uspokojivě super, že mě víc nezajímá.

Co se týká toho teoretizování o koncákách, tak pravděpodobně by šly simulovat ve Fractalech, které mají hodně detailní nastavení - přesně pro tyhlety domácí laboranty.
krasty

Příspěvek od krasty »

cherreda píše: 4.11.2021 22:58 hraje tak uspokojivě super, že mě víc nezajímá.
To je asi to nejdůležitější.
innerself

Příspěvek od innerself »

krasty píše: 4.11.2021 21:13 Pokud by na modulu byla kompenzace konce, hrál by jinak. To samý mám vyzkoušený u JCM800, Plexi, Soldana, Dual Rectifiera, Engla.
Mě stačilo teda zapojit distortion pedál se stejnym nastavenim na různý koncáky aparátů a výsledek totálně odlišnej. Proto jsem se rozhodnul to "měřit" a zjistit, jak kterej konec zabírá. To samý jsem zkoušel křížit preamp aparátu A do koncáku aparátu B. Rozdíl stejnej jako s krabičkou. Tak nevim, jak je možný dosáhnout toho skoro stejnýho zvuku. Stejný příchutě bych chápal, ale to podle Tondy dělal originál Randall :D
José píše: 4.11.2021 21:31
P.S. Ještě jsem u Tondy u Benzinu našel poznámku k věci (aneb ne že by to bylo třeba, ale přesto potvrzení krastyho slov): Note: the extended and very well pronounced low end of Diezel amps depends of specially designed Diezelish power amp. Our module offers only the preamp section.
Takhle mi to asi stačí si už udělat obrázek sám :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

presvedcovat chytráka, ktery si neumi nastavit zvuk fakt nebudu.
hyeně ke štěstí stačí, že ji zvuk osobně pochvalila treba takova nula jako Michael Wagener.
ten Corgan je perfektni příběh ze života, pomáhal jsem to chystat před Tonyho cestou, nahrubo jsme to odlaďovali pomocí Corganovych dry nahravek, a on to na místě musel odladit tak aby při okamžitém přepínaní s originalem se to líbilo velmi vybíravému zákazníkovi. Kdyby z toho nahrál ukázky, tak by ho stejně nějaký místní forový FB znalec setřel... takže už se do těchto nesmyslných přestřelek nepouštím a radši dělám, píšu a nahrávám. Naivně věřím že se nakonec ukáže, že to má větší hodnotu než fórové pindy.

Koncáky u higain aparátu jsou konstrukčně velmi podobné a navíc higain sound se dělá v podstatě jenom v preampu. Právě na tom je založena celá modulární myšlenka.
Jak jsem psal v jiném článku, výjimka je Uberschall, ten ma naprosto unikátní koncák se speciální tlumivkou, zkoušeli jsme to intenzivne (nekde v archivu bych vyhrabal i testovaci vzorky), dokonce zvažovali přídavný modulek ve stylu MDA boardu, ale prostě uplne vsechno nejde. Nakonec na tento typ zvuku s klidem pouzivam Diezel, protože ty megabasy ze kterých vsichni kytaristi uchvávají do vlajících nohavic vám nakonec každy zvukar stejně ořízne :)

https://soundcloud.com/salvation-audio/ ... mts-module
komu by nestačila hyena domácí, muze si poslouzit další reampovanou nulou (Majkláčem)
https://soundcloud.com/salvation-audio/ ... mts-module
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

"Jak jsem psal v jiném článku, výjimka je Uberschall"
A co to vysněné Recto? Několikrát jsem už čet, že si všechny simulace/preampy/moduly vylámaly zuby na tom, že prostě jedině celek, vč. koncáku, umí ten esenciální buldozer !
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, ten superbuldozer co ti pak zvukař ořeže...
nevím, já jsem si vyhodnotil že recto sound nakonec pro můj styl hraní není to nejlepší, takže ani nemám žádný recto modul.
Při testech jsme zjistili že je to super když kytarista dždžuje sám, ale v mixu už to taková hitparáda není (proto vsechny ty tubescreamery atd) a lepšího výsledku se nám daří dosáhnout jinými moduly.
hlavotest.jpg
innerself

Příspěvek od innerself »

Koncáky high gainů se mezi sebou liší. To jsem dokládál jak zvukově, tak i graficky, takže taky nevim, jak víc to dokázat.

Nikdo neřek, že to hraje blbě a neumí to hrát totožně. Ptal jsem se právě kvůli tomu, že velikáni tvrdili, že je to stejný, jak předloha. Proto mě zajímalo, jak to možný je, protože když měním ty preampy já, i když to nejsou výsuvný moduly, tak to zkrátka nefunguje.

Neni to fotka z toho testu ještě z instrumenta? Komorní sestavení pro srovnání aparátů máme i v naší zkušebně, i když se to trošku obměňuje. To všechno pro co nejpřesnější srovnání je zapojený přes tube amp switcher od HDR, aby se dalo přepnout hned nohou, jak popisuje i Tonda ve videu pro srovnání. My teda zkoušíme různý aparáty nakroutit podobně, aby jsme si mohli určit co nám sedí nejvíc. Samozřejmě všechno reampem. Způsob snímání a zaznamenávání je na syrový úrovni, ale co se týče srovnání stání u bedny, tak to si myslím, že nejsme žádný nováčci a teoretici. Stejně jsme zjistili, že když má zesilovač nějaký jméno, tak hraje dobře. Nicméně bych to určitě neuměl nakroutit za jeden den a kolikrát bych potřeboval strávit ve zkušebně měsíc v kuse. Jenže po delší době zní všechno stejně, přesně tak, jak popisuje i Tonda. Chce to nechat ty uši odpočinout. Každej mi tu píše o teoretizování, ale já to osobně sám zkoušim. Kdy mám ty hlavy fyzicky vedle sebe a přepínám mezi nima. Nebaví mě ale rozebírat, že když s něčim nesouhlasim, tak tomu automaticky nerozumim a jsem teoretik.
Naposledy upravil(a) innerself dne 6.11.2021 22:04, celkem upraveno 1 x.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ale pochop, že ty jsi můžeš na vlastní uši zkoušet co chceš, ale když to řekne Corgoň, tak to prostě musí být pravda. Fantastický zpěvák a kytarista, který vůbec nehraje sračkoidní ukňourané cajdáky, kde je to samozřejmě zvuk kytary na prvním místě😀😀
A to že je higain amp hlavně o preampu je taky pěkná blbost…5150 i recto mají vykradený SLO preamp a stejně každý z nich hraje jinak, jakože dost. HotRod a SLO se liší asi ve 3 hodnotách ale mají jiné trafa a hrají jinak.
Osobně se mi moc nelíbily ani koncáky MTS ale ani Synergy 50/50 (fryette) nebo Syn50 (Friedman/Heyboyer).
torst

Příspěvek od torst »

Bubucci : Dík, já SP a Corgana taky silně neoblibuji !!
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Už jsem se vyjádřil dostatečně, rozhodnutí přenechám neviditelné ruce trhu a jdu zase makat.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

dám to sem, protože je to o modulech
novinka od Synergy ve stylu MKIIC+ i s komentářem kultovního Steve Fryetta
(dříve VHT, což jsou ty nejlepší koncáky které moduláři používají)

innerself

Příspěvek od innerself »

Po zhlédnutí obou videí mi youtube nabídnul tohle:

I když tam vyloženě nejede high gain na kterej mam nejnatrénovanější uši, tak i tak rozdíl slyšim. Jak modul zapojenej na koncák masrshalla, tak i na konci srovnávačka modul + koncák synergy vs. originál osmikilo (čas cca 17:21). Je lepší marshall nebo modul? Těžko říct, protože oboje je funguje a je použitelný, nicméně tam nějakej rozdíl prostě je. Neni to rozdíl jako den a noc a v mixu by to člověk rozhodně nepoznal, ale když člověk chce totál originál adidas, tak to umí jenom ten originál no. Nechci rejpat, ale je dost možný, že podobnýho rozdílu, by šlo dosáhnout, i kdyby vedle stály 2 různý aparáty určený na ten typ zvuku (např. dva moderní high gainy). Ruku do ohně teda za to nedám a tak jistej si tim (ještě) nejsem, ale několikrát jsem pár lidem poslal srovnávačku aparátů z mojí zkušebny, kde jsem chtěl ze 2 zesilovačů dostat stejnej zvuk a taky mi lidi dali za pravdu, že je to skoro stejný.

Je ale zajímavý číst komentáře lidí, jak to je naprosto stejný a dokonce i autora, že neumí říct, jestli rozdíl nějakej je, ale když jsou 2 stejný zvuky na srovnávačky různejch výrobců stejnejch typů preampovek, tak tam se slyší i tráva růst :D
José

Příspěvek od José »

Když už řešíme Synergy - tohles viděl? :D Mluví tam o tom, proč mu nesedí koncák, jak Savage modul má zvětšený rozsah basů, aby zahrnul i stisknutí Depth bez depth atd.

Edit: nevím proč mi nefunguje přímý link na video, tak holt odkaz
https://youtu.be/_Wc1oB2vvz4
krasty

Příspěvek od krasty »

Innerself: Nemám teď možnost kouknout na video, ale vždy jsem své moduly nechal dělat podle preampu toho zesilovače, který vlastním nebo jsem vlastnil. Takže rozdíl mezi nimi v nastavení, co používám, neregistruji. Lampy v modulu a preampu zesilovače používám stejný a vyměřený. Takže mohu tvrdit, že preampu jsou stejný. Není to tak dávno, co jsem měl vedle sebe tři JCM800. Každá hrála trochu jinak i v preampu. Která je ta správná JCM800? Celý řetězec je tak náchylný ke změně zvuku, že já to nedovedu určit.
Navíc jsem tyhle “porovnávačky” přestal dávno řešit. Víc mě zajímá líbí/nelíbí popřípadě použiji/nepoužiji.
innerself

Příspěvek od innerself »

José píše: 11.11.2021 12:11 Když už řešíme Synergy - tohles viděl? :D Mluví tam o tom, proč mu nesedí koncák, jak Savage modul má zvětšený rozsah basů, aby zahrnul i stisknutí Depth bez depth atd.

Edit: nevím proč mi nefunguje přímý link na video, tak holt odkaz
https://youtu.be/_Wc1oB2vvz4
Koukal jsem. Ty korekce se chovaj teda dost jinak, ale naštěstí se to pootočenim dá dohnat. Trošku jsem teda nepochopil záměr, proč basy by měly zahrnovat i zmáčknutej depth boost, když koncák synergy má funkci depth v podobě poťáku. Možná kopírovali v základu velkej savage s kt88 a tu mohutnost chtěli aplikovat pro 6l6 lampy. Rozdíl tam je pro mě menší, než u toho marhallu, ale takhle bych zvuk podobnej na 99% čekal. Nebo by tak měl bejt. Okopírovanej preamp připojit na ten stejnej koncák by měl prostěš hrát totožně. Jenže já dokládal, že se ty koncáky různejch modelů od sebe liší, což dobarvuje ten preamp a dotvoří ten výslednej zvuk. Asi bych neřek, že je to 50 na 50, ale tak 75 na 25. 5150 na koncáku rectifiera nebude znít stejně, jako samotná 5150. Určitě to použitelný bude, ale bude se to lišit právě třeba v těch 25 procentech.
krasty píše: 11.11.2021 12:17 Innerself: Nemám teď možnost kouknout na video, ale vždy jsem své moduly nechal dělat podle preampu toho zesilovače, který vlastním nebo jsem vlastnil. Takže rozdíl mezi nimi v nastavení, co používám, neregistruji. Lampy v modulu a preampu zesilovače používám stejný a vyměřený. Takže mohu tvrdit, že preampu jsou stejný. Není to tak dávno, co jsem měl vedle sebe tři JCM800. Každá hrála trochu jinak i v preampu. Která je ta správná JCM800? Celý řetězec je tak náchylný ke změně zvuku, že já to nedovedu určit.
Navíc jsem tyhle “porovnávačky” přestal dávno řešit. Víc mě zajímá líbí/nelíbí popřípadě použiji/nepoužiji.
Jo to je jak jsem psal vešj. Tak by to mělo bejt jasný, pokud okopírovanej preamp připojim na koncák tý originální hlavy, měl bych dostat stejnej zvuk. Hraje ale i totožně, když použiju koncák bud synergy, nebo toho randalla? Tak teď tu jsou buď 2 verze:

Buď mi teda hraje modul s koncákem originální hlavy stejně, jako samotná originální hlava.

Nebo je ten modul uzpůsobenej tak, aby zněl stejně až v případě, když je použitej s tim koncákem randall/synergy (podle toho kdo modul vyrábel na svuj power amp/hlavu).

Jestli by seděl první případ, tak na power ampu od randalla/synergy by se to mělo chovat jinak.

Jestli by seděl druhej případ, tak tim pádem by mi s originálnim koncákem měl znít jinak.

Nebo by mohla existovat třetí varianta (který osobně díky zkušenostem moc nevěřim), že i zrovna randall má kupodivu stejně řešenej koncák, jako ta samotná hlava. Nikdo nepíše, že by pak vylez hnus, co by se nedal poslouchat, ale jde dohledat, že lidi, co používaj zvlášť koncáky a preampy v racku, zkouší, jakej koncák zrovna jim sedí pro ten typ preampu, kterej oni vlastní a ne vždycky si to spolu prostě sedne. Jasně, že pokud to člověk nemá přesně vedle sebe, aby porovnal originál hlavu a modul v hlavě synergy/randall, tak to nepozná, ale tim pádem je to furt nějaká kopie. Byť velmi povedená kopie.

Až mě někdo bude chtít obvinit z teoretickejch pindů, tak se hájim preventivně předem, že jsem několikrát už psal a osobně dokládal, že distortion krabička na koncáku JSX se chovala úplně jinak, než na 6505. Dokonce i konstrukčně se koncáky liší. Za další. Křížení aparátů dalo taky jinej výsledek, než ona samotná hlava. Takže to neni teorie, ale popis zkušenosti. Věřim i hvězdám a dotyčnym, že zvuk je stejnej na 99%, ale za jakejch podmínek teda? Podle toho co píše Tonda u svojeho benzin modulu, to vypadá spíš na variantu číslo 1.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“