Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

to "Dunlop Tortex Jazz H3 " je takový to malinký? já si koupil nějaký takovouhle jazz želvu, špičku má ale je docela prťavá, nedělaj větší?:)
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jazzítka jsou vždycky menší a tlustší, kup si normální ostré a máš vystaráno :wink: Ale i já s mojí šílenou pazourou jsem si na jazzítko zvyknul a drží se mi docela dobře, zkoušej to s ním a časem uvidíš jak dál.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
JayDee
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od JayDee »

Dunlop nylon 1mm, TORTEX 1.00, TORTEX 2.00
Gitára: Cort evl Z4
Kombo: Malej šmejd Fender FM25 DSP
Efekt: Korg AX5G
on/off pedál: bespeco VM22
Struny: joo to kdybych si pamatoval...
Trsátka: Jim dunlop či George Dennis
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

zeleny dunlop 94 nebo domaci delany, ty jsou kolikrat lepsi :)
JayDee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JayDee »

pigdestroyer píše:zeleny dunlop 94 nebo domaci delany, ty jsou kolikrat lepsi :)
Jak vyrábíš trsátka?
Gitára: Cort evl Z4
Kombo: Malej šmejd Fender FM25 DSP
Efekt: Korg AX5G
on/off pedál: bespeco VM22
Struny: joo to kdybych si pamatoval...
Trsátka: Jim dunlop či George Dennis
woro90

Příspěvek od woro90 »

JayDee píše:
pigdestroyer píše:zeleny dunlop 94 nebo domaci delany, ty jsou kolikrat lepsi :)
Jak vyrábíš trsátka?
Koupíš modelovací podložku a vystřřihneš libovolný tvar, který ti vyhovuje - nebo si můžeš sestříhat a dobrousit nějaké větší koupené trsátko na nějaký lepší tvar. Tuhle jsem zkoušel trojstranné v o něco větší než jazzové velikosti - kulatý hrot, ostrý hrot a velmi kulatý zubatý hrot na powery se zkreslením (ten rašplový zvuk stojí za tu trochu práce).
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
loos

Příspěvek od loos »

já používám Dunlop tortex 1.14mm. Jednou jsem takle koupil všechny druhy trsatek z Guitarparku (a tam jich maj hodně!) a doma zkoušel co mi bude sedět, protože jsem do ty doby nemohl najit to pravy...no a nejlepší byli Dunlopy Tortex. Ale taky se mi hodně líbili Aligatory od Dunlopa ale ty mají trochu kratší špičku takže vyhrál Tortex. Jenom bych se chtěl zeptat jestli se Tortexi nedělaj i ve větší tloušťce než 1.14mm docela by mi to bodlo 8)
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
woro90

Příspěvek od woro90 »

loos píše:já používám Dunlop tortex 1.14mm. Jednou jsem takle koupil všechny druhy trsatek z Guitarparku (a tam jich maj hodně!) a doma zkoušel co mi bude sedět, protože jsem do ty doby nemohl najit to pravy...no a nejlepší byli Dunlopy Tortex. Ale taky se mi hodně líbili Aligatory od Dunlopa ale ty mají trochu kratší špičku takže vyhrál Tortex. Jenom bych se chtěl zeptat jestli se Tortexi nedělaj i ve větší tloušťce než 1.14mm docela by mi to bodlo 8)
Tlustší se dělají jen ostré, a to 1.35 (černá) a 1.50 (bílá). Nicméně můžeš si koupit to 1.5mm ostré a špiičkku mu upilovat :wink:
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Nylon cca 0.88 - 0.94
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

JayDee píše:
Jak vyrábíš trsátka?
no proste je udelas z neakyho plastu, pokud se ti to nechce kreslit fixou tak se da vytisknout tvar na lepici papir, to pak nalepis treba na starou platebni kartu a vystrihnes. kdysi sem si udelal trsatko z pruhlednyho plastu, z posledniho cd a tom multibaleni. nez sem ho ztratil z pochopitelnych duvodu, hralo se mi s nim uplne skvele, uz nikdy se mi nepodarilo udelat pruhledny tak dobre, teda spis nikdy sem pak uz nenarazil na tak kvalitni pruhledny plast.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Ted zrovna mi vyhovuje 1,14 mm Dunlop fialová korytnačka diagonálně oboustranně nožem porýhovaná. :mrgreen:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tak jsem si pořídil Ultex Tri .60 a asi zahodím všechny svoje stylové trojúhelníky se vzorem želvoviny :D Lepší trojúhelník jsem ještě v ruce neměl - perfektně zní, po struně klouže a v ruce se ani nehne.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

woro90 píše:Tak jsem si pořídil Ultex Tri .60
Nikdy jsem ultrex neměl v ruce,tak mě zajímá, jak se Ti sóluje s 0,6kou? :| Není měkká ?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Zelené, zelené, to já mám nejradši, zelené, zelené, to já mám rád! :lol:
Už jsem jich zkoušel plno, ale vždycky se stejně vrátím k tomuhle. Kdyby o špetku líp drželo ve spocených prstech, bylo by ideální.
Obrázek
PS: Když je nové, tak to není úplně ono, musí se trochu "zajet" ty hrany a pak je to Gooooood :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Staci poskrabat a drzi v ruce dobre :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Wohma píše:Staci poskrabat a drzi v ruce dobre :wink:
O RLY ?
Co doporucujes na poskarabani ? :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Hrebik, nuz, cokoli dostatecne ostryho ;) Jde to i klicema, ale to se musis hodne snazit, aby ty ryhy byly hluboky a nevyhladily se.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
woro90

Příspěvek od woro90 »

DL píše:
woro90 píše:Tak jsem si pořídil Ultex Tri .60
Nikdy jsem ultrex neměl v ruce,tak mě zajímá, jak se Ti sóluje s 0,6kou? :| Není měkká ?
Ultex je znatelně tvrdší než Tortex, a tohle nemám na bůhvíjakou onanii, na to je to trsátko moc velké. Trojůhelníky používám na akustiku když to chci pořádně prohrábnout.

Demilich: Já ty hrany leštím o koberec :wink:
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

Jazz III Ultex, k obyčejným Jazz III už se nevrátím (používal jsem je asi 5 let)
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Budu objednávat něco z Kytar, a tak bych se podíval na nějaký trsátka, co mi bude nejvíc vyhovovat. Teď mám .88 Dunlopácký nylon. Slyšel jsem hodně chvály na Tortexy, akorát je jich tam rovnou 12 a já bych si rád zkusil od každého třeba jedno, jak se mi s tím bude brusit :)
Moc jsem toho ještě v ruce nedržel a tak zatím hledám a objevuju :). Asi zkusím ty Tortex, jakou doporučíte začátečníkovi tloušťku?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“