Rozdíl mezi kabely?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
MrB14ck

Re: Rozdíl mezi kabely?

Příspěvek od MrB14ck »

tvl to čumim to je rozdíl jak blázen!!! kolik tě stál a kde si ho vzal? :-D
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
filo01

Příspěvek od filo01 »

Bummer: Díky za test, plně potvrzuje to srovnávací video, které je linkované na předešlé straně. Zajímalo by mě, jak by si stály ty nové kabely od Widary, psal jsem jim s odkazem na tohle vlákno, třeba se k tomu vyjádří.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tady ještě srovnání tloušťky obou kabelů:
Obrázek
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak takhle to nejde brát, 6m a 3m kabel rozhodně nejde srovnávat. I levnější 3m kabel v pohodě "přehraje" i superkvalitní 6m (tím neříkám, že tvůj elixir kabel není fajn : ) ). Fyziku prostě nejde ošálit :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Však jsem to tam hned psal. Jestli se někdy dostanu k nějakýmu kratšímu, tak to nahraju znova.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Luboš

kupovaný vs. dělaný kyt. kabel

Příspěvek od Luboš »

Zdravím, mé zkušenosti... Kabely si pájím sám. Nejsem žádné B. Kvalita na 1. místě. Pořádné koncovky (100kč/ks) a pořádný kablík (min. 0,5 mm, low impedance atd.). Ale stejně mi některé kabely kradou zvuk. Např: špičkově spájený kabel !téměř nehraje! a kabel u něhož se mi cín nechytal na koncovku (až přepálený) hraje parádně (mám 2 stejné kusy). To mi vysvětlete! Rozhodně je dobré mít pořádný kabel se kterým můžete porovnávat. (u mě je to sh*t přibalený k footswitchi s levnými koncovkami, které ani pořádně nedrží v díře - ale zvuk má ďábelský) Takže s výrobou vlastních kabelů je to na pováženou...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Re: kupovaný vs. dělaný kyt. kabel

Příspěvek od Wocass »

Luboš píše:Zdravím, mé zkušenosti... Kabely si pájím sám. Nejsem žádné B. Kvalita na 1. místě. Pořádné koncovky (100kč/ks) a pořádný kablík (min. 0,5 mm, low impedance atd.). Ale stejně mi některé kabely kradou zvuk. Např: špičkově spájený kabel !téměř nehraje! a kabel u něhož se mi cín nechytal na koncovku (až přepálený) hraje parádně (mám 2 stejné kusy). To mi vysvětlete! Rozhodně je dobré mít pořádný kabel se kterým můžete porovnávat. (u mě je to sh*t přibalený k footswitchi s levnými koncovkami, které ani pořádně nedrží v díře - ale zvuk má ďábelský) Takže s výrobou vlastních kabelů je to na pováženou...
No netvrdím, že je to to samé i u tebe, ale také jsem si řekl, že si koupím něco "lepšího", ale nedám za to x tisíc v krámě. Takže hezky metráž a k tomu jacky. Vyhrál jsem si s tím a krásně to spájel, a ejhle pomalu ani hláska. Tak jsme řešil čím to a díky tomu, že můj táta je elektrikář a má docela drahé přístroje, tak mi ten kabel napíchnul na měřák, kterej do toho pouští několik set voltů a zjišťuje kvalitu spojů a zda není přerušen a zjistili jsme, že uplně novej kabel byl v jedné třetině zlomenej. Tam kde mi to měřák ukázal jsem to střihnul znovu naletoval a bezproblému.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

Zdravim, nedávno mi koncertě tíhly kabely Sommer Spirit xxl a tak bych chtěl vědět, jestli mam jít do těch samejch. Zvuk byl perfektní, to už mam vyzkoušený, ale jediný, co mě na nich štvalo byla jejich flexibilita. Byly neohebný až hnus. Proto se ptám, nemáte někdo zkušenosti se stejně kvalitnim kabelem, ale ohebnějšim? Nejlíp ještě v metráži. Mam to tu pročtený celkem kvalitně, to jo, ale rád bych věděl názor od někoho, kdo ty kabely má vyzkoušený a tak. Díky kluci ;-)

EDIT: Ještě mě napadly kabely Mogami, čet sem o ninch u Smrčky na stránkách, tak jestli nemáte zhruba srovnání s tim Sommer
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Wocass: obavam se, ze jestli chcem poradny kabely, tak leda lakovany s tou textilii nebo co je uvnitr, jak maji sluchatka. Obycejny asi nema sanci vydrzet, protoze za poslednich rekneme 5 let jsem takovejch kabelu rozlamal desitky... s nekteryma jsem ani nehejbal... jsou to shity, vsechno. At uz kabel na metraz nebo uz hotovy kabely. U me nakonec dopad nejlip rockcable - tam se znicily jen koncovky, prostredek porad drzi (zato konce jsem pajel tak 6x)
Hodně budem někde...
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

No já už mám leta letoucí(cca 8let) kabely Bespeco...
http://kytary.cz/bespeco-ra450/HN105354/
-něco takového, akorát s průhlůednou žlutou a žůžovou bužírkou, kde jde vidět na stínění a kabely drží jako prt...Jen je občas přepájím a to už jen kvůli těm starým původním jackům, jinak mám v plánu koupit Neutrik jacky a věřím, že budou leta další hrát-celkem krásně...uprostřed(a to že po nich běhalo mnoho lidí) se nikdy nelomilo nič...
Jinak PW jsou drahé a více mě zaujal zvuk od widary, tak mám objednáno i s foopem 6 a počkám si...
Naposledy upravil(a) viwalda dne 1.04.2013 16:03, celkem upraveno 1 x.
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

SUK píše:Obycejny asi nema sanci vydrzet, protoze za poslednich rekneme 5 let jsem takovejch kabelu rozlamal desitky...
ono je to taky o tom, jak se k těm kabelům člověk chová. Jasně že jako správný pankáč máš v p*či, ale vem si kolik tě za těch 5 let vyjde desítka obyčejných kabelů a to samé v pohodě vydrží kvalitnější kabel, když se o něj trochu staráš. Další věc je, že hromada lidí si ten kabel neumí ani pořádně udělat a pak to svádí na všechno možné.
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

bubucci: zlamaly se mi i kabely, s kteryma jsem hejbal minimalne (treba od notebooku do zesilovace vetsinou jen lezel na stole a ja ho odpojoval a vypojoval), posledni kabel, za kterej jsem dal asi 500 a mam ho 3/4 vetsinu casu byl jen "prirozene smotanej" a visel na kytare, obcas jsem ho trosku prohnal tema par milivoltama, co generujou snimace a pak ho zase nenasilne smotal do velkych smycek a povesil. Kdybych po tom slapal, jezdil zidli a muchlal to jak hajzlpapir, tak nereknu slova...
Hodně budem někde...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

SUK píše:bubucci: zlamaly se mi i kabely, s kteryma jsem hejbal minimalne (treba od notebooku do zesilovace vetsinou jen lezel na stole a ja ho odpojoval a vypojoval), posledni kabel, za kterej jsem dal asi 500 a mam ho 3/4 vetsinu casu byl jen "prirozene smotanej" a visel na kytare, obcas jsem ho trosku prohnal tema par milivoltama, co generujou snimace a pak ho zase nenasilne smotal do velkych smycek a povesil. Kdybych po tom slapal, jezdil zidli a muchlal to jak hajzlpapir, tak nereknu slova...
Si kup nějaký kabel s doživotní zárukou a máš pokoj. Já takhle jeden PW reklamoval asi třikrát, ale teď už mi dva nebo tři roky neodešel jediný kabel (ťuk ťuk).
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Tyjo, to ani nevim, ze existuje :) Do toho jdu...
Hodně budem někde...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

SUK píše:bubucci: zlamaly se mi i kabely, s kteryma jsem hejbal minimalne (treba od notebooku do zesilovace vetsinou jen lezel na stole a ja ho odpojoval a vypojoval), posledni kabel, za kterej jsem dal asi 500 a mam ho 3/4 vetsinu casu byl jen "prirozene smotanej" a visel na kytare, obcas jsem ho trosku prohnal tema par milivoltama, co generujou snimace a pak ho zase nenasilne smotal do velkych smycek a povesil. Kdybych po tom slapal, jezdil zidli a muchlal to jak hajzlpapir, tak nereknu slova...
tak to bude asi špatná karma :D
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Hodně si za to můžou lidi sami, když vidím chlapy jak motají kabely kolem loktu... Základ je krásně ho vždycky smotat, proto si všechny své kabely pokaždé motám sám a nikdo jiný k nim nemá přístup :) To jich mám pokaždé živě v akci 6ks - bedna, smyčka 2x, přepínání kanálů G-Majorem, Midi, kytarový. Plus to samé platí i u 3 napájecích.
Jakmile se to motá prasácky, začne se to kroutit a všechno možné. Proto jsem koupil Monster, který je bytelný jako prase, celkem flexibilní a nejde ho snad smotat jinak než jak byl. Zvukově nic ohromujícího, ale fakt vydrží :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Amityville

Příspěvek od Amityville »

Čaute, neviete kde by sa dali zohnať Mogami káble? Na žiadnej českej stránky ich nemôžem nájsť a na slovenskej už vôbec nie.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Mogami jsem kupoval přes eBay z Německa.
Amityville

Příspěvek od Amityville »

To bolo rýchle. Díky a George L's neviete kde sa dajú kúpiť ? (Čo najbližšie)
Jester: A koľko ťa to celé stálo ?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“