NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
ideální je programovatelná smyčka, kde si nasázíš 1-2 ovedrivy a clean boost, zapojíš do 4CM a máš vyřešeno a bez tančení po pedalboardu. Něco jako Benton/Joyo PXL nebo Mooer L6. It's all 'bout a money, yam dam da da da dam.
Hmm, já vím, jsem s tím trochu trapný, ale Earthquaker Devices - Palisades dělá přesně to. Má tři switche, jeden je on/off, druhým se volí mezi dvěma gainy, jeden je mírný (od čistého po crunchík) a druhý je tlustější a víc nagainovaný (agresivnější a plastičtější), třetí switch aktivuje boost na sóla, který je realizován jako clean boost ZA těmi gainy a je tak silný, že když jsem ho dal na třetinu, tak jsem po aktivaci boostu s gainem 2 na půlce málem vyletěl ven oknem (zapojeno do 100W čistého fullstacku viz podpis).
Mi to přijde, že to je naprostá trefa do požadavků tazatele. Plus navíc těch kroutítek a zvukových možností které ten pedál umí jednoznačně musí uspokojit každého.
Jediná nevýhoda je cena. Ale občas se dá natrefit na bazaru...
Mi to přijde, že to je naprostá trefa do požadavků tazatele. Plus navíc těch kroutítek a zvukových možností které ten pedál umí jednoznačně musí uspokojit každého.
Jediná nevýhoda je cena. Ale občas se dá natrefit na bazaru...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Demilich: ten vypadá pěkně, díky za tip!
už je možnost si pořídit nejhypovanější overdrive i u nas 
https://kytary.cz/origin-effects-reviva ... /HN210182/

https://kytary.cz/origin-effects-reviva ... /HN210182/

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik: To je něco z velínu Temelína? Má to aspoň dva presety?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Ten efekt být strašně moc hezký a dokonalý.
A vůbec bych ho nechtěl.
A vůbec bych ho nechtěl.
| Cruel YT | Cruel sptf
hraje výborně, ale je to "jenom" krabička a Origin si tu lákavou chiméru, že krabka může nahradit zesák, nechává dobře zaplatit 
Nevím jestli má presety, mnoho zajíců = smrt hyeny, takze takhle komplikované zařízení už bych stejně jako cherreda nechtěl, jenom ze jsem to uvidel v novinkach a opravdu je to casto povazovane za nejlepsi overdrive
Nevím jestli má presety, mnoho zajíců = smrt hyeny, takze takhle komplikované zařízení už bych stejně jako cherreda nechtěl, jenom ze jsem to uvidel v novinkach a opravdu je to casto povazovane za nejlepsi overdrive
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Zdar, jé to je blbý, to se bude líbit. Čím víc čudlíků, tím víc overdrive
. Jestli k tomu bude zdarma i čtrnáctidenní výjezdní školení, nemá to chybu
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Strašný zvuk, někdo si z lidí dělá srandu, nebo se jedná o sázku. 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Swiss army knife ovedrive. Levný teda není, ale za ty peníze nabízí nadstandartní možnosti nastavení a pěkné knoflíky. Očividně to není pro českého kolenovrtského 'zvuk je v rukách...nepoužívám krabičky...bla bla bla' blůzmena, kdy samotná krabička stojí jako celý jeho vercajk dohromady.
Čím je zařízení složitější, tím je blbější, když to nemá presety.
Tak tak. Bez presetů je to prakticky k ničemu-
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
akorát implementace takového přepínacího systému, pokud by byla technicky možná, by vystřelila cenu imho na dvojnásobek. Origin se vydali přesně opačnou cestou u mají v nabídce i Compact verzi.
je to bazmek a ruchadlo ! Přeci fór krabiček je v tom, že jsou jednoduché, blbuvdorné. To si radši koupím 3 sólo drivy, dám vedle sebe a každej nastavím dle potřeby. A ještě ušetřím (možná).
"Pak jsem vyrobil Tone Bender. Ten Bender mám pořád, dá se přepínat na Fuzz Face a má hromadu dalších přepínačů. V té době jsem byl příznivcem multifunkčních krabiček s maximem ovládacích prvků. Už nejsem.“ (Honza Hořínek - Electronic orange)
"Pak jsem vyrobil Tone Bender. Ten Bender mám pořád, dá se přepínat na Fuzz Face a má hromadu dalších přepínačů. V té době jsem byl příznivcem multifunkčních krabiček s maximem ovládacích prvků. Už nejsem.“ (Honza Hořínek - Electronic orange)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To, že bych to nechtěl neznamená, že se mi to nelíbí - naopak. Podle mě je v tomto případě jakákoli dehonestace zcela mimo mísu.
Origin Revival totiž aspoň VYPADÁ jako "nejlepší overdrive"
, narozdíl od spousty jiných rádobynejlepších overdrivů, které jsem už v tomhle vláknu viděl.
Je to dražší, ale moc pěkné, hi-end dotažený do nejmenšího detailu a že to pojali jak přesně napsal Bubucci - jako swiss army knife - to pokládám za docela obdivuhodný počin - výrobci muselo být předem jasné, že takové věci prodají jen relativně málo kusů nadšencům a fajnšmekrům. Vnímám to podobně jako třeba hi-end studiové mašiny Manley, Millennia, Thermionic... ty taky nejsou pro kdejakého borce, který by za to měl 50 preampů, které jemu osobně splní všechno, co ke své skvělé tvorbě potřebuje.
K Revivalu dělají přídavné přepínátko.
A verze Compact vypadá super.
PS: Mně vlastně na Revivalu vadí jediná věc - že se jmenuje Revival - pro mě už je to slovo podobně zprofanované jako třeba "soudruh".
Origin Revival totiž aspoň VYPADÁ jako "nejlepší overdrive"
Je to dražší, ale moc pěkné, hi-end dotažený do nejmenšího detailu a že to pojali jak přesně napsal Bubucci - jako swiss army knife - to pokládám za docela obdivuhodný počin - výrobci muselo být předem jasné, že takové věci prodají jen relativně málo kusů nadšencům a fajnšmekrům. Vnímám to podobně jako třeba hi-end studiové mašiny Manley, Millennia, Thermionic... ty taky nejsou pro kdejakého borce, který by za to měl 50 preampů, které jemu osobně splní všechno, co ke své skvělé tvorbě potřebuje.
K Revivalu dělají přídavné přepínátko.
A verze Compact vypadá super.
PS: Mně vlastně na Revivalu vadí jediná věc - že se jmenuje Revival - pro mě už je to slovo podobně zprofanované jako třeba "soudruh".
| Cruel YT | Cruel sptf
Co je na to slovu zprofanovaného? V Česku se tak prostě označují specializované cover bandy a každý rozumí, co se tím myslí.
To je věc vkusu. Mě zas vadí "Randall".
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Neberte to jako rýpání, ale fakt mě zajímá proč vám koncepčně tak vadí, že krabičky s více knobama nemají presety? Já nechápu jakou to má souvislost...
Palisády nemají presety, a nevadí mi to. Hodně knobů přece slouží k jemnému doladění dle ucha uživatele. Takže si to naladím na zvuk, který potřebuju, a ten pak spokojeně používám. V palisádách mám zvuky asi 4. Z toho 3 reálně používám. Kdyby to mělo presety, víc zvuků bych stejně nepoužil. Nebo je to tím, že když efekt umí více zvuků, chtěli byste je přepínat a využít "do mrtě"? To by pak ale ta výtka, že to nemá presety, mohla platit i na efekty co mají knoby třeba jen dva, ale co hodně mění zvuk. Nicméně jsem nikoho neslyšel si na nepřítomnost presetů u takových efektů stěžovat. Tak mi to nedává smysl...
Jinak ten revival je teda hustý. Chtěl bych ho vyzkoušet!
Palisády nemají presety, a nevadí mi to. Hodně knobů přece slouží k jemnému doladění dle ucha uživatele. Takže si to naladím na zvuk, který potřebuju, a ten pak spokojeně používám. V palisádách mám zvuky asi 4. Z toho 3 reálně používám. Kdyby to mělo presety, víc zvuků bych stejně nepoužil. Nebo je to tím, že když efekt umí více zvuků, chtěli byste je přepínat a využít "do mrtě"? To by pak ale ta výtka, že to nemá presety, mohla platit i na efekty co mají knoby třeba jen dva, ale co hodně mění zvuk. Nicméně jsem nikoho neslyšel si na nepřítomnost presetů u takových efektů stěžovat. Tak mi to nedává smysl...
Jinak ten revival je teda hustý. Chtěl bych ho vyzkoušet!
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Když je to kombajn, který má umět úplně včechno (a Revival se tak tváří), tak je trochu na houby když každý nastavení musíš hledat hodinu.Demilich píše: 21.12.2019 17:28 Neberte to jako rýpání, ale fakt mě zajímá proč vám koncepčně tak vadí, že krabičky s více knobama nemají presety? Já nechápu jakou to má souvislost...
Mít krabku za šestnáct litrů jen jako supa dupa fajnový kreslítko mi připadá trochu ujetý...
je to věc vkusu, ale souhlas s Jastudem. V jednoduchosti je síla. A jestli signál běhá po všech těch switchích a potech, tak mu to myslím moc neprospívá. Stejně bych po 2 minutách přestal slyšet horší/lepší. ... a sáh bych po osvědčeném fialovém B ...... Ne ! nebudu to psát !!! (ještě si na Vánoce přidělávat potíže!)