Telecaster - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
wikxzen
Rádce

Re: Telecaster - jaké se vám líbí?

Příspěvek od wikxzen »

To je ale snídaně! 8)

"The G&L ASAT Classic S in Old School Tobacco with "original Leo spec" thickness body. With this old school, you'll be smokin' in the boys room."
cid

Příspěvek od cid »

Ta fešanda nademnou, to je borovice?
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

takhle borovice nevypadá

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Je to bahenní jasan.
cid

Příspěvek od cid »

Dík za odpověď. Přidám dva dotazy do fora. Deset let jsem nehrál a chtěl jsem kytaru bez páky (mám FR), styl LP. Fendry jsem neměl rád a na YT jsem postupně narazil na několik Tele s Dimarzio chopperem a to mě fakt dostalo, "sepnula kontrolka" :lol: !! Postupně jsem se dostal i na Duncany pro T, no a nastalo "dilemno". Budu rad, pokud se se mnou podělíte o Vaše zkušenosti, NECHCI KLASICKÝ HUMBUCKER, jenom minihumbucker ke kobyle a co doporučíte v kombinaci ke krku. Nejlépe by byl singl, ale ty bručí (nebo už ne? :mrgreen: ?Area 67, Twang King? ....něco se tváří jako singl, ale je to v kategorii HB .. ?
Druhý dotaz, zkušenosti s korpusem z bahenního jasanu (BJ). Na YT mají T z BJ pěkný sustain, zvuk je zvonivý, ale přitom příjemný. Nejdražší CS T jsou ale většinou z olše ...uvítám jakoukoliv zkušenost, i převzatou. Uvažuji i o Graziosu Henych, ale pevná kobyla a dva snímače, v tom nepovolím 8) materiál stejný, když ale "Téčko" je tak nádherně mazácká kytara a tady víte o čem mluvím :lol:
pap

Příspěvek od pap »

Cid: Na japonskym teleti mam přesně tuhle kombinaci, Chopper u kobylky, Twang King ke krku a je to úplně super. Přes kobylkáč krásný zkreslení, zároveň tam ten twang je. Krkovej pěkně kulatej s takovou jiskrou, neumim to líp popsat :)). Je to snad jediná kytara, kde používam i mezipolohu. Myslim, že s touhle kombinací určitě chybu neuděláš. Já už vyzkoušel ledacos a tohle mi zatim vyhovuje nejvíc.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Cid : Já mám taky Choppera a je super a u krku Gibson P100 pro mě nej. kombinace ta P100 je hodně tlustá super na clean a Chopper je ve spojení s javorovým krkem pěkně jedovatej.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
cid

Příspěvek od cid »

to Ladas66 - velice zajímavá kombinace, dá se najít na YT, mooc pěkně to hraje.
to pap - můžeš mně podle fabrického značení určit přesně typ snímače u krku?
http://www.dimarzio.com/pickups/tele/st ... ?view=grid
Je to DP172, DP173, nebo třeba DP417? Kotzen uvádí chopper + DP173 u krku a napěťově by to sedělo, ale pokud by se využívala i půlka choppra, nabízí se myslím i jiná kombinace.
Pánové moje poděkování a v odkazu jak hrají Duncany pro Tele, pořád jsou pro mne ve hře.
https://www.youtube.com/watch?v=9Hs4Gry ... fg&index=2
https://www.youtube.com/watch?v=PvErm5C ... sHJREVsqfg
Jako ve filmu Slunce seno, erotika - "už budu, ještě, ještě:)"
pap

Příspěvek od pap »

cid: já mam u krku ten DP172
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

JO! 8)

G&L ASAT Classic Bluesboy 90 Monkeypod with satin frost top coat … east Indian Walnut body with Satin Top Coat and rosewood fingerboard, 6.8 pounds …
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak to je krása! :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

To je opravdu nádherná kytara :wink:
cid

Příspěvek od cid »

pap píše:cid: já mam u krku ten DP172
to pap - Tak jsem to znovu prolézal a DP173 u krku (Kotzen signature) má psaný třeba Muziker, Thomann a i na oficiálních stránkách Fendera?! DiMarzio má DP173 vedený jako twang King, ale bridge! Fender tam má chybu a ostatní prodejci ji kopírují. DP172 je jasně "neck" a je u toho i video s Kotzenem! Máš pravdu, dík. Říkáš, že tak pěkně zvoní, že se to špatně popisuje? :mrgreen: Já se o tom doufám přesvědčím, jen co "rozčísnu", jak to pořídím 8)
Našel jsem teď reklamní fotku Kotzena a vedle je uvedený správně DP172.
Přidám odkaz z YT na výběr dřeva na tele/strat, chce to sluchátka. Od půlky je zajímavá ukázka sustainu podle dřeva.
https://www.youtube.com/watch?v=seFBVpGmXKk
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Dnes bych to do ruk na nějaké to plesání i vzal … 8)

Here's an ASAT Special Semi-Hollow in Turquoise Metal Flake over swamp ash, 3-ply black guard, creme covers, Dual Fulcrum Vibrato, Classic Plus C profile neck with rosewood board, matching headstock, model logo delete, silver-on-black G&L logo …
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Naaajjjjsss :twisted:

suchohrib

Příspěvek od suchohrib »

wikxzen píše:JO! 8)

G&L ASAT Classic Bluesboy 90 Monkeypod with satin frost top coat … east Indian Walnut body with Satin Top Coat and rosewood fingerboard, 6.8 pounds …
Nádhera. Ale to vybrání pro břuch není nic pro mě 8) Mám prostě rád pořádnej kus prkna.

Teď si teprve všímám, odkud je ten obrázek! Gordon Swanson z Upfront Guitars je úžasnej člověk, u něj jsem kupoval svého ASATa elektricke-kytary/new-guitar-day-g-l-as ... AT#p582241 :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Přesně tak. Od pana Swansona z UFG jsem také pořídil jeden G&L. Čas od času si s ním stále ještě dopisuju. Dokonce mi ochotně věnoval profi fotografie mého kusu v původním formátu a rozlišení. Zkrátka a dobře je to fajn chlápek. 8)
suchohrib

Příspěvek od suchohrib »

Jojo, taky jsme doposud v občasném kontaktu :) Od něj máš toho Comanche z podpisu?
cid

Příspěvek od cid »

[quote="Hendrek"]Naaajjjjsss :twisted:
Moc pěkná, koukal jsem na ni v "kytarách", tam už by nebylo třeba měnit nic. Řada Elite je nádherná, vybrání pro "bojler" bych uživil :mrgreen: a zamykací mechaniky, to je třešnička na dortu. Dělají i verzi s MN krkem (můj favorit). Co ve mě nebudí důvěru, je nastavení pnutí krku, které je na opačném konci. Může někdo "poreferovat proč"? Dík za RE:
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Vybrání pro 'bojler' mají i American Standardy z produkce posledních let (tedy ten můj z roku 13 ho má). Přitom to nevyužiju, 'trpím' zrychleným metabolismem a problém mi dělá spíš tělesnou hmotnost udržovat :D
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“