Salvation Mods

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Salvation Mods

Příspěvek od bubucci »

Ty preampy se navrhují s ohledem na použitý koncák (MTS/Synergy), ale vždycky je to logicky o nějakém kompromisu. Např. Voxyface modul umí líp toho Voxe s EL84 u RM20/22 než s u RM100 s KT88/6L6.
Je to jak píše krasty, spíš o zachycení základních charakteristik daných zesilovačů než o kopii konkrétního modelu. A ono se to tak v podstatě ani neprezentuje, že je to 100% stejné, ale na druhou stranu ti to dovolí mít např. u Synergy 4-preampy/ 8-kanálů spolu s koncem v 3U racku.
Měl jsem vedle sebe Marshally SC20, '86 2204, a '93 2203, na stejném boxu a kupodivu všechny hrály jako JCM800 ale každá jinak právě kvůli danému koncáku. V racku mám JMP-1 s 6L6 Mesou 50/50 a hraje to jak Marshall, ne úplně jak JCM800 ale spíš takový hybrid s JCM900/DSL řadou, ale pořád víc Marshall než Mesa.
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo tomuhle rozumim, ale to je pro mě příchuť toho danýho zesilovače. Spíš mě zarazily ty komentáře i hudebníků, že to hraje naprosto stejně, jako ta jejich hlava.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

innerself píše: 12.11.2021 9:42 Spíš mě zarazily ty komentáře i hudebníků, že to hraje naprosto stejně, jako ta jejich hlava.

Jestli vono to neni tim, ze ty lidi na to doopravdy hrajou a nemerej jakou to ma frekvencni charakteristiku na 10kHz.

Sorry, nemohl jsem odolat....
Hraju výhradně na šrot.
innerself

Příspěvek od innerself »

Abu píše: 12.11.2021 10:17
innerself píše: 12.11.2021 9:42 Spíš mě zarazily ty komentáře i hudebníků, že to hraje naprosto stejně, jako ta jejich hlava.

Jestli vono to neni tim, ze ty lidi na to doopravdy hrajou a nemerej jakou to ma frekvencni charakteristiku na 10kHz.

Sorry, nemohl jsem odolat....
Aha a já na to nehraju nebo co? Právě protože jsem na to hrál a chovalo se to jinak, tak mě to donutilo to změřit :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

innerself píše: 12.11.2021 9:42 Jo tomuhle rozumim, ale to je pro mě příchuť toho danýho zesilovače. Spíš mě zarazily ty komentáře i hudebníků, že to hraje naprosto stejně, jako ta jejich hlava.
obecně je největší problém v definici 'naprosto stejně'.
Ty tvrdíš, jak třeba ve snímačích nejsou rozdíly a hrají 'naprosto stejně'....možná v tvojí aplikaci u higain metalu s nahuleným gainem. Zapoj stejnou kytaru do nějakého vintage aparátu jako je 60tkový Vox, Fender, Marshall a ty rozdíly mezi jsou naprosto evidentní. Zapoj PAF snímač za 500E do 6505 a ve výsledku bude hrát hůř než EMG...
Pak tady máš klasické popírače, který ti bude tvrdit jak hraje Epi opět 'naprosto stejně' jako Gibson, ale to že je to nějaký šmudla, který to zkoušel jednou v obchodě přes nějaký Marshall Code nebo podobnou zhovadilost a tím pádem jeho zkušenosti a váha názoru jsou v podstatě nulové. Ale napsal to na internetové fórum, kde mu ostatní, podobně chudí duchem i zkušenostmi začnou přitakávat (protože vlastníci Epi vs Gibson jsou třeba 10:1) a ejhle pravda je na světě...
A samozřejmě u profíků se nesmí zapomínat na motivaci číslo jedna a tím jsou peníze a ne kvalita zvuku :D, takže tam je to s tou obecnou pravdou taky vachrlaté. Takový Van Halen vyměnil SLO za 5150, protože za Soldano musel platit a za hraní na 5150 platili jemu...a to se vyplatí :)
torst

Příspěvek od torst »

abychom Innerovi nekřivdili, s tou stejností snímačů jsem tady byl především já. A i mě to už přechází, viz Duncan a Marzio na mém LP, srovnání s noname a td...
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak ono to úplně stejný neni na 100%, ale fungujou podobně. Mezi EMG 81 a 85 jsou taky rozdíly a je to znát. Nicméně je pravda, že jsem taky tvrdil, že keramický pasivy si jsou nejpodobnější, stejně tak si jsou navzájem podobný i alnico V pasivy. Tam se ten magnet pro moje uši podílí na zvuku celkem dost. Samozřejmě aktivy se liší a jsou si svym způsobem taky podobný, ale tma jde tu křivku modulovat, takže tam to platí o to míň. I když díky zkušenosti jsem poznal, že i keramickej pasiv umí bejt totální huhel. Nicméně pokud člověk nevolí nějakej vyloženě extrém, tak se zvuk tolik nehejbe. Určitě ale nejsou úplně stejný. Skoro stejný jo, ale úplně ne :D Teda alespoň podle mejch uší samozřejmě. Ve výsledku ten zvuk neovlivní tolik, jako umí reprobox, zesilovač, nebo nakopávající krabička. Samozřejmě zase podle mě. Už jsem někam dával tohle video, kde prej ovlivňuje konečnej zvuk jenom to, co je nějakym způsobem filtrem. I když uznávám, že je to extrémní případ :D

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

sázka na jistotu kvalitní ukázky, Pete Thorn

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Leon Todd tady ten modul "vystihl" možná ještě o kapku líp

btw nevím jestli tady někdo slyšel Thornovy sólovky, ale za mně je to jedno z toho nejzáživnějšího, co se instrumentálních kytarových alb týká, co jsem za posledních pár let slyšel.
volfi

Příspěvek od volfi »

innerself píše: 12.11.2021 13:12 Tak ono to úplně stejný neni na 100%, ale fungujou podobně. Mezi EMG 81 a 85 jsou taky rozdíly a je to znát. Nicméně je pravda, že jsem taky tvrdil, že keramický pasivy si jsou nejpodobnější, stejně tak si jsou navzájem podobný i alnico V pasivy. Tam se ten magnet pro moje uši podílí na zvuku celkem dost. Samozřejmě aktivy se liší a jsou si svym způsobem taky podobný, ale tma jde tu křivku modulovat, takže tam to platí o to míň. I když díky zkušenosti jsem poznal, že i keramickej pasiv umí bejt totální huhel. Nicméně pokud člověk nevolí nějakej vyloženě extrém, tak se zvuk tolik nehejbe. Určitě ale nejsou úplně stejný. Skoro stejný jo, ale úplně ne :D Teda alespoň podle mejch uší samozřejmě. Ve výsledku ten zvuk neovlivní tolik, jako umí reprobox, zesilovač, nebo nakopávající krabička. Samozřejmě zase podle mě. Už jsem někam dával tohle video, kde prej ovlivňuje konečnej zvuk jenom to, co je nějakym způsobem filtrem. I když uznávám, že je to extrémní případ :D

Buď opravdu dobře slyšim, nebo nevim. S tím pánem ve videu nemohu souhlasit ve všem. To že reprobox je často opomíjená věc je naprostá pravda a sám jsem to poměrně dlouho ignoroval. Dřevo má velkej vliv na zvuk, prostě tu mám kytaru, která nehraje s jakýmkoliv snímačem. Mezi snímačema podobného druhu, jsou taky jasné rozdíly. Každá moje kytara, zní jinak. Ibanez S s SH13 má málo basů, hodně opatrně se musí s vejškama a středama. Zatím co Ibanez RG s BKP Painkiller je dost vyrovnaná. Oboje mahagon, jedna tenká druhá tlustá. Slyšitelnej rozdíl je i v použitém trsátku, ultex má lepší atack, víc jsou slyšet vysoké frekvence než třeba nylon. To že ty 3 zesilovače, co zkoušel zní stejně, tak tomu bych možná i věřil. A ty lampy se mi taky nezdaj, před asi 10 lety jsme měnili lampy v preampu Peavey Rockmaster. Měli jsme 3 druhy EHX, Mesa, a třetí už nevim. Všechny byli nové z obchodu. Nejlépe hráli EHX a to jsem byl pouze jako návštěva a jen jsem seděl a poslouchal.

Takže pokud to ten pán myslel s trochou nadsázky, tak asi chápu, že chtěl jen říct, aby lidi nezapomněli na reproduktor a reprobox.
Pokud opravdu myslí smrtelně vážně, že mezi dřevem není zvukovej rozdíl, tak je to spíš smutný. Ale předpokládám, že to bral jen jakože: "Vykašlete na kytaru z "lepšího" dřeva a kupte si jinej box."

PS: Ta změna z ehx na shuang je dobře slyšet... u ostatních ukázek mám problém, že v tý hře jsou pauzy a mám problém zpětně rozeznat jestli to bylo jiný. Například u těch kytar bych řekl - 6:34-6:40 kytara A. 6:40-6:46 kytara B. Upřímně se mi ten rozdíl blbě hledá a kdyby mi někdo neřekl, že to jsou dvě jiný kytary, tak mě to ani nenapadne. Kytara A mi zní více "muddy", Kytara B má více "písku". Ale třeba jsem úplně vedle.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

On právě ten sh-13 je jeden z těch extrémů :D A i dvě kytary nastavit stejně je operace a na zvuk samotný nastavení kytary, krku, vejšky dohmatu a snímačů má taky vliv. Hlavně když to chce člověk zahrát 2x stejně a je to v trochu větší rychlosti, tak i ta dynamika je jiná. Ne vždycky dá člověk stejně i ruku při tlumení a taky je to znát, když jdeme cíleně hledat ve zvuku rozdíl. Proto je nejlepší způsob pro ostatní, co jde vyměnit za snímačema, řešit reampem. To se týče teda těch lamp, protože než to člověk vymění a zase na to zahraje, tak to už může vnímat totálně jinak. Když bych řešil zesilovač, tak jde mít zařízení, který umí přepínat mezi nima na jednom reproboxu, protože zase platí, že než to přepojíš, tak nevíš nic. Minimálně to chce i proto, aby tam člověk nastavil stejnou hlasitost. A výsledek rozdílu je asi taky nejlepší rozhodnout nahrávkou reampingem. Vlastně všechno by bylo nejlepší tak nahrát, ale jde to jenom se zesilovačem (kde můžu měnit třeba ty lampy a nebo i jiný součástky) a ještě s efektama, nebo reprákem, když ničim nehnu, aby se neposunula pozice. Nejtěžší asi na určení co je lepší, je reprobox. Protože trefit mikrofon 2x na stejný místo doteď neumim. A když bych stál před tim, tak zase záleží jak se bude box odrážet v místnosti. :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Už přišel na řadu i Ola. A zase pro mě je jasnym vítězem
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tady v tom případě jo. Jednak používá koncák Marka a za druhé zvučí klasickým mikrofonem, což je v době loadboxů a IR osvěžující.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Taky jsem si projel ukázky a hraje jim to skvěle. :) Vážně mě to vošklivě vošklivě načalo. VOŠKLIVĚ. :) Nemít Triaxis, tak mě tenhle modul dostane jak školačku. Dokonce jsem teď došel na chvíli Triaxis nahodit a brnknout si na něj. To mi pomohlo se probrat z poblouznění. :) I když Triax v Mark II modu hraje jinak, tak charakter je furt z jednoho vrhu, jak bílý a černý kotě z jedný kočky. A pohodlí presetů je pro mě taky benefit. Takže jsem si sám zdůvodnil, proč neutrácet a zatím zůstanu u verze, že modul je fajn varianta, kdyby Triax zdechnul. :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

vzhledem k dostupnosti současných Synergy modulů se bojím, aby ta dostupnost nebyla jako u reálných 2C+ :)
Triaxis hraje o něco jinak, protože na Dynamic voice nejde udělat přesné nastavení jako na faderech u gr. EQ na reálném zesáku. Alternativa je i Studio/Quad preamp, ale to už je ovlivněno cenou samotných Marků, která u IIC+ začíná šplhat k 7-8k $$$.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

po mnoha a mnoha letech dostala moje stará RM20 zřejmě finální mod
clean channel Orange "Načural" s volume, treble & bass,
takže z jednošuplíkové hlavičky máme najednou přepínatelný dvoukanál,
haleluja Gsus tě müluje voe https://www.facebook.com/Dr.Hyenik/post ... 5590503102

Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Ovelikemu konečně po letech i motyka spustila.... tenhle modul byl doslova pečlivě vyseděný

vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Dá se poslechnout ;-) Co dělal Óveliký v mezidobí?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

asi milión věcí,
od Different Light, učení v ZUŠce až po masterování vinylů pro Loděnice... ale především prvotřídně nestíhal :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

hyenik píše: 17.01.2022 15:59 Ovelikemu konečně po letech i motyka spustila.... tenhle modul byl doslova pečlivě vyseděný
Pedro je prostě polobůžek. 8)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“