Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Placka

Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Příspěvek od Placka »

Pak ještě pozor na psychoakustiku - potichu to dycky zní víc napytel :) takže někdy můžeš mít pocit, že tím, že jsi vytavil konec, to hraje líp a ono ti přitom je proste jenom víc nahlas:). Pochybuji, že u 100W hlavy kreslí koncák (ale nevím ani co je to za hlavu). Ale s brzdou to doma snadno můžeš vyzkoušet, jestli líp zní při stejném nastavení preampu přímý zvuk (s velmi staženým masterem) nebo vytaveny koncák zkroceny brzdou...
torst

Příspěvek od torst »

Souhlas s předchozími. Velkou hlavu ukočíruješ doma i jen Masterem bez brzdy. Otázka je, jestli takovej zvuk bude znít "dospěle". Asi bych dal přednost simulaci do PC bedýnek. Ale to je věčná diskuse.
Jen k tomu odpálení 1x V30 100W zesákem. Existují comba, např. Engl Sovereign, které mají 100W a jeden V30, nikoho to neudivuje. Jistě, maj výstup na 2. box a většina lidí si pod něj dá ještě další 1x12. Ale není to podmínka psaná v manuálu, že?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
marekmarus

Příspěvek od marekmarus »

Len si tu brzdu nechaj, máš Marshall, tam to chce pridať master..
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tak jasně, že víc nahlas to zní vždycky líp. Při nízký hlasitosti je ten rozdíl ve zvuku master dole vs master nahoru s brzdou dost znatelnej. Při krocení masterem je ten zvuk tenčí a takovej prskavější. Zkoušeno s DSL1HR (má sice snižovač výkonu, ale ten je nepoužitelnej, pokud ze zvuku nechcete mít nečitelnej bordel) a s DSL40CR. Výstup na sluchátka/line out, maj oba příšernej. Tu hlavu ještě nemám, jen nad ní uvažuju, ale taky to je Marshall. Co se simulací týče, zkoušel jsem Guitar rig a Amplitube. Není to špatný, ale pro mě nepoužitelný. Chci k tomu používat zvuk z PC, ale tyhle simulace si zaberou zvukovku pro sebe.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Placka

Příspěvek od Placka »

To není aplikacemi, ale zvukovou. Musíš mít zvukovku, která umí tzv multiklient - zároveň win drivery i ASIO drivery. Třeba Focusrite Scarlett sólo (na bazaru aktuálně 2nd gen za 1500), 2i2 to umí...
Ja doma jinak než do sluchátek nehraju. Zvuky z pc přehrává přes zvukovku, do zvukovky mám pichnutej AX8 a většina zvukovek umí direct monitor a poměr direct/USB si řídím ptákem na zvukovce
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Já mám integrovanou zvukovou na základní desce a do PC to posílám Realtone kabelem od Rocksmithu. Používám to hlavně s Rocksmithem s vypnutým zvukem kytary a k tomu realnej aparát za sebou. Není tam pak latence ve zvuku a pro běžný přehrávky s PC jedu jen aparát. Zvuk mi vyhovuje.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Placka píše: 8.11.2020 21:54 To není aplikacemi, ale zvukovou. Musíš mít zvukovku, která umí tzv multiklient - zároveň win drivery i ASIO drivery. Třeba Focusrite Scarlett sólo (na bazaru aktuálně 2nd gen za 1500), 2i2 to umí...
Ja doma jinak než do sluchátek nehraju. Zvuky z pc přehrává přes zvukovku, do zvukovky mám pichnutej AX8 a většina zvukovek umí direct monitor a poměr direct/USB si řídím ptákem na zvukovce
:lol: :lol: tak tady to bych asi nechtěl vidět
Placka

Příspěvek od Placka »

Tvl, zatracená predikce, mělo tam být samozřejmě poťákem :) :)
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

docela pusobiva srovnavacka Iridia

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Iridium je pecka, čet jsem recenzi v Muziku. Ale pokud jsem pochopil, nelze speak. simulátor (IR) vyřadit. Takže provoz s koncákem problematický. Něco mi ušlo? Jedině nahrát nějakej "flat" impuls.
filo01

Příspěvek od filo01 »

torst píše: 2.02.2021 9:12 Jedině nahrát nějakej "flat" impuls.
Až ho seženeš, dej mi prosím vědět ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
torst

Příspěvek od torst »

zítra ho tu máš.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Ja myslím, že vyradiť cab sim sa dá:
https://www.strymon.net/faq/how-can-i-d ... n-iridium/
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
torst

Příspěvek od torst »

dík za odkaz, to je ono, takhle do hloubky jsem nešel. Tím je vyřešeno.
torst

Příspěvek od torst »

filo01 píše: 2.02.2021 13:12
torst píše: 2.02.2021 9:12 Jedině nahrát nějakej "flat" impuls.
Až ho seženeš, dej mi prosím vědět ;)
Viz vedlejší téma.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Díky, kdyby někdo hledal, to vedlejší téma je tady
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a k Iridiu jeste Walrus...

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Díky krastymu jsem zkusil nového favorita,
nejlepší sound z krabičky co jsem zatím slyšel, funguje dobře i jenom s IR

https://www.frontman.cz/klenoty-pedalbo ... ecker-1959

defeldrick

Příspěvek od defeldrick »

Já jsem prodal Mighty Nux a koupil si Spark od Positive Grid a nemůžu být spokojenější.

https://www.youtube.com/watch?v=-Xngane0Sh8
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“