krása - opravdu profesionální práce - něco takovýho bych si klidně koupil jako zakázkovej custum zesík...core88 píše:tak už mam konečně hotovo ...
http://core88.rajce.idnes.cz/AX84.com_2 ... AG0498.jpg
Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
To je naprostá paráda, gratulace jak hrom. Ty turret boardy nebo jak se tomu říká, to je vážně supr, do háje s plošňákama
Prostě paráda, a z videa to hraje taky moc dobře.
díky !!! když sem to dodělal tak sem na to asi 15 minut prohlížel ze všech stranMrB14ck píše:krása - opravdu profesionální práce - něco takovýho bych si klidně koupil jako zakázkovej custum zesík...core88 píše:tak už mam konečně hotovo ...
http://core88.rajce.idnes.cz/AX84.com_2 ... AG0498.jpg
jj menuje se to turret board . na jednu stanu to vypadá moc pěkně , přehledně a dobře se ztoho vyndavaj součástky i na výtobu je to relativně snadný ale časově náročnější ale zas na druhou stranu to neni zrovna levný a padne tam docela dost cínu , na celej zesík padlo vic jak 1/3 ze 100g cívky .Flajtr píše:To je naprostá paráda, gratulace jak hrom. Ty turret boardy nebo jak se tomu říká, to je vážně supr, do háje s plošňákamaProstě paráda, a z videa to hraje taky moc dobře.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Core: Paráda, blahopřeju.
Stanley: 6p3s by mikrofonické být neměly, spíš nějaká preampovka, kontakt v patici? Zkus tam nechat jen jednu a pak jen druhou, jestli to bude taky dělat. Moc to nehul jen na jednu lampu
. Mně ty lampy taky šustí, ale jen tak 5 vteřin po zapnutí. Ale jsou z r. 1976.
Stanley: 6p3s by mikrofonické být neměly, spíš nějaká preampovka, kontakt v patici? Zkus tam nechat jen jednu a pak jen druhou, jestli to bude taky dělat. Moc to nehul jen na jednu lampu
Core88: nádherný zesík, čistá práce, součástky jsou úhledně pozapojované, jseš machr! Takhle bych chtěl, aby vypadal můj další aparát.
If ain't broken, don't fix it!
Začíná se mi rýsovat další projekt - flaškové kombo na doma pro mou velkou dceru. Hraje v kapele, nemá doma nic se zkresleným zvukem, tak jsem jí slíbil kombo. Schéma bude něco na způsob Stanleyho komba, akorát s EL84 v konci. Mám doma jednu ruskou 6P14P-K, tak ji tam šoupnu. Budu teda dost improvizovat s napájením a výstupním trafem. Napájení poženu přes 2 trafa - první 230/12 s odbočkou na 7V, odtud budu žhavit, 12V poženu do opačně zapojeného trafa 230/9. Po usměrnění mi to nezatížený dává 285V a zatížený 5k odporem 210V. Možná seženu ještě jiný, výkonnější trafo, který nebude tak měkký, ale možná i to stávající bude stačit. Výstupák mám klasický síťový trafo 230/12 s odbočkou na 6V, kde jsem vytahal plechy, poskládal éčka spolu a íčka spolu a mezi ně udělal mezeru SCOTCH páskou. Uvidím jak se to bude chovat, kdyžtak bych musel počkat, až se ve sběrným dvoře zase objeví nějaký malý lampový rádio. Ale třeba to bude hrát dobře i tak
. Repro tam mám nějaký starý šestipalcový RFT 8ohm 3W, zkoušel jsem ho zapojit k RedEye a zní kupodivu schopně. Fotky tady: http://kocickamia.rajce.idnes.cz/Blue_Imp_4W/
Jinak kapela, ve které dcera hraje, se jmenuje Negativ, pokud jste někdo z Olomoucka, tak určitě znáte
Jinak kapela, ve které dcera hraje, se jmenuje Negativ, pokud jste někdo z Olomoucka, tak určitě znáte
Kombo mám zapojený (podle Stanleyho schématu), ale nelíbí se mi korekce, jsou takový dost málo výrazný a navíc ke konci tam dost skokem ubydou basy. Tak zkusím korekce podle mmjuze, uvidíme co to udělá. Jinak to má pěkný zvuk, i čistý i zkreslený. Trafo jsem tam nakonec dal jiný, o dost výkonnější, v zatížení mám na anodě EL84 kolem 240V, což si myslím že ujde.
na "tuning" korekcí je dobrej prográmek Tone Stack calculator http://www.duncanamps.com/tsc/index.html

Tak jsem snad přišel na příčinu toho "řitního soundu" - blbej výstupák. Mám osmiohmový repro, bylo napojený na 12V vinutí a zvuk byl hodně přebasovanej, tak jsem ho zkusil přepojit na 6V a basů ubylo až moc. Nedalo mi to a jíný stejný trafo jsem si změřil. Prdlajs 6V a 12V. Celkově 13,7 a odbočka na 1,7V (!?). Na těch 13,7V mi vycházela impedance pro 5kohm zátěž EL84 kolem 16ohm, takže tam to bylo přetížený. Naproti tomu na 1,7V vycházela zátěž kolem 0,2ohm a při 8ohmech repráku měla flaška v anodě kolem 120kiloohm. Tak jsem trafo rozmotal (teda jen sekundár), zjistil jsem že je na něm celkem 156 závitů (což se dá v ruce namotat s přehledem), spočítal že pro 8ohm je potřeba vinutí asi 9,5V a po 4ohm vychází 6,5V. Celkem to vyšlo na 108 závitů s odbočkou na 74, takže teď mám trafo jak má být a doufám že bude i patřičně hrát. Ještě jsem ho nezapojil, zatím jen mechanicky sestavil a zafixoval. Uvidíme večer.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
mia: já jsem s těma korekcema taky laboroval, ani nevim, jestli v tom schématu jsou ty konečný, ale myslim že spíš ne, každopádně ten výstupák asi taky udělá svoje, ale tak přehodíš pár součástek a uděláš si to jak budeš chtít, ne? v tom je síla toho, že si to stavíme sami 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Stanley: Už druhý den nedělám nic jinýho, než přehazuju součástky. Přepájet součástku, zapnout zesík, počkat až se nažhaví, zabrnkat, zjistit že je to na h***o, vypnout zesík, přepájet součástku.... No, teď jsem našel na netu jiný korekce co jsem ještě nezkoušel, tak to zkusím zapojit a uvidí se.
mia: tak na takovehle testovani je dobry treba lt-spice. Pekne si nakreslis schema, pustis modelovani a poslechnes ... Jinak jak uz tu core88 psal - koukni na ten duncan tone stack II programek - pekne ti to nakresli krivky jak to ovlivnuje spektrum
Ten Tonestack program mám už docela dlouho a je bezva, ale ona ta křivka je jedna věc a ucho je druhá věc... Zkusím ten lt-spice, třeba z toho něco vypadne.lunchie píše:mia: tak na takovehle testovani je dobry treba lt-spice. Pekne si nakreslis schema, pustis modelovani a poslechnes ... Jinak jak uz tu core88 psal - koukni na ten duncan tone stack II programek - pekne ti to nakresli krivky jak to ovlivnuje spektrum
Tak jsem ten LT Spice zkusil, ale nikde jsem tam nenašel to "poslechneš si". Schéma nakreslím (elektronky mi sice nefungujou, hlásí to nějaké chyby, ale pasivní obvody chodí), frekvenční charakteristiku to vykreslí, ale to je tak asi vše co jsem z toho dostal.mia píše:Ten Tonestack program mám už docela dlouho a je bezva, ale ona ta křivka je jedna věc a ucho je druhá věc... Zkusím ten lt-spice, třeba z toho něco vypadne.lunchie píše:mia: tak na takovehle testovani je dobry treba lt-spice. Pekne si nakreslis schema, pustis modelovani a poslechnes ... Jinak jak uz tu core88 psal - koukni na ten duncan tone stack II programek - pekne ti to nakresli krivky jak to ovlivnuje spektrum
ja uz to nejaky patek nepouzival, ale melo by tam nekde jit nastavit WAV se zdrojovym signalem a pak run simulation nebo tak neco. Melo by to jit videt v nejakych prikladech. Ja tam mel marshall pre-amp, supercharger GTO od soldana , tubescreamer a dalsi a teda bylo to dost pomaly, ale fungovalo to a ja si podle toho udelal tonovou clonu do pepper shredder
neco by melo jit najit na:
http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... ic=63208.0
neco by melo jit najit na:
http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... ic=63208.0
Takže tonestack už mám a je to přesně ten zvuk, který jsem z toho chtěl dostat. Kdesi na fóru jsem se dočetl o zesilovači Dr. Z Stang Ray, někdo vychvaloval jeho zvuk, tak jsem to zkusil udělat. Je to něco jiného než Big Muff nebo 18W, co se týká zapojení, je to přemostěný T článek, ale zvuk z toho leze nádherný, od jedovatých výšek na jedné straně, přes středový zvuk, v určité poloze se dá najít klasické metalové Véčko, až po totálně zahuhlané basy. K tomu jsem ještě přidělal přepínač THIN-FAT (kondík 470p nebo 22n), prezence na výstupnim trafu a je to boží.
když tak postni někdy zvukovou ukázkumia píše:Takže tonestack už mám a je to přesně ten zvuk, který jsem z toho chtěl dostat. Kdesi na fóru jsem se dočetl o zesilovači Dr. Z Stang Ray, někdo vychvaloval jeho zvuk, tak jsem to zkusil udělat. Je to něco jiného než Big Muff nebo 18W, co se týká zapojení, je to přemostěný T článek, ale zvuk z toho leze nádherný, od jedovatých výšek na jedné straně, přes středový zvuk, v určité poloze se dá najít klasické metalové Véčko, až po totálně zahuhlané basy. K tomu jsem ještě přidělal přepínač THIN-FAT (kondík 470p nebo 22n), prezence na výstupnim trafu a je to boží.

Nestavěl někdo z vás nebo nemá někdo z vás schéma na Marshall class 5? Trochu mi přijde, že tu bude taková vylepšená P1. Rád bych se podíval na rozdíly, ale nemůžu nikde nic najít. Díky.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Pošli mi svou e-mailovou adresu na SZ a já Ti to pošlu. Mám to v pdf. Ovšem nechápu, proč stavět zrovna takovouhle srágoru.
Kombo je komplet hotový, teď ještě sehnat někde mikrofon a něco zkusit nahrát. Hraje parádně, sice asi nedá ty 4W, ale zařvat dovede. http://kocickamia.rajce.idnes.cz/Blue_Imp_4W/. Dal jsem tam i schéma, ať je to kompletní