Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Torste sorry, psal jsem poslední ukázku qwertexx. Ale abych napravil svoji dezinformaci poslechnu i tvoje a napíšu.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- LUBOSH
Takže teď Torste k tobě. Aby nedošlo zase k sezionformaci. 
Tvůj styl bych opravdu nenazval moderním metalem, ale dal bych tak punk rock. Snad se neurazíš. Už i na telefonu se mi zdálo té basy moc, ale se zkreslenýma kytarama se už trochu rovnala. Na monitorech ani omylem. Zvuky basy v poho, ale je jí tam na mě opravdu dost. Ten kopák z MT - power drum je takovej, jak to říct, no moc spodků nemá takže ta basa ho tam úplně spolkne. Spíš by se mi líbil do tvé tvorby nějakej basovější kopák.
Sám MT používám k nahrávání nápadů hlavně do projektu z důvodu , že je staršně jednoduchej. Pak si stejně náš bubeník vymyslí vlastní bicí a tak zvuk MT u sbe neřeším.
Tvůj styl bych opravdu nenazval moderním metalem, ale dal bych tak punk rock. Snad se neurazíš. Už i na telefonu se mi zdálo té basy moc, ale se zkreslenýma kytarama se už trochu rovnala. Na monitorech ani omylem. Zvuky basy v poho, ale je jí tam na mě opravdu dost. Ten kopák z MT - power drum je takovej, jak to říct, no moc spodků nemá takže ta basa ho tam úplně spolkne. Spíš by se mi líbil do tvé tvorby nějakej basovější kopák.
Sám MT používám k nahrávání nápadů hlavně do projektu z důvodu , že je staršně jednoduchej. Pak si stejně náš bubeník vymyslí vlastní bicí a tak zvuk MT u sbe neřeším.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Tak to je dobrý !!! Vzal jsem si tvá včerejší slova k srdci a zvuk jsem trochu upravil a udělal remix:
https://soundcloud.com/torst2/vikyr :-E
Ještě jsem o něco "utáh" ořezy spodků, basa je zapráslejší, kytary jsem trochu zvýraznil, přitopil na celkovém "loudnesswar". Prostě tak, jak si to poradil qwertexxovi !
) Teď to zní sevřeněji a středověji. Lepší? Horší?
Pro srovnání původní verze : https://soundcloud.com/torst2/vikyr-0
Poměr basy : Dřív jsem jí tam dával opravdu míň a egoistycky vytahoval kytary. Začal jsem se krotit, nevím, zda už ne zase moc, ale basa je v našem bandu docela zásadní.
Kopák: Rozumim poznámce o utopeném kopáku. Stahuju ho záměrně, mě se ty čitelný kopáky nelíběji, naopak, bavěji mě ty ´hledací´, na hranici slyšitelnosti.
Punk rock : Samozřejmě, to je trefný. Tím modernmetalem jsi mě překvapil !
Můžu to chápat tak, že v rámci žánru je to zvukově cca dobře, max. diskuse o poměrech některých nástrojů?
Příklad "submisivního" kopáku:
https://soundcloud.com/torst2/vikyr :-E
Ještě jsem o něco "utáh" ořezy spodků, basa je zapráslejší, kytary jsem trochu zvýraznil, přitopil na celkovém "loudnesswar". Prostě tak, jak si to poradil qwertexxovi !
Pro srovnání původní verze : https://soundcloud.com/torst2/vikyr-0
Poměr basy : Dřív jsem jí tam dával opravdu míň a egoistycky vytahoval kytary. Začal jsem se krotit, nevím, zda už ne zase moc, ale basa je v našem bandu docela zásadní.
Kopák: Rozumim poznámce o utopeném kopáku. Stahuju ho záměrně, mě se ty čitelný kopáky nelíběji, naopak, bavěji mě ty ´hledací´, na hranici slyšitelnosti.
Punk rock : Samozřejmě, to je trefný. Tím modernmetalem jsi mě překvapil !
Můžu to chápat tak, že v rámci žánru je to zvukově cca dobře, max. diskuse o poměrech některých nástrojů?
Příklad "submisivního" kopáku:
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- LUBOSH
Poslechnu až večer až přijdu domu z práce. To že ve vašem stylu je basa zásadní chápu. Ale na monitorech mi opravdu hoodně duněla až nepříjemně. Jestli by z basy nestačilo stáhnout frekvenci kolem 100 - 120 Hz. Jen úvaha. Co se týká kopáku tak tam se shodneme. Proto jsem psal o tom těch basech na kopáku. Viděl bych tam takovej kopák víc na pocit bez nějak extra výrazné tečky. Což kopák z TM moc nesplňuje. Zvýraznění kytar já osobně kvituji, těch se mi tam zdálo trochu málo. Ale jak píšu na začátku, poslechnu až večer.
K tomu Vikýři:
- basa spíš duní, chybí pěkný středy. Je to o nástroji, ale hodně pomůže dobrej preamp.
- kopák nemá nic, ani tečku, ani hmmmmpf, čili neplní funkci. U toho Probota sice nemá klasickou tečku, ale slyšet je.
- basa spíš duní, chybí pěkný středy. Je to o nástroji, ale hodně pomůže dobrej preamp.
- kopák nemá nic, ani tečku, ani hmmmmpf, čili neplní funkci. U toho Probota sice nemá klasickou tečku, ale slyšet je.
nechci se hádat, ale já ho u sebe taky slyšim.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- LUBOSH
Nemůžu nic jinýho než s Vashkem souhlasit co se týká kopáku. Tak jak to maj ten Probot tak na ten způsob jsem to mylsel. Pokud tam chceš mít tu basu tak nahoře tak mě nenapadá nic jinýho než ten kopák prosadit pomocí side-chain komprese.
Je mi to jasný. Jsem rád, že se shodujem na těch Probot. Pro mě to je takovej mustr, jak má resp. líbí se mi když zní kopák. Tedy pomohlo by ubrání basy. Rozumím a ještě jednou dík za tvůj čas a snahu ! Ono to stejně asi nedopadne, kapela mi sdělila, že to je celý nezajímavý, snad přeplácaný. Tak jestli, budu to muset stejně celý překopat.
- LUBOSH
Není zač. Zkus, nic za to nedáš, vyexportovat si kopák jako audio stopu. A potom pomocí eq doladit basu s kopákem.
Koukám, že si s kapelou taky užíváš.
Já to mám spíš obráceně. Do místa kde mám podkladové kytary + melodii tak si tam vymyslí Ervin dvouhlasné sólo a Tomáš si do stejného místa ještě dá zpěv.
A mám o zábavu postaráno. 
Koukám, že si s kapelou taky užíváš.
Já to mám spíš obráceně. Do místa kde mám podkladové kytary + melodii tak si tam vymyslí Ervin dvouhlasné sólo a Tomáš si do stejného místa ještě dá zpěv.
je to boj !
Ahojte, hodnotite tady taky ciste jen tvorbu nebo jde jen o mix a kvalitu samotne nahravky?
Slozil jsem pred par mesici svuj prvni song, nikdy jsem nikdy nic neslozil a ani nenapsal, tenhle se z niceho nic "povedl" ve smyslu, ze to dava smysl strukturou a da se to jakz takz poslouchat, ale neco tomu schazi... rad bych slysel nejakou kritiku, abych vedel, co vylepsit a treba by mi to i ukazalo smer pro budouci tvorbu. Je tu nekde na foru vhodny topic?
Slozil jsem pred par mesici svuj prvni song, nikdy jsem nikdy nic neslozil a ani nenapsal, tenhle se z niceho nic "povedl" ve smyslu, ze to dava smysl strukturou a da se to jakz takz poslouchat, ale neco tomu schazi... rad bych slysel nejakou kritiku, abych vedel, co vylepsit a treba by mi to i ukazalo smer pro budouci tvorbu. Je tu nekde na foru vhodny topic?
Sem s tím !
Tady to je https://soundcloud.com/janovo/red-heart/s-14Gu3 od poloviny (2:05) se to víceméně opakuje, jen jiný text... jen akustika a můj hlas
Je to narychlo a prasácky nahrané, měl jsem nahranou jen kytaru a pak jsem k tomu teprve dozpíval zpěv a místama může být text docela nesrozumitelný.
Nevím, za jaký styl se to dá považovat, není to asi nic, co bych si sám od sebe pustil, ale tenhle můj výtvor se mi i přesto tak nějak líbí, možná jsem jen pyšný na to, že jsem dokázal dát něco dohromady
Kvalitu hraní či zpěvu moc hodnotit nemusíte, nijak jsem se nesnažil, bylo to spíše pro vlastní potřeby, abych zjistil, jak to zní... prostě demo
Je to narychlo a prasácky nahrané, měl jsem nahranou jen kytaru a pak jsem k tomu teprve dozpíval zpěv a místama může být text docela nesrozumitelný.
Nevím, za jaký styl se to dá považovat, není to asi nic, co bych si sám od sebe pustil, ale tenhle můj výtvor se mi i přesto tak nějak líbí, možná jsem jen pyšný na to, že jsem dokázal dát něco dohromady
Kvalitu hraní či zpěvu moc hodnotit nemusíte, nijak jsem se nesnažil, bylo to spíše pro vlastní potřeby, abych zjistil, jak to zní... prostě demo
Navzdory tomu divnýmu zvuku se mi zdá, že z hlediska zpěvu máš potenciál.
Nó díky, ale jediné, co jsem nechtěl slyšet je hodnocení zpěvu
spíše mě zajímalo hodnocení skladby jako celku a melodie, akordy, a co zlepšit, aby byl song trochu zajímavější atd.
Zpěv byl nahrán prasácky bez rozcvičení, tak, abych aspoň jakš takš intonoval a moc nerušil sousedy.
Zpěv byl nahrán prasácky bez rozcvičení, tak, abych aspoň jakš takš intonoval a moc nerušil sousedy.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Z hlediska hodnocení celku je kytara moc vepředu a zpěv utopený nesmyslně vzadu. Kytara tam "pouze" camcá, takže je zbytečné ji mít takto vepředu. Je to úplný opak toho, co by mělo být výstupem pro daný písničkářský styl hudby (takový Bob Dylan styl). Zkus to přemíchat, zpěv je fajn.
Mým cílem není moc být písničkářem, ale vymýšlet songy, které by se potom v budoucnu mohly hrát v kapele... nahoře taky píšu, že vím, že je to namixované prasácky a že o tomhle diskutovat ani nechci, protože jsem tady přišel s tím, ať mi to někdo zkritizuje "hudebně", kompozice atd. Z hlediska mixu samozřejmě vím, že je to celé na h***o.
No hele, pokud hraješ na kytaru prakticky 2 kila pořád dokola, tak ta písnička potom musí být o zpěvu. Proto je divný, že je to takto namíchaný. Tohle je typickej písničkářskej song, kde by měl být charakterní vokál a silnej text. Jestli chceš dělat "muziku", tak by to chtělo teda něco zajímavějšího.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hudebně tam není moc co hodnotit, protože to nemá žádnou aranži. Sled akordů a melodická linka zpěvu není aranže. Jak píše Vasekh. Aby bylo co hudebně hodnotit, muselo by se to více rozpracovat, rozvést na jednotlivé nástroje, přiřadit nástrojům jejich role (harmonické, melodické, rytmické), zaranžovat nástroje ať si frekvenčně nepřekážejí. Vytvořit nad písní nějakou zajímavou formu, ať to není sloka refrén sloka refrén, použít můstky a jiné zajímavé kompoziční prvky, které upoutají posluchače a získají zpět jeho pozornost, když už se motiv hodně opakuje. Např. vybočit a vrátit se do stupnice, nějaký rytmicky zlom, apod. Asi tak. Jinak hodnotíme jen to, co lze hodnotit a to je v současném stavu v podstatě jen ten mix. Nevýhodou je anglický text, čili se nedá posoudit, zda je něčím výjimečný. Snad tě můj rozbor nezdeptá, ale naopak posune a rozšíří úhel pohledu na danou skladbu.
Díky, jo takhle mi to nějak stačí